Galaxy Tab Active LTE 2014
2014. godina
8" LCD, 69% body
4% 400, Android 4.4.2 KitKat
RAM 2 GB, INT 16GB, EXT nema
4450 mAh Izmenjiva
1 kamera, max 3MP
 
 
Test mobilni telefon Samsung Galaxy Tab Active LTE T365
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Galaxy Tab Active LTE T365. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Galaxy Tab Active LTE T365 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled tableta sa stepenom zaštite IP67 / MIL810G - Samsung Galaxy Tab Active (SM-T365)

Prodajno pakovanje

  • Tablet
  • Li-Ion baterija kapaciteta 4450 mAh
  • Punjač sa USB kablom
  • Zaštitno kućište sa olovkom
  • Uputstvo za upotrebu

Tehničke karakteristike

  • Android 4.4
  • Ekran dijagonale 8 inča, 1280x800 piksela, 400 nita, anti-refleksivni sloj
  • Samsung Exynos, quad-core, 1.2 GHz (na nekim tržištima Snapdragon 410, quad core 1.2 GHz, Adreno 305)
  • 1.5 GB sistemske memorije, 16 GB interne memorije, memorijska kartica kapaciteta do 64 GB
  • 3.1 MP kamera sa autofousom, prednja kamera 1.2 MP
  • BT 4.0, WiFi a / b / g / n, NFC, USB 2.0
  • Baterija 4450 mAh, radi do 10 časova u kombinovanom režmo, do 9 sati reprodukcije videa, do 128 sati reprodukcije muzike, zamena baterije moguća, POGO konektor za punjenje.
  • Šest opsega LTE 800/850/900/1800/2100/2600
  • 393 grama, 213.1 x 126.2 x 9.75 mm

Pozicioniranje

Tržište uređaja sa zaštitom u odnosu na specifične uslove gotovo da u ponudi nema tablete, oni se mogu nabrojati na prste dve ruke, a maksimalni nivo zaštite koji nude je IP67, odnosno uređaji koji mogu uroniti u vodu, ali ne i baciti sa visine. Kinske kompanije nemaju mogućnosti za proizvodnju takvih uređaja koji zahtevaju drugačiji proces izrade. Retki su oni koji su se usudili da kreiraju takve proizvode, obzirom da tipičan tablet napravljen od strane kineske kompanije poseduje 7 ili 8-inčni ekran, stari čipset pri čemu će sa minimalnim karakteristikama koštati oko 350 $ u veleprodaji. Da biste razumeli odnose tablet istih karakteristika bez stepena zaštite može se kupiti po više nego duplo nižoj ceni.

Visoka cena je i zbog činjenice da su takvi uređaji su sve više deo B2B segmenta, nego za obične korisnike. Na tom tržištu vlada Panasonic, koja je počeo proizvodnju laptopova za oštre uslove pre mnogo godina pod imenom Toughbook, a zatim je predstavio i Toughpad opseg.

Tableti za B2B tržište održavaju visoke standarde zaštite, raznovrsnost interfejsa, kao i visoke troškove. Slični uređaji bez zaštite na otvorenom tržištu koštaju tri puta manje. U stvari, možemo reći da zaštićeni tableti za B2B tržište koštaju oko tri puta više nego modeli za masovno tržište. To je malo tržište u ovom trenutku, gde Panasonic ima najjaču poziciju. Samsung je odlučio da uništi ovu idilu i predstavio je Galaxy Tab Active.

Uređaj je namenjen svima koji ne žele da preplate za takve uređaje nekoliko puta. U poređenju sa postojećim tabletima kompanije Samsung-a, ovaj uređaj je dobro iza njih po pitanju funkcionalnosti, performansi, ali ima karakteristike koje su od suštinskog značaja za profesionalnu upotrebu gde virtualni testovi nisu nimalo važni a ulogu počinju da igraju veoma različiti faktori. U ovom uređaju Samsung je čak iskoristio elektroniku iz klasičnog uređaja i prilagodio je B2B segmentu i to je prava odluka. Obično kupac ne vodi računa o takvim detaljima već to smatra nepotrebnim, a bitna mu je cena i funkcionalnost. Ovo nije uređaj za ležanje na plaži, već alat za rad u sredinama gde pouzdanost, bezbednost, lakoća punjenja, dolaze do izražaja. Pogledajmo šta se nalazi u ovom tabletu.

