iPhone 6 Plus 2014
2014. godina
5.5" LCD, 67.8% body
7% A8, iOS 12
RAM 1 GB, INT 16GB, EXT nema
2915 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 8MP
Test mobilni telefon Apple iPhone 6 Plus 16GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Apple iPhone 6 Plus 16GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Apple iPhone 6 Plus 16GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled fableta Apple iPhone 6 Plus

Fotografije u zatvorenom

Specifikacije

  • Ekran 5.5 inčni IPS, 1080x1920 piksela, 401 piksela po inču, senzor blizine
  • Skener otiska prsta
  • Kamera rezolucije 8MP, autofokus, optička stabilizacija slike, senzor 01.03 inča, 1.2 MP kamera.
  • Procesor: 1.4 GHz dual-core (ARM v8), 1 GB RAM-a, 16, 64, 128 GB interne memorije
  • Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, dual-band, BT 4.0 LE, USB 2.0, LTE cat.4
  • Baterija 2915 mAh Li-Pol, do 24 časa razgovora (3G), do 384 časa vremena rada u režimu mirovanja (3G) i do 80 časova muzičke reprodukcije.
  • Boje kućišta - srebra zlata i siva
  • Dimenzije - 158.1x77.8x7.1 mm, masa - 172 grama
  • nanoSIM

Prodajno pakovanje

  • Telefon
  • Punjač sa USB kablom (5V, 1A)
  • Uputstvo za upotrebu
  • Pribor za izvlačenje SIM kartice
  • Žične stereo slušalice

Pozicioniranje

Tržište fableta se aktivno razvija oko 4 godine, od uvođenja prve generacije Galaxy Note modela. Pomenuta linija je popularizovala format takvih uređaja, a i ovaj model postao najprodavaniji uređaj u segmentu. Moramo da imamo u vidu da je segment fableta veoma mali - iznosi 5 odsto celokupnog tržišta smart telefona. Istina, taj broj je značajan, ali da kažemo da je, zadivljujući ne možemo.

U poslednjih pet godina, Apple je ignorisao činjenicu da je tržište odavno krenulo napred i promenilo standarde dužine dijagonale ekrana. Mali ekrani na iPhone modelima bili su iz prošlih vremena, ono što se zove 4- inčni ekran, bio je, u stvari 3,5 - inčni ekran, povećane visine. Obzirom da je u poslednje dve godine kod glavnih modela proizvođača dijagonala ekrana oko 5 inča, možemo reći da je iPhone primetno izgubio svoj udeo i da su mnogi prešli na Android iz ovog razloga. Ankete su pokazale da Apple korisnici iz godine u godinu, žele ekran veće dijagonale. Na primer, u junu 2014 u Sjedinjenim Američkim Državama je sprovedena studija (Tavis McCourt), u kojoj su iPhone i Android korisnici upitani da li su spremni da plate više za veći ekran na svojim uređajima. Jedna trećina iPhone korisnika je odgovorila da je spremna plati za veći ekran 100 dolara više. Zanimljivo je da je samo 6 odsto Android korisnika, pokazalo interesovanje za iPhone.

Za one koji koriste iPhone, danas postoje dva koncepta - prvi i prilično uobičajeni je da su se ljudi odlučili za ovaj uređaj ne zbog funkcionalnosti, već njegove popularnosti i imidža. Kao što možete da pretpostavite ovi uređaji će samo kupiti novu generaciju uređaja i oni kupuju svaki novi iPhone koji se pojavi pa im fablet neće ni trebati.

Zagovornici drugog pristupa su oni koji se odluče za ovaj uređaj iz opravdanih razloga. Ovde dominiraju oni koji su verovali da je iPhone - uređaj za rad sa jednom rukom. I ovde postoji potpuna kontradikcija sa onim što je iPhone 6 plus, kod kojeg rad sa jednom rukom nije moguć, a na odnosu na prethodne uređaje ovaj model izgleda gigantski.

