Šta posle S3?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
~Arkan~
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
:: Xiaomi Mi A1
:: Gsmart Aku A1
Kontakt:

Одг: Šta posle S3?

Post od ~Arkan~ »

@Baraba brate kako ti nisi zadovoljan S3-ojkom kad sam ja do pre tri meseca bio zadovoljan Galaxy 5-icom? :D A sad kad hocu da ga se otarasim ne mogu da skupim ni dinar :( Ne ide :D

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Šta posle S3?

Post od Baraba »

Demian, trenutno sam u potrazi za telefonom koji bi ostavio na duže staze, kao kada sam uzeo S2 i nije me ništa zanimalo godinu dana, sada ne mogu da znam šta mi odgovara dok ne isprobam sve (uključujući i wp ako se pokaže).

Dulee, jbg hoću sve perfektno da radi, otvoreno kažem mane i šta mi se ne sviđa na S3 (ne kažem da je loš, verovatno najbolji telefon koji sam koristio je S3 ali samsung nije to lepo optimozovao kako očekujem da neke stvari rade na takvom hardveru, a note 2 je samo velik za mene a ne loš), tek kada budem uzeo na nišan 4s auuu, ništa od jednostavnosti korišćenja koja se pominje i fluidnosti kada se napuni koje kakvim dodacima. Rutovati S2 ili S3 je mala maca napsram pravljenja naloga za app store na itunes da bi mogao besplatne app da skidaš :angry: :x

~Arkan~, svako prema svojim mogućnostima, da moram bio bi zadovoljan i sa telefonom koji nema ni ekran u boji :)

JoLoLo
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 26. Okt 2010. 23:27
:: Motorola RAZR MAXX

Post od JoLoLo »

Heh nisam znao da je S3 takva krdza :) Evo sad mi se tek poverio drug i stvarno ceka 2-3 sekunde da mu se ucita imenik. A i ono otkljucavanje mene vec nervira a on se pravi da je ok :)

Kod mene na RAZR MaXX ucita imenik od 1188 kontakata u trenutku. Telefon otkljucam za sekund, baterija mi traje minimum dan i po uz maksimalno drndanje telefona (tipa igram NFS:MW 3 sata)... ali moram priznati da nisam zadovoljan sa kamerom. Na S3 su mnogo bolje slike... to je jedini nedostatak do sada. Cekam jos update za JB, pa ce da vidimo...

Ali svakako da sam na tvom mestu dobro bih razmislio o RAZR MAXX HD.

P.S. kao glavnu prednost motorole istakao bih dizajn i kvalitet... da napomenem da je moj RAZR MAXX vodootporan, i super dizajniran u poredjenju sa ovim plasticnim samsung kopijama iPhone dizajna ;)
Your Phone isn't mobile if its plugged into wall >> Motorola RAZR MAXX >>JB 4.1.2 >> Rooted

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

JoLoLo, ako ti je bitna kamera 4s ima bolju kameru, i slike i video zapis su vrlo dobri na 4s. Kakav je mp3 na motoroli?

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Baraba, ummm... odlican? Od prilike mogu reci da mi je od prvog momenta zvucala bolje nego Sensation XE sve sa Beats. 8)
A ja sam odusevljen i sa kamerom na RAZRu. :D

JoLoLo
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 26. Okt 2010. 23:27
:: Motorola RAZR MAXX

Post od JoLoLo »

Kamera preko dana je ok. Ali u nocnom slikanju dolazi do izrazaja kvalitet...s3 pravi bas kvalitetnije.

Nisam ja ni razmisljao o iPhone, ipak mi je android android... sad su na petici sjebali naVigaciju... open source je open source.... a jos uz to dodaj cenu i apsolutno nista me ne vuce vise ka iphone :)

Pre neko vece u kaficu lik na iphone cetvorci 3 puta pokrece soundhound da mu prepozna pesmu i nece. Vadim ja moj maxx i iz prve ;)
Your Phone isn't mobile if its plugged into wall >> Motorola RAZR MAXX >>JB 4.1.2 >> Rooted

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Šta posle S3?

Post od Baraba »

Dobar je 4s, glatko otvara poruke, imenik, sistem stabilan (sigurno ce na androidu pre trebati restart posle par dana koriscenja nego na ios) dok se ne ubace razni dodaci itd. ali ne vredi te pare po meni. Ekran mi je bolji na S3, boje su mi zasicenije i lepse. Stock player je bolji na 4s ali sa perosonazacijom i podesavanjima S3 razbija. Sve u svemu ios je komplikovaniji po meni, tut. za ono, tut. za ono ... A tek sto nema tastatura 3x4 za ios niti moze nekako da se nabudzi to mu ne prastam taman da zna da kuva.

