Microsoft Lumia 950 (Dual sim)

Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
Windows OS
Odgovori
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Microsoft Lumia 950 (Dual sim)

Post od Baraba »

Smartphone speed test: Lumia 950 vs Xperia Z5 vs iPhone 6S vs Galaxy S6 vs LG G4
https://www.youtube.com/watch?v=-wne8m9qCFs

Nemoj više da pišete o brzini i fluidnost wp uređaja 8)

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

950 ima beta verziju WPa, zato i radi ovako kako radi.
Prosto neverovatno da puste flagship i to po visokoj ceni sa nezavršenim softverom.

A realno, pisali smo da WP bolje i fluidnije radi kod jeftinih uređaja ~100€.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

^ Da mu i oprostiš nekako ove ostale konkurente koji imaju jači hardver, ali LG G4 ima potpuno isti hardver kao L950, a ubedljivo je brži od njega.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Mnogo su požurili sa izbacivanjem uređaja... Razumem da nisu hteli da iz 2015. izađu bez flagship uređaja, ali ovako su, čini mi se, postigli još gore...

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
:: Nokia Lumia 520

Post od alphablue597 »

Ima ga u vip ponudi... Ovo ce da bude opasan fail, pogledajte samo cenu, prosto neverovatno...

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Auuuu. Pa jbt imam utisak da moja 830ka ne bi ovako sporo radila. Mnogo je minuta duze u odnosu na konkurente, a svi izasli prije Lumie

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Cena je wtf, ali da puste flagship sa nedovršenim softverom???
Pa ja mislim da naša državna firma sa Megatrend kadrovima ima bolju poslovnu strategiju.

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Post od Ledjo »

A sto je sony ovako slab? 25 min iza s6 je lepa razlika.

A 950 tuga, nece oni da dobiju neki znacajni udeo trzista nikad. Ne znam sta da kazem ljudima koji veruju u njihove price kako ce se bas sledecim apdejtom svi nedostaci srediti i tako vec 3 godine

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Videćemo šta će uopšte i uraditi sa tim apdejtom... Koliko ovako pratim dešavanja, samo se još čvršće držim onog što sam rekao da ću im dati fore 2016. da me zadrže kao korisnika, a ako fejluju u tome smeška mi se neki ASUS ili LG.

Ne tražim puno od 10ke, ali najviše me brine što će zahtevni korisnici napustiti platformu, a time ispaštamo i mi obični korisnici jer će zbog nezainteresovanosti sve otići u zaborav.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Baraba napisao:Nemoj više da pišete o brzini i fluidnost wp uređaja 8)
Ček' da nešto napišem o brzini i fluidnosti WP uređaja. :P :D
A ako ćemo pravo, ovo i nije WP uređaj - već W10M. :D :P :D
Jasno je svima da je 950(xl) telefon samo za ljubitelje, neće on generisati neku veliku potražnju i prodaju. Bar ja tako mislim. Takođe, ja im ne zameram hardver - osim estetski ;) - ali su mogli do sad da srede softver. :o

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Nego da zanemarimo sada ovaj video o brzini. Kao glavnu prednost Lumie 950/950 XL se navodi continum. Ta mogućnost izgleda dosta korsno, ali imam jedno drugo pitanje. Koje app mogu da se pokreću kada telefon spojim sa tastatruom i TV preko onog posebnog dodatka? Koliko sam video na YT snimcima moguće je pokrenuti samo metro app ili moderne app kako god se one zovu. Jel' to znači da ne mogu da pokrenem neke teže aplikacije tipa SQL server, Sony Vegas, PS CS6 i sl?
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

novak
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od novak »

K'o sto evindzer rece, a i iz Msft su to onako upakovano izjavili, oni se okrecu onima koji su ljubitelji wina ma kako on radio:D
Sto se tice continuuma, on radi sa nativnim aplikacijama (kalendar, mail, office, slike, vjerovatno mape). Neki dan je izasao update za fb koji i njemu omogucava da se pokrene preko continuuma. Aplikacije koje ti navodis sumnjam da ce imati podrsku. Mozda nekad u buducnosti i vjerovatno u zavisnosti kakav uspjeh poluci continuum.
S druge strane najava surface phonea otvara mnoga pitanja cemu bi onda sluzile Lumie...

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

znemanja, Trebolo bi da pokreće sve aplikacije koje su na telefonu, sve isto samo što imaš mogućnost da to vidiš na većem ekranu.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Video je po meni bezveze. Brzina butovanja je nebitna. Neka se telefon upali i za 5s, džabe sve ako je spor u radu. Imajući u vidu koliko je kasnio sa startovanjem u odnosu na S6 i 6s, za mene su pobednici G4 i Z5. Opet kažem to je po mom mišljenju jer ne vidim svrhu merenja brzine podizanja 3 različita sistema.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od novak »

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

El Laki, čak i da zanemariš brzinu butovanja, opet je L950 u debelom zaostatku za ostalima, a pogotovo iza LG G4 sa kojim deli potpuno isti hardver, pa se tako može steći najrealniji utisak.

novak, i ovako taj Continuum nije bio od neke posebne koristi, a sa ovom informacijom koju si likovao vredi još manje. Sviranje Q..u :lol:
Poslednja izmena od 1808 u Pon, 07. Dec 2015. 15:18, izmenjeno 1 put ukupno.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Bitno je, bitno kada se ugasi/ugasim i treba mi hitno, tad brojiš stotinke dok se ne upali :)

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

El Laki, Bitna je i brzina paljenja, pogotovo kada mi treba hitno, tu su S6 i iP6s u velikoj prednosti nad konkurentima.

Što se tiče continuma, kao što sam i mislio, za sada su to bezvezne Microsoft app od kojih jedino vredi office, ali on radi na druge dve platforem (iOS i Android).
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

novak
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od novak »

Veci je problem continuuma sto za sobom vuce brdo periferije. Aplikacije se mozda i nadograde.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

1808 slažem se za L950, očekivao sam bolji rezultat. Inače i L930 se nije nešto brzo palila, ali mislim da je bilo definitivno brže od ovoga.

Baraba , znemanja zašto biste gasili telefon? Jedino ako to mislite kada crkne baterija usred nekog posla.

Odgovori