Za Apple izdavanje fableta je prilično neobičan korak. Ovaj proizvod je u suštini zamena za tablet. Za mnoge, kupovina iPad Mini je bila iznuđen potez. Naviknuti na iOS, sa mnogo kupljene muzike ili aplikacija (a aplikacije nisu toliko važne u ovom kontekstu ), jednostavno su po navici kupili ova uređaj. Ovaj model je bio prilično zgodan da se sa njim radi, ali uprkos relativno maloj veličini, za njega vam i dalje treba torbica odnosno ne možete da ga nosite u džepu. Prema ovom aspektu, iPhone 6 Plus nudi najbolje od oba sveta – on je dovoljno veliki, a sa njim možete da pozivate, pišete SMS, što ne može da se uradi na Apple tabletu.

Za tradicionalnu iPhone publiku izgled fableta nije baš interesantan, oni su vođeni malom dijagonale, i vrlo su konzervativni u svojim navikama. Međutim, mnogi takav aparat nisu pokušali da razmotre od njegove same osnove. Korisnici koji vole mali iPhone su uglavnom oni koji ga koriste kao deo svog imidža.

Za tehnološke entuzijaste iPhone 6 Plus je osrednji telefon, koji kao i svaki model koji koristi novu tehnologiju nije opremljen sa dosta propratne opreme i softvera. U principu, to je normalna situacija za Apple.

Sa druge strane, za kupce koji žele da na raspolaganju imaju uređaj sa širokim ekranom, koriste ga za standardne operacije (browser, muzika, navigacija, e-mail, telefonski pozivi), iPhone 6 Plus nije loše rešenje – on nudi prosečne mogućnosti za sve, uz to ima dobar zanimljiv dizajn. On nije najbolji u tehnološkom smislu, karakteristikama, ali ima ogroman ekran i nema ozbiljnih nedostataka, što ga čini veoma interesantnim uređajem koji možete da izaberete.

Po našem mišljenju, u segmentu fableta Apple brendirani uređaj će se takmičiti sa svim konkurentskim kompanijama i njihovim modelima. Da li će ova jedinica biti neka vrsta prekretnice? Unutar linije kompanije Apple - svakako. Sa stanovišta kompletnog tržišta to je malo verovatno da će da se desi, jer pored velikog ekrana, ovaj model ne uvodi ništa novo. Ali za mnoge ljude, i to je dovoljno, kao inovacija od strane kompanije Apple.

Dizajn, veličina, kontrole

Izgled iPhone 6 Plus je u potpunosti u skladu sa mlađim modelom, koji je postao jedan od glavnih. Sviđa nam se ovaj dizajn, iako na iPhone 6 on izgleda organski a u slučaju Plus modela ga doživljavamo kao neku vrstu rastegnute kopije. Ali uređaj je dobar i po izgledu i po materijalu. Za početak, kaljeno staklo pokriva ekran i čini se kao da se preliva preko ivice. Ovo rešenje je veoma interesantno zbog činjenice da crna ivica prednjeg panela nije vidljiva, izgleda kao da je samo ekran ispred vas, ne postoje ivice.

Kućište je napravljeno od aluminijuma, i dostupno u samo tri boje - srebra, zlata i tamno sivoj.

Na zadnjem panelu možete videti plastične umetke, koji su napravljeni za antene. Tako nešto nije moguće napraviti kod potpuno metalnog kućišta. Da li je i potrebno?

Kao i bilo koji materijal i metal ima svoje prednosti i mane. Konkretno, kućište aparata ako to želite možete da savijete. U torbi uz skup nesrećnih okolnosti, ova jedinica može da se savije. Ali verovatnoća za to je vrlo mala. U medijima su se pojavile senzacionalne informacije da se tako nešto može desiti ali nije realnost da će se značajan broj korisnika iPhone 6 Plus suočiti sa ovim problemom.

Estete su veoma zabrinute zbog toga što kako smatraju kamera sa zadnje strane viri, i nije u ravni sa telom. Mi ne mislimo da je to mnogo primetno, telefon lepo naleže na bilo koju površinu. Postoji LED blic, koji se može koristiti kao baterijska lampa.

