Sony Xperia Z / ZL
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
- Kamencic
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 26. Feb 2013. 16:32
- :: Nokia 5800
Re: Sony Xperia Z / ZL
Da i ja sam ovo gledao, Z bolji ekran ima... Jos da znas dal ces dobiti Sharp ili ovo ili ono...
uvek imam taj isti osecaj tj. efekat dok gledam, ekran je nekako uvek svetliji od drugih, ne znam kako to da protumacim... da li je zato sto je losiji, da li ima jednostavno jaci kontrast od drugih pa je na istom nivou tj podeoku jaci ili sta...
inace, bio sam u delta city-ju da ga pogledam ali je izlozena samo maketa i kutija

inace, bio sam u delta city-ju da ga pogledam ali je izlozena samo maketa i kutija

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Xperia Z sa snimka koji sam postavio par postova ranije je čačkana u VIP polovnici u Knez Mihajlovoj, danas sam ponovo svratio do te poslovnice i još uvek telefon stoji na svom mestu
, tako da ko hoće da ga pogleda i pročačka neka ide u Knez Mihajlovu.

Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- Kamencic
- Redovni učesnik
Sto se tice ekrana, vecina ima Sharpov (ekran, ali ima slucajeva sa JDC (Toshiba) ekranima. Jedini nacin da se proveri koji je panel, je da se rootuje fon... ili eventualno da se snimi iz uglova pa da posalje nekom ko zna koji ekran ima, da uporedi.
Ajde vi koji ste ga testirali recite jel ekran stvarno toliko ''ispran'' i da li su uglovi gledanja stvarno toliko losi...
Ajde vi koji ste ga testirali recite jel ekran stvarno toliko ''ispran'' i da li su uglovi gledanja stvarno toliko losi...
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
mislis na razliku u crnoj? stvarno deluje kao da je ispran ekran... mada ako crna deluje svetlije mozda zbog toga deluju i druge boje zivlje i svetlije? 

luca, dosta ljudi se zalilo na ispran ekran kod xperie :/
- Nikola Vapa/CA
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19
http://www.androidrevija.com/sony-koris ... -xperia-z/
Ovo me posebno nervira.Ista cena a razlicite komponente ubacene u uredjaj.Ne razumem ovu politiku proizvodjaca.
Ovo me posebno nervira.Ista cena a razlicite komponente ubacene u uredjaj.Ne razumem ovu politiku proizvodjaca.
- Kamencic
- Redovni učesnik
http://www.youtube.com/watch?v=DoNQcM8T4c8
Na ovom snimku ekran mi deluje savrseno, crna boja je ''duboka'' i jaka i sve deluje vrlo lepo, a opet npr. na slici koju je postavio Behemoth, ekran izgleda ''ispran''. Planira li neko da ga uzme u skorije vreme pa da nam kaze utiske?
Najvise me plasi to sto vrlo lako moze da se desi da ko ga kupi dobije JDC ekran, a da to i ne zna
Na ovom snimku ekran mi deluje savrseno, crna boja je ''duboka'' i jaka i sve deluje vrlo lepo, a opet npr. na slici koju je postavio Behemoth, ekran izgleda ''ispran''. Planira li neko da ga uzme u skorije vreme pa da nam kaze utiske?
Najvise me plasi to sto vrlo lako moze da se desi da ko ga kupi dobije JDC ekran, a da to i ne zna

- iKe
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
- :: S6 edge
- :: Nexus 7 2013
Izgleda da je velika većina sa Sharp-ovim (dobrim) ekranom, ali da neka tržišta dobijaju i JDI - JDC displej. Nadam se da će se to vremenom poboljšati. Najgore je što tek kada rutuješ možeš da vidiš koji je panel u pitanju.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
AW: Sony Xperia Z / ZL
@Kamencic....ko sto sam vec pisao...a evo i treci put sam isao u mediamarkt da bas pogledam taj problem oko ekrana....tamo ssto je izlozen uopste neema nikakvih problema oko ekrana...da napomenem opet...poredio saam boje sa mojim htc one s...i mogu samo da kazem da su meni licno mnogo lepse boje na sony Z...uopste nee vidim problem nikakav oko ekrana da su boje svetle ili bilo sta drugo...svidja mi se fon ali cu jos da sacekam da viddim i druge modele od 5" ...otom potom...aako ga kupim u skorije vreme bicete obavesteni...aako negoj jos nesto vise interesuje mogu opet otici da pogledam pa da javim....pozzz
Huawei
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
- Kamencic
- Redovni učesnik
iKe, Pa navodno je 80% Sharp, ili cak 90% ne secam se, a to za rootovanje sam vec napisao.
Na ovoj slici sa cveticem Z mi deluje najlepse.
Na ovoj slici sa cveticem Z mi deluje najlepse.
Kamencic, da li mozes malo vise da mi pojasnis kako je moguce da samo rutovanjem moze da se vidi koje je marke ekran?? Vrati se stranu unazad,kolega baraba je izbacio razliku izmedju ta dva ekrana,i razlika je kao nebo i zemlja,to moze da ouci i dete od 6 godina,ili sam ja tu nesto pogresno razumeo..
- Kamencic
- Redovni učesnik
acamatic, http://forum.xda-developers.com/showthr ... 32&page=15
Evo ovde ti sve pise, ne znam ni ja sto samo rootovanjem jer me mrzelo da citam sve. Evo testa jednog koji je 100% Sharp:
https://www.dropbox.com/sh/o9fy6cte163odlr/Wsa4WKv9xD
Po meni je ekran odlican, i uglovi gledanja su skroz OK.
Evo ovde ti sve pise, ne znam ni ja sto samo rootovanjem jer me mrzelo da citam sve. Evo testa jednog koji je 100% Sharp:
https://www.dropbox.com/sh/o9fy6cte163odlr/Wsa4WKv9xD
Po meni je ekran odlican, i uglovi gledanja su skroz OK.
Kamencic, ja mislim da se rutovanjem ispise marka ekrana,sto je sasvim normalno.Ali ti valjda mozes da vidis koji je koj ekran,na prvi pogled,za to nam ne treba rutovanje..
SLIKA

SLIKA
- Kamencic
- Redovni učesnik
acamatic, Ova slika je Xperia Z i Xperia ION, imaju potpuno drugacije ekrane.
Mislim da moze da se vidi tek tako da onda ne bi rutovali da bi to videli, osim ako znas nekog ko zna koji ekran ima pa da uporedis.
Mislim da moze da se vidi tek tako da onda ne bi rutovali da bi to videli, osim ako znas nekog ko zna koji ekran ima pa da uporedis.

Kamencic, moja greska
Onda definitivno mora da se rutuje,ili sto kazes da uporedis sa nekim,ali da on zna da ima taj ekran..

Onda definitivno mora da se rutuje,ili sto kazes da uporedis sa nekim,ali da on zna da ima taj ekran..
da nije ona varijanta kao sa htc one s i one s c2? kod nas je bio samo one s c2 na 1.5ghz koji je za istocna trzista a one s originalni je samo bio dostupan na crno i to jedan u milion verzija...
sharp mozda radi samo za trziste zapadne evrope i sl?!

sharp mozda radi samo za trziste zapadne evrope i sl?!