Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Re: Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?
Recicu samo da onaj ko nije koristio WP pojma nema o cemu pise. Cvoruga, svaka ti ka' u Njegosa
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Kolega miodrage, i sam si pisao da je potrebno vreme navikavanja na novi OS, prema tome, niti sam ja korisnik wp a ni ti Android OS, tako da ne možemo reći šta valja a šta ne valja na određenom OS.
To što siti koji put probao Android i ja koji put probao wp, to ne može da se zaključi onda da to nije dobro i da ne valja...
Samo realno pisem, bez uvrede...
Ne može da se pljuje ono što sam korisnik nije bar jedan period koristio... Ne mogu da ja lično kazem da wp ne valja, ni da ios ne valja, svaki os ima svoje i mane i prednosti, sve je stvar navike i kome sta lično odgovara...
Ali jeste činjenica da je wp još uvek zelen OS, a nadam se da ce vremenom biti sve bolji i bolji zbog nas krajnjih korisnika, jer ćemo imati i veći izbor uopste od telefona pa do samih opcija, aplikacija itd itd...
To što siti koji put probao Android i ja koji put probao wp, to ne može da se zaključi onda da to nije dobro i da ne valja...
Samo realno pisem, bez uvrede...

Ne može da se pljuje ono što sam korisnik nije bar jedan period koristio... Ne mogu da ja lično kazem da wp ne valja, ni da ios ne valja, svaki os ima svoje i mane i prednosti, sve je stvar navike i kome sta lično odgovara...
Ali jeste činjenica da je wp još uvek zelen OS, a nadam se da ce vremenom biti sve bolji i bolji zbog nas krajnjih korisnika, jer ćemo imati i veći izbor uopste od telefona pa do samih opcija, aplikacija itd itd...
Huawei
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
@Miodrage, a ti si koristio Android pa govoris iz iskustva ?
WP nisam koristio konstantno, imam kraj sebe svakodnevno jednu lumiu 630, nemam nista portiv tog OS-a, slazem se da nisam najkompetentniji da komentarisem rad WP jer ga koristim malo, takoreci ad hock, bez kontinuiteta u koriscenju. Moj licni stav je da mi se ne svidja, cela filozofija OS mi je promasena, sto ne znaci da je los, za mene jeste los, a za nekog drugog moze da bude bas ono sto trazi.
Druga stvar, Android korisnici nisi klinci koji konstantno menjaju launcher, ikonice, wallpaper i sl, vec korisnici koji cene izbor i mogucnost adaptacije OS sopstvenim potrebama u svakom mogucem segmentu.
WP nisam koristio konstantno, imam kraj sebe svakodnevno jednu lumiu 630, nemam nista portiv tog OS-a, slazem se da nisam najkompetentniji da komentarisem rad WP jer ga koristim malo, takoreci ad hock, bez kontinuiteta u koriscenju. Moj licni stav je da mi se ne svidja, cela filozofija OS mi je promasena, sto ne znaci da je los, za mene jeste los, a za nekog drugog moze da bude bas ono sto trazi.
Druga stvar, Android korisnici nisi klinci koji konstantno menjaju launcher, ikonice, wallpaper i sl, vec korisnici koji cene izbor i mogucnost adaptacije OS sopstvenim potrebama u svakom mogucem segmentu.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Još će da ispadne fora, da jenstvarno Android za klince, a wp za ozbiljne ljude, onda sledi pitanje... Koliko to ozbiljnih ljudi ima u procentima što koriste wp?
To su bzvz priče.... Niti samo klinci koriste Android a niti samo ozbiljni koriste wp ili ios ... Tu nema pravila nikakvog....
Ne branim ni jedan OS, ali Android daje više mogućnosti samom korisniku, ukoliko želi te mogućnosti da iskoristi...
To su bzvz priče.... Niti samo klinci koriste Android a niti samo ozbiljni koriste wp ili ios ... Tu nema pravila nikakvog....
Ne branim ni jedan OS, ali Android daje više mogućnosti samom korisniku, ukoliko želi te mogućnosti da iskoristi...
Huawei
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Bata Bogdan, znemanja, u pravu ste, ne moze se na osnovu ad-hok koriscenja procenjivati neki OS. Ili se ceniti za koji je sistem aplikacija bolja. Ako aplikacija radi posao, onda nema sta da bude losa, osim, u slucaju da na jednom OSu ima opcije koje na drugom nema. To jeste situacija sa Viberom, i WhatsAppom, od meni poznatih, ali ne stalno, vec povremeno, jer novije verzije poslednje stizu na WP.
Nemanja, sve sto si rekao za WP, potpisujem, i ponavljam, samo sto u glavnu ulogu smestam Android.
Nemanja, sve sto si rekao za WP, potpisujem, i ponavljam, samo sto u glavnu ulogu smestam Android.
Radi posao. Hm. A kako radi posao? I Golf 2 i BMW serije 7 rade posao, odvezu te od tačke A do tačke B...miodrage napisao: Ako aplikacija radi posao, onda nema sta da bude losa, osim, u slucaju da na jednom OSu ima opcije koje na drugom nema.
Pravi entuzijasta nikad stvarno ne "odraste", bilo da su u pitanju telefoni, automobili, fotografija, pecanje ili bilo sta drugo. Ovim sto si napisao nesvesno potvrdjujes ono sto sam ja napisao. Znaci, sad kad nemate veci nivo podesavanja i kastomizacije WP sistema, sad ste odjednom odrasli, postali familijarni, posveceni sljaci, nema se vremena za zajebavanje s telefonom i slicno.cvoruga napisao:Čekaj, zar ne misliš da su korisnici odrasli od pojave Symbiana, shvatili šta žele od telefona,
nemaju vremena/želje/volje + imaju gomilu drugih obaveza sem da ceo dan probaju appove koje Android ima.
Pa nismo više studenti i klinci i besposličari, odraslo se, mora da se šljaka, jbg.

