Prosle nedelje cackao mat crni i zlatni. Od napred ista 6ica. Home dugme nije nista strasno, vibrira kad se pritisne, lako se nalazi bez gledanja jer se oseti pod rukom onaj prsten oko dugmeta.
2 sata u zenskoj torbi, i ekran je vec bio izgreban. Crni lepo izgleda, ostalo manje vise isto..
Utisci posle 10 dana koriscenja su samo "ok". Autonomija za nijansu bolja od 6s, kamera bolja, najveca razlika je u uslovima slabijeg osvetljenja, home dugme je dosta bolje (mada ipak mi je bolje resenje na htc 10, jednostavno samo dodir je dovoljan za aktivnost, ovde je neophodan stisak, mozda nekome to vise odgovara), izgleda je isti sa prednje strane naravno dok je zadnja dosta lepsa, korstim black, malo je fuidniji u radu i to je to
Je l' je imao neko problema sa home dugmetom?
Drugar mi juče reče da se on nije snašao, da dugme čas ubode klik, čas ne. Nisam nigde na netu video da se neko žali na to, pa mi nije jasno. Možda se mehanizam razdrndao jer je to primerak u Apple Store-u u Pragu gde ga xxxx ljudi dnevno čačka...
^ To je bio razlog? Ne govorim francuski, jbg, pa nisam razumeo. Svejedno, preterao je, računam da na Zapadu takav problem može da se reši civilizovani(ji)m putem.
Ako ti ga donese raspakovanog onda može da kaže da je njen privatni telefon, a ako nađu u kutiji onda će platiti i carinu i porez.
Vodi računa da na te telefone nemaš garanciju. RATEL nije izdao već 2 godine, tako da to ti je što ti je, eventualno preko granice da ga servisiraš u Apple Store.
Azimut, kad si pomenuo garanciju, taman sam oko toga hteo i ranije da postavim pitanje. Ako bih kupio telefon na primer u Mađarskoj, pa ga donesem ovde otpakovanog, onda nemam garanciju, jel tako? Ali ga donesem zapakovanog, i platim carinu, da li onda ima neke razlike? I naravno, ja bih svakako probao da ga nosim u ovlašćeni servis, što je za Microsoft na primer ProMobi. Ali ne pitam ovo samo zbog Microsofta, nego devojka u zadnje vreme šmeka razne iPhone telefone (mada ipak one jeftinije varijatne), pa sam prvenstveno zbog toga pitao ovo sad. I za servis za Apple uređaje, jel ima kod nas neko ko je za to zadužen, postoji kod nas ovlašćeni servis za njih u koji bih mogao da dođem sa računom i garancijom, ako zatreba?
гари, Za prvu godinu garancije za iPhone ti ne treba nikakav papir. Na osnovu IMEI broja možeš da ostvariš garanciju u iStyle i Macoli koji su ovlašćeni servisni centri kod nas za Apple uređaje.
Carinu ces platiti ako je mobitel zapakovan i ako ga nadju. Meni su donijeli iP iz USA, neotpakovan, carina nije pregledala i nista. Ja imam rodbinu koja redovno dolazi iz USA i do sad ih nikad nisu peglali na carini.
Evindzer napisao:Svejedno, preterao je, računam da na Zapadu takav problem može da se reši civilizovani(ji)m putem.
Veoma često je taj "zapad" sve samo ne civilizovan. Razvijena zemlja ne mora da znači da baš sve funkcioniše kako treba. Ovde gde sam ja mogu da ti navedem milion primera.
Potpuno ti verujem. Po onome što mi pričaju brat i sestra iz Norveške i rođak iz Nemačke, i tamo se dešavaju kojekakve budalaštine za koje bih ja kao Balkanac pomislio da su samo ovde moguće.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.