Sa leve strane je taster prekidač zvuka (zvuk uključen ili isključen), poluga nije labava, sigurno je pričvršćen. Sa desne strane – taster za uključivanje, on je prebačen sa gornjeg kraja, pa je sada iPhone u potpunosti u skladu sa Galaxy S / Note kada je reč o lokacijama kontrola. Nekima to možda izgleda nezgodno, ali verujemo da bi situacija bila još gora da treba da dosegnete gornju ivicu uređaja.

Dimenzie uređaja su - 158.1x77.8x7.1 mm, a masa - 172 grama. Uređaj je prilčno velik ali u liniji sa drugim modelima baziranim na 5.5 ili 6 inčnim ekranima.

Poređenje sa modelom Samsung Galaxy Note 4

Poređenje sa modelom Samsung Galaxy Note 3

Poređenje sa modelom Sony Xperia Z3

Poređenje sa modelom Samsung Galaxy S5

Apple je shvatio da je to problem, i kreira opciju za dvostruki dodir na taster u centru, što je jedinstven kontrast iPhone 6 Plus modela u odnosu na bilo koji drugi Apple uređaj. U videu klipu, pokazujemo kako dvostruki dodir radi jer rečima je teško da se objasni kako funkcioniše - ekran sklizne na dole i možete dostići gornju ivicu aplikacije ili ekrana, skrolujući u bilo kom pravcu, kao što je prvobitno postavljen. Na primer, možete da se krećete kroz ikone menija horizontalno. Ali ne možete da skalirate ekran da biste skrolovali sadržaj. Ova funkcija nije posebno ugodna a to je jednostavan primer. Dosegnuti jednom rukom do oblasti da pozovete broj na Plus modelu je gotovo nemoguće. Double Tap to mnogo olakšava, jer ako vam je potrebno nešto iz gornje zone ekrana uradite dupli dodir i gornji deo ekrana klizi nadole. Udobno? Nimalo. Nismo mogli da nađemo nijednu osobu među više od desetak vlasnika Plus modela, koje koriste dvostruki dodir u stvarnom životu.

Konektor za NanoSIM karticu je na desnoj strani, postoji standardna metalna vođica, koristite spajalicu da biste je otvorili.

Ostaje da kažemo da prednja kamera ima rezoluciju od 1.2MP što je po današnjim standardima malo. Mnogi proizvođači će ugraditi 3 ili 5 MP kameru koja daju veoma različite rezultate kada snimate video ili snimanja sebe samog.

Sa donje strane se nalazi konektor interfejsa, 3.5mm priključak za slušalice, a tu je i način na koji zvučnik koji je jedini na telefonu. Karakteriše ga prilično mekani zvuk, ali ne i najglasniji.

Na kvalitet izrade jedinice nemamo nikakvih primedbi, on je dobar. Metal može da se izgrebe, ali je malo verovatno da će izgubi svoju prvobitnu formu brzo. U drugim Apple uređajima, teško se može reći da se to događa. Senzor otiska prsta, koji se nalazi u centralnom tasteru, radi dobro, po našem mišljenju, mnogo bolje nego u uređajima kompanije Samsung, kod kojih treba da se izvede stavljanjem prsta na njega što je manje pogodno. Kada su vam ruke mokre, ovaj senzor ne može da radi, onda morate da koristite numeričku šifru.

Od potencijalnih problema, treba da obratite pažnju na krhkost stakla, ali je krhkost veoma relativan pojam. Slomljeni ekrani iPhone modela su postali veliki nedostatak, vlasnici ih često menjaju. Razlog je taj što je kućište veoma glatko, a uređaj može ponekad jednostavno da vam sklizne iz ruke, posebno ako su mokre. Dakle, preporučujemo da koristite futrolu, mada vas ne bih osuđivali ako vam se ne sviđa ideja da divan uređaj treba da se sakrije iza neke futrole. Posebno je frustrirajuće kada vidite iPhone koji ima eksternu bateriju nepoznatih proizvođača. Ona čini telefon mnogo gorim nego što jeste - jeftina plastika, različite boje i potpuno izmenjen originalni dizajn telefona.

