tecnost za ogrebotine

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
kroko035
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 14. Apr 2006. 19:51

Post od kroko035 »

b_udder
Naravno da postoje paste i to razlicitih granulacija i za razlicite namene cak se i staklo brusi pa polira ! :roll:
Zasto da pisem kada je to neko vec napisao!

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

b_udder ma ja se secam da je bilo zute boje, mene podseca na staklenu vunu, gotovo isto a sad staje ..veze nemam, jest neko krzno i znam da je radilo odlicno..

uostalom, moraju postojat neki nacini za poliranje pogotovo plastike posto je ona mekana.. glupo je poredit ali kako se tvornici dobije glatko i ravno staklo, levanjem nije sigurno a da imaju neke lasere, neke naucne gluposti, znate da nemaju

znaci smao treba nac pravo recenje

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Ej ljudi pa zar niko nije polirao masku na svom telefonu? Mi toliki a nikome nije palo na pamet? Najbolje resenje bi bilo posto je maska ogrebana, uraditi ono sto je miodrage, predlozio znaci uraditi air-brush na masci i ogrebotina se nece primetiti :unsure: mogla bi neka srebrno-crna kombinacija boja to bi jako lepo izgledalo 8)
5130+Koss the plug....

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

vidim ja da cu morati da prodam telefon, posto me TOLIKO nervira sa ovom ogrebotinom da je to strasno. savet, nikada nikada nikada ne uzimajte srebrne/nele stvari. mislim da se na crnoj 93 va ogrebotinanebi ni videla

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Mirko BGD, ccc.... sta si se istripovao covece? Neko nije ni video n93, a ti mislis da se ta ogrebotina toliko primeti? Ma nosaj fon i uzivaj....sem tebe koji tacno znas o kakvoj ogrebotini je rec niko drugi nece ni primetiti 8)
5130+Koss the plug....

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

napalm death
Nismo se bas razumeli,a mozda se ni ja nisam najbolje izrazio al to sad nije bitno da ne bi isli u dalji off!;-)
Mirko BGD,neces valjda da menjas takav telefon zbog ogrebotine,znam da je verovatno iritirajuce al nije vredno toga da ga menjas!:-)

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Taj materijal je najsličniji vuni (ali ne staklenoj, nego pravoj), samo što se ovde radi o sintetici, koja je još finija. Napalm death, ako si radio u sevisu onda znaš da se staklena vuna koristi u onoj olovčici za čišćenje kontakata na pločama, i da je veoma abrazivna i oštra. Ako b_udder kaže da se to zove polir-šajba - ok (će mu verujemo). Ali ono što ja znam je da se površine prvo obrađuju šmirglom (ne vodenom) različitih granulacija (nemojte 40 nikako :D :D ), ali sa 800 može da se krene pa preko 1200, eventualno 2000, i na kraju sa ovim čudom na burgiji. Mirko BGD ako misliš da će da pomogne, imam ja jednu koju ne koristim. ali time se i dalje ne rešava problem ako je ta boja suviše tanak film, tj nema dovoljnu debljinu. A za X-press si potpuno u pravu, šteta je što se to više ne pravi. Ima li nešto jednostavnije, nego na 3310 ili Z600 zameniti masku?

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 18:19

Post od christofer »

sve u svemu jel neko probao tu pastu za ekran? ili eventualno otisao u neki servis.......meni je samo ekran na n70 malo ogreban, tj ima koju tanku linijicu...pa ne bi da menjam masku ako bas ne moram.....
screw u guys I'm going home

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

christofer, pa onda se ispruži za 200-400din koliko to čudo za poliranje ekrana košta pa probaj :) ..... baš sam pre neki dan u Tempo-u video da imaju to...

pozdrav...

Rasa22
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 18. Feb 2007. 15:10

Post od Rasa22 »

A i ono kod casovnicara moze da upali,samo pazi da se ne zaleti:-).Mislim casovnicar,inace....ode telllll!Pozdrav....

23
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 20:01

Post od 23 »

b_udder
Kako se to cudo za poliranje sto kosta 200-400din zove ?

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

To se zove displex pasta za poliranje,extra je samo je ne bih preporucio kod 6630,6680,n70 i novijih modela!!
Na starijim telefonima je uspesno odradjivala posao,medjutim plastika na pomenutim modelima je drugacija,nekako tvrdja i vise nalik staklu,pa prilikom poliranja ne ostaje potpuno uglancana,vec blago zamagljena!

23
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 20:01

Post od 23 »

Phantom Lord
Ja imam nokiu 6233,hteo bih probam ali se plasim da ne bude zamagljeno :disgust:

Izmenio:gameforce:ne citiraj post iznad!

loshmy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 23. Nov 2006. 21:43

Post od loshmy »

ja sam citao u nekim novinama da za 25 e ima da se kupi tecnost koja popunjava te ogrebotine na ekranu ali ako su malo dublje i vece onda :shock:
nokia n73+kingston miniSD 1GB+sony PSP+sony playstation 3 60 GB

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Pa loshmy za 25e imas da kupis celu novu masku za vecinu aparata pa ti onada i ne treba tecnost za ogrebotine :lol: :lol: :lol:
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

loshmy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 23. Nov 2006. 21:43

Post od loshmy »

kad tako pogledas u pravu si a ali sta ako je ogrebao staklo dspleja koje ide ispod maske onda je ova tecnost pravo resenje :P :P :P :P :P
nokia n73+kingston miniSD 1GB+sony PSP+sony playstation 3 60 GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

E za to treba vec biti umetnik definitivno. :lol: :lol: :lol:
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Displex kosta mislim 5eur,ja sam narucio od nekog lika iz NS,salje pouzecem.Kao sto rekoh,ne garantujem za novije telefone,narocito nokie,jedino ako bas imate oranja po ekranu,bolje i magla nego oranje :D

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

sto se tice paste za zube i magicne krpse,stvarno deluje. doduse ne popunjava ogrebotine, ali telefon polira do savrsenosti :wink:

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2007. 00:52

Post od Igoritza »

McLaren napisao:Nije mi nesto tu jasno?
Razumem da je disc odlicno ispoliran i da je sad kao nov,al kad je cd izgreban i to jako izgreban,tada su podaci na njemu trajno osteceni i nema sanse da se povrate poliranjem!
Jel tako?
Mali off:-)
Inace bi tom metodom stvarno mogao da se ispolira display,al ne znam dal bi bas smeo to da radim s telefonom od preko 500e!:-)
odgovoreno vec, ali ja bih da dodam - sokole, kad se disk izgrebe, znaci da se ogrebao zashtitni sloj, e poshto debljina diska na delu de je ogreban nema vishe tu svetlosnu propustljivost, dolazi do pogreshnog citanja bajtova, shto si verovatno video na svom kompjuteru kada kaze - cyclic redundancy check - sabiranje kontrolnog bita za svakih 2na x bajtova ne dobija tacnu vrednost, a podatci su na zadnjem sloju, skoro nedodirljivi, osim ako ne uzmesh cekic i dleto i malo polupash po disku

a shto se tice autora teme - sokole, naruci kod mene masku ;) jeftiniji sam od konkurencije a mogu da nabavim i N99 ako imash volju i prave pare ;)
There is no knowledge that is not power

Odgovori