Da je to stvarno tako, onda ne bi ni na forumu vise visili, ne bi se sad opet u nedogled prepirali, sto je uglavnom karakteristicno za klincadiju i besposlicare, zar ne?

- knezevic76
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
- Kontakt:
Re: Одг: Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?
Odem ja na poslovni sastanak i ponesem moj tablet, android, koji je odrđivao sve što sam od njega tražio.Kupio sam ga da ga koristim 90% za posao.Nikakve igrice, bespotrebne aplikacije, zajebancije sa lančerima, farbanje ikonice itd.
Na njemu imam fabrički Apps lock i s tom aplikacijom sam zaključao sva poslovna dokumenta, tabele, grafikone, podatke....
Elem, krenem ja na sastanku da otvorim neka dokumenta kad ono nestade opcija da unesem šifru!?!?
Znači krene da otvori dokument i prijavi pogrešna šifra i ako je nisam ni uneo jer je nestala opcija za unos !
Pritisak 300, izdao me kad je najpotrebniji!!!
E toliko o androidu, taj momenat razočarenja mu neću zaboraviti.I dalje ga koristim ali sa mnogo većom dozom opreza i skepticizma.
Imao sam i malo blaži slučaj kad sam trebao da pročitam neku adresu iz SMSa i upalim ujutro telefon i on mi traži patern, ja ga ubacim i posle prvog puta mi prijavi pogrešan patern i zaključa mob.Znači neverica.Telefon sam ja poslednji dirao i ugasio, niko ga nije čačakao, a i ako se pogreši šifra on daje opciju bar da se pokuša tri puta, što ovde nije bio slučaj.
Da aparat nije bio nov, olupao bi ga od pod.
Mislim da je android i previše otvoren sistem i pored njegovih prednosti i mana.Jednostavno nikad se ne zna kako će neka aplikacija uticati na sam sistem ili druge aplikacije ili možda izazavati neki problem.
Na njemu imam fabrički Apps lock i s tom aplikacijom sam zaključao sva poslovna dokumenta, tabele, grafikone, podatke....
Elem, krenem ja na sastanku da otvorim neka dokumenta kad ono nestade opcija da unesem šifru!?!?
Znači krene da otvori dokument i prijavi pogrešna šifra i ako je nisam ni uneo jer je nestala opcija za unos !
Pritisak 300, izdao me kad je najpotrebniji!!!
E toliko o androidu, taj momenat razočarenja mu neću zaboraviti.I dalje ga koristim ali sa mnogo većom dozom opreza i skepticizma.
Imao sam i malo blaži slučaj kad sam trebao da pročitam neku adresu iz SMSa i upalim ujutro telefon i on mi traži patern, ja ga ubacim i posle prvog puta mi prijavi pogrešan patern i zaključa mob.Znači neverica.Telefon sam ja poslednji dirao i ugasio, niko ga nije čačakao, a i ako se pogreši šifra on daje opciju bar da se pokuša tri puta, što ovde nije bio slučaj.
Da aparat nije bio nov, olupao bi ga od pod.
Mislim da je android i previše otvoren sistem i pored njegovih prednosti i mana.Jednostavno nikad se ne zna kako će neka aplikacija uticati na sam sistem ili druge aplikacije ili možda izazavati neki problem.
Green, čudo jedno kako ti bolje znaš od mene samog šta je meni potrebno i dovoljno.
Žao mi je samo što pre nisam otkrio WP, za 100ak € i pesma.
Žao mi je samo što pre nisam otkrio WP, za 100ak € i pesma.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Green, procitaj neki od mojih prethodnih postova. Ja zaista vise vreemna nemam ni za sebe, a kamoli za zajebanciju sa telefonom. Na forum dodjem iz navike, vidim sta se pisalo, eventualno tu i tamo uletim u neku raspravu i to je to. Ne ide vise...
Uostalom, ja sam ubedjen u to da za sebe koristim najbolji OS na svetu, i ne moze me niko ubediti u suprotno.
Uostalom, ja sam ubedjen u to da za sebe koristim najbolji OS na svetu, i ne moze me niko ubediti u suprotno.
cvoruga, ma mozes bre da se pravdas koliko hoces, ali da imas malo vise opcija kastomizacije, menjao bi ti to samo tako!