Dizajn, veličina,kontrole

Tablet je sertifikovan standardom MIL-STD-810G, kojim se može pohvaliti mali broj uređaja. On se nalazi u spoljašnjem poklopcu koji pruža zaštitu od pada sa visine do 1,2 metra, pri čemu takođe poklopac ima držač olovke.

Olovka je dosta neobična – uređaj koristi rezistivni ekran pa korišćenje olovke na nemu neće biti previše udobno u svakodnevnom životu, ali će raditi na kiši i pod vodom. Kapacitivni ekran može biti vlažan, ali rad sa njim u takvim okolnostima (kiša, pod vodom) neće funkcionisati. Olovka je potrebna za rad uređaja u vlažnim uslovima kada ne možete kliknuti na ikonu ili stavku menija rukom.

Tablet nije bila veoma velik, čak ni u svom kućištu. Možete da nosite jednostavno, u pitanju je samo plastični poklopac. Cela struktura teži nešto više od 400 grama, dok je težina tableta 393 grama. Raspored kontrola je sasvim uobičajeno za liniju Tab modela, sa desne strane je taster za kontrolu jačine zvuka, microUSB priključak je sa donje strane dnu, ali je on potpuno zaštićen od prodiranja vode.

Tradicionalni tasteri ispod ekrana osetljivi na dodir su zamenjeni sa tri mehanička tastera. Sa zadnje strane možete videti sočivo 3.1MP kamere sa autofokusom. Kompanija tvrdi da za poslovne potrebe ako je potrebno da se fotografišu neki dokumenti kamera to radi u dobrom kvalitetu, dok visoka rezolucija nije potrebna, tako da kamera nudi sve ono što je potrebno a autofokus je prednost. . Sa prednje strane je sočivo prednje kamere i svetlosni senzor.

Ako uklonite poklopac, videćete normalno kućište napravljeno u stilu S5 Active modela. Nemojte da vas prevare metalni šrafovi u uglovima, jer su oni varka. Poklopac se otvara kao i kod svakog uređaja, potrebno je da se povuče. Ispod njega se nalazi slotu microSD memorijske kartice, kao i slot microSIM kartice.

Kvalitet izrade je dobar, a u smislu zaštite možemo reći da uređaj može bez posledica da izdrži pad sa visine od 2-2,5 metara na bilo koju površinu. Uređaj nastavlja da radi bez problema, pri čemu smo sigurni da bi bilo koji drugi sličan uređaj posle ovakvog tretmana bio na kraju poražen.

Dimenzije tableta su 213.1 x 126.2 x 9.75 mm. Uređaj nije gigantskih razmera, može se uporediti sa konvencionalnim tabletama, što ga oštro razlikuje od retkih modela sa zaštitom koji su na tržištu, koji pokušavaju da pažnju steknu između ostalog i dimenzijama. Da ne spominjemo Sony tablete koji nude zaštitu od vode, jer oni imaju staklo sa dve strane i neće preživeti ni lagani pad od dva metra. Po pravilu, oni ć se polomiti gotovo odmah.

Ekran

Tablet ima ekran dijagonale 8 inča, sa rezolucijom od 1280x800 piksela, što je sasvim udobno da se radi sa njim. Pomena je vredno da je u pitanju TFT-matrica, a ne SuperAMOLED. U tehnološkom smislu uređaj nudi povećano osvetljenje i kontrast, 400 nita - što je veoma dobar pokazatelj, dok automatsko podešavanje osvetljenosti radi dobro. Takođe je proizvođač dodao antirefleksivni sloj koji radi dobro. Čitljivost je odlična i prilikom izlaganja suncu. Generalno, nam se dopala slika na ekranu uređaja, koji se sa svojim zadacima, izbori bez problema.

Baterija

Unutar uređaja se nalazi Li-Ion baterija kapaciteta 4450 mAh, koja, prema navodima kompanije obezbeđuje do 10 sati rada, plus postoje režimi štednje energije koji mogu da produže trajanje baterije. Dizajn kućišta sugeriše da, ako je potrebno, možete da zamenite bateriju. Ali specijalno kućište je donelo opciju koja nudi da punite uređaj bez povezivanja konvencionalnog konektor (POGO). Ovo je korisno za B2B-korisnike, naročito kada treba da napunite u isto vreme desetak uređaja.

