Koliko vam traje baterija?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
:: Samsung Galaxy S8
:: Huawei Honor 8 Lite

Re: Koliko vam traje baterija?

Post od vojkan85 »

EFC, Moj covek, bloat odmah napolje ;). Bitno je da je rom lepo legao, i da imas jako dobar score ;).

EFC
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 14. Apr 2014. 15:55
:: Sony Xperia T

Post od EFC »

vojkan85, Bas tako, sto manje bloata to bolje i po mene i po bateriju. :) Videcemo kako ce se ponasati rom narednih dana, ako ostane ovako ja zadovoljan. :wink:

drdekzar
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 06. Jul 2014. 11:28
:: Lenovo Vibe Shot

Post od drdekzar »

Zena ima problem sa baterijom, isprazni se za 7-8 sati i to jos ona skoro i da ga ne koristi puno.Evo primera slike

SlikaScreenshot_2015-06-10-20-33-35 by [url=https://www.flickr.com/photos/126093724@N02/]

Da li neko zna sta bi moglo da bude

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Ja mislim da je čak i normalan ovo rezultat po ovoj slici, jer imaš oko 44 sata standby telefona i nekih 35-6% baterije. Ne može Android nikako da ti bude kao što su neki put bili dumb telefoni ako ih puno ne koristiš može da traju i po 10tak dana...

drdekzar
Mobil fan
Mobil fan

Post od drdekzar »

Znam ali zena ga je jutros skinula sa punjaca i vec oko 17:00 je bio prazan na 5%, a nije obavila 3-4 kratka razgovora i mozda 10 minuta na internetu.To nije normalno, ne znam kako da vidim sta trosi bateriju ili je mozda jednostavno baterija prsla

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Uff, to već nije normalno.
Ma problem je taj što kod androida ne može na prvu loptu da se vidi šta troši, već mora da se prati, ako telefon nije rutovan. Jer ti ovako niko me može reći unapred šta je. Evo primera šta sve može biti: slab signal pa ga je vrteo neki proces (lokacije, neta, vremenske...), neka aplikacija je ostala u pozadini da radi (fb, igrica, viber....), wifi skeniranje je uključeno bilo, ma mali milion stvari.
Reci mi koji telefon je u pitanju i koliko ke stara baterija, od kada se to počelo ponavljati? Probaj sa običnim paljenjem /gašenjem telefona, povedi računa za ove stvari gore što sam naveo dal su aktivne....

drdekzar
Mobil fan
Mobil fan

Post od drdekzar »

Telwfon je gsmart ray star je 1,5 godinu.Rasilo je sve normalno do pre 10-tak dana i onda je krenula potrosnja.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
:: Samsung Galaxy S8
:: Huawei Honor 8 Lite

Post od vojkan85 »

drdekzar, Dual sim jel tako? Jedino da odradis mozda reset pa da vidim ako se nastavi takvo ponasanje, ili da instaliras greenify pa da stavis na hibernaciju neke app. Jel mozda baterija nabubrila?

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Nije ni mlad telefon, što se baterije tiče. Proveri prvo dal je neki softverski problem, ako nije onda može biti i baterija...

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

LJudi, mrzi me da otvaram novu temu (možda već i ima neka ali je nisam našao). Pitanje možda ima donekle veze sa pravcem u kom je ova tema krenula ali je i malo drugarčije:

Šta se događa sa Samsung baterijama u poslednje vreme? Već nekoliko ljudi u okolini mi se žali da im je na nekoj srednjoj klasi telefona riknula baterija posle godinu dana. Koliko ih poznajem prilično su uobičajeni korisnici. Ne pričam o softveru i procesima koji jedu bateriju pa kao: "pa da, malo je omatorila a i ti nisi radio hardreset nikad......" Pričam o tome da je 20ak% nabubrila i da pod hitno mora da se menja (o trajanju ne moram ni da pričam). Jel ima neko neki inside info?
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Gargamel, uolste me nije iznenadio tvoj post jer mi je juce pisala koleginica i zalila se da joj na trend-u baterija uzasno kratko traje, a tel nema ni godinu dana. Slucajno je izvadila bateriju i videla da se poprilicno nadula. Kupila je novu i sada je sve ok.