Ekran

Potreba za velikom dijagonalom ekrana je zakasnela, a Apple je objavio iPhone 6 sa ekranom 4.7 inča, dok je kod fableta iskoristio ekran od 5.5 inča. Jedna od ključnih karakteristika Apple i iOS je optimizacija definisane geometrije ekrana u okviru operativnog sistema i aplikacija - ovo se prevodi u potrebu da se prikazi ili aplikacije rastežu odnosno potrebna je minimalna optimizacija. Ako kod iPhone 6 nije bilo nikakvih problema, onda je kod fableta morao da napravi neki kompromis.

Poslednji iPhone sa geometrijom ekrana 3:2 je bio iPhone 4S, iPhone5 je imao geometriju 16 : 9, to jest, programeri su optimizovali svoje aplikacije za takav ekran. Ali iPhone 6 Plus ima veću rezoluciju i dijagonalu i ova optimizacija je uzalud. Sa 401 tačaka po inču kvadratnom sve nepravilnosti fontova su jasno vidljive, ali se održava kompatibilnost sa postojećim programima. Da je Apple je pokušao da stavi ekran još više rezolucije, razlika bi bila još izraženija, pa bi morale da se recikliraju skoro sve aplikacije.

Uverite se da iOS8 ima nesavršenosti kada posmatrate na iPhone 6 Plus. Obratite pažnju kako izgleda standardna tastatura u zvaničnoj aplikaciji Instagram, kao i Twitter klijentu.

Razlika u veličini je vidljiva golim okom, slično se može primetiti u različitim aplikacijama, a to proizilazi iz činjenice da model Plus poseduje ekran sa najvišom rezolucijom od svih iPhone modela.

Još jedna stvar - to su fontovi aplikacijama treće strane, koji su isti kao kod Twittera. Oni su drugačiji nego kod drugih programa i sistema koji su svedeni na nove rezolucije, što ne daje uvek isti rezultat. Ranije, sve iPhone modele je odlikovao jedinstveni UI, i činjenica da u svakoj aplikaciji korisnici imali isti korisničko iskustvo. Sada su ti dani prošli. Nedostaci u iOS8 će biti uklonjeni, mnogi programeri će preraditi svoje aplikacije i za Plus, ali to će potrajati neko vreme. Možda šest meseci, možda malo manje. Dakle, budite spremni da vidite sve vrste malih detalja koje nekome mogu biti iritirajući. Mislimo da je ekran na iPhone 6 Plus prosečnih karakteristika, tipičan za ovakve uređaje - IPS, matrica dobrog kvaliteta ali bez ikakvih posebnih dostignuća.

Zbog lokacije senzora pokreta i veličine kućišta, ponekad je slika na ekranu okrenuta naopako. Dovoljno da prodrmate uređaj da bi se sve vratilo u normalu.

Apple je nazvao ovaj ekran Retina HD, ali to je običan marketing - u stvari, imamo klasičnu rezoluciju od 1920x1080 piksela, koji je prisutna na vodećim modelima nekoliko godina. Broj piksela po inču je 401, geometrija ekrana - 16 : 9. Apple je naveo da je kontrast ekrana - 1300 : 1, a osvetljenost - 500 cd / m2.

Uglovi vidljivosti ekrana modela Plus su dobri slika izgleda svetlo i bogato u svim uslovima, parametri ovog ekrana će zadovoljiti skoro svakog. Ekran je prilikom izlaganja sunčevim zracima još uvek čitljiv, može da se radi sa njim.

Automatsko podešavanje osvetljenosti ekrana pravilno radi pod različitim uslovima, preporučujemo da ga koristite. Pri maksimalnoj osvetljenosti ekran je previše svetao, pri čemu po fabričkom podešavanju ova vrednost je na 70 odsto, mada mislimo da je dovoljno da ona bude na oko 50%.

