Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Re: Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?
miodrage, Slažem se da je Belle OS i MeeGo trebali da ugledaju tržiše 2007/2008 i da nastave da se razvijuju, nokija je dosta kasnila, napustila je symbian, jednostavno, loše strateške odluke vrha menadžmetna uslovile su finasijski krah nokije, ko je tu kriv sada, na kraju krajeva nije ni bitno.
No, što se tiče WP trenutno jeste oskaćen, a ne znam po čemu je to on 7 milja ispred n8, kada u ovom trenutku N8 sa Belle Refresh može daleko više da uradi od bilo koje lumije sa WP8? Kažeš jednostavan, minimalistički sistme, e pa ne bih složio, na prvi pogled sve mi je konfuzno a sam činjenica da to ne mogu da promenim mi je odbojna, a ako ti iz onih live počica vidiš sve onda stvarno ne znam šta da kažem za widgete i na androidu i na Belle OS kojih je daleko više i mogu da se priilagode na milion načina. Na androidu može sve, ali bukvanlo sve da se promeni, o symbianu da i ne pričam on je više nego prilagodljiv. Pominješ i tu brzinu, ne znam kako je na limiji 920, ali na HTC 8X ništa ne izgleda brže u odnosu na android, samo je zamaskirano animacijom i ništa više. Jednostavno, trenutno, ne vidim nijednu prednost WP8 naspram androida........
No, što se tiče WP trenutno jeste oskaćen, a ne znam po čemu je to on 7 milja ispred n8, kada u ovom trenutku N8 sa Belle Refresh može daleko više da uradi od bilo koje lumije sa WP8? Kažeš jednostavan, minimalistički sistme, e pa ne bih složio, na prvi pogled sve mi je konfuzno a sam činjenica da to ne mogu da promenim mi je odbojna, a ako ti iz onih live počica vidiš sve onda stvarno ne znam šta da kažem za widgete i na androidu i na Belle OS kojih je daleko više i mogu da se priilagode na milion načina. Na androidu može sve, ali bukvanlo sve da se promeni, o symbianu da i ne pričam on je više nego prilagodljiv. Pominješ i tu brzinu, ne znam kako je na limiji 920, ali na HTC 8X ništa ne izgleda brže u odnosu na android, samo je zamaskirano animacijom i ništa više. Jednostavno, trenutno, ne vidim nijednu prednost WP8 naspram androida........
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
- :: Xperia Z2
- :: android...
- Kontakt:
Ja zato mislim da je sve stvar licnog ukusa.
Svako fura sta mu srcu milo.
Meni najbitnija stvar je intuitivnost sistema.Trenutno mi odgovara android zbog najbrze sinhronizacije i app od sorte. Sta god mi padne na pamet, pronadjem na marketu.
Kad kupim novi fon treba mi 20 min. da ga ful prilagodim sebi.
Sa druge strane to je i mana je moze brzo da dosadi.
Wm8 je relativno nov i na ovim prostorima nepoznat sistem. Zato se verovatno i smatra da je originalan i exkluzivan. A u stvari sve ista prica. Samo licne potrebe.
Svako fura sta mu srcu milo.
Meni najbitnija stvar je intuitivnost sistema.Trenutno mi odgovara android zbog najbrze sinhronizacije i app od sorte. Sta god mi padne na pamet, pronadjem na marketu.
Kad kupim novi fon treba mi 20 min. da ga ful prilagodim sebi.
Sa druge strane to je i mana je moze brzo da dosadi.
Wm8 je relativno nov i na ovim prostorima nepoznat sistem. Zato se verovatno i smatra da je originalan i exkluzivan. A u stvari sve ista prica. Samo licne potrebe.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
znemanja, naravno da mozes sve da menajs, samo treba tome posvetiti cca 60 sec vremena. I ti Live Tile su najbolja stvar celog sistema. Stalno imas uzivo sve informacije na ekranu koje su ti potrebne. I to se meni licno daleko vise svidja nego razni sareni widgeti na Androidu gde se izgubim u roku od 8 sec. No opet, kao sto mrkixxx rece, stvar ukusa.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Prvo widgeti i live tiles nisu napravljeni da rade istu stvar, widgeti pored toga što daju informacije mogu i da obavljaju određene funkcije, što live tiles ne mogu.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Impresivno,nema sta.Ovo kad bude u funkciji za sve aplikacije u fonu bice fenomenalno 

XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- znemanja
- Moderator
miodrage, Pa widgete može da staviš kojeg god oblika hoćeš, koje god boje hoćeš, ako ti se ne sviđaju šareni, ti stavi crnobele, plave, crvene....... a live tiles mogu da budu u koliko boja, pet, šest i koliko ono veličina, tri?, android ne da šiša WP8 po pitanju informacija koje možeš da vidiš samo pogledom na Home screen nego ga rastura. Pritom na WP8 sve je tako dvodimenzionalo i neintuiitivno, a snalaženje u sistemu je možda Ok posle sat ili dva čačkanja ali daleko od toga da ne zbunjuje na prvi pogled, meni je, lično, sve nepregledno i nelogično na WP8.
m@c|-|oR, Video sam ovo i ranije, tj, na nekom snimku na youtube, idealno za one koji hoću fizičku tastaturu, a mogu da nastave da koriste sve blagodeti TS
m@c|-|oR, Video sam ovo i ranije, tj, na nekom snimku na youtube, idealno za one koji hoću fizičku tastaturu, a mogu da nastave da koriste sve blagodeti TS

Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
znemanja, kako rekosmo, stvar ukusa, kod mene dijametralno suprotna situacija!
Na nesto gadno.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Sense im je njesra, a ovo je jos gore... 

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Na jos jedan u nizu... I jos ideja sa Live Tiles se uzima od WP.
Toliko o originalnosti...
Kako jedan blogger rece: Android je rodjen kao losa kopija Blackberry-a, postao je losa kopija iOS-a, i zavrsice kao losa kopija Windowsa... Prorocanstvo se ostvaruje?
Kako jedan blogger rece: Android je rodjen kao losa kopija Blackberry-a, postao je losa kopija iOS-a, i zavrsice kao losa kopija Windowsa... Prorocanstvo se ostvaruje?

- znemanja
- Moderator
Liči mi na na nešto krajnje bezveze, ne razumem zašto kopiraju WP8, imaju svoj orginalni Sense, neka se drže toga !
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
A kakve veze ima android sa htc-om? HTC ga pravi ili gugl? Kada gugl ubaci tako nesto onda bi to vazilo, ovako samo sanjanje fanboja.miodrage napisao:Na jos jedan u nizu... I jos ideja sa Live Tiles se uzima od WP.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Novi Blackberry
Još jedan review
Zanimljivo, zanimljivo...
Cenim da će nešto napraviti u Americi, ali za ostatak sveta bojim se da im je kasno. Android, iOS, W8 već imaju značajne pozicije.
Još jedan review
Zanimljivo, zanimljivo...
Cenim da će nešto napraviti u Americi, ali za ostatak sveta bojim se da im je kasno. Android, iOS, W8 već imaju značajne pozicije.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
Mislis Android i iOS, ovo ce u svetu oduvati WP8 samo tako, jer bb ima poprilicno fanova.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
telep, koliko fanova? Moze ih se na prste izbrojati. Videcemo, iskreno se nadam propasti Androida

miodrage, Ma android je gotov, sada kada se wp zaukao sa 10 modela i stigao sa džinovskih 2 na 3% i prestigao giganta mobilnih OS-eva badu (koji nema nov model 3 godine)
na vidiku je kraj androida.

Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White