Bandicoot
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
:: S6 edge plus
:: S9 plus

Post od Bandicoot »

Ja bih ti preporucio neki model od Sony-a,na primer sony xperia T.. :wink:

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

Mislim da ti je najbolja opcija da taj 4s ostaviš za telefoniranje i kupiš Nexus 7 za sve ostalo, ili da prodaš iPhone i kupiš Nexus 4, kada se pojavi kod nas.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Šta posle S3?

Post od Baraba »

Od tableta sam odustao, ipak mi je laptop nezamenljiv, nista bez hardverske tastature.

~Arkan~
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
:: Xiaomi Mi A1
:: Gsmart Aku A1
Kontakt:

Одг: Šta posle S3?

Post od ~Arkan~ »

Pa uzmi Asus Transformer Prime ili Infinity (tako nesto) :D

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

Baraba, ma ja misli da ti tablet menja telefon, a ne lap top, ipak to ne može da se poredi. I ja nisam nešto bio zainteresovan za tablet, ali kada sam mobilni počeo da stavljam na punjač oko 6-7 popodne, zaključio sam da mi je bolje da uzmem tablet za korišćenje kod kuće, em štedim bateriju na telefonu, em je veći i pregledniji. Samo još ne znam da li da bude Nexus 7 ili 10?
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Baraba, iOS je veoma stabilan. Nije da ne zakuca nikad ali mnogo manje nego Android, ali je i mnogo dosadniji. Ima mnogo bolju fluidnost u aplikacijama i mnogo precizniju tastaturu (na koju si, istina, osuđen, samo boje možeš da menjaš), ali to su sitnice u odnosu na ekran. IPS po svim kriterijumima ima mnogo realnije boje od Amoleda koji je preterano execandy ali ne i realan. Ne znam šta sad imaš od telefona uz sebe ali bilo bi idelano da imaš oba sa sobom i da uslikaš nešto što i dalje možeš da vidiš i uporediš te boje sa onima na ekranima oba telefona. Razočaraćeš se u Amoled i njegovu zaista preternu zasićenost. Ja bih prvi veoma rado posedovao Note II, po svemu što sam iz prve ruke video je odličan i veoma fluidan, čak superioran ali bi bio još bolji da ima IPS.

BTW. raspitaj se kod Lese koji Kernel i ROM koristi jer se on ne žali ni na šta kod S3, i pogledaj filmić za lečenje koji sam već kačio - Everything iz amazing and nobody is happy :wink:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

iKe, baterija je jedan od glavnih razloga zašto nisam uzeo gnexus kao ti, sa te strane S3 nisam uspeo da ispraznim za dan, dođem kući uveče sa 40% a istim tempom korišćenja S2 bih punio 14-15.00h.
Kući imam pc, netbook 10" i šta još da radim sa tabletom kada i na netbook često ne koristim pored telefona, al mami Nexus 7 i mene :D

gargamel4, jeste stabilan kao što sam već prokomentarisao na forumu, više dana bi radio bez restarta od androida, verovatno bi i android tako radio da je dosadan i siromašan jbg, što se tiče ekrana grešiš, sve više aplovaca prelazi na S3 i sa oduševljenjem komentariše telefon i po iForuman npr:
Dakle izdao sam vas uzeo sam s3 plastikanera kako sam ga i sam zvao... mogu reci da sam odusevljen ekranom brzinom neverovatnom grafika sabija
Baterija bolja nego na 4s.... kako ?ne znam
Mozda ce ludo zvucati ali meni je super amoled fenomenalan da navedem imao sam 4S
Naime odusevljen sam smart stay.... ako neko nezna sta ja to ... to je da ne verujete dokle god gledate u telefon on nece gasiti ekran i cim zaspite ili ostavite fon negde on ce se ugasiti... kako to radi pojma nemam ... ali je pre.ebano
ili
Druze ja kada sam dosao u telenor uzeo s3 i i4s kada sam otvorio cut the rope hd
Skenjao se kako sve lepse izgleda na s3....
Android je pre bio njesra, mnoooogo mnogooo su ga poboljsali tojest doveli do savrsenstva...

Imam 3 minusa
Prvi minus nazad ova plastika nije ni za q.ac!
Drugi minus je problem u mojoj ruci suvise je mala i ne mogu da upravljam njime jednom rukom i to me jaaaaako nervira
Treci minus nema na ledjima jabuku i tesko mi je da se odviknem..... nazalost
Ali se ne bi vratio na 4s posle ovog nema teorije jedino sto me moze naterati je i5 ali trenutno mogu samo mastati o i5!
ili
Ovde sam pokreno pitanje o kvalitetu zvuka u slušalici, tvrdim da je na S3 nekoliko klasa iznad 4s i evo apple faboja šta kaže:
Glasnije je na s3 upravo testirao... bukvalno mozes ispred sebe drzati telefon i cuti jasno sta sagovornik prica ... cuje se slusalica strasno... dok na 4s nije tako
ili
Meni se svidja veliki ekran ali je nemoguce upravljati njime jednom rukom...
A i sada kada uzmem iphone 4s u ruke nekako mi je cudan iphone nisam ga video (koristio)nedelju dana vec mi je cudan
Hoćeš link, mada predpostavljaš da je sa isrbija :D

