Upgrade slušalica i preporuka

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Re: Upgrade slušalica i preporuka

Post od Joxy »

Baraba, ih pa ti... :lol: Nije to tako jednostavno kao sto mislis, kome posle da ih prodas ako ti se ne svide, nije to kao kod telefona kad je nov pa ces lako. ;)
Salim se ja malo naravno, u pravu si. ;) Nego racunam bolje da sada vidim da uzmem nesto sto ce meni najvise da odgovara nego posle da se zezam opet sa kupovinom i menjanjem. :)

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Ne znam gde da postavim pitanje,a ova tema mi se cini kao priblizno adekvatna.Da li neko mozda zna koji mp3 ima bolji zvuk ipod shuffle ili vodootpodni sony walkman? Ili mozda uzeti nesto drugo?

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Baraba, poslusao sam te i prelomio konacno, uzeo sam model SONY MDR-ZX300. :)
Hvala svima oko pomoci u odabiru slusalica, ali je na kraju ipak pala odluka na Sony.
Slusalice na prvi pogled su lepe, lep dizajn i izgled, zvuk je odlican, za ono sto meni treba i za sta cu ih koristiti i vise nego dovoljno, jedino su mozda malo vise mogli da porade na izradi, da to budu neki cvrsci i bolji materijali, ali opet kazem za ovaj novac su odlicne, i vise nego dobre, na kraju krajeva to je i na kraju presudilo bas njih da uzmem, jeftinije su u odnosu na ove druge modele koji su bili u opticaju, Sennheiser i Superlux, ove su vec par dana snizene sa 3900 na 2600, tako da sam ih u pravo vreme nabavio. :)

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

fannY, koliko se ja sećam, najbolji zvuk od mp3 player-a su imali Cowon, iRiver i Sony. Znam da su ljudi dosta kupovali i Sansa player-e. Meni se sviđao na izgled i onaj Zune HD, ali nikad nisam čuo kako zvuči. Uz to ti trebaju i dobre slušalicu i da je muzika u flac formatu.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Imao sam ja plejer Sansa clip,dobar je zvuk,ali pored zvuka na danasnjim telefonima mislim da je bezpotrebno kupovati mp3 player.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Nov 2013. 09:18
:: ::::

Post od georg »

fannY, iriver je po mom misljenju najbolje resenje, mada kao sto je kolega iKe spomenuo, i ti su dobri. Pogledaj jos eventualno neki od iPod-a, ima da se nadje povoljno po oglasima

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Imam iriver. 5s ima bolji zvuk.

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od georg »

Koji iriver imas? Puno proizvoda oni imaju, od ovog recimo sigurno nema bolji zvuk, potpisujem. http://shop.iriverinc.com/astell-kern/a ... layer.html

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

Baraba, malo mi je teško u to da poverujem. I ja imam iriver i to ne može da se poredi ni sa jednim mobilnim telefonom.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ovo je model koji imam:
Slika

iKe, što ti je teško da poveruješ? Da li si čuo 5s na sluškama?

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od georg »

To je mator model T10, mislim da nije cudo ako se bolje cuje iphone, ipak je ovaj model kostao oko 50 evra dok je bio aktuelan, secam se ko juce da je bilo, to im je mozda neki entry level. Probaj neki od novijih modela, ili stariji H10, oduvace iphone. :wink:

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Aj' da ne otvaram novu temu zbog jednog pitanja pa cu ga postaviti ovde... Vidim da se dosta vrti prica o MP3 i FLAC fajlovima. Htedoh da pitam u cemu je uopste razlika i da li je uopste moguce primetiti razliku na mom "setapu"? Posedujem Creative SB Audigy 2 ZS i na nju mi je nakacena AIWA NSX-R41 (matora linija ali sabija sa zvukom i ne menjam je dok ne crkne :D ), a muziku vrtim preko Aimp-a. Uporedio sam nekoliko pesama u MP3/320kbps sa FLAC (neka brojka preko 1000kbps) i ja ne primecujem nikakvu razliku. Pa eto... Da li na ovom mom cudu i moze da se primeti ikakva razlika? :)

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

psyhound, razlika svakako postoji, a sva objašnjenja postoje na internetu i vrlo lako ih možeš pronaći. Razlika je u vrsti kompresije (lossy ili lossless), sa gubitkom (MP3) ili bez gubitaka informacija (FLAC).

