Pet razloga zasto ne volim Nokiju

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Schkomi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Sep 2004. 11:53

Post od Schkomi »

NOKIJA je NOKIJA!

Zar mislite da je Nokija naterala ljude da kupuju baš njihove modele telefona? Osim toga svaki ČETVRTI mobilni telefon na svetu je Nokija :ohmy: .... Nije da ih reklamiram, ali sam se nebrojeno puta uverio u kvalitet Nokije. Samsung telefoni su lepi, odnosno, lepo upakovani i lepo "svirućkaju" :lol: , ali su tenološki prevaziđeni, neverovatno su komplikovani i nekompatibilni kada je reč o kompjuter-telefon konekciji; svi su sa istim softverom, samo je maska drugačija. SE je po meni najbolji kad je tehnološki nivo u pitanju, ali imaju pomalo konfuzan meni, i nekompletno odrađen imenik(pretraga samo po prvom slovu, npr). Nokija je najkompletniji telefon, ali i najskuplji. Sve u svemu, može im se :D

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@schkomi:

1. Ae objasi ti meni ovo "I NAJVECI BRAINLESS POTEZ JE STO U N91 STAVLJAJU ISTU BATERIJU KAO I U Nokia 1101 !!!!!. Na nokiji 1101 baterija traje i po nedelju dana a na n91 (koji je pravo razocaranje) ne traje ni puna dva dana, plus sto zbog hard disk-a je EXTREMNO SPOR !!! ali bash EXTRA SPOR, i ogroman a sto je najbolje to je navodno "MUSIC PHONE" :lol: :lol:

Istu bateriju stavljaju i u telefon sa symbianom i hard diskom i u telefon koji nema cak ni color display.
Pobogu ako je music phone, znaci da treba da bude sto manji i da ima sto bolju bateriju. Ovaj je bash ogroman i baterija mu je uzas. Pravo razocaranje od Nokije.

2. SE nemaju uopste nekompletno odradjen imenik, ne znam ja koji si telefon imao ali na k750 jako lepo fukncionishe search. Pod "konfuzan meni" ne znam sta si hteo da kazesh.....
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

iako imam Nokiu, smatram da su SE telefoni lepog dizajna i imaju dobar korisnicki interfejs koji je lak za upotrebu i takodje lepo dizajniran ... zar vam se ne cini da Nokia sa s40 v3 mnogo podseca na SE (po pitanju UI-a)?

pozdrav...

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Nisu mi jasni ti telefoni sa HDiskom, cemu to, totalan egzibicionizam, kao, pogledajte kol'ko imam memorije. Tu je toliko mehanike koja jedva ceka da ispadne iz ruke sto je normalno za stvar koju nosis non-stop i cimas milion puta dnevno, i sta onda, moras kod majstora na kanal. Kartice su izmisljena stvar, posebno sto sad najavljuju kapacitete koji ce obrijati i ceo HD na N91 a nema sta tu da se pokvari. Pa ne, osnova ove teme bila je to da stvarno postoji tip coveka koji u startu dobija ospice na ime Nokia (kao ja na Samsung ili Motorolu) pa me bas zanimalo da vidim o cemu se radi. Meni su u glavi samo 2 firme kad kupujem nov telefon - Nokia&SE, ostale AD HOC odbacujem, ne leze mi. U principu, mislio sam samo na telefone od nekih 150e+>, to je neka cena gde u telefonu mozes da spojis vise (upotrebljivih) mogucnosti. Trebalo bi napraviti neku temu da se vidi sta je ljudima bitno kod telefona (osim da se przi da mu aparat ima vise piksela od Fudzija). Meni je (mada se prica stalno vrti koliko megapix, koliko memorije...) jako vazna ergonomija, estetika (ne mislim na neke sare ili boje, vise neka jednostavna elegancija, tako nesto, mislim, nisam Darko Kostic thanks god), onda, jako bitno, brzina softvera, i, majka svega, jednostavnost (koja ne znaci uvek da je telefon prost, bez icega, pa kao jednostavan, za babe i dede). To sam uglavnom imao kod Nokije, mada sad ova revolucija SE-a, who knows. A za onog sto me proziva da 'ocu da budem eksperat, zezam se, smiri se.

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

U pravu si Schkomi, pazi Samsung fora - deljiva memorija, why, why, why? Priznajem im samo jedno, debelo su poterali konkurente da prave bolje ekrane, dovoljno. To je malo i zenski fon, bez uvrede, nije da osobe zenskog pola manje ocekuju od svog telefona, ali Samsung ide na to, mali, lagan, lepo zvoni, ekran bljesti... Ali nema pravila, evo ja mojoj zeni uvek uvalim stari telefon (kad kupujem nov) i to je obicno Nokia ali sad je trenutno Samsung, i kuka na njega (komplikovan), uskoro cu da joj ostavim N6101, mislim, joj strasnog telefona, al' bice presrecna.