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Što se tiče realnosti prikaza i vernosti boja originalu nema šanse da me ubediš :wink: a da su eyecandy i "lepe" i intenzivne, naravno da jesu, ali ponavljam nisu realne. Jedini način je da nešto što možeš da vidiš uživo, uslikaš dobrim aparatom i sliku prebaciš na oba telefona i tim samo vidiš kako koji ekran to prikazuje, ali isključivo A+B test. Konkretno svi znamo kako izgleda polje gandže a kako crep Toza Marković. Na prvoj slici će zelena biti previše zelena skoro kao provučena proz filter sa dodatim drčavozelenim layerom, a na drugo će crvena biti crvenija (nego u realnosti) :wink:

A zvuk, šta znam, meni je i dovoljno glasan i kvalitetan, što ne znači da nije moguće i drugačije.

Ali sve ovo nema nikakve veze sa Appleom kao takvim, nego sa tehnologijom izrade ekrana. U trenutnoj fazi, iako iOS uređaji imaju svoje vrlo ozbiljno mesto i ulogu, mi se mnogo više sviđa šta Android nudi (mada je kombinacija uvek najbolja, ko ima vremena da se igra) pa mi je žao što Samsung ne pravi IPS, jer sve ono što je moguće sa onom divnom olovčicom na Note-u niko drugi ne nudi (dok me Note 10.1 svojom rezolucijom apsolutno užasava). Dok me MAXX oduševljava nekim drugim stvarima a posebno baterijom, ali dizajn je iz 60tih :(

Naravno ovo nikakve veze sa tvojim izborom nema, tako da smo opet malo trolovali :D

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ej bre, gargi, nemo' mi diras Motorolu! RAZR ima jedan od najlepsih dizajnova, a ne k'o ovi copy/paste proizvodjaci! :D :P

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Čekaj nešto da razjasnimo, princip funkcionisanja android je takav kakav jeste. To znači da ako uzmeš bilo koji telefon to će ti se "dešavati", nema svrhe da mu uopšte preporučujete bilo koji drugi model. Mene samo zanima kako ti dialer i poruke ne ostanu "aktivne" u pozadini? Jel koristiš onaj njegov ugrađeni task manager?

Meni se to ne dešava na slabijem telefonu (minus brzina jer ipak je sada već mator model), ali ja ne koristim task manager nikada, i osim onih većih aplikacija ništa se ne ubija u pozadini.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Otišao i 4s, tema aktuelna za trol i sugestije :)

telep, posle dužeg mirovanja dešava se baš tako kako sam opisao i nisam jedini, pogledaj teme S3.

psyhound, da znaš da bih uzeo jedan RAZR MAXX HD ali nema :cry:

gargamel4, zanemari testove i net, uporedi uživo ekrane, možda je meni lepše jer sam nosio amoled 1god. na s2 pa mi je to normalno :)

Dulee
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 15. Sep 2012. 08:48
:: Samsung Galaxy Note
:: II Titanium Gray

Post od Dulee »

Baraba menjas telefone kao carape :P ali, naravno, svako prema svojim mogucnostima :wink: ne znam sta bi jos mogao da isprobas :? Vidim da si zagrejan za LG Nexus, mozda njega da sacekas, a do tada bilo sta, samo da radi :)

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Baraba
Ovo što je Telep pitao je vrlo bitno.

Jesi pogledao filmić što sam ti preporučio?

Nego da ti prosledim ja malo HD2 da se naučiš strpljenju? Sam se restartuje od jednom u par dana do par puta dnevno, nekad i u momentu primanja poziva; povremeno hoće da pobrljavi s karticom tokom dizanja sistema pa ubije fajl sistem i jedino format i vraćanje backupa pomažu, i baterija generalno kratko traje ali ume i da iznenadi i sam potroši po 30% na idle režimu kad ti je najpotrebniji...... i taaaaako, inače osim toga super radi :D

A za ekran - nisu to net preporuke, samo nisam daltonista & stvar ukusa. Verovatno ću u nekom momentu nervnog rastrojstva sa HD2 da smislim način da uzmem taj Note, ali ne sviđa mi se taj vivid efekat.

Dulee to menjanje nije tolika buržoazija kako ti izgleda. Uložiš jednom u skup telefon i onda ga samo menjaš za druge, bolje ili lošije, a u proseku dodaješ mesečno po 10 - 20 e, i uvek imaš istu klasu. Poenta je da prodaješ taj koji ti je dosadio a ne da praviš kolekciju :)
Poslednja izmena od gargamel4 u Čet, 15. Nov 2012. 09:31, izmenjeno 2 puta ukupno.

Odgovori