LG Nexus 5X
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Firefox OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Firefox OS ●
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Re: LG Nexus 5X
Ide ujutru G4, ali ne rade se ovako poređenja već pomoću screen recordera npr i štoperica. A ovakvi pokušaji istovremenog tapkanja na oba telefona su neozbiljni.
Ne zanima mene taj ciklus na koji ti mislis, niti to tapkanje na oba telefona to je prvih minut i po videa, vec upravo sto je ona uradila, pokreni 7-8-10 aplikacija, ne zatvaraj nijednu, pa pokreci od prve, g4 odlicno drzi sve u ramu, dok n5 sa 4gb izaziva zaljenje... Zato sam te i pitao da uradis to da vidim koji ima bolji multitasking jer n5x ima giga rama manje , a opet je cist android...
- El Laki
- Prijatelj foruma
Da, za to i kažem. Nebitno da li se gleda vreme prvog pokretanja ili učitavanja aplikacije iz memorije. Meni je lepše kada se radi jedan po jedan, pa se eventualno u editoru stavi uporedo.
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Aj probaj... Snimi sa screen recorder-om koliko G4 kesira, pa onda 5X
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
- El Laki
- Prijatelj foruma
Spakovan je G4, hard reset i sve. Ujutru ga prodajem. Nemam sad ni volje ni vremena da nameštam sve to za test.
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Ajde, ajde[emoji14]Ostaje 5X, super onda. Sada unlock/root/kernel 

ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
- El Laki
- Prijatelj foruma
Da, našao sam sve što mi treba od alata i uputstva za taj posao. Samo da prigrabim vremena i da ga malo sredim ispod haube. Jeste da nema potreba, ali kupiti Nexus i furati stock... 

Zasto da ne? Pa to i jeste draz "Vanilla" (sto ne volim taj termin
) Androida. Ima sve out-of-the-box. Moj Nexus 7 nije ni u jednom slucaju modifikovan, sem Nova launcher-a, ali to i nije neka modifikacija. 

- El Laki
- Prijatelj foruma
Naravno, pogotovo ova dva poslednja modela nemaju potrebu za fiksanjem, ali kako odoleti Nexus podršci. 

Jednostavno. Počneš malo više da se družiš s pripadnicama lepšeg pola. 

- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Batali to budzenje, završi školu. Juče kao uči, a visi na čatu ceo dan[emoji14]
- El Laki
- Prijatelj foruma
Evo konačno ugrabih malo vremena da sredim neke stvari.
Otključan bootloader, ubačen TWRP i odrađen (systemless) root. Ceo proces jako kratko traje, samo treba pratiti uputstva. Nema mnogo prostora za fatalnu grešku, dosta je jednostavno tako da samo polako. Svi fajlovi i uputstva na linku ispod:
http://forum.xda-developers.com/nexus-5 ... s-t3206930
Zatim flešovan Pure Nexus ROM. Najviše mi je za sada privukao on pažnju, ali ne isključujem mogućnost da probam i neke druge. Ima vremena.
Više o njemu na linku ispod:
http://forum.xda-developers.com/nexus-5 ... st64399733
Uputstvo za flešovanje roma:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=64399733
Eto to je to za sada. Javljam utiske.
Otključan bootloader, ubačen TWRP i odrađen (systemless) root. Ceo proces jako kratko traje, samo treba pratiti uputstva. Nema mnogo prostora za fatalnu grešku, dosta je jednostavno tako da samo polako. Svi fajlovi i uputstva na linku ispod:
http://forum.xda-developers.com/nexus-5 ... s-t3206930
Zatim flešovan Pure Nexus ROM. Najviše mi je za sada privukao on pažnju, ali ne isključujem mogućnost da probam i neke druge. Ima vremena.