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

1808, nemam pojma... pretrazivanje mi nije mnogo pomoglo posto se stalno vrti kvalitetnije pa kvalitetnije, a sa druge strane jako puno ljudi kaze da je po kvalitetu zvuka MP3/320kbps ravan FLAC-u. Meh... meni zvuci identicno tako da mi se ne trosi dragoceni prostor na hardu bezveze, ali rekoh aj' da pitam... mozda mi neko moze konkretnije objasniti. :D

EDIT: Ok... nasao sam sad jako dobra objasnjenja i sad mi je sve jasno. FLAC ne zvuci bolje od MP3/320 kbps, vec je bolji od mp3-a posto se moze ponovo dekompresovati nazad u WAV bez gubitka kvaliteta... sad se osecam glup... kako ovo nisam sam skonto. :oops:

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

psyhound napisao:..... i sad mi je sve jasno. FLAC ne zvuci bolje od MP3/320 kbps, vec je bolji od mp3-a....
Nisi dobro pročitao, jer ti ovo podvučeno nije tačno. FLAC ne zvuči bolje od WAV-a, ali bolje zvuči od svakog MP3 fajla, čak i onog koji je kompresovan sa 320kbps.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

E jbm ga sad... sad bas citam razne sajtove vezana za muzicku produkciju i audio opremu i skoro svud nalazim informaciju da slusalac razliku ne moze da primeti zbog ogranicenja ljudskoh sluha i da samim tim ne zvuci bolje vec su to samo tehnicke razlike.... no vise nije ni bitno posto je ni ja ne primecujem tako da mi je samo trebalo malo pojasnjenje (koje sam na kraju i sam nasao). :D

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

Ja sam se baš sinoć malo upustio u tematiku pošto sam skidao neke albume i kako sam zaključio, najbolji lossy format je AAC, što bi značilo da je taj najbolji za slušanje jer je kompresija bolja nego na mp3-u tako da manje mesta zauzima a i kvalitetniji je zvuk. AAC se smatra naslednikom mp3-a, ali nisu mogli da ga nazovu mp4 jer je to već postojalo...
A za loossless kodiranje se preporučuje da preskačete, sem ako ne planirate da kasnije prebacujete u lossy format jer su mnogo veliki fajlovi i nisu praktični što za skladištenje što za prebacivanje :) Ali podrazumeva se da je na njima zvuk najbolji.

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

psyhound napisao:... sad bas citam razne sajtove vezana za muzicku produkciju i audio opremu i skoro svud nalazim informaciju da slusalac razliku ne moze da primeti zbog ogranicenja ljudskoh sluha i da samim tim ne zvuci bolje...
Vidi ovako,... zašao si u oblast kojom se dosta dugo bavim, pre svega kao ljubitelj vrhunskog hi-fi zvuka, a jednim delom i zbog onoga što radim.
Tačno je da postoje neki limiti ljudskog sluha, ali oni ipak nisu toliko uski da se ne mogu primetiti ove razlike o kojima se ovde govori.

Postoje i neka druga ograničenja, zbog kojih se tebi može učiniti da nema razlike u zvučnom kvalitetu između MP3 i FLAC fajlova. Ovde pre svega
mislim na audio komponente (zvučnici, pojačalo, izvor zvuka), koje zbog svog skromnog kvaliteta nisu u stanju da predstave te zvučne razlike. Ako poseduješ takav sistem, onda i nije čudo što tebi deluje da je sve to isto.

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od georg »

psyhound, potvrdjujem da ljudsko uho itekako moze cuti razliku izmedju mp3 i Flac-a, ali za to je potrebna dosta dosta kvalitetnija oprema od one koju ti imas, ali isto tako je i potrebno imati istancan sluh... Ukratko, na opremi od ~200 eura se ne cuje razlika.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Kontam, kontam... mozda i muzika koju slusam ima veze posto vrtim 99% elektroniku pa tu mozda i nema razlike da se uoci. U svakom slucaju kontam da mi ne igra veliku ulogu, a isto tako su i strucnjaci za audio opremu po sajtovima pisali da je razlika beznacajna. Verovatno su mislili na nas obicne smrtnike koji ne mozemo da damo koju kilu € na audio opremu. :)

U sustini ste mi pomogli dosta posto cu moje sve radne WAV fajlove da posutam u FLAC dok mi ne zatreba ponovo. Ovako mi zauzima u proseku 150MB po fajlu sto mi je puno. :)

Odgovori