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
:: LG Optimus L7 II
:: Samsung GT-C3322

Post od nevidljivi »

Ljudi, već sam pisao o tome u nekoliko postova: mene kod Nokie jako nervira to što sebi dozvole da i kod skupljih modela postoje neke mane koje u klasi telefona do npr. 250 evra jednostavno ne mogu da se istolerišu. To za plastiku je tačno, generalno nije loša, ali se zadnji poklopac kod 90% Nokia vrlo brzo rasklima i škripi. Već sam naveo primer Nokie 6230i i SE K750: oba košzaju slično, ne vidim u čenu je N6230i bolja od SE K 750 - ima lošiju kameru, nema blic, nema autofokus, lošiji MP3 plejer, lošiji FM radio, jedino su MMC kartice jeftinije nego Memory Stick. Kod SE imenik može da se pretražuje po više od jednog slova (kod T630 može samo po prvom slovu, ali neka mi neko nađe ijednu Nokiu koja košta kao T630, a ima iste mogućnosti). I to što je Vlada Zem rekao za Samsung telefone je 100% tačno - hvataju samo na izgled, a korisnički interfejs je katastrofa i jako su nekompatibilni (npr. C200 ne može da reprodukuje AMR format sa nekog drugog telefona, a njegov doktafon snima upravo u tom formatu). Samsung je zeznuo i Nokiu po pitanje cena telefona i odnosa cena/kvalitet - njihovi telefoni su ekstremno skupi, a osim lepog dizajna i multimedije ne nude gotovo ništa drugo.
Ghost

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

ja sam imao nekoliko nokia i bio sam prezadovoljan,3650 mi je bila apsolutni favorit ali definitivno zameram kvalitet displaya i zvuka u srednjem cenovnom rangu.ci jenica je da su skupi za ono shto nude.e,sad imao sam i gomilu siemensa i mene su ti telefoni bas odlicno sluzili i nikad nisam imao loshih iskustava sa njima!imao sam par panasonika i bas su mi bezveze,lg isto,samsung sam imao 2 komada i dobro su me sluzili,ali otkako sam dobio SE p910 mislim da ne bih mogao da razmishljam o kupovini nekog drugog fona osim SE.aparat se pokazao kao nevidjeno kvalitetan,odlichan za upotrebu,dobra baterija....ma sve i plus fenomenalan dizajn.kod nokie mi se dizajn recimo ne svidja.3650 mi je bio jedini koji je bash onako imao extra dizaj,ovo sve ostalo mi je nekako......bezveze......svaki fon ima po neki dobar detalj ali nijedan nije skroz uklopljen

rocK
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Feb 2005. 21:07

Post od rocK »

3. tromesecno izbacuju nove modele sa poboljsanjem tipa, ovaj sad ima tipku za broj 2
4. ako konkurencija u klasi ima ekran 176x220 piksela, e mi cemo u inat 128x160

to jeste , aovaj 4. komentar je smijesan " mi ce mo u inat" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

istina je da je nokia prodavana , ali se i u zadnje vrijeme perverzno reklamira, gdje god se okrenes , sta vidis , nokiu , pogledajte samo spotove od sean paula , rihane , nicklebacka , pcd-a .....pa sto je previse je previse .....po meni SE ima mnogo bolje i lijepse telefone , sto je i razlog mog navijanja za SE , pa ljudi prave vrhunske konzole, tv-ove , kamere , digitalce i naravno da ce to ukomponovati i napraviti exxxtra telefone.... vidjeli ste da je nakon izlazka w900 nokia "odjednom" skontala da potpise ugovor sa asusom oko grafickih ..... SE rulzzzzzzz
rocK for ever

Schkomi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Sep 2004. 11:53

Post od Schkomi »

Kao što rekoh.... MOŽE IM SE! :D

Imao sam i SE z1010, i Samsung x600 i Sagem (bolji i od SE i Samsunga!!!).... , ali mi je Nokia i dalje favorit. :wink: :wink:

Jednostavno: najkompatibilnija, najkompletnija, u dizajn neću da se upuštam jer je to stvar ukusa; tačno je da su im ekrani lošije rezolucije, i da su u istoj klasi Nokije skuplje od konkurencije - ali - cenu održava POTRAŽNJA, što znači da su Nokije TRAŽENIJE :P od Samsunga i SE kojima cena za 2 meseca padne i za 30% :blinky: :o

Takođe mislim da Symbian Nokije ne možete "izgustirati" :oops: tako brzo kao Samsung ili SE, i da će vas symbiani držati barem 6 meseci... 8) za razliku od drugih telefona koji će vam dosaditi za nedleju dana kad provalite "šta telefon sve može" :?

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Ma moze im se, to je to :lol: :lol: :lol: . Ali svaki program ce ti dosaditi kad-tad (6 meseci???, zato sto ce se uvek pojaviti neki novi, ''bolji'') a radio i MP3(ili neki MP?) - nikad! Sagem, Simens i ostale nepopularne firme (ruzno za reci ali tako je) su ustvari izumiruce vrste, bas zbog toga sto je mob.telefonija stvar u razvoju i ako nemas kontinuitet puko si (kao u zivotinjskom carstvu, opstanak, nove vrste nemilosrdno gaze stare) :cry:

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 21:39

Post od Roy Fokker »

Sve je to cool, ali se nameće zaključak da bi napredak u mobilnoj telefoniji puno sporije tekao da nema "manjih" firmi i konkurencije... pogledajte šta radi Motorola... do prije par godina su bili na dnu, bar u Evropi, potpuno izgubivši početni primat (StarTac, anyone?), i kaskali su za bukvalno svima.

