Nexus 4 vs Note 2 vs Lumia 920

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Re: Nexus 4 vs Note 2 vs Lumia 920

Post od iLuka »

ma onako sam rekao, svi su formati uopbicajeni, nista posebno - mp3, m4a, wav... :wink:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Za Ringtonove mora da bude .m4r format. iTunes nije los ako se naviknes na njega. Ja sam ga savladao, pa mi ni Zune (za zeninu Lumiu710) nije tesko pao, mogu reci da je mnogo laksi od iTunesa za koriscenje, samo drag&drop (za znalce). Sto se iTools-a tice - e to je pesma, sve moze sa programom da se odradi izuzev restore-a.
Elem, i za Lumiu920 Ringtones su u m4r formatu, ali nisam morao ja da radim konverziju, nego je uredjaj sam sve uradio. Steta sto to nisam znao pre prebacivanja, jer sam sve Ringtonove svakako imao u m4r sa iPhona (ja sam ih prvo sve vratio u mp3).
araphel rekoh ti ja da ce zajednica da te ubedi u Android... da odes na iSrbija, ubedili bi te u iPhone, da odes na WPCentral, garantujem da bi uzeo Lumiu :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

miodrage, trenutno stanje ubeđenosti je ipak bliže tome da možda samo pazarim iPad mini. Šta god kupim, primarno ću koristiti za muziku, Word, facebook/surf/ostalo, budući da nemam suviše potrebe da trošim beogradski SIM kad sam ovde. Tako sam i stigao do logike da je Note 2 samo malo manji tablet, pa što da ne uzmem njega. A onda sam krenuo da razgledam, pa primetio Nexus, pa Lumiu.....

Evo, sad mi i žena, vireći iznad svog Galaxy Taba popuje kako je tablet korisnija i upotrebljivija stvarčica. :lol:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Šteta, tek smo stigli do pete strane :lol:
Moraću da aktiviram moju čuvenu "Šta posle S3" :D

ps. ima i nexus 7 tablet, nije ni skup a google čedo sa čistim androidom :D

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Igrao sam se sa Nexus 7 tabletom u radnji pre neki dan, ne dopada mi se. Nexus telefon mi se čini daleko bolji.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Jbg telefon je skuplji od tebeta, ovde polovni 32GB idu 210-220e :)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

ej, @baraba, primetio sam da ova tema ima mnogo vise pregleda od sta posle s3 :o
nesto nismo dobro uradili tamo.... :lol:

@miodrage - meni je pesma koju sam stavio na 4s bila u mp3 i cita je ok... nista nije konvertovao.... itools mi trazi da prebacim i gore navedena 3 formata inace nece da prepozna... :wink:

ne znam za tablet, sta bi sa njim... da moze da se prica pa i a jde da se uzme, ovako samo za net, mejlove i ofis malo mi je bezveze da nosim pored i telefon...

najbolji izbor je telefon do 5, 5.5 inca :wink:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Ćuti, trolujemo ovde. Ne smem više da se javim u onoj temi, prodao sam note 2 danas kolegi. Razloge sam i naveo u ovoj temi i šta mi je zamerka. Šteta, odličan uređaj, nikad mi se ni jedan fon nije svideo kao note 2. Onaj hardver i ekran i baterija samo manjih dimenzija recimo kao S3 i bonbon.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

ja sam danas rekao da prelazimo uskoro na ''sta posle s3'' ... :lol:
i, sta sad? hoces moj 4s za 400eur? malo da ti skoci adrenalin? :lol:

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Baraba napisao:Ćuti, trolujemo ovde. Ne smem više da se javim u onoj temi, prodao sam note 2 danas kolegi. Razloge sam i naveo u ovoj temi i šta mi je zamerka. Šteta, odličan uređaj, nikad mi se ni jedan fon nije svideo kao note 2. Onaj hardver i ekran i baterija samo manjih dimenzija recimo kao S3 i bonbon.
Шта си урадио??!!!???!?!?!
ex ivan87

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

luca, ringtonovi ne mogu da budu u mp3 formatu, moraju u m4r. To garantujem. To sto si ti stavio, to je super, samo sto je iTunes to konvertovao, ili koji god da si alat koristio, on je to konvertovao.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Baraba napisao:prodao sam note 2 danas kolegi.
A zato si me pitao za OT997D! :lol:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Što se mene tiče, samo vi trolujte, možda ja usput tako i smislim nešto.