Kao zaključak možemo da kažemo ovo - ako ne posmatrate potencijalne konkurente, ekran će zadovoljiti svakog korisnika. On je dobar, a odsustvo dodatnih podešavanja se ne doživljava kao ozbiljna mana, iako bi bilo dobro da fino podesite uređaj za sebe, na primer, za gledanje filmova. Ali ovo je već zahtev iz kategorije želja.

Baterija

Telefon poseduje Li-Pol bateriju kapaciteta 2915 mAh. Punjač (5V, 1A) puni potpuno praznu jedinicu za 3.5 sata. Za mnoge iPhone 6 Plus nudi značajnu prednost u odnosu na iPhone 6. Proizvođač nudi sledeće režime i vremena rada u njima:

  • Internet 3G - do 12 časova;
  • Razgovori u 3G - do 24 časa;
  • Rad u režimu mirovanja 16 dana;
  • Internet Wi-Fi - do 12 časova;
  • Video reprodukcija do 14 časova;
  • Muzička reprodukcija do 80 časova.

Možete se osloniti na ove podatke kao idealne. U stvarnom životu, sve zavisi od toga koliko aktivno koristite svoj telefon, ali kod ovog modela je ostvariv barem jedan siguran dan rada pri punom opterećenju (oko 3-4 sati rada ekrana, muzika do sat vremena i sat vremena razgovora). Sa umerenom upotrebom, možete biti sigurni da će uređaj raditi dva puna dana. Vreme rada se može uporediti sa drugim fabletima koji ima sličan kapacitet baterije.

Igranje igara na Plus modelu će da isprazni bateriju 4-5 sati. I to snažno zavisi od složenosti igre, ukoliko je grafički akcelerator aktivan, baterija se troši mnogo više. Kućište se ne greje jako, ono je primetno toplije, ali ne onoliko koliko se to čini na tabletima. Uzgred, za one koji vole da se igraju, kupovina ovog uređaja će biti opravdana. Iako je iPad Mini mnogo jeftiniji da se kupi, ovaj model u igrama je bolji na račun dijagonale ekrana.

Do pete generacije iPhone modela se moglo reći da je iPhone nudio pristojno vreme rada, koje je više u odnosu na konkurenciju. Razlog su bile slabije karakteristike po pitanju hardvera, ali i činjenica da je ekran je bio mnogo manji. Poznato je da ekran utiče radno vreme više od ostalih komponenti. IPhone 6 Plus radi fino po standardima iPhone modela ali i tržišta. I to je prilično značajan plus kada je reč o argumentima za kupovinu ovog proizvoda. Sa druge strane, u klasi, ne izdvaja se značajno, Galaxy Note 4 obezbeđuje uporedivo vreme rada uz istu upotrebu.

Performanse, hardverska platforma, memorija

Količina RAM-a u uređaju je 1 GB, što je uporedivo sa prethodnim uređajima. Po savremenim standardima, to je malo, obzirom da vodeći Android modeli imaju 3 GB memorije. Razlika je zbog činjenice da je Apple uvek optimizacije OS da se izvuku najviše performanse iz hardvera a da se ne smanjuje vreme rada. Sa ovim pristupom, važno je što su programeri treće strane pratili sve preporuke i optimizovali softver. Trenutno iOS8 je prilično sirov, a kao posledica toga, u različitim programima može da varira brzina skrolovanja listi, brzina tastature. Ali ovo su dečije bolesti, kojih će softver uskoro morati da se otarasi (barem za većinu softvera je uvek tako bilo).

Količina ugrađene memorije je 16, 64 ili 128 GB. Sistem uzima 9 GB (u našem modelu koji ima 64 GB dostupno je 55.6 GB). U modelu sa 16 GB skladištenog prostora ima 11 GB slobodnog prostora u a verziji sa 128 GB - 114 GB.