Od tada su pokrenuli pravu malu revoluciju, i podstakli u mnogome ostale proizvođače da porazmisle o budućim koracima, pa i Nokiu. Jednostavo, počeli su da se "glupiraju" - Linux smartphone, Windows Mobile smartphone, memorijske kartice u najjeftinijim modelima, mini USB portovi, extra tanki telefoni, 100% muzički telefoni... i odjednom ljudi neće da plaćaju iste pare za Nokiu 3310 i Motorolu sa podrškom za mp3 melodije i infrared-om, recimo. :D
Sony Ericsson W950i + Motofone F3 + Acer Aspire One 6-cell + ARCHOS 404

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Roy Fokker, ne secam se da je Motorola ikada bila na dnu... koliko ja znam, uvek je bila isped SE ... e sad, to sto ovde neke stvari ne stizu ili stizu sa zakasnjenjem, to je druga stvar...

rocK
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Feb 2005. 21:07

Post od rocK »

mad da , ali iumite u ubzir da je SE najmladja kompanija i da je za prilicno kratko vrijeme dostigla nivo ravan i nokii ali i motoroli, samsungu etc.
rocK for ever

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

da jeste jedna od najmladjih , ali treba uzeti u obzir da je ona nastala spajanjem 2 veoma jake i "stare" kompanije 8) :wink: :D

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Roy Fokker »

b_udder napisao:Roy Fokker, ne secam se da je Motorola ikada bila na dnu... koliko ja znam, uvek je bila isped SE ... e sad, to sto ovde neke stvari ne stizu ili stizu sa zakasnjenjem, to je druga stvar...
Zato sam se i ograničio na Evropu... Motorola je preživjela zahvaljujući dominaciji u USA. Činjenica je da su zadnjih par godina konstantno kaskali u tehnologiji za svim ostalim velikim kompanijama, što sad nikako nije slučaj.

ledeni
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 20. Apr 2006. 11:42

Post od ledeni »

Sto se tice "naleganja" zadnje maske, to nema veze sa kvalitetom plastike, vec je kriva zavrsna obrada koja u slucaju nokie i nije vrhunska........ Sto se ostlih stvari tice, nokija je uporediva sa ostalim markama, a vrlo cesto se desava da predstavlja klasu za sebe. Nokije su skupe? Pa jesu, ali mnogo bolje drze cenu kao polovne........ Sto se mene tice, ja volim nokiju, ali se "ne gadim" na recimo SE..... Pozdrav

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Roy Fokker »

ledeni napisao:Sto se tice "naleganja" zadnje maske, to nema veze sa kvalitetom plastike, vec je kriva zavrsna obrada koja u slucaju nokie i nije vrhunska........
Ne bih rekao završna obrada... prije loša kombinacija uštede u materijalu i dizajna bez testiranja u praksi... Ja sad imam Nokiu, i zadovoljan sam, ali neka od rješenja na kućištu definitivno pokazuju da nisu testirali gotov proizvod u svakodnevnim uslovima, a to je slučaj s većinom Nokia.

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

ja bih prije rekao zavrsna obrada , jer imam 6610i na kojem maska takodje ne lezi dobro , ali je plastika dobre kvalitete.
mada sada nokia , kao i drugi proizvodjaci se okrecu maskama od metala , ili pola metal pola plastika 8) :wink: :D

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Roy Fokker »

DEL BOY napisao:ja bih prije rekao zavrsna obrada , jer imam 6610i na kojem maska takodje ne lezi dobro , ali je plastika dobre kvalitete.
mada sada nokia , kao i drugi proizvodjaci se okrecu maskama od metala , ili pola metal pola plastika 8) :wink: :D
Mislim da, koliko god da je dobro obrađena plastika, ako nije testiran telefon u normalnim uslovima, loše če da se ponaša. Mislim, sjetimo se "čuvene" šetajuće maske na 3310 - jednostavno nema varijante da onaj dizajn oklopa ne prošeta ubrzo po kupovini.

A metalne maske... još uvijek balavim kad vidim SLVR L7. :D

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Ma može i plastika da bude dobra (naravno laki metal je najbolji :D :D :D ) samo to kosta. Ta tehnologija je toliko razvijena da mogu napraviti stvarno dobre oklope, mekane, koji se teže habaju i bolje ležu. Ja sad imam N6101 (jos par dana na sreću) i to je tako loše odradjeno, znači najgora plastika onako tanka i glatka, sve u cilju da telefon izgleda super na fotografijama, ono kao sjaji se, fin je. E a prvi put kad ga staviš slučajno u džep zajedno sa ključevima izgleda kao da je prošao Vijetnam. Uopste, sav je nesto nežan i krhak (jel' se tako kaže), ne znam, mozda je namenjen za lepši pol a ja budala nisam znao :shock: .

Odgovori