Upgrade slušalica i preporuka

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Re: Upgrade slušalica i preporuka

Post od Ceftriaxone »

Ma не разумем се бре :)
Скоро сам ја почео да улажем у музику. Прво сам купио добру звучну, па сам купио звучнике, и на ред су дошле слушалице.

Ја сам ти скроз зелен. Ја не верујем једном коментару или једном сајту, већ кад нешто тражим узмем и читам на 16 различитих страна.
Само сам навео свој пример. Погледај мало тестове по нету, прочитај нпр ову тему: http://forum.benchmark.rs/showthread.ph ... ight=hd681
па онда види где ћеш стићи.

Избор слушалица много зависи од тога на чему слушаш музику и шта слушаш.
Ако се музика слуша на неком sgs2 или се слуша само MP3 онда ти је све преко 1000дин бацање пара. То је као кад купиш мечку и возиш се по макадаму.

HD381 и HD681 прави фирма Superlux, Тајванци. Квалитет звука одличан, кажу да свирају као много, много скупљи модели познатијих фирми. Квалитет израде мало лошији. Негде мора да се приштеди.
ex ivan87

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Hvala ti puno na iscrpnim odgovorima. :wink: A slusao bih muziku najvise na telefonu (Note 3), a pored njega nekad naravno na tabletu i kompu/laptopu... :)
I da, slusam svu vrstu muzike, sta mi se svidi, tako da nisam posebno vezan za neki zanr. :)

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Note3 има добар аудио чип још ако му звекнеш Viper4android може то јако лепо да звучи.

Надам се да нисам никога увредио. Дешавало ми се да се залетим при некој куповини, и онда се после жив поједем кад видим да сам могао много боље да прођем.
Зато приликом сваке куповине, тринаест пута мерим, па онда сечем.

Те сони нисам користио.
ex ivan87

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Slazem se. :) A odakle da skinem Viper4android, sa Google Play-a ili sa nekog drugog sajta ako ima full verzija, apkgalaxy.com...?
A kako ti se cine te Sony sto si koristio? Da li je prevelika razlika u odnosu na te Superlux i Sennheiser? I koja je tvoja konacna preporuka za sluske, negde u tom cenovnom rangu, 2, 3, 4k, mada bih mozda na kraju najvise izdvojio oko 3k ako treba... :D
Poslednja izmena od Joxy u Ned, 04. Maj 2014. 13:04, izmenjeno 1 put ukupno.

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Телефон мора да ти буде рутован.
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2191223
Али и без овога Note3 може да истрпи добре слушке.
ex ivan87

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Aha, ok hvala. Ja ga nisam rutovao a i ne planiram. :) Ali videcu mozda nadjem na Google Play-u neku verziju ili sa nekog drugog sajta, mada sto ti kazes i ovako sa dobrim sluskama je odlican zvuk. :)

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Nov 2013. 09:18
:: ::::

Post od georg »

Ceftriaxone, hvala na utiscima, ali nisi nista rekao za HD201. Koliko ja vidim, kod tebe se sve zasniva na recenzijama i ocenama, a malo na licnom iskustvu. Nekako me nisi ubedio da je HD201 krs, ali nema veze. Verujem ti da nisu lose te superlux. A sto se tice mp3, pa velika vecina ni ne zna za drugo. Za flac i hi-res fajlove mozda par ljudi ovde zna, e njima su i potrebne bolje slusalice. Mada meni iskreno ni jedne sluslice ne mogu da zamene stereo zvucnike (uz gramofon naravno). Ali dobro, da se vratimo na temu, Joci je izgleda bitno da mu neko aminuje te sony sluske koje je nameracio da uzme i tu pomoci nema.

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Joш једном да поновим. HD201 нисам имао, већ сам их тестирао кад и горе поменуте сони које сам на крају купио. Тада, ја заиста нисам приметио да Senn звучи боље од тих Sony, , или је та разлика била минорна. Моје искуство се заснива на томе.
И ја сам мислио да су моје сони до ја*а, док нисам пробао нешто боље. То нешто боље кошта мало више, а свеукупни доживљај и квалитет звука је много много бољи.
Проблем је што ми овде нажалост имамо сиромашан избор, па се онда поједини модели, који јесу добри, али прецењени, дижу у небеса.
ex ivan87