Procesor u ovom uređaju je 64-bitni dual - core (ARM V8), maksimalne frekvencija - 1.4 GHz. To je dovoljno da se obezbedi nesmetano funkcionisanje sistema i prilično brzo učitavanje programa. U normalnoj upotrebi, nećete primetiti nikakve probleme, telefon radi dobro i brzo. U igrama, međutim, će se videti da telefon ne bavi uvek njima, pogoršanje može da se vidi u dugim igrama, kada pređete na novi nivo - ako kartica učitava segmente. Na primer, u StarWars igri kompanije Disney, možete videti kako je mapa nacrtana u nizu. Na tabletu takvi problemi nisu zabeleženi.

Telefon ima M8 ko-procesor koji obrađuje vaše korake i pokrete u prostoru, možete koristiti programe treće strane. Zanimljivo, je da je Apple u okviru generacije šest dodao jednostavni i jeftini senzor pored ko-procesora, što je razlog je da se troši manje energije. To je bila prava odluka - kada treba da imate tačne podatke, on radi sam, kada to nije slušaj radi pomenuti jeftiniji senzor.

Fanovi virtuelnih testova mogu pogledati rezultate Antutu testa, samo morate imati na umu da se rezultati ne mogu porediti sa sličnim rezultatima na Androidu - testovi su isti, ali rezultati su prilagođeni za svaku platformu, odnosno brojevi koji se pokazuju su relativni, a ne stvarne performanse uređaja na različitim operativnim sistemima. Zanimljivo je da ako pokrenete u isto vreme Antutu na iPhone 6 Plus i Galaxy Note 4, videćete da se test mnogo brže završi na Note 4. To samo pokazuje razliku u brzini obrade informacija.

Ako korisnik otvori veliki broj kartica u pretraživaču videće da je potrebno vreme da uređaj obradi. Međutim, ako su aplikacije učitane a vi ste ponovili opreaciu uređaju će trebati sito vreme. To je jedna od ključnih razlika u odnosu na Android, gde one mogu biti u memoriji i pokrenute brzo, i pokazuju isto mesto gde su bile zaustavljene.

Karakteristike povezivanja

Tradicionalno, Apple nudi podršku za 802.11 a / b / g / n / ac, u dva opsega. Podržane su verzie USB 2.0, Bluetooth 4.0 LE. Dostupnost NFC može se nazvati nominalnom, jer ona nije potpuno usaglašena sa standardom. Korišćenje NFC za uparivanje uređaja sa telefonom, nije moguće. U principu, možemo reći da je NFC de facto odsutan.

Podrška za LTE je prisutna u svim modelima, neophodno je da se osvrnemo na frekvencije i broj modela da bi se proverilo na sajtu kompanije Apple, u kojem opsegu uređaji mogu da rade.

Kamera

Za razliku od kamere u iPhone 6 koja ima optičku stabilizaciju slike, ne možemo da vidimo neku veliku razliku kada snimamo kamerom ovog modela. Sama kamera ima rezoluciju od 8 MP, optička grupa se sastoji od 5 sočiva. Zašto Apple tokom godina nije menjao rezoluciju kamere, nije nam poznato. Druga stvar je što je Apple sa ovom kamerom uradio dobar posao, pa ona snima dobre snimke, kako za reprodukciju boja tako i detalje. Nije idealna, ali će biti dobra za mnoge.

HDR režim na iOS8 počeo je da radi čudno, posebno kod iPhone 6 Plus odmah radi, ali je razlika u konačnoj slici nedidljiva, često je oskudna.

Obzirom da nijedno drugo podešavanje kamera ne postoji možete samo da okinete i slikate oslanjajući se na automatizaciji. Ona se dobro nosi sa mnogim scenama, savršeno ponaša tokom dana. Od minuse moramo napomenuti da kamera fokusira brzo, ali ako snimate recimo granje na vetru, slika će verovatno biti mutna. Naročito iz neposredne blizine. Kada fotografišete trebalo da budete veoma oprezni i uhvatite trenutak. Smatramo da ovo nije ozbiljan nedostatak, kamera je veoma pristojna, iako se nije pokazala sjano pod određenim uslovima. Ali za prosečnu osobu njeni kapaciteti su dovoljni.

