Memorijske kartice
- apu
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 26. Avg 2006. 00:07
pa provalite da tje ti se desiti da ti za mozda 5 god. rikne neki Kingston proizvod i oni ti kazu OK nema problema eo ti novi... ali zachkoljica je u tome shto oni tako neshto netje proizvoditi vetj 3 god. i onda tje da ti kazu eo ti najnoviji model...a ti da bi imao/la gde da ubacish taj najnoviji model morash kupiti najnoviji model kompa/tel-a/chega vetj...
klasichan primer je sa SD-RAM-om, datje ti oni novi jer je taj tvoj u lifetime warranty-u ali ga ne proizvode vishe pa samim tim ne mogu ni da ti ga daju ali tje ti za uzvrat dati novi modul DDR2-a za koji ti nemash plochu a samim tim ni proc pa onda morash da kupish i to...njih ta jedna memorija(kakva god bila) u proizvodnji ne moze da koshta vishe od 1-2 $ (rachunajte da je enduser cena 20-ak koliko je proizvodjachka) i shto ti onda ne bi dali LT warranty???
odlichan marketing zar ne??
Veseli p0z
@pu
klasichan primer je sa SD-RAM-om, datje ti oni novi jer je taj tvoj u lifetime warranty-u ali ga ne proizvode vishe pa samim tim ne mogu ni da ti ga daju ali tje ti za uzvrat dati novi modul DDR2-a za koji ti nemash plochu a samim tim ni proc pa onda morash da kupish i to...njih ta jedna memorija(kakva god bila) u proizvodnji ne moze da koshta vishe od 1-2 $ (rachunajte da je enduser cena 20-ak koliko je proizvodjachka) i shto ti onda ne bi dali LT warranty???
odlichan marketing zar ne??
Veseli p0z
@pu
veseli p0z
@pu
@pu
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
Ovaj....ja kad sam trazio za motorolu v980 1 gb jos nije ni postojala, sto bi ga znacilo... negde u januaru
sad verovatno postoji nosferato, proveri u radnjama foto opreme ili da probas kod generalnog zastupnika SanDiska za Srbiju, oni imaju 100%
poslacu ti adresu na pp da ne bude da ih reklamiram

sad verovatno postoji nosferato, proveri u radnjama foto opreme ili da probas kod generalnog zastupnika SanDiska za Srbiju, oni imaju 100%
poslacu ti adresu na pp da ne bude da ih reklamiram

5130+Koss the plug....
- nevidljivi
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
- :: LG Optimus L7 II
- :: Samsung GT-C3322
DV kartica se tako zove zato što može da radi na dva napona napajanja, a sama kartica detektuje napon napajanja koji dobije kada se utakne u slot (ti naponi su 1,8 i 3,3 V ako se ne varam). DV kartice mogu da idu i u obične slotove, a obrnuto ne može. Što se tiče sirenja svojih proizvoda, to je već opštepoznato, ja mislim da su SD/MMC kartice i sve njihove varijante najbolji izbor zato što ih koristi većina uređaja, a dosta su jeftine, npr. SD od 1GB košta kao xD ili Memory Stick od 512 MB, a ništa nije lošija od njih.
nosferato, micro SD (Trans Flash) već koriste neki LG i Nokia mobilni telefoni, kartica je jako mala, ali uz nju se dobije adapter za standardni MMC slot, tako da možeš da je ubaciš u bilo koji čitač kartica ili uređaj koji koristi SD/MMC kartice.
nosferato, micro SD (Trans Flash) već koriste neki LG i Nokia mobilni telefoni, kartica je jako mala, ali uz nju se dobije adapter za standardni MMC slot, tako da možeš da je ubaciš u bilo koji čitač kartica ili uređaj koji koristi SD/MMC kartice.
Ghost
- nevidljivi
- Entuzijasta
nosferato, ne može nijedna druga zato što je micro SD jako mala kartica. Njih već ima da se kupi, pogledaj malo po netu i naći ćeš, moj drug je pre nekoliko meseci kupio micro SD od 256 MB za svoj LG U8360, ali ga ne pitah gde je kupio. Poslaću ti na PP adrese nekih prodavnica koje imaju razne tipove kartica, pa vidi kod njih, pozdrav.
Ghost
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
- nevidljivi
- Entuzijasta
- Sava Savanović
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 14:09
- :: RedmiNote3Pro
MMC Mobile/MiniSD
Imam n6630.Planiram da uzmem E61.U n6630 koristim MMC Mobile 256MB,a planirao sam da uzmem od 1GB.E sad,kada uzmem E61,on koristi MiniSD.Jasno mi je da,ukoliko kupim MMC Mobile od 1GB,neću moći da je koristim u E61,ali..bolje da pitam,možda nešto postoji.A i oni ga gnjave..na kraju perverzije,napraviće model telefona koji čita sve živo,ali..ne i ove najnovije..pikn,nano kartice..ma,idi,begaj!mixxx napisao:..btw trans flash radi u microSD a SD ne radi u MMC!

