Koji film/seriju ste poslednju gledali?
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
- Drafer
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
- :: Srpska Crnja
- :: Xiaomi Mi 11i
- Kontakt:
Re: Koji film/seriju ste poslednju gledali?
Brže kopiram u telefon, na fleš, manje mesta zauzima pa više filmova stane.
Ne znam tačno ali na hardu imam oko 500 filmova jer ne stižem da ih gledam koliko brzo skidam. Jedino kada pustim pa baš da mi se ne sviđa kvalitet onda skinem neki bolji.
Retko koji tv ima dobru rezoluciju pa vam ništa ne znači ako skinete dvd format a TV ima HD Ready što je 720p.
Moj monitor ima 32" i 2k rezoluciju, ali TV je 720p
Poslato sa Huawei Mate 10 Pro uz pomoć Tapatoka
Ne znam tačno ali na hardu imam oko 500 filmova jer ne stižem da ih gledam koliko brzo skidam. Jedino kada pustim pa baš da mi se ne sviđa kvalitet onda skinem neki bolji.
Retko koji tv ima dobru rezoluciju pa vam ništa ne znači ako skinete dvd format a TV ima HD Ready što je 720p.
Moj monitor ima 32" i 2k rezoluciju, ali TV je 720p
Android 12
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Drafer, DVD reyolucija je 576p, da nisi mislio na BR?

"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
Kako retko koji tv ima dobru rezoluciju kad je vec godinama minimum 1080p, a sad vec i 4k.
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
- :: Samsung & Apple
- :: Spajamo nespojivo :D
The Outsider , nova HBO serija. Prve tri epizode odlicne. Nadam se da ce se kvalitet odrzati do kraja sezone. Preporuke. [emoji4]
- Drafer
- Mobil manijak
- Kontakt:
@m@c|-|oR
Mislio sam baš na DVD, kada to pustiš na monitor ili TV koji je 720p onda ne dobiješ ništa, kao običan kvalitet da si pustio
@Green
Ne poznajem mnogo ljudi koji imaju TV sa rezolucijom 1080p
Mislio sam baš na DVD, kada to pustiš na monitor ili TV koji je 720p onda ne dobiješ ništa, kao običan kvalitet da si pustio
@Green
Ne poznajem mnogo ljudi koji imaju TV sa rezolucijom 1080p
Android 12
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Kako ne poznajes, bas cudno, sto kaze Green FHD je standard vec godinama.
Sent via Huawei P20
Sent via Huawei P20
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
^ Možda, ali naš narod ne menja televizore dok ne crknu. Znam samo jedan (vanbračni [emoji1]) par koji ima FHD, ostali svi HD, relativno velike i stare po 7-8 godina – i ne nameravaju da ih menjaju sve dok rade.
Pa ok, jasno mi je da mnogi jos uvek poseduju stare televizore koji su odavno prevazidjeni. Samo mi je bilo cudno napisano da "retko koji tv ima dobru rezoluciju."
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Dakle ispravka, u Srbiji "retko čiji TV ima dobru rezoluciju".[emoji16]
A kad ti bolji televizori koštaju, a taj skuplji može da crkne jednako lako kao i onaj jeftin. I i za taj skuplji, kad crkne posle isteka garancije, opet može da mu se desi da nema delova za popravku, i onda izeš ga. Skup sport kupovati dobre televizore za srpski standard - još i kad uzmeš u obzir da većina kanala ni nije u toj najvišoj rezoluciji, već tu rezoluciju vidiš tek da sam sebi pustiš neki dobar snimak.
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
A kad ti bolji televizori koštaju, a taj skuplji može da crkne jednako lako kao i onaj jeftin. I i za taj skuplji, kad crkne posle isteka garancije, opet može da mu se desi da nema delova za popravku, i onda izeš ga. Skup sport kupovati dobre televizore za srpski standard - još i kad uzmeš u obzir da većina kanala ni nije u toj najvišoj rezoluciji, već tu rezoluciju vidiš tek da sam sebi pustiš neki dobar snimak.
- Drafer
- Mobil manijak
- Kontakt:
Ja nemam TV u sobi odavno, a ne gledam TV još duže vremena, preko 20 godina sigurno.
A u kući imam dva TV-a koji su 720p, ja ih ne gledam naravno ali ima ko ih gleda, ali za veličinu od 32˝ njima je sve jedno koja je rezolucija slike.
Džaba da su i 4K ako se emituje program koji ima mnogo manju rezoluciju i repriziraju se srećni ljudi i povratak otpisanih i ostale stvari od pre 30 godina koji su bili takođe u rezoluciji bog te pita kakvoj.
Dakle šta će vam 4K TV?
To je isto kao kada bi vi imali 3D TV, a šta ćete tamo gledati osim reklama, parova, zadruge, turskih serija...