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Note 3 ima vrlo dobar audio čip. Sa dobrim sluskama gruva samo tako. To kažem iz iskustva.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

georg, hahahaha ma nije, nemoj da si takav. :P Naravno da nije, nego, ja sam iz KG-a i zivim blizu Plaze pa sam tu video tih par Sony modela, a gledao sam na ostalim sajtovima koji imaju radnje u KG-u tipa winwin, pcpractic, Gigatron i Comtrade je isto i ima ih u Plazi, ali nema niko neki veci izbor slusalica osim Comtrade i Gigatrona, dok ostali mozda uopste i nemaju, pa jedino zbog toga, ne znam gde bih mogao da nadjem te Sennheiser (u gigatronu imaju bubice a u comtradu je samo hd201 pristojne cene) i Superlux... :)

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od georg »

Treba imati i istrenirane usi da bi se uocile razlike. Nekome je svejedno da mu pustis mp3 i flac, ja mp3 ne mogu da podnesem, ali dobro, mozda sam i ja freak. Drugo, ja imam neke skuplje slusalice koje sam platio 80e na snizenju, i da ih nemam, sad bih uzeo HD201, jer slusalice koristim iskljucivo u pokretu i ne mogu na miru da se posvetim slusanju muzike, a taj posao bi i one savrseno odradjivale. Ispod toga ne bih isao. Kod kuce imam hi-fi opremu i ne koristim slusalice

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

To sto se tice kupovine na slepo je jedna od vecih gluposti koju sam cuo. Hocete da kazete da neko ako uzima neki jaci komp uvek pre toga proba i testira isti, pa to su gluposti. Ako procitas detaljnu specifikaciju i ako znas dobro sta ti brojevi znace nikakva "proba" ti nije potrebna zato sto jednostavno znas sta ta masina moze a sta ne. Isto je i sa slusalicama, sa telefonima i sa svom drugom tehnikom koju danas koristimo. Ne mozes ti da ocekujes od telefona koji ima 1GHz procesor i 512mb rama da radi kao Note3 na primer, jednostavno nema sanse.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

georg, jeste, ne kazem ja da nema dovoljno radnji, naprotiv, nego ni u jednoj nema slusalica da su one izlozene da mogu da se probaju, pa ostaje kupovina na osnovu iskustava i preporuka drugih.
Drakenzen, u pravu si donekle, ali opet, ne odgovaraju mozda svima iste slusalice ili telefoni npr. :wink:
Poslednja izmena od Joxy u Ned, 04. Maj 2014. 15:33, izmenjeno 2 puta ukupno.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

georg, a sta ti mislis za te Superlux sluske, konkretno za model koji ima Ceftriaxone, hd681? :)

EFC
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 14. Apr 2014. 15:55
:: Sony Xperia T

Post od EFC »

Idi bre Ceftriaxone, taman resio da uzmem HD201 koje mi je preporucio georg, i sad dodjes ti sa Superlux-om HD681. :D Sad sam u dilemi. :D Koristio bih ih uglavnom za slusanje na mobilnom i ponekad na laptopu. Koji od ova dva modela, razlika u ceni nije velika, HD681 je skuplji za nekih 10e?

Edit: Procitah sad da su HD681 polu-otvorenog tipa, dok su HD201 skroz zatvorene, tako da ima veze sa izolacijom, treba obratiti paznju. ;)
Poslednja izmena od EFC u Ned, 04. Maj 2014. 14:38, izmenjeno 1 put ukupno.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

EFC, potpuno se slazem sa tobom i imam isto pitanje. :D

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od georg »

Drakenzen, pa nemoj da poredimo babe i zabe. I auto kad kupujes, valjda ces ga prvo provozati. A za mobilni, no comment. Ja uvek volim prvo da procackam aparat pre nego sto ga kupim.Joxy, vec sam rekao da ne znam nista o njima, tako da je odluka na tebi.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

georg, pa to, jedino to sto ih kod nas nema bas puno u legalnoj prodaji, imaju neke na kupujemprodajem-neka radnja u Nisu, i imaju u toj radnji gde je kupio Ceftriaxone, , a ovako mi ne deluju lose, lepe su, zanimljiv dizajn. Na KP su uglavnom oko 30e, 3300 a u toj radnji gde je Ceftriaxone uzeo su 4000.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ja bih do sad kupio sluške, ako mi se ne svide prodao, kupio druge...

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

^ +1

Odgovori