Off, opušteno ćaskanje

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
lovra
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 21:24
:: HTC ONE X+
:: NOKIA E71

Re: Off, opušteno ćaskanje

Post od lovra »

Apolo napisao:Prodaje li neko ulaznice za Exit za sva cetiri dana?

Sent from my MI 5 using Tapatalk
Imam ja na prodaju ali ti je jeftinije da kupis preko gigstixa nego kod mene... Iskreno ti kažem

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

lovra napisao: Imam ja na prodaju ali ti je jeftinije da kupis preko gigstixa nego kod mene... Iskreno ti kažem

Sent from my iPhone using Tapatalk
Pošteno :)

Sent from my MI MAX using Tapatalk
and justice for all...

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Vidim da su sada oko 6.500 u Gigstix. Mislim da Cu sacekati Jos sa kupovinom. Hvala za info. :)

Sent from my MI 5 using Tapatalk
Festina lente.

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Malo ti love, cekas da poskupe :)
Najjace mi je bilo kad su Nickelback pre dve godine napicili cenu karte za evropsku turneju 65€. I to najjefrinija.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Dosad sam imao mogucnost da pred Exit kupim povoljno karte za sve dane, ali od ove godine se situacija preokrenula. U krajnjem slucaju uzecu samo kartu da cujem Hardwella kao sto sam uradio i one godine kada je bio Avicii, kog sam jedinog hteo cuti od tadasnjeg line up-a. Generalno bolja mi je muzika na Wonderlandu, ali dan posle mi se zeni drugar tako da zurka otpada :)

Sent from Xiaomi Mi5 using mTalk
Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

Pomislio sam da ce reziser biti Šopola.
Nista im nije sveto.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Ako je urade kao seriju o Vuku pre 25 godina, biće dobra. Ali me neće iznenaditi ako je izbanalizuju.

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Post od Ledjo »

Kako se to snima serija za RTS bez Bosiljcica?

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Jel' misliš na ovoga:
https://www.google.rs/search?q=Bosiljci ... 53&bih=394
Koliko sam čuo, snimaju uskougaonom kamerom, pa mu je jedno oko stalno ispadalo iz kadra. :lol: :lol: :lol: :lol:

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Brate mili, za šta mi plaćamo tu RTS taksu (kako god da se zove). Prvo im trebalo ovoliko da se sete da snime seriju o srednjovekovnoj Srbiji, a kad su uzeli da snimaju, uhvatili se Stefana Nemanje i njegovih sinova. Odlično je što snimaju bilo šta, ali mogli su da ulože bolje svoje resurse i da pokušaju da prikažu sve Nemanjiće, ili barem one najznačajnije vladare te dinastije. Kod nas klinci ako se oslone samo na ono što uče u školi znaće samo za Stefana Nemanju i njegove sinove, pa praznina, pa car Dušan i car Uroš. A pre Stefana Nemanje Srbija naravno nije ni postojala. Tj. tako po piše u udžbeniku.

Da me ne shvatite pogrešno, definitivno treba snimati i o ovome, ali baš sam se razočarao kad sam nakon čitanja naslova "Počinje snimanje serije o Nemanjićima" video da je naziv serije "Nemanjići - rađanje kraljevine" i shvatio da su samo na to ograničili seriju. :(

Ali ok, ako ovo bude samo jedna u nizu od nekih još sličnih serija, ili ako prva sezona bude o ovome, a druga sezona "preuzme štafetu" sa nekim sledećim temama, onda će ovo ipak biti dobro.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

Evindzer napisao:Jel' misliš na ovoga:
https://www.google.rs/search?q=Bosiljci ... 53&bih=394
Koliko sam čuo, snimaju uskougaonom kamerom, pa mu je jedno oko stalno ispadalo iz kadra. :lol: :lol: :lol: :lol:
Idi u ... Pocepao sam se.
http://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/63O ... kZMCzQOOAA

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

To mi je i bila namera. :D

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

гари, jok, 'će snimaju 7 sezona ko GoT!
:D :D :D
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

A znam, baš zato mu je nekako bilo krivo kad sam video da neće snimati po jednu epizodu o svakom značajnijem vladaru, pa kakve su im mogućnosti. :) Umesto toga, oni će preko cele serije/sezone da razvuku samo šta se dešavalo tokom vladavine Stefana Nemanje i Stefana Prvovenčanog. A ima toliko zanimljivih priča, i toliko toga što bi ljudi trebali da znaju. I što sam rekao već, koji klinac nam se ni u udžbenicima Srbija pre Nemanjića ni ne spominje. :) Jednom kad sam pogledao na netu, više je na engleskoj Wikipedia stranici pisalo o ovom razdoblju kod nas nego na srpskoj stranici. :o

Sent from mTalk on Windows 10 phone

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

гари napisao:koji klinac nam se ni u udžbenicima Srbija pre Nemanjića ni ne spominje.
Možda zato što Srbija kao Kraljevina ranije ni postojala.

Imao si Duklju, Zahumlje, Rašku, .... Male državice, razjedinjene, slabe. Tek je Stefan Nemanja, a posebno Stefan Prvovenčani uspeo da ih objedini, da ih ojača i dobije priznanje Pape za to. U isto Vreme je Rastko (Svetgi Sava) radio na autokefalnosti crkve, čime je postavljen još jedan stub državnosti.

A ni nema previše pisanih tragova iz ranijeg doba.