Sinoć sam gledao The Warriors 1979, da se prisetim mlađih dana, u ono vreme taj film mi je bio wow
A u kući imam dva TV-a koji su 720p, ja ih ne gledam naravno ali ima ko ih gleda, ali za veličinu od 32˝ njima je sve jedno koja je rezolucija slike.
Džaba da su i 4K ako se emituje program koji ima mnogo manju rezoluciju i repriziraju se srećni ljudi i povratak otpisanih i ostale stvari od pre 30 godina koji su bili takođe u rezoluciji bog te pita kakvoj.
Dakle šta će vam 4K TV?
To je isto kao kada bi vi imali 3D TV, a šta ćete tamo gledati osim reklama, parova, zadruge, turskih serija...
Sinoć sam gledao The Warriors 1979, da se prisetim mlađih dana, u ono vreme taj film mi je bio wow
Android 12
- Martin Mystere
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
- :: Samsung Galaxy Note8
- :: LG G2, HTC HD2
Evo da odgovorim - zato što, kao što sam prethodno rekao, gledam filmove od 50+ GB koji su u 4k, i za koje je ugođaj (uz dobar surround zvuk) daleko bolji nego 720p a svakako bolji i nego 1080p.Drafer napisao: Džaba da su i 4K ako se emituje program koji ima mnogo manju rezoluciju i repriziraju se srećni ljudi i povratak otpisanih i ostale stvari od pre 30 godina koji su bili takođe u rezoluciji bog te pita kakvoj.
Dakle šta će vam 4K TV?
Sa druge strane TV program gotovo da uopšte i ne gledam, osim ponekad sport, tako da me nešto i ne pogađa to u kom video formatu je program koji se emituje.
- Drafer
- Mobil manijak
- Kontakt:
O tome ti i pričam. U tom slučaju ti nije ni potreban TV da bi gledao filmove sa USB jer sam kažeš da TV program ne valja, dovoljan je dobar monitor od kompa.
Ja tu strategiju koristim, imam dobro ozvučenje, jedino sto ne skidam filmove koji su od nekoliko GB. Ponekad kada nemam izbora onda skinem neki kao prošle nedelje Midway koji je bio 3.8GB
Ja tu strategiju koristim, imam dobro ozvučenje, jedino sto ne skidam filmove koji su od nekoliko GB. Ponekad kada nemam izbora onda skinem neki kao prošle nedelje Midway koji je bio 3.8GB
Android 12
- Martin Mystere
- Mobil stručnjak
Nije dovoljan monitor sa kompa jer želim da uživam u 4k na televizoru koji ne samo da podržava tu rezoluciju već pruža i adekvatan ugođaj a ne da se zlopatim sa 27-34" ili čak i manjem monitoru na kom ta rezolucija nema smisla osim ako se ne priljubim uz monitor.
- Drafer
- Mobil manijak
- Kontakt:
Pa onda i taj TV treba biti od 50" to nisi napomenuo.
Meni ni ne treba jača rezolucija filma na mom monitoru od 32" jer ako gledam film iz kreveta isto mi je da li je 500MB ili 3GB
Meni ni ne treba jača rezolucija filma na mom monitoru od 32" jer ako gledam film iz kreveta isto mi je da li je 500MB ili 3GB
Android 12
Kao sto je mnogo lepse i ugodnije koristiti telefon s velikim ekranom, tako je i mnogo bolje gledati nesto na tv-u s velikim ekranom.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Ovo nije sasvim tačno.Green napisao:Kao sto je mnogo lepse i ugodnije koristiti telefon s velikim ekranom
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Sačekaj još koju godinu, kad ostariš, razumećeš..гари napisao: Ovo nije sasvim tačno.

Poslato sa Honor Play uz pomoć Tapatoka
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- Martin Mystere
- Mobil stručnjak
Zar treba napomenuti očigledno - kada se priča o 4k i ugođaju veliki ekran se podrazumeva.Drafer napisao:Pa onda i taj TV treba biti od 50" to nisi napomenuo.
Green napisao:Kao sto je mnogo lepse i ugodnije koristiti telefon s velikim ekranom
Sad bi ti opet tupio u 1000 recenica kako ne mozes normalno da koristis telefon jednom rukom.гари napisao:Ovo nije sasvim tačno.
- Drafer
- Mobil manijak
- Kontakt:
Nije baš očigledno jer neki telefoni imaju 4k ekran, a nemaju 50".
Pričali smo o rezoluciji i nekoliko puta sam pisao koliki mi je monitor u veličini i koju rezoluciju ima, sad ispada da se veličina podrazumeva, a niste to pisali nego o rezoluciji.
Onda je projektor još bolji od TV-a pa preko celog zida da se gleda film, to se podrazumeva da je veće nego TV.
Pričali smo o rezoluciji i nekoliko puta sam pisao koliki mi je monitor u veličini i koju rezoluciju ima, sad ispada da se veličina podrazumeva, a niste to pisali nego o rezoluciji.
Onda je projektor još bolji od TV-a pa preko celog zida da se gleda film, to se podrazumeva da je veće nego TV.
Android 12