Strasno je kada se ovo desi za tako kratko vreme od kupovine. Samsung mora mnogo paznje da posveti kapacitetu baterije i kvalitetu ocigledno jer moja koleginica ocigedno nije usamljena sa ovim problemom koji je imala
Note IV N9100 dual

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Kad pričitam ovakve informacije, zabrinem se, jer oba moja telefona imaju neizmenjivu zadnju masku i bateriju, i nemam mogućnost da proverim da li je baterija naduta ili ne, a na nekim starim modelima, godinama ranije, dešavalo se da se nadme.

Yoht90
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 16. Dec 2014. 00:05
:: LG G2 32gb

Post od Yoht90 »

Mom drugaru na samsung s duos 2 crkla baterija pre mesec dana...a uzeo ga u mtsu u avgustu prosle godine...lepo sam mu rekao ko ti kriv kad uzimas samsung :-)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Ja npr nisam do sada imao problem ni sa jednim od 3 samsung telefona koje sam imao, a ni ljudi iz mog okruzenja koji imaju isto samsung telefone nisu imali takav problem sa baterijom, tako da se ne moze generalizovati da samsung ima lose baterije na osnovu par primera. Ako postoji neko istrazivanje vezano za to koje pokazuje suprotno od ovog sto sam napisao onda verujem u to da su lose baterije za samsung telefone
Note IV N9100 dual

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Yoht90, nisam zbog Nouta postao Samsung fanboj ali teško da takvo generalizvanje vodi u dobrom pravcu. Pre će biti da su im neke novije serije vrlo problematične. Verovatno smanjuju troškove pa daju manje proverenim proizvođačima deo proizvodnje ali to dugoročno nikad nije dobro. Loše je za reputaciju. I tu mi se nameće zaključak, možda neosnovan, da telefoni sa ugrađenom baterijom tu imaju prednost, tj. da baš zbog teže zamene dobijaju kvalitetnije primerke, dok je kod ovih drugih to potrošni deo. Ne znam da li postoji i segmentacija u pogledu klase telefona.
Samo me zanima da li je to na globalnom nivou ili ovi naši operateri uvoze treću klasu uređaja (i testirane i ne testirane pri kontroli proizvodnje) :?

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

gargamel4, mislim da gresis. Evo za primer uzmi iP5, jos uvek traje akcija zamene baterija(srecom pa je besplatno). Nema to veze sa proizvodjacem, prosto eksperimentisu, pa uglavnom ispadne pozitivno ali se nekad zalomi pa bude i problem sa baterijom.

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Možda si u pravu. Ja i moje teorije zavere. Mada to im je baš bio startni fail koji su u sledećim serijama u roku od mesec-dva sredili.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Očigledno da im baterije prave neke trt firme pa kako se zalomi od serije do serije. Mada, svojevremeno su i japanske baterije bile povlačene iz upotrebe (Matshita, Matsushita, Panasonic, Sanyo...). Tu najviše igra odnos proizvođača uređaja prema korisnicima. Neki bez pitanja menaju baterije, dok za Samsung znam (iz ličnog i vrlo neprijatnog iskustva) da traže da im se ostavi uređaj, pa da ga oni kao istestiraju, da vide da korisnik nekako nije doprineo "oštećenju" baterije. Nema veze što se po serijskom broju jasno vidi da upada u zamenu. Jeste besplatno ali pod raznim uslovima. Još tad sam zbog cele priče rekao nikad Samsung, i opet pojedoh, kahm, kitkat i lolipop... :wink:

Srećom, za sada ova baterija u Alfi odlično drži, bez obzira na sve priče. :)

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Samo da se nadamo da možda o flagshipovima više razmišljaju i posvećuju im veću pažnju, pa tako i izboru dobavljača baterija s obzirom da obojica patimo od nedostatka garancije :D

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Radilo se o modelu S4 koji je tada bio vr', tako da se uopšte ne nadam da vode računa. :roll:

Odgovori