Baraba, to što si tako brzo prodao Note 2, nikako mu ne ide u prilog? Sve mislim i ja ću se predomisliti.

luca, Već neko vreme teglim skoro svuda sa sobom 2 službena telefona i tablet. Ako bi barem bio manji tablet, i to bi bilo nešto :lol: Slažem se da nešto oko 5-5,5 inča deluje najrazumnije što se tiče nošenja, ali kad sve stavim na papir, shvatim da bi na tom novom uređaju najmanje od svega koristio funkciju telefona. Zato se premišljam.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

^^Nisam prodao zato što je loš, manipulisanje jednom rukom dok je druga zauzeta je razlog. Kome nije veličina problem nema bolji fon.

psyhound, alkicu merkam neko vreme, nosam 3 telefona, pa da smanjim na dva, mngo mi je gotivan jer ima android i radi sa 2 sim kartice :)

Ceftriaxone napisao: Шта си урадио??!!!???!?!?!
Јбг, величина у неким тренуцима ми баш засмета (возиш и нешто хитно хоћеш да погледаш)...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Baraba, zato u kolima uvek nosač, i gotovo.....Joj što je bilo gotivno kad stavim Galaxy Tab 7 u nosač u kolima, pa šta god treba, onako lepo slatko na brzinu pregledam.....a tek navigacija na onolikom ekranu!

Nego, da skrenem malo nazad (manje više) na temu: za aplikacije hajde da kažeš i da se pomirim, ukoliko zaista siđem s jabuke, ali za muziku mi baš greota. Jel mogu ja to nekako sa kompa da sredim i prebacim u novi uređaj, ili će biti zaštićena i neće hteti da se vrti? Ako je ovo drugo u pitanju, onda baš bezveze, praktično te primoravaju da zauvek budeš na njihovim uređajima.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

ja sam npr. gledao nexus 7 u vip-u pre neki dan... uskoro mi istice ugovor pa sam bacio pogled...
da on ima f-ju telefoniranja - odmah bi ga uzeo i nosio samo njega... ali nema...

ima jedan samsung tablet, tab 3110, on ima opciju telefoniranja i svega ostalog, ali ja nesto samsung ne gotivim pa se premisljam a i malo je stariji model... :dry:

iskreno mislim da cu pre kupiti neki tablet od 7-8 inca sa svim opcijama nego telefon... em je jeftiniiji em je veci i zadovoljava mi sve potrebe... :wink:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

luca, 3100 ima funkciju telefona, 3110 je wifi only verzija.

Mislim da je kod Note 2 suštinsko pitanje može li 5,5 inča zaista da zameni sve funkcije tableta, ili je ipak bolje imati tablet manjih dimenzija?

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

da, zamenio sam ih...
po meni je ta opcija najbolja... 7 inca tablet a ima i opciju poziva i sms...
da li 5,5 odgovara - to je vec stvar licnog izbora i sta podrazumevas pod tim ''sve f-je tableta''... npr. neko mozda ne moze da drzi tablet od 7 inca u jednoj ruci, sta znam... :dry:

jedan predlog - http://www.gsmarena.com/apple_ipad_mini ... r-5061.php :D

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

araphel, moj ti je predlog ili iPad mini, ako hoćeš i pored svega da ostaneš na iOS-u ili Note 2, kao vrhunsko sve-u-jedan rešenje.
Baraba, ti bi sad trebalo malo da probaš čist android u vidu Nexus-a 4, dok ne stignu novi modeli sa 5 inča i full HD ekranima.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Ja ipak ocekujem da me Baraba, pozove danas sutra da me pita po treci put hocu li da mu prodam 808. :D
Nokia Lumia 1520

Odgovori