(čekaj, ja sam beše Inženjer??? :shock: :o :blinky: :wacko: )
Kineska Poslovica

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Srbija ni u vreme Nemanje nije bila kraljevina, bila je županija - i upitno je da li se nazivala Srbija, u tome se istoričari razilaze.

Prvovenčani je prvi srpski kralj, zato se i prozvao prvovenčanim - prvokrunisanim.

Ja sam sasvim zadovoljan serijom koja će se baviti kraćim istorijskim razdobljem, jer bi višedecenijski ili, još gore, viševekovni vremenski okvir radnje priču iz igrane pretvorio u (polu)dokumentarnu seriju, a koga zanimaju dokumentarne, odnosno, istorijske činjenice i pretpostavke, mogu mu preporučiti desetak istorijskih monografija koje se bave srpskim srednjim vekom - ali mali spojler: neće vam se svideti ono što ćete tamo naći o Nemanjićima, jer oni baš i nisu bili toliko benigni i moralni kako ih naša tradicija predstavlja.
Poslednja izmena od Evindzer u Čet, 16. Mar 2017. 11:55, izmenjeno 4 puta ukupno.

pelleruma
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 27. Nov 2011. 16:59
:: LG G2

Post od pelleruma »

Prvo bi trebalo da nauce da izvestavaju o sadasnjosti realno, profesionalno, pa onda polako o proslosti ( isto tako )

avec mon G2 Lg
stara japanska poslovica - nikad ne veruj staroj kineskoj poslovici

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

Evindzer, ja ne rekoh da je Stefan Nemanja bio Kralj ;)
Ne paziš na času.
8)
A i verska pripadnost Stefana Prvovenčanog bio mogao biti dodatni spojler
;)
Kineska Poslovica

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

m@c|-|oR napisao: Možda zato što Srbija kao Kraljevina ranije ni postojala.

Imao si Duklju, Zahumlje, Rašku, .... Male državice, razjedinjene, slabe. Tek je Stefan Nemanja, a posebno Stefan Prvovenčani uspeo da ih objedini, da ih ojača i dobije priznanje Pape za to. U isto Vreme je Rastko (Svetgi Sava) radio na autokefalnosti crkve, čime je postavljen još jedan stub državnosti.

A ni nema previše pisanih tragova iz ranijeg doba.

(čekaj, ja sam beše Inženjer??? :shock: :o :blinky: :wacko: )
Možda nije postojala kraljevina, ali postojao je narod, i nešto se oko tog naroda dešavalo, a za nas kad završimo osnovnu i srednju školu za ceo taj period ostaje samo mrak - nemamo pojma. Kao da smo se doselili u šestom sedmom veku na Balkan, legli na spavanje od 400-500 godina, pa se odjednom probudili, i tad se pojavio Stefan Nemanja.

Za naziv Srbija, to bi mi bilo neobično da se taj naziv nije koristio, a koliko sam upućen, taj naziv se koristio i pre Stefana Nemanje. Čini mi se i da sam video u nekom momentu mapu srednjovekovne Evrope iz recimo devetog veka u kojima je područje na kome smo bili nastanjeni bilo označeno kao Serbia, ili neka varijacija tog naziva.

U svakom slučaju, možda i nisam u pravu, možda je opravdano što se o tom razdoblju tako malo uči, ali nekako mi se čini da je opravdano da se to razdoblje preskoči samo u četvrtom razredu osnovne škole.
Evindzer napisao:Srbija ni u vreme Nemanje nije bila kraljevina, bila je županija - i upitno je da li se nazivala Srbija, u tome se istoričari razilaze.

Prvovenčani je prvi srpski kralj, zato se i prozvao prvovenčanim - prvokrunisanim.

Ja sam sasvim zadovoljan serijom koja će se baviti kraćim istorijskim razdobljem, jer bi višedecenijski ili, još gore, viševekovni vremenski okvir radnje priču iz igrane pretvorio u (polu)dokumentarnu seriju, a koga zanimaju dokumentarne, odnosno, istorijske činjenice i pretpostavke, mogu mu preporučiti desetak istorijskih monografija koje se bave srpskim srednjim vekom - ali mali spojler: neće vam se svideti ono što ćete tamo naći o Nemanjićima, jer oni baš i nisu bili toliko benigni i moralni kako ih naša tradicija predstavlja.
Mislim da je u ovome suština, ja bih mnogo više voleo da snime dokumentarnu seriju. :)

Ja bih rado čitao, ali u zadnje vreme nemam nikako vremena za takve stvari. Možda bi neko rekao "koliko visiš na ovom forumu, mogao si pročitati celokupnu istoriju svakog evropskog naroda pojedinačno", ali jbg. :) Priznajem da mi je zanimljivije da budem ovde. :) Jasno je meni da ih mi uglavnom gledamo romantičarski, ali volim istoriju, i voleo bih što bolje da poznajem našu istoriju. Ako uspem da se rastosiljam drugih obaveza, obratiću ti se da mi preporučiš štivo za čitanje. Baš ne bih voleo da počnem da čitam neku knjigu, i da tek posle dve trećine skontam da je knjigu pisao šarlatan.

EDIT: Mislim, ok i da se ne posvetio mnogo pažnje tom razdoblju, ali prvi pasus o srednjovekovnoj Srbiji u udžbeniku iz istorije je bio "pojavio se Stefan Nemanja". :) Mislim da to nije ok. Ali opet, govorim o tome kao laik. :)

Sent from mTalk

Odgovori