Najavljen Apple iPhone!

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Rapid, 500$ to je oko 380e :D a kod nas dok dodje i kad dodje ima da bude oko 800e,kladim se.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

E evo odgovora na apple iphone od LG-a. LG KE850 :) :D .

Nije lose,e konkurencija je stvarno zakon.
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

Rapid
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 17:33

Post od Rapid »

milan91 napisao:Rapid, 500$ to je oko 380e :D a kod nas dok dodje i kad dodje ima da bude oko 800e,kladim se.
Malo sam se iscimao sa valutom :p
ali svejedno...
Sa ugovorom je 500-600$, bez ugovora će garant biti oko 1000$.
+ dok se pojavi kod nas, sa naravno još većom cenom... :shock:

Al' ono...Zabole me, neću da ga kupim, pa makar koliko jeftin bio :p
5530XM

Djera
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 11. Jan 2006. 13:17

Post od Djera »

koliko sam ja nacuo,sa ugovorom ce biti 300$,a bez ugovora 550$.I to za pocetak samo u Americi,a u Evropi sa 6 meseci zakasnjenja.
nokia n80

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 21:39

Post od Roy Fokker »

U principu, jedino to sa manjkom memory expansion slota može da bude negativno po meni... neizmjenjiva baterija i ostalo su sitnice koje ne utiču toliko. Čitao sam da je EDGE prenos trenutno aktuelan jer Cingular nema 3G, i da 3G model slijedi vrlo brzo, kad istekne taj prvi period ekskluziviteta.

Inače, čudi me da niko ne komentariše OS... mislim, za razliku od Symbiana i "malih" Windowsa, Apple tvrdi da je OS iPhonea bukvalno Mac OS X prilagođen hardveru - browser Safari je takođe "transplantiran" s Maca, i prvi je "puni html" browser na mobilnom uređaju... nema instalisanja programa, ali postoji opcija dodavanja widgeta kao na Macu, koji dodaju raznovrsne funkcionalnosti telefonu. Priča se da će moći da ih rade i nezavisni programeri. Ne znam, meni sve ovo jako interesantno djeluje, sa svake tačke gledišta. U svakom slučaju, više sam impresioniran onim što ova spravica dosad pokazuje, nego recimo najnovijim Symbianima. Jednostavno hardware djeluje moćno, sve ide toliko glatko da ne liči na mobilni, bar ne na one na koje smo navikli... jedva čekam da daju tehničke specifikacije "ispod haube".
Sony Ericsson W950i + Motofone F3 + Acer Aspire One 6-cell + ARCHOS 404

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

:lol: :lol: :lol: http://iphone-info.blogspot.com mob moze biti sve sto pozelis :lol: :lol: :lol:
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

Mislim ako tako bude bilo to ce biti vrh!!!! E a znate sta onda sledi...prodavanje bubrega i ostalih organa koji nam bas ne trebaju koliko nam treba Jabucica...Ja licno ne mogu da zamislim telefoniranje bez touch screen-a koji mi dodiruje lice,OS koji omogucava igranje Crysis-a,mislim kako da smestim ceo imenik ako nemam 8gb memorije..... :uhuh:

Ej ljudi salim se ja malo...Stavrno zeljno ocekujem ovo cudo...Cak i moj buraz koji inace voli telefon ko telefon....znate kako on ima svoj Power book i smeje se mom sempronu kad god ga vidi....A lepo mu da igra Civilizaciju 8)
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Zacudjuje zasto se Apple nije ranije upustio u trku za svoj udeo na trzistu smartphone uredjaja.Svetsko trziste je sa nestrpljenjem ocekivalo ovaj proizvod,sto govori i pad akcija
LG-a i Samsunga na Aziskom trzistu.Evropljani su osetili da se nesto desava preko okeana pa su pale i akcije Nokie i Ericssona.
Stiv DZons,menadzer Applea je izjavio da je Iphone revolucionaran i magican proizvod koji je doslovno 5 godina ispred bilo kojeg drugog mobilnog telefona.(malo je preterao).
Dosta bi morao da pisem o kvalitetu ovog telefona a posto smo vec svi uglavnom upoznati(karakteristike,izgled,mogucnosti),napisao bih nesto vise o manama ovog uredjaja.Uredjaj je za uzivanje u gledanju,slusanju i pisanju ali ima dosta i mana.
Jedna od tih je sto ce to biti skupo zadovoljstvo za vecinu korisnika.Prama najavama trebalo bi da jesenas stigne u Evropu,cena se zna na Americkom trzistu.A posto pisemo o manama,prva bi bila nedostatak 3G podrske.To je ucinjeno iz dva razloga.
Jedan od njih je operator Cingular koji nema podrsku za 3G a drugi usteda baterije jer 3g mnogo vise trosi bateriju od Edge usluge.
Sta je u unutrasnjosti telefona nije saopsteno ali su procurele informacije da je unutra Samsungov CPU i video procesor sto se vidi i po karakteristikama modela Samsung blackJack.
Druga mana je to sto sadrzaj sa iTunes servisa verovatno nikada nece moci direktno da se preuzima u Srbiji (mozda cak ne i u Evropi,a ima do sada napravljenih za tu svrhu 350 serija,250 filmova 5000 video spotova)
Treca mana,(po meni najveca) je to sto Apple korisnicima ne dozvoljava da prilagode telefon svojim potrebama bez dodatnih troskova.Nema prosirenja memorije karticama i nema zamene baterije bez odlaska u ovlasceni servis sto se dodatno placa.
Svaka popravka,zamena zahteva samo ovlascene servise ili mozete izgubiti garanciju.Apple ce proizvoditi aplikacije i dodatno naplacivati a bice zabranjeno samostalno,nezavisno pravljenje i ubacivanje aplikacija.
Jos jedna od mana je to sto koriscenje ovog telefona uvek mora uzimati svu paznju korisnika jer bilo sta da se radi sa istim mora se gledati u ekran telefona.(upravljanje muzikom "na slepo" iz dzepa nije moguce.)
Apple od ovog uredjaja ocekuje bar 1% trziskog udela sto je zarada od 5,9 milijardi dolara(po procenama prodace se milion telefona u 2007,u 2006 prodato 895 miliona).Ovaj uredjaj nije namenjen sirokom krugu korisnika i podeljena su misljenja strucnjaka o njegovom uspehu,jer je trziste veoma zasiceno.
Dobra stvar je to sto ce ovaj uredjaj izazvati pravu bujicu novih,jeftinijih,boljih uredjaja jer se ocekuje odgovor drugih kompanija.
LG G2 Black,16GB

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

3G model je najavljen takodje,postojace vise varijanti telefona,sam si rekao razlog odnosno negde uopste nema (i nece izgleda ni biti) 3G mreza dok u Aziji i Zapadnoj Evropi doticni servis ima lepu popularnost pa ce kupci moci da"biraju"(stavio sam pod navodnike jer sumnjam da ce izvoziti 3G model u zemlje koje nemaju 3G mreze) i zato imajte strpljenja! ;)
Sto se tice"mane"oko upgrade-a uredjaja,cak i sada imas mali milion sajtova i radnji gde mozes naci memorijske kartice za stare iPod-ove,HD-ove za nove,baterije od $20 navise,razne maske... zamislite samo koliko ce tih"third party"delova biti za iPhone maltene cim se bude pojavio na trzistu,verujem da ce ih biti i vise nego za iPod!!
Pozdrav 8)

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2007. 00:52

Post od Igoritza »

shta je ta prica oko iTunes-a ? necu iTunes, a ako bude bio neophodan - pos*rem im se na telefon!
There is no knowledge that is not power

reaper225
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 12. Feb 2007. 23:09

Post od reaper225 »

Apple misli da posto na trzistu ima hit millenijuma ko im to garantuje da iPhone nece uraditi isto? E, pa ja im garantujem 90% da nece uspeti.

Iphone ima eto 10-ak dobrih innovacija ali sta će nekome rotation senzor i neki tamo "proximity" senzor! Ma daj.............
Ako budem čuo nekog uauuuu.... 8GB!!! Alo bre!!! vec viđeno!!!
Ima kao neki "revolucionarni" touch screen Šokiran sam! !!!
Nije los to stvarno nemogu da pljujem taj displej Tužan sam.
Mozete da gledate video klipove na tom "revolucionarnom" 3.5 inchnom ekranu!!!..... a, da zaboravio sam da vam kazem... radice samo oni video klipovi i spotovi koje kupite u iTunes koj je besplatan za Mac OS ali za windows... bravo, tako je, kosta!!!

Ajde to je jos za Ameriku i neke zemlje u Evropi normalno ali Srbija...

Igoritza koliko ja shvatam da bi ti video klipovi (neznam za muziku i slike) radili na iPhonu mora da skines sa neta iTunes koj kosta ako ti je operativni sistem windows. E, sada da bi skinuo neki video klip ili spot ti na netu odes u iTunes prodavnicu i tamo platis i skines sta hoces :disgust:
Ako ja budem kupio telefon za vise od 300e znajte da je to smak sveta!!!!

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Ovaj... Sta?? :?

Player moze da pusti bilo kakav video klip. Otkud ti ideja da moze samo placene?
A iTunes mozes da instaliras na windows sasvim normalno. Imam par drugara koji imaju iPod i tako skidaju muziku.

A sto se tice procene njihovog uspeha, baci malo oko na berzu, koja je poprilicno relevantan odraz uspeha, i nacin za procenu. Apple ce napraviti pravu malu revoluciju kad se pojavi na trzistu, isto kao sto se desilo sa iPod-om. Svidelo se to tebi ili ne :wink:

8)
...shit happens... keep d smile!

