iPhone 5S

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
lovra
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 21:24
:: HTC ONE X+
:: NOKIA E71

Re: iphone punjac

Post od lovra »

Fake punjač

Andra97
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2015. 21:10
:: Zte Blade G
:: Samsung galaxy s3

Post od Andra97 »

Original pakovanje je u pitanju sve radi sve je ok narucio sam u radnji, nego sam taj punjac dole ta glava kako reci izgleda kao trougao i ima da se ubode za 3.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

To jeste original punjac, ali je za UK trziste telefon. Nadji ili onaj adapter sto ide na njega ili prosto kupi drugi punjac. Moj savet ti je da nadjes adapter jer je sam originalni punjac preskup.

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Post od Ledjo »

To je za americke uticnice, mozes da kupis adapter pa da ga punis normalno. Valjda kad navode u oglasima da je tanka Eu kutija, to znaci da tu ide ovaj nas punjac?

Edit: Ili kao sto azimuth rece Britanski [emoji1]

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Adapter u bilo kojoj radnji kosta 150din kupi i uzivaj :) ja sam imao bar tri komada do sada...

Andra97
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2015. 21:10
:: Zte Blade G
:: Samsung galaxy s3

Re: iPhone 5S

Post od Andra97 »

E ljudi znate li kako da namestim da otkljucam telefon samo da privucem preko ekrana, a sad mi radi na otisak prsta i onaj pass code?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pa iskljuci fingerprint i passcode.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Šta je potrebno za ostvarivanje i uopšte kao dokaz da oni eu modeli imaju međunarodnu Apple garanciju?

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

ja mislim original kutija na kojoj sve pise... EU modeli nemaju papire vec samo dokaz o poreklu...

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Nista osim telefona ti ne treba. Na osnovu imei broja se ostvaruje garancija. Imas temu u ovom delu foruma o tome sta sve treba proveriti pre kupovine. Sve je lepo objasnjeno.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Samo telefon, na osnovu imei broja vide u sistemu, ako je mrtav fon izvuku fioku na kojoj imaš seriski broj po kom isto mogu da provere.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Hvala svima!

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 28. Avg 2014. 06:54
:: Samsung S7 Edge Gold

Post od drom »

Tako je, njih zanima samo IMEI broj i nista vise.
Da dodam, svaki Apple uredjaj od dana aktivacije ima 1 godinu garancije (tj mislim da ima svega nekoliko zemalja na svetu, za koje vazi da kada se tamo kupi telefon, da nema te 1 godine garancije).
Tako da, ne mora biti EU model, moze biti i USA - koji takodje ima tu garanciju.
E sada, autorizovani Apple servisi imaju razlicitu proceduru resavanja garancije - u smislu odakle i kako se nabavljaju zamenski uredjaji, u zavisnosti od toga da li je EU / USA itd, ali naravno to za vlasnika telefona koji zeli da resi problem na istom - ne treba da bude vazno, to je neka druga, totalno nebitna tema.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Nekad je bilo od aktivacije, u zadnje vreme vidim da garancija kreće od datuma kupovine.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ma dobro to mi je manje bitno. Vakuum je, tako da sigurno nije još uvek aktiviran. E sad kad je kupljen... Mada opet kažem nije mi važno.

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od drom »

Apple garancija ide 1 godinu od dana aktivacije, i to uvek vazi.
E sada, kupovinom kod nekog operatera ili nekog drugog prodavca koji izdaje fiskalni i legalno to prodaje, od dana izdavanja fiskalnog, odnosno dana prodaje ide 2 godine garancije, koju u slucaju problema resava bas taj prodavac.
Konkretno, Pera Peric je kupio u mtsu iphone 6 1.1.2016, i on dobija od mtsa garanciju do 1.1.2018. U slucaju bilo kakvog problema, Pera Peric moze njima da odnese telefon u tom periodu i oni resavaju. Takodje, Pera Peric moze u slucaju problema da ide direkt u iStyle i da resava, godinu dana od dana aktivacije, i u slucaju zamene telefona iStyle usaglasava imei brojeve sa mtsom, kako bi Pera Peric i sledeci kada bude imao problem mogao da bira da li ce ici u mts ili istyle. Itd itd, ima tu kojekakvih zackoljica, ali to je sustina.

I ovu priliku koristim da se izvinim Peri Pericu sto ga uvek pominjem. :)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Gresis @drom. Garancija tece od dana kupovine u prodavnici ;) to je zvanicna informacija, pisao je o tome covek koji radi u tom servisu.

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od drom »

Nisam znao. To onda samo u Srbiji ide tako, zaista smo neverovatni u svakom pogledu. :)
Ali opet mislim da u Apple Store-u, kog mi nemamo, moze da se primeni internacionalna garancija - po starom pravilu, od dana aktivacije.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Jok, i u apple store je ista prica. Problem je sto se svaki telefon cim se proda zavede u apple bazi i od tog dana pocinje da tece garancija.
Jedina opcija je da se nekako dokaze da telefon nije koriscen taj neki period, ali nemam predstavu kako bi bilo ko mogao to da dokaze.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Ja sam svaki put trcao u prvi kafic ili u svoj stan da bih ispodesavao svoju novu makinu, kakvo crno ne koriscenje neko vreme :)

Odgovori