Nokia 6630/Kingston MMC Mobile 1GB/Apacer Card r/w 23in1
Masterokrata, aj i meni posalji adresu generalnog zastupnika SanDiska za Srbiju
"jedna te ista stvar koja ima dva različita naziva, kao što je slučaj sa SD/MMC karticama"
nevidljivi, Pazi! Trans flash/MicroSD i mmc mobile/rs mmc dv jesu samo razlicita imena za istu vrstu kartica.....Ali MMC/SD nikako nije isto (sledi slika) Oni samo imaju iste dimenzije pa zato proizvodjaci naprave MMC i SD slot u 1....Ali neki malo stariji uredjaji podrzavaju samo SD ili samo MMC....

E jos nesto samo, da li neko mozda ima da mi proda samo adapter za MicroSD....Uvalili mi zimus 128mb microSD za 20 evra i to bez adaptera cisto onako u ruke...Pa mi sad treba adapter da bi koristio card reader.
Dolazi u obzir trampa: nudim u zamenu rs mmc adapter ili 2.5 to 3.5mm adapter
Sava Savanović, i mene je to zacudilo! Bas bezveze! Nokia je oduvek forsirala MMC (MMC RS) pa nisam m orao da menjam kartice na svakom novom telefonu, a sad odjednom pocela sa miniSD i microSD
zooooop!
"jedna te ista stvar koja ima dva različita naziva, kao što je slučaj sa SD/MMC karticama"
nevidljivi, Pazi! Trans flash/MicroSD i mmc mobile/rs mmc dv jesu samo razlicita imena za istu vrstu kartica.....Ali MMC/SD nikako nije isto (sledi slika) Oni samo imaju iste dimenzije pa zato proizvodjaci naprave MMC i SD slot u 1....Ali neki malo stariji uredjaji podrzavaju samo SD ili samo MMC....

E jos nesto samo, da li neko mozda ima da mi proda samo adapter za MicroSD....Uvalili mi zimus 128mb microSD za 20 evra i to bez adaptera cisto onako u ruke...Pa mi sad treba adapter da bi koristio card reader.
Dolazi u obzir trampa: nudim u zamenu rs mmc adapter ili 2.5 to 3.5mm adapter

Sava Savanović, i mene je to zacudilo! Bas bezveze! Nokia je oduvek forsirala MMC (MMC RS) pa nisam m orao da menjam kartice na svakom novom telefonu, a sad odjednom pocela sa miniSD i microSD
zooooop!

- Sava Savanović
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 14:09
- :: RedmiNote3Pro
@migi
Mislio sam da uzmem karticu od 1GB i taman,kada pazarim E61,preformatiram i prebacim u novu Nokiu.To što rade je čist marketinški potez(da ne kažem lopovluk),osim na dimenziji,ne vidim šta to novi standard donosi..manju potrošnju el.energije?ezveze! Nokia je oduvek forsirala MMC (MMC RS) pa nisam m orao da menjam kartice na svakom novom telefonu, a sad odjednom pocela sa miniSD i microSD
zooooop!
[/quote]
Mislio sam da uzmem karticu od 1GB i taman,kada pazarim E61,preformatiram i prebacim u novu Nokiu.To što rade je čist marketinški potez(da ne kažem lopovluk),osim na dimenziji,ne vidim šta to novi standard donosi..manju potrošnju el.energije?ezveze! Nokia je oduvek forsirala MMC (MMC RS) pa nisam m orao da menjam kartice na svakom novom telefonu, a sad odjednom pocela sa miniSD i microSD
zooooop!

Nokia 6630/Kingston MMC Mobile 1GB/Apacer Card r/w 23in1
- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
trumane uz 6630 dobijes od 64 RS-MMC dual voltage (barem sam ja tu dobio) Samo da znas da ako kupis 6630 i ako hoces da prosiris mem. (a hoces) onda ce to malo teze da ide jer (barem u nisu) svi prodaju kingston mem kartice ali one nisu se najbolje pokazale sa novijim nokiinim telefonima (lico sam imao problema) to mi je reklo vise servisera jer su oni imali mnogo reklamacija....a i ponavljam u nisu od 30 radnji samo u 3 radnje imas od 1 GB RS-MMC dakle situacija je krajnje ocajna.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...