Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Firefox OS ●
I možda stvarno da rade na poboljšanjima a ne na hiperprodukciji jednog te istog dok uređaje koji se proizvedu po ceni pakle cigara naplaćuju po ceni dve cele prosečne desktop konfiguracije.
Definitivno cekam da se pojave telefoni sa k1 procesorima.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Ja da imam g2 zadrzao bih ga jos jedno 2-3 godine, a mozda cak I vise. Ne razumem, ipak je ovo telefon. G2 ce za recimo 2 ili 3 godine raditi odlicno, pokretace bas sve aplikacije, bas sve. Jedino ako si neki gejmer, igre su sve jace I jace, ovako kazem da nece biti te aplikacije koju nece moci da pokrene.
A k1 je pitanje koliko ce se grejati, koliko ce energije koristiti. Svaka tegra je bila losa po pitanju toga.
Snapdragon=bolje iskoriscenje energije uz predobre performanse.
Znate kako neko povecava broj jezgara a ne usavrsava ceo cip.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
Upravo, ne vidim kako bi me zainteresovali da izvadim pare iz džepa. Posmatram iz ugla moje lepše polovine, koja ima G2, ne vidim razlog zašto bi menjala G2 za G3?
Neka zadrzi g2. Nema aplikacije I igre koja moze da preoptereti procesor, tj. da sva jezgra rade na max clocku. Toga nece biti, rekoh moguce je samo ako izadju next gen igre. A kad pogledam SOT na G2 to je sasvim dovoljno.
Snapdragon 810 je 64-bitan. Tegra k1 isto. Ipak gledajte snapdragon seriju cipova, bolji su.
Taj Snapdragon 810 bi trebalo da ima Note 4, tako su najavili.
Slazem se sa vama, samo povecavaju brojke sa svakim novim modelom koji izadje. Na kraju kad pogledas sve, tu je Apple i najpametniji ljudi ladno izbace telefon sa 1gb rama, 8mpx kamerom i dual core procesorom, doduse 64 bit ali dobro, a pogledajte cenu novih njihovih modela (5s itd.), izuzetno sporo im pada cena a uvek su popularni kao sto Baraba kaze kada ga je dao u oglas otisao je za sat vremena. A da ne napominjem da u zameni za neke jace i novije modele sa quad core procesorima, dosta rama i dosta mpx-a u nekim slucajevima je potrebno i doplatiti za iPhone, a 5S je izasao pre tih novijih modela, razumete sigurno sta hocu da kazem.
Naravno... Pa ko ovo da ne razume, sve to stoji. Zamisli, kada bi iOS bio na quad core telefonu sa 2gb rama... G2 zadrzi i koristi ga dok mozes. Sve ostalo je samo budzenje, ocu da kazem da koliko kod bude jaci telefon brzina je slicna, dostignut je maximum, ostalo je na androidu da se jos malo dodatno optimizuje. Eto ART je buducnost androida. Smatram da bi G2 i G3 istom brzinom radili.
Baraba napisao:Očekujem konkretno neki pomak. Ne samo menjanja brojki na papiru, štancovanih uređaja na 6 meseci. Očekivao sam i 64 bit procesor i bolju bateriju.
S obzirom da android ne podrzava te procesore nije bilo realno da ocekujes to... Jedino da su uradili nesto kao Intel za njihov 64-bitni procesor,pa da funkcionise na 32-bitnom androidu
Mislim da se prelazak sa G2 na G3 ne isplati tako da definitivno nemam nameru da menjam telefon... Jednostavno sve sa G2 mi je apsolutno dovoljno i ne vidim ni jedan razlog za promenu...
Baraba napisao:artifex, čekaj, stani, vidi, gledaj... android ne podržava 64bit?
Upravo tako,sledeci znacajnini update bi trebalo da donese to. Ali kazem ti,oni mogu da ubace 64-bitni procesor i dok taj update ne izadje da im uz odgovarajuci kernel to funkcionise na trenutnom androidu(4.4 kitkat)
Cooomi, Posto je to stvarno jedna opsirna tema najbolje bi bilo da pogledas na internetu neke clanke. Uglavnom,mislim da to ne pravi neku ogromnu razliku danas ali za koju godinu kad i aplikacije budu 64-bitne i RAM dogurao do 4-5 GB tek ce tad moci da se prica o poboljsanjima koje donosi takva arhitektura.
Pa upravo zbog toga sam i pitao... Zašto bi danas izbacivali 64bitni procesor kada u narednih par godina neće moći da se iskoristi njegova puna potencija... I sa ovim quad core preteruju, pa ni jedna aplikacija ne koristi sva četiri jezgra na punoj brzini, izgleda da se ljudi baš primaju na brojke...
Kod androida koliko znam tek od 4gb rama 64bit procesori imaju smisla,opet to povlaci da ti neke aplikacije gutaju 3gb da bi mogao da ih tera.Sve u svemu gluposti,dual core telefoni jos uvek guraju sve bez problema,quad je jos uvek preterivanje.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Ja sam pre pitao niko mi nije objasnio evo pitam opet: čemu 64-bit procesor i 4gb rama na telefonu? Ja mislim da je to nepotrebno i da je to samo uzimanje para ovom narodu koji ce reci ja imam 10k megaherca u telefonu!
Ja sam isto svojevremeno pitao,medjutim to je trend,i onako se ti telefoni 90% prodaju buzgama koji hoce da imaju najnoviji model,a sta moze da radi ili ne to ih ne zanima.
Ovih 10% nesto uradi sa telefonom,rutuje,menja kernele,romove.Za 2 godine ici ce procesori do 4ghz
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.