Windows 10 mobile i univerzalne aplikacije

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Windows 10 mobile i univerzalne aplikacije

Post od гари »

Ali to samo da izvidiš situaciju, za korišćenje će morati sa ga dorade i poprave neke stvari. Ali ova ekipa mi deluje da bi mogla da nam napravi odličan plejer. :)

Ja sam se ono jedno vreme vrpoljio, gledao druge aplikacije za muziku, i ipak se vratio na Groove. :)

Sent from mTalk on Windows 10 phone

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Ja na svakom lap topu koristim VLC godinama, a tako i na oba telefona. Na Androidu mi je veoma dobar, na W10M bi mogli još malo da ga dorade...

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Post od knezevic76 »

Za obradu slika Fantasia painter, za YT definitivno Perfect tube.

Sent from mTalk

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Da li neko koristi Dinamic wallpaper aplikaciju koja menja pozadine na dnevnom nivou. Iz nekog razloga prilikom svake promene teme iako mi je stil podešen na "slika pločice" meni postavi temu tako da bude "slika preko celog ekrana". Kako da podesim telefon da se tema menja ali da ostane podešavanje koje sam izabrao za stil pločice.

Soilent Green is People
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Gde si Tošo, sto godina. :D

Ako se ne varam, nešto su na Windows Novosti pričali da je ovo nova mogućnost aplikacije? Moguće da je to problem kojeg još ni Dino nije svestan, mada bi me čudilo da mu niko nije prijavio do sad. U svakom slučaju, pošto i ja često držim početni ekran sa pozadinom sa ne bude preko celog ekrana primetio sam da tu idu stvar koju si opisao radi i sam Windows kad ručno menjaš pozadinu. :/ Jedino što mi to ne predstavlja problem kad menjam pozadinu ručno, samo jedan dodatni korak imam u tim retkim prilikama.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

Eve me Gari tu sam pratim dešavanja po potrebi napišem po koji post čisto da nekom zagolicam tabane [emoji3] a dinamic aplikaciju sam preuzeo iz radnje na preporuku i tekst dina koji sam pročitao na winovostima i odlična je app samo da isprave taj bagić i biće 10/10

Soilent Green is People
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Jel si mu pisao za taj bag? :)

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

Pisao sam u temi nije mi još odgovorio, moguće da je difolt stil taj slika preko celog ekrana mada meni više odgovara da imam pločice [emoji1]

Soilent Green is People

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Aha. Mogu i ja da ga smaram kad god ga vidim na Windows Novosti. :D

A za pločice kad je slika podešena da bude preko celog ekrana, to bi bilo super kad bi stavili opciju da pločice kad su poluprovidne budu "staklastije"... Da tako neki efekat dodaju. Ali ne znam koliko bi to opterećivalo dodatno bateriju i generalno da li bi to u nekoj meri pogoršalo performanse...

Da, inače pre neki dan Bilja nadogradnja za Outlook Calendar, pločica se sad znatno brže osvežava kod mene. Još nije rešen problem sa pločicom kod onih što su radili hard reset na Redstone 1, ali inače pločica kalendara sad lepše radi.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

Ja do sada nisam imao problem sa kalendarom, nadam da ce Dino poraditi na ovom bagu u DW jer ako stavim da mi slika bude preko celog ekrana onda ukoliko je svetla fototgrafija vidi se ta neka senka i ne bude le ekran ali kada je podesen stil na plocice i na svetlom ekranu se ne primeti ta senka jer je ta pozadina providna :D nisam siguran da bi efekat uticao na performanse ali lepo je sto se radi na poboljsanju aplikacija.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Nadam se da će moći to da reši. Inače dosta toga on namesti dovijajući se na razne načine, a da to što namesti i ne može da se uradi po PSu... Kao što je na onaj svoj način stavio prognozu na početni ekran.

A za "staklastije" pločice što sam rekao, to sam mislio da urade tako za sve pločice - u okviru sistema, ne samo za jednu aplikaciju. Nekako da pločice više izgledaju kao da su neka lepša stakalca. Mada šta znam, trebao bi da vidim možda prvo kako tačno pločice izgledaju na telefonima sa boljim ekranom od ovog mog.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Vezano za problem sa uvek engleskim autocorrectom u Outlook mailu bez obzira na to koja je tastatura aktivna. Microsoft je delimično rešio problem. Sad se taj problem jedino javlja kad odmah krenem da pišem tekst mejla bez da prethodno unesem primaoca i subject mejla. Inače sad ovo radi odlično.

DODATAK: Ipak povlačim reč, nemam pojma na koji foru ovo nekad radi kako treba, a nekad ne. :)

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

Meni ide na živce što mi u porukama, pozivima stalno pise vreme poziva/poruke u 12h formatu. A u mailu normalno, 24h.

Sent from lumia532ds w10 again
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Malo se poigraš se prebacivanjem telefona na 12 sati i na 24 sata. Taj sat u Messaging bi trebao da prati format sata u podešavanjima telefona. Možda i uz koji restart...

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

гари napisao:Malo se poigraš se prebacivanjem telefona na 12 sati i na 24 sata. Taj sat u Messaging bi trebao da prati format sata u podešavanjima telefona. Možda i uz koji restart...

Vreme uvek stavljam na automatsko i zonu. Nije to. Resio sam stvar. Izgleda da je jezik u pitanju. Ranije sam koristio English UK ili srpski po nekad i nije bilo problema. Kad sam stavio na English US poceo i 12h format, to je amerima urodjeno[emoji1].

Sent from lumia532ds w10 again
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Mislio sam da se poigraš u setting » time & language » date & time. Tamo se podešava ako hoćeš 24 sata format i 12 sati format. Ali najbitnije da ti je sad ti tako treba. I meni je English US, i namešteno mi je svuda to sa 24 sata. Nešto se on to bio zbunio, ali bitno da je sad dobro. :P

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Dostupna oficijelna AliExpress aplikacija

Link za preuzimanje:
AliExpress Shopping App

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

Vide osam to za AliExpress aplikaciju, super samo jos koju kintu pride da namaknem i da se pazari :D

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Mada je za te stvari meni i tvc-mall isto dobar. :)

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Kasno sinoć na mobu vidjeh da ima AliExpress oficijelna, sad je skinem na komp, i razocaranje. Izgleda bukvalno isto kao kad je otvorim na iP. Čak mi nudi i link download koji vodi na appstore. Pa makar malo da se više potrude.

Sent from mTalk

Odgovori