http://forum.xda-developers.com/nexus-5 ... st64399733
Uputstvo za flešovanje roma:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=64399733
Eto to je to za sada. Javljam utiske.
Kakav je taj Pure Nexus rom? Stock nije bas cist android kakav bi ustvari ttebao biti ili...?
- El Laki
- Prijatelj foruma
Pa ja bih rekao olakšan stock sa dosta mogućnosti za modifikaciju.
Evo primera radi od aplikacija dođe bukvalno samo Hangouts i Photos (ne računam esencijalne poput dialer, contacts, messenger, camera, chrome). Čak nema aplikacija poput Gmail, YouTube, Now Launchera, Google tastature, a o Google+, Play Games, Play Music, Docs, Slides, Text-to-speech, Talkback itd da ne pričam. Bukvalno samo one najneophodnije.
Što se tiče dodataka za modifikaciju, ima u temi čitav spisak. Od tema i vizuelnih podešavanja, do korisnih alata.
Evo primera radi od aplikacija dođe bukvalno samo Hangouts i Photos (ne računam esencijalne poput dialer, contacts, messenger, camera, chrome). Čak nema aplikacija poput Gmail, YouTube, Now Launchera, Google tastature, a o Google+, Play Games, Play Music, Docs, Slides, Text-to-speech, Talkback itd da ne pričam. Bukvalno samo one najneophodnije.
Što se tiče dodataka za modifikaciju, ima u temi čitav spisak. Od tema i vizuelnih podešavanja, do korisnih alata.
E bas takav bi Nexus serijski trebao biti. Znaci ovako olaksan, pa onda korisnik neka skine samo ono sto mu od tih google aplikacija treba.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Slažem se. Mada, fabrički sam mogao sve to da isključim (što sam i uradio) pa je ipak eto s te strane ostavljeno prostora za korisnika.
Prvi utisci o romu, sada kad sam sve ispodešavao su zaista pozitivni. Na stranu to što je olakšan, podešavanja nisu uopšte onako "duboka" kao na npr CM, ali su daleko bolja od stock. Rekao bih taman kako treba. Ipak mi je CM previše natrpan. Ok, takva je i zamisao programera ali samo iznosim svoje mišljenje.
Sad jurim neke teme što postoje za ovaj rom, a onda čekam xposed. Uskoro i utisci o bateriji i performansama.
Prvi utisci o romu, sada kad sam sve ispodešavao su zaista pozitivni. Na stranu to što je olakšan, podešavanja nisu uopšte onako "duboka" kao na npr CM, ali su daleko bolja od stock. Rekao bih taman kako treba. Ipak mi je CM previše natrpan. Ok, takva je i zamisao programera ali samo iznosim svoje mišljenje.
Sad jurim neke teme što postoje za ovaj rom, a onda čekam xposed. Uskoro i utisci o bateriji i performansama.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Ubačen i Xposed. Radi i na 6.0.x.
Linkovi i postupak: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=3034811
Za 5X i 6P se skida arm64! Fleš u TWRP, wipe, onda installer, soft reboot i to je to.
Za sada ima ograničen broj modula koji su prilagođeni za Marshmallow ali se to svakodnevno popravlja. Jedan od najbitnijih je odrađen - GravityBox.
Linkovi i postupak: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=3034811
Za 5X i 6P se skida arm64! Fleš u TWRP, wipe, onda installer, soft reboot i to je to.

Za sada ima ograničen broj modula koji su prilagođeni za Marshmallow ali se to svakodnevno popravlja. Jedan od najbitnijih je odrađen - GravityBox.
Sto si prodao nexusa osim baterijom sto nisi zadovoljan?
- El Laki
- Prijatelj foruma
Loša izrada, slab kvalitet zvučnika (kad ja to primetim, mogu misliti kako bi reagovao neko kompetentniji) i konačno performanse. Ne radi on loše, samo ne radi ništa bolje od G4. Naprotiv. Jednostavno nije to Nexus, Nexus.
Jedino što me nije razočaralo jeste kamera i xda podrška.
Jedino što me nije razočaralo jeste kamera i xda podrška.
Pre nedelju dana si napisao da radi bolje od g4, sta se desilo u medjuvremenu?