W800/W810 kamera i kvalitet slike

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Lik
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 25. Jan 2006. 13:07

W800/W810 kamera i kvalitet slike

Post od Lik »

Posle duzeg pregledanja sajtova i testova dosao sam do jednog zakljucka koji mi se ni najmanje ne dopada :smutny:

naime na jednom Australijskom sajtu lik koji je radio review W800 je postavio i slike koje je napravio i jednom reciju one su fenomenalne,kvalitet je toliko dobar da glatko moze da prodje kao da je radjeno sa profi digitalcem,na ruskom mobile-review sam naleteo na test W810 i tamo su postavljene fotke...u prvom trenutku mislio sam da je neka greska sa rezolucijom,posle sam pogledao stvarno su u max 1600x1200 res. ali su slike blagi uzas imaju shum na celoj povrsini,nisu ostre,boje su loshe definisine- jednostavno kao da se radi o nekoj low budget kameri.

E sad stranci kad imaju problem sa kamerom lepo najopushtenije zamene fon ili drugim modelom ili drugim telefonom kod nasih polu krimosa koji prodaju telefone to ni u snu nije moguce,to sto dobijes-dobio si,a lova nije mala.

Posto planiram da uzmem jedan od ova dva modela imam dlilemu sta ako naletim na model koji ima "los" FW pa mu kamera pravi lose fotke,ne pada mi na pamet da sam ubacujem ili flashujem novi software ne zato sto ne umem nego zato sto za 400e ocekujem da sve bude perfektno(i to valjda sa pravom). Nadam se da shvatate o cemu pricam...

Da li postoji mogucnost preuprediti ovu situciju i znati odakle dolazi losiji FW ili se sve svodi na puku srecu - posto tek kad se slika poveca na kompu vidi se stvarni kvalitet/ne kvalitet fotografije a tad je vec kasno.

Zivo me zanima sta mislite o ovom problemu...imate li mozda neku ideju?
Veliki pozdrav

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

ideja je da i ( ako ) naletis na los fw ako si pukao 400€ moci ces da odvojis jos 10€ za flesh tj noviji fw koji ce nadamo se resiti problem :wink:
ps: kod nas ti nista nije zagarantovano i vecina fontela je sumnjivog porekla a kamo li savrsen fw :lol: znaci trebas se prekrstiti pre kupovine ili ici kod SE zastupnika i za duplo vecu cenu dobiti fresh pack :wink:

pozdrav
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Odgovori