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan

Post od Igoritza »

blade_bre napisao:Ovaj... Sta?? :?

A iTunes mozes da instaliras na windows sasvim normalno. Imam par drugara koji imaju iPod i tako skidaju muziku.
a dobro, jesi li ti onda ikad video taj iTunes ? SVE shto skidash, pre download-a imash - costs only 0.39 $

OVO JE SIGURNO - sve shto skidash sa iTunes-a ima cenu, iTunes je besplatan, ali DL nije

ja sam zato i pitao da li je obavezan, a ako telefon ne moze da sluzi kao flash memorija, vec samo kako komuniste kazu, pos*rem im se na telefon sto puta!

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Ma decko je Apple yealous hater,pusti ga!!Ajd sto lupa neke gluposti koje bi mogle biti tacne samo ako je on baba Vanga ili neki od Tarabica pa da vidi propast iPhone koncepta i da je ovo recimo 2010-a godina u kojoj je 3.5"ekran na mobilnom,proximity sensor,8GB memorije,OS nevidjeno dobar i pouzdan posto je jelte kopiran sa Mac-a nesto najnormalnije odnosno zastarelo sto vec ima ohohooooo telefona pre njega ali uz to lupa i"NEISTINE"samo kako bi ga sto vise napljuvao,jer je Apple jelte!!
Dobar primer je pomenuti iTunes,koji uopste nije ni los,a kamoli da ISTA KOSTA sto znam jer sam doticni koristio skoro pola godine uz iPod i to NA WINDOWS-U,a naravno da sam mogao da ubacujem BILO KOJI VIDEO ILI MUZIKU,a ne samo one kupljene preko njega,tako da znam iz LICNOG ISKUSTVA da to nije tacno,pogotovo sto Apple skida zastitu sa iTunes fajlova i jos povecava kvalitet istih,bilo je pre nekih mesec dana u vestima,tako da nesto sto ste ranije kupovali i ubacivali samo u svoj iPod,sada mozete da kopirate i razmenjujete sa ostalima!!
P.S.4 Igoritza:
Naravno,zato se i zove Apple store,jer se stvari tamo PRODAJU,ne zato sto Apple to krade sa neta pa stavlja u svoju prodavnicu i naplacuje vec zato sto je to USofA and they MUST pay for it!!
Znaci oni kupe pravo na prodaju neke serije ili muzickog albuma za milionske sume i onda prodaju na sajtu,da se razumemo!!Znaci iTunes NIJE komercijalna aplikacija,sa njim se NAJNORMALNIJE radi i barata muzikom i jos kojekakvim fajlovima,a SAMO u situaciji kada zelite da imate nesto najnovije od muzike a nema na P2P mrezama niti u nasim prodavnicama,imate opciju da to kupite od LEGALNOG DISTRIBUTERA,odnosno Apple store-a,i to sve zahvaljujuci opet toj isto aplikaciji iTunes koja ima integrisan"salter"za to,a ne sumnjam da ce imati opcije za upgrade firmware-a i download softvera za iPhone kao sto sada ima te opcije za iPod,bas svestrana aplikacija a opet DZABE!!!
Pozdrav 8)

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan

Post od Igoritza »

pazi shta ja nisam skapirao, izvini ako sam glup - jel mozesh ti sve klipove, sve fajlove i shta god ti padne napamet, a imash to vec na kompjuteru - da prebacish na iPohne ? bez restrikcija ?

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Da. Samo ako je extenZija odgovarajuca naravno... :)
...shit happens... keep d smile!

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan

Post od Igoritza »

e vid mene debila ... linux zajednica veca od MS, symbian i palm OS zajedno, puta tri ... neko ce to krekovati, sve da su stavili mp3 fajl za 800 evra :D

naravno da ce moci!

edit: da ne bude zabune, ko ne zna - OSX je unix based OS

VladaII
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 09:20

Post od VladaII »

Sad ste me totalno zbunili...ja se taman zagrejao za iphone.... :uhuh: :chytry: :disgust: :wacko: :wacko:
Apple Iphone 4S, Nexus S 16gb, Nokia E71, Nokia 7110

Milos!1!
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 21. Feb 2007. 10:55

Post od Milos!1! »

auuuu..... koja komlikacija.... ma uzmes normalno fon i ipod i resis problem... :D a muziku i klipove skines preko torenta i gotovo... :D :D

VladaII
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 09:20

Post od VladaII »

Ma jok.... interesantnije je all in one... :P 8) zar ne....shmekerica...he he .. Bas mi se ono....dja...tako da, mada nikad se ne zna. Ajmo ljudi, komentari, losi, dobri?! :unsure:
Apple Iphone 4S, Nexus S 16gb, Nokia E71, Nokia 7110

Odgovori