Možete da sniamte video rezolucije do 720p brzinom do 240 fps (usporenje).

Primer video klipa (MOV, 96MB) >>>

Kada snimate video u 1080p brzina snimanja je 60fps. Sve je uobičajeno, nema nikakvih promena ovde.

Utisci

Na kvalitet prenosa glasa nemamo nikakvih žalbi, na otvorenom ili u zatvorenom prostoru sve dobro funkcioniše. Zvono nije dovoljno za neke, ali to je tipično za sve iPhone modele. Vibracija nije naročito jaka, ali je opet tipična za Apple. Da osetite vibraciju u džepu pantalona je teško, ali ima i onih koji su, naprotiv, rekli je da je takva vibracija mnogo bolja. Pitanje navike i ličnog ukusa.

Prvi pokušaj ulaska na tržište fableta nije se pokazao loše, Apple je predstavio zanimljiv fablet, koji ima niz prednosti - dobro vreme rada, dobar ekran, dizajn plus maksimalnu vrednost na tržištu, što će takođe privući publiku. Nedostaci u vezi sa realizacijom hardvera ne postoje. Umesto toga, svi nedostaci se odnose na iOS, što su nedostaci platforme.

Tehnološki i ideološki prvi Apple fablet je tipičan uređaj za 2013, ali ne i za sezonu 2014-2015. U principu, za Apple je to postala norma, kompaniji Apple se tako nešto oprašta jer je postalo normalno da je nivo njenih proizvoda fundamentalno različit u odnosu nivo drugih kompanija. Činjenica da je duga prošlost tržišta je mesto na kojem Apple nudi svoje modele kao inovativne.

Kao konkurenta iPhone 6 Plus modelu možemo da navedemo mnogo Android – smart telefona, na primer, LG G3 i niz drugih modela sa ekranom dijagonale od 5.5 inča. Ali, naravno, ova model će se uvek porediti sa glavnim modelom na tržištu fableta a to je Galaxy Note 4.

Ukratko ćemo reći, da je iPhone 6 Plus – dobar uređaj, ali je tehnološki nekoliko godina iza Galaxy Note 4. Oni su dva različita univerzuma. Isto tako su i različiti ljudi koji koriste ove uređaje - neko treba jednostavnost, odsustvo čak i nagoveštaja bilo kojeg od podešavanja, nedostatak izbora i mogućnosti da se nešto promeni. Neko sa druge strane, ne voli glupa ograničenja i više voli da odluči šta želi, a šta ne. Oba sveta koegzistiraju, i ni na koji način ne može da se kaže da je jedan proizvod dobar kao drugi, oni su samo veoma različiti.

U detaljnom poređenju ćemo suočiti dva glavna fableta - lidere različitih kompanija i videti šta je najbolje u pogledu tehnologije, scenarija upotrebe i sličnih stvari. Druga stvar je da sigurno možemo da kažemo da to ne menja činjenicu da je emocionalna procena svega onoga što čini Apple, uvek bila maksimalno, a to se odnosi i na iPhone 6 Plus. Dakle, izbor ovog proizvoda nije racionalan. On je samo emocija za većinu, a kao rezultat toga, ne postoje razumni argumenti koje bi mogli da navedemo u korist ovog modela. Ako ne padate šarm brenda, onda za vas postoji racionalni argumenti, a možete svesno da odaberete uređaj koji želite jer vidite razliku između njih.

I na kraju. iPhone 6 Plus je dobar uređaj. Ali za svoju publiku. Važno je da razumete šta je to što želite ili ne želite. A onda vaša percepcija ovog modela će biti ili u potpunosti divljenje ili nezainteresovanost. To sve zavisi od toga kako gledate na stvari.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024