miodrage, cestitam. Nadam se da cete ti i tvoj najbolji OS na svetu imati bar cetvoro dece.

miodrage, cestitam. Nadam se da cete ti i tvoj najbolji OS na svetu imati bar cetvoro dece.
Steta sto zbog iracionalne mrznje prema necemu ne probas i nesto drugo. Ne smem ni da pomislim koliko bi ti hvalio android da si njegov fan, i koliko bi hejtovao wp da iz nekog razloga taj sistem iracionalno mrzis.miodrage napisao:Green, procitaj neki od mojih prethodnih postova. Ja zaista vise vreemna nemam ni za sebe, a kamoli za zajebanciju sa telefonom. Na forum dodjem iz navike, vidim sta se pisalo, eventualno tu i tamo uletim u neku raspravu i to je to. Ne ide vise...
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Ja sam ga kastomizirao tako što sam stavio maskicu gay je ok boje, za mene dostaGreen napisao:cvoruga, ma mozes bre da se pravdas koliko hoces, ali da imas malo vise opcija kastomizacije, menjao bi ti to samo tako!![]()

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Evo neke zanimljivosti: http://www.tomshardware.com/news/samsun ... 28403.html
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Samsung dominated smartphone shipments in 2014
Kompletan tekst na sledećem linku.....
http://www.gsmarena.com/samsung_dominat ... -10841.php
A evo i tabele sa pregledom zastupljenosti po godinama, 2013, 2014 i predviđanje za 2015.

Kompletan tekst na sledećem linku.....
http://www.gsmarena.com/samsung_dominat ... -10841.php
A evo i tabele sa pregledom zastupljenosti po godinama, 2013, 2014 i predviđanje za 2015.

- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
6% пад учешћа на тржишту... Хммммм.
4 кинеза у првих 10.
Интересантна табела.
4 кинеза у првих 10.
Интересантна табела.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- Ceftriaxone
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
- :: XZs
- :: S7e
Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?
Само је питање времена кад ће кинези да се вину до врха. Видим да на сва звона хвале xiaomi и квалитет звука на њиховим најбољим моделима. Мени су на око одвратни, али не сумњам да ће Кинези и то да среде (тј да ће пре или касније бити нешто што ће за мој укус ваљати).
Јабука има своју клијентелу, и пар болида овде с форума који су са андроида прешли на њих.
Оно што ја очекујем и што бих волео да видим је даљи напредак WP и волео бих да се Блекбери дигне из пепела.
Остали као да не постоје
Јабука има своју клијентелу, и пар болида овде с форума који су са андроида прешли на њих.
Оно што ја очекујем и што бих волео да видим је даљи напредак WP и волео бих да се Блекбери дигне из пепела.
Остали као да не постоје

ex ivan87
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Re: Одг: Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?
Ceftriaxone napisao: Јабука има своју клијентелу, и пар болида овде с форума који су са андроида прешли на њих.

- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
^ Sta se ti smeskas, Ceftriaxone misli na bolide formule 1