Da li neko ima iskustva sa:
"
Samsung Galaxy S3 Unified ToolKit
Install Drivers, Backup, Root, Custom Recovery, BusyBox + MUCH MORE"
Instalirao sam ovo na računaru, ali ne znam koliko je bezbjedno za korištenje.
Vidim da može i da se rootuje telefon sa njim, da li radim root tako, ili da ga radim "klasičnim putem".
Poslije 3 mjeseca korištenja stock androida, mislim da je vrijeme da rootujem tel.
Da vidim da li mogu da nadjem neki stabilni ROM koji radi kako treba, jer sam trenutno nezadovoljan
i isfrustriran količinom bugova koje nudi stock android rom.
Počevši od imenika i uopšte default contact aplikacije (i čuvenog laga),
a najviše zbog sinhronizacije imenika sa ostalim nalozima.
Probao sam i mnoge druge contact aplikacije, možda je zbog toga i počeo tel da brljavi pošto sam
imao 3 aplikacije za imenik instalirane (exdialer, contact+, pixelphone), sada sam sve deinstalirao i vratio se lagu,
ali i dalje ne mogu da sync Skype sa imenikom. Imam 20 kontakata u Skyp-u, i telefon čas vidi sve čas vidi pola kontakata.
Takodje, sinhronizacija mi se za neke naloge sama pali, dok za WhatsApp recimo uopšte ne mogu da je ugasim.
Isto tako mi se imenik par puta rasturao (razdvajanje mailova i brojeva, pa ponovno spajanje kontakata itd),
i u kombinaciji sa aplikacijama koje baguju baš me smorila ova Android priča.
Viber mi se nebrojeno puta restartovao, Firefox zaglavio na bijelom ekranu, nestajali mi widgeti sa desktopa, mijenjali boje sami od sebe,
ekran nije htio da se gasi sam iako je podešeno na 15sec, itd...
Mislim (99,9999% sam siguran) da nije do virusa, jer sam većinu vremena koristio AVAST,
a i njega sam skoro deinstalirao da vidim da on ne pravi probleme pošto je znao da mi blokira neke poruke i pozive bez razloga.
Jesam instalirao dosta aplikacija (oko 70), i to je sigurno uticalo na stabilnost sistema,
ali ima android nedostataka i bez toga. Default Touch wizz i lag sam kontakt/sms aplikacijama baš smaraju.
Nego da se vratim rootovanju,
da li uopšte smije da se postavi link ka uputstvu za rootovanje ovdje na forumu?!
Našao sam neki tutorial "Root Samsung Galaxy S3 I9300 Using CF-Root", ali ne znam da li je to dobar tutorijal?
Da li je možda zastareo način, ili je ok? On daje ODIN v1.85 za download i korištenje, a ja sam našao na drugom mjestu ODIN v3.07,
pa zato ne znam da li je zastareo način i fajlovi.
CF Root 6.3 se koristi u tutorijalu.
I tako, ne znam što bih još pitao i dodao, a imao bih još jedno 10 pitanja "kako ovo/kako ono",
samo znam da me malo smorilo sve ovo bug-ovanje i komplikacije sa rootovanjem i čudima.
A tek poslije slijedi cirkus vjerovatno, kad treba izabrati ROM medju goomilom rom-ova, a i sve back up-ovati,
uhh biće veselo....