Jaooooj aman dokle bre više te stare priče koje veye sa moygom nemaju, te mora da se menja kartica te ne može da se pristupi ničemu sem Mondo-u
Dakle fukcionise sa svim sim karticama uključujući i one bajate 8k iz prošlog veka.
Sto se ograničenja na pristup samo Mondo-u tiče pa to važi samo i jedino ako se koristi APN 3Gmondo, ako se koristi gprswap ili gprsinternet (ili 3Gnet za korisnike 3Gnet profila) onda sasvim normalno pristupaš kompletnom Internetu sem naravno Mondo 3G portalu. A to je tako iz prostog razloga sto se pristup preko 3Gmondo APN-a NE TARIFIRA i onda je ograničen pristup samo na portal.......
Kada su utisci u pitanju....
pošto sam imao prilke da se prilično igram time sto gledanja TV-a, što video poziv (neuobičajeno puno koristim tu uslugu a mislio sam da neću

) pa do Neta preko telefona ili laptopa.....
Stvar je vrlo jednostavna tamo gde je pokrivenost dobra funkcioniše odlično tamo gde nije logično da štuca (blago rečeno) e problem je u tome sto pokrivenost odnosno veličina ćelije u UMTS mreži direktno zavisi od broja korisnika koji je koriste, što više korisnika to manja ćelija....
Kada je kvalitet video poziva u pitanju tu problem (pomenu neko pikselizaciju) prave pomoćne kamere na telefonima koje su u najvecem broju slučajeva CIF tj oko 0.1 MPix, ko hoće da proba bolje neka uzme npr NOKIU N90 pa neka proba video poziv sa kamerom od 2 MPixela
Pristup Internetu je sasvim OK na nekim mestima sam imao protok od maksimalnih 48 kilobajta uproseku 35-40 a nije padao ispod nekih 20-25 odnosno tamo gde je bilo niže brzo bi se prebacivao na EDGE ili GPRS
Korišćenje svega toga u pokretu je naravno sporije ali i dlaje OK, sem u Beogradu gde zbog terena svako malo gubi 3G signal
E sad sto se korišćenja HSDPA tiče pa malo sam se poigrao (svega jedan vikend) sa onim USB HUAWEI modemom koji prodaju i vazi isto ako ima signala šije bez problema ADSL ali postoji nešto na šta mora da se obrati pažnja ako je signal loš, dakle u toj situaciji treba u podešavanjima odbrati gsm tj 2G mrežu pošto se zaglupi ako izgubi signal, ovako bar će raditi EDGE/GPRS a naravno tamo gde je 3G signal OK tu postaviti 3G i onda šljaka u "punom gasu"

no to ljudi obično ne znaju pa kukaju kako ima ne radi