razlika izmedju displeja?
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
razlika izmedju displeja?
Zanima me koje sve vrste displeja postoje, i kakva je razlika izmedju displeja K750 i samsunga E530 recimo... Konkretno, zasto se slika na SE vidi iz bilo kog ugla, a na samsungu kad se displej posmatra mnogo iskosa, boje postaju invert i ne vidi se nista. Koji je displej bolji?
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
E sad,ukratko postoje stvarno dosta vrsta ekrana,mada mislim da se za mobilne telefone koriste najcesce sledeci:
STN-najgori izbor jer je bled i slabo se vidi na suncu,
OLED-mislim da ih stavlja najcesce Samsung kao eksterne,
TFT-najpoznatija i verovatno najrasirenija kod mobilnih telefona,
PVA i neke malo egzoticnije vrste sumnjam da koriste telefoni ali eto da ih pomenem!
Pozdrav
STN-najgori izbor jer je bled i slabo se vidi na suncu,
OLED-mislim da ih stavlja najcesce Samsung kao eksterne,
TFT-najpoznatija i verovatno najrasirenija kod mobilnih telefona,
PVA i neke malo egzoticnije vrste sumnjam da koriste telefoni ali eto da ih pomenem!
Pozdrav

- Lomnica_city
- Expert
Napisao sam da postoje PVA i jos neke vrste ali da se ne koriste kod mobilnih telefona (ili mozda u nekim izuzecima za koje ja neznam)! 
Inace sam zaboravio da kazem da je,po mom iskustvu,TFT najcesca vrsta kolor ekrana koji se primenjuje kod danasnjih mobilnih telefona jer mi se cini da je ta tehnologija najvise napredovala a smenice je,kad se dovoljno usavrsi,po mom misljenju,PVA vrsta ekrana!
Pozdrav

Inace sam zaboravio da kazem da je,po mom iskustvu,TFT najcesca vrsta kolor ekrana koji se primenjuje kod danasnjih mobilnih telefona jer mi se cini da je ta tehnologija najvise napredovala a smenice je,kad se dovoljno usavrsi,po mom misljenju,PVA vrsta ekrana!
Pozdrav

Najbolja tehnika je sharpova CG-Silicon, puno je bolja slika na tim ekranima nego na svim ostalima ali...uvijek ima ali
, na suncu se ne vidi skoro nista. Inace ekrane sa najboljim ponasanjem na suncu pravi siemens ali...
je malo tamnija slika kad si unutra.
Inace TFT tehnika je najrasprostranjenija i to je jedna vrsta LCD ekrana.

Inace TFT tehnika je najrasprostranjenija i to je jedna vrsta LCD ekrana.
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
- Lomnica_city
- Expert
kao prvo...deset poena za lomnica_sity zbog slike (avatara)
stvarno mocno izgleda,nema sta...sto se tice ekrana,mislim (citao sam da je tako) da su samsung i sharp trenutno najbolji po tom pitanju ali isto tako ne bih znao da objasnim zasto se iz nekog ugla na samsungu ne vidi slika a na SE se vidi...
inace slika na ekranu SE K750i je perfektna...iz iskustva govorim...

- Lomnica_city
- Expert
O hvalaaaa!!
Ne prestajem da dobijam pohvale,samo vi nastavite,napraviste narcisa od mene sad mi zadovoljite ego!
Nisu iste vrste ekrana bas zato sto imaju razlicita svojstva,TFT je generalno negde na vrhu razvoja ali bolje od ovoga nece moci jos dugo,Samsung i Sharp koriste drugu vrstu koja prikazuje bolju sliku i pred njom je ocigledno svetla buducnost ALI zasad mora da prelezi neke decje bolesti kao sto je los ugao vidljivosti,ali vremenom... Oni su izabrali da imaju kvalitetniji prikaz pa su zato vec sad upotrebili tu vrstu ekrana ali eto,pokazalo se da je jos daleko od savrsenog!
Pozdrav

Ne prestajem da dobijam pohvale,samo vi nastavite,napraviste narcisa od mene sad mi zadovoljite ego!

Nisu iste vrste ekrana bas zato sto imaju razlicita svojstva,TFT je generalno negde na vrhu razvoja ali bolje od ovoga nece moci jos dugo,Samsung i Sharp koriste drugu vrstu koja prikazuje bolju sliku i pred njom je ocigledno svetla buducnost ALI zasad mora da prelezi neke decje bolesti kao sto je los ugao vidljivosti,ali vremenom... Oni su izabrali da imaju kvalitetniji prikaz pa su zato vec sad upotrebili tu vrstu ekrana ali eto,pokazalo se da je jos daleko od savrsenog!
Pozdrav