U praksi, tablet može da ponudi oko 8.5 sati video reprodukcije pri maksimalnom osvetljenju, odnosno kada je ona podešena na manje od polovine vrednosti, onda će biti moguće ostvariti 11 sati reprodukcije. Jačina osvetljenosti ekrana na maksimumu počinje da smeta, ali zato prilikom izlaganja sunčevim zracima možete videti sve na ekranu bez ikakvih problema. Sve u svemu, ovaj uređaj se po pitanu ekrana ne razlikuje od sadašnje generacije tableta, - sve je uporedivo. Specijalno kućište dovodi do činjenice da se težina i veličine uređaja povećava, što dovodi da kupci često izbegavaju takve uređaje. Takođe, napominjemo da je kod takvih uređaja neuobičajeno da se skida baterija, što je veliki plus.

Opcije povezivanja

Pored 3G, uređaj podržava LTE kategorije 4, podržava 6 frekventnih opsega, podržava NFC, podržava standard Wi-Fi b / g / n / AC, BT 4.0, USB 2.0.

Performanse hardverske platforme

Uređaj koristi quad core Snapdragon 410 čipset, radni takt po jezgru je 1,2 GHz (a postoji opcija i sa Exynos čipsetom), količina RAM-a je 1.5 GB, dok je količina ugrađene memorije 16 GB. Sa stanovišta performansi interfejsa uređaj je dovoljno brz. Odsustvo drugih čipseta, prilično mala količina memorije povezane sa vremenom prisutnosti na tržištu i složenost procesa sertifikacije ovih uređaja, dovode da oni postaju zastareli jako brzo a ne toliko zbog nespremnosti društva da dodatne karakteristike prihvati. Za B2B tržište, ovo je veoma dobar tablet, jedan od najboljih na tržištu. Pogledajte alternative i videćete koliko je ovaj segment inertan.

Kamera

Fiksni fokus, rezolucija od 3.1 megapiksela, prilično spor interfejs i potreba za svetlim okruženjem karakterišu kameru. Kamera može da uslika potrebnu dokumentaciju, ali ako imate dobro osvetljenje. Generalno, prisustvo kamera je plus, minus je njen kvalitet. Ona je slična kao kod iPad modela ali se ne može ne može porediti sa najnovijim modelima kompanije Samsung.

Primeri fotografija

Softverske karakteristike

U okviru operativnog sistema je instaliran KNOX, koji omogućava razdvajanje ličnih i korporativnih podataka. Uređaj takođe ima ugrađen u režimu kamere softver za čitanje bar kodova i njihovo prepoznavanje. U okviru uređaja je instaliran Android 4.4.4. pri čemu nema potrebe da opisujemo njegove standardne karakteristike koje su manje više poznate.

Utisci

Za ovaj tablet formalno je navedeno da može da raditi na temperaturama od -20 do +60 stepeni Celzijusa. Ovo ga razlikuje od drugih uređaja, nazovimo ih za masovno tržište. Ovo je tipično rešenje za B2B segmentu, gde je Samsung počeo da igra aktivnu ulogu, ali još uvek nije predstavio uređaj sa stepenom zaštite, jer ga ne smatra naročito velikim. Model Galaxy Active je probni balon, moguće je da će biti i drugih rešenja, ali očigledno je brzina njihovog pojavljivanja neće biti vrlo visoka - jedan ili dva uređaja godišnje. Ovo je fundamentalno drugačije tržište gde je pouzdanost važnija od brzine predstavljanja glavnog modela. Takvi uređaji imaju garanciju od 3 godine, slično kao što nudi i Panasonic.

Kao prvi pokušaj da se uđe u novi tržišni segment, ovaj tablet nije loš. Nema konkurenata na tržištu, a cena nije previsoka jer se jednostavno neće pojaviti konkurent iz Kine koji bi ponudio iste opcije i pouzdanost po nižoj ceni. Ostaje otvoreno pitanje da li su takvi tableti za obične korisnike. Uređaj se može naći na slobodnom tržištu, ali naglašavamo da ovaj proizvod nije preterano interesantan za prosečnog potrošača, već je on namenjen onima koji razumeju zašto im je potreban takav tablet.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024