P8 2015
2015. godina
5.2" LCD, 71.4% body
10% 930, Android 6.0 Marshmallow
RAM 3 GB, INT 16GB, EXT nema
2680 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 13MP
Test mobilni telefon Huawei P8 16GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei P8 16GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei P8 16GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:

Pregled smart telefona Huawei P8

Fotografije uživo modela Huawei P8

Karakteristike

  • Materijali: plastika, metal, staklo
  • operativni sistem: Android 5.0, Huawei EMUI 3.1
  • Mreže: GSM / EDGE, WCDMA, LTE (two slots for SIM-card slot and a combined microSD)
  • Platforma: HiSilicon Kirin 930/935
  • Procesor: Quad 2 GHz (Cortex-A53) and quad 1.5 GHz (Cortex-A53)
  • Grafika: Mali-T628 MP4
  • RAM: 3 GB
  • MMemorija za skladištenje podataka: 16/64 GB, slot t microSD memorijske kartice (podržava kartice kapaciteta do 128 GB)
  • Povezivanje: Wi-Fi (b / g / n), Bluetooth 4.0(A2DP, LE), konektor microUSB (USB 2.0) za punjenje/sinhronizaciju, 3.5 mm priključak za slušalice, DLNA, NFC, infrared
  • Ekran: kapacitivni, IPS LCD 5.2 inča rezolucije 1920x1080 piksela (FullHD), automatska kontrola nivoa osvetljenja, Gorilla Glass 3 staklo
  • Glavna kamera: 13 MP, dual LED blic (radi kao baterijska lampa), optička stabilizacija slike (OIS)
  • Prednja kamera: 8 MP sa fiksnom žinom daljinom
  • Navigacija: GPS / GLONASS (podrška za A-GPS)
  • Dodaci: akcelerometar, senzori blizine i svetlosti, žiroskop, barometer
  • Baterija: ukloniva, Li-Pol, kapaciteta 2680 mAh
  • Dimenzije: 144,9 x 72,1 x 6,4 mm
  • Masa: 144 grama

Pozicioniranje

Opseg P-serije smart telefona, Huawei razvija od 2012. godine, pa čak i tada, na početku, P1 je bio dobar i zanimljiv smart telefon, čije karakteristike i ideje su formirale osnovu za razvoj ove serije. Huawei Ascend P1 se ne može nazvati neospornim vodećim modelom u to vreme, ali ova jedinica je izgledala izbalansirano i umereno u svemu - u performansama, upotrebljivosti, na kraju, cena. Nakon tri godine i nekoliko modela u ovoj liniji Huawei je predstavio P8 - još jedan smart telefon koji je savršeno uravnotežen: ne previše veliki, ali ne i mali, umereno produktivan i sa suštinskim setom funkcija, koje su blizu funkcijama vodećeg modela. U ovom pregledu ćemo pokušati da kažemo nešto o svim karakteristikama novog uređaja kompanije Huawei - P8.

Dizajn, materijali kućišta

Sa tačke gledišta dizajna, ne možemo da kažemo da je P8 zanimljiv i upečatljiv uređaj, već je on tipičan tanak monoblok model od metala bez ikakvih odlika. Istovremeno, smart telefon izgleda visokokvalitetno i dostojanstveno, i nemoguće je da kažemo da je ružan. Ponovo se ispostavilo da je jednostavno i najbolje, pri čemu ovaj model nema prepoznatljivih detalja.

Glavna karakteristika kućišta modela Huawei Ascend P7 je kombinacija metalnog okvira i staklenih panela na prednjim i zadnjim stranama. Da, to je impresivno, ali sa praktične tačke gledišta, ovo rešenje ima problem. Prvo - staklo se lako prlja i to je vidljivo. Drugo - ako smart telefon padne na bilo koju tvrdu podlogu (asfalt, pločice, itd) postoji velika šansa da dobijete ispucalu prednju ili zadnju stranu kućišta, odnosno staklo. Kompanija Huawei je kod P8 promenila korišćene materijale, pa ovde vidimo potpuno aluminijumsko kućište, uz izuzetak - panel u gornjoj oblasti u blizini dela u kojem se nalaze antene, kao i ekran. Možda P8 neće izgledati spektakularno na polici u prodavnici ili u ruci, ali ostatak rešenja kućišta je mnogo bolji. Uređaj još uvek izgleda impresivno, pri čemu je u odnosu na prethodni model postao praktičniji: tragovi i otisci na sa zadnje strane od metala su gotovo nevidljivi, a šansa da se uređaj ošteti ako vam ispadne je manje verovatna. Po našem mišljenju, u smislu upotrebljenih materijala, novi P8 je korak napred.

Ogrebotine se mogu videti samo na prednjem panelu. Otisci prstiju na uređaju su suptilni i mogu se lako ukloniti.

Telefon će biti dostupan u tri obje: bojama srebra, zlata i crnoj boji.

Izrada

Kvalitet izrade je odličan, i ovaj zaključak je isti za nekoliko jedinica koje smo imali prilike da pogledamo. Prvi P8 smo pregledali u kancelariji, a zatim na prezentaciji, a konačno da pripremimo ovaj pregled smo koristili P8 kao glavni telefon više od dve nedelje.

Fioke za SIM kartice su precizno prilagođene ravni kućišta, ako prevučete prstom preko nje osetićete glatku površinu, tasteri savršeo „sede“ na svojim mestima, ne pomeraju se. Tokom upotrebe smart telefona on nam je pao nekoliko puta na pod (kod kuće) sa visine od oko jednog i po metra, pri čemu se na uređaju nisu pojavila oštećenja.

Dimenzije

Mali kućice sa leve i desne strane ekrana, minimalne debljine kućišta i razumne margine na vrhu i dnu ekrana dijagonale 5.2 inča čine Huawei P8 vrlo kompaktnim smart telefonom, čak i u kategoriji modela sa petoinčnim ekranima, a da ne da pominjemo uređaje dijagonale 5.2 inča. Važno je i da P8 nije samo kompaktan i ergonomski - na uštrb oborenih ivica već je pravo zadovoljstvo i da držite uređaj u ruci. Nakon modela sa ekranima od 5.5 inča ili više jedinica kompanije Huawei izgleda neverovatno udobna, a u pozadini mnogih telefona sa 5 inčnim ekranom P8 je kompaktan.

U pogledu lakoće korišćenja Huawei P8 čak može porediti sa Xiaomi Mi4, a ovo je jedan od najviše uravnoteženih modela sa ekranom veličine pet inča uređaja koji je rame uz rame sa P7. Mislimo da će izbalansirane dimenzije u sezoni 2015-2016 biti jedna od glavnih prednosti smart telefona. Kada je svaka druga jedinica opremljena sa 3-4 GB RAM memorije, HD kvalitet ekrana je postao norma, i proizvođači čipseta se takmiče sa procesorima sa osam jezgara, ukupna upotrebljivost smart telefona dolazi do izražaja. U tom smislu, novi P8 izgleda veoma privlačno.

Poređenje modela Huawei P8 sa nekim popualrnim modelima:

  • Apple iPhone 6 (4.7 ") - 138.1 x 67 x 6.9 mm, 129 grama
  • HTC One M9 (5 ") - 144.6 x 69.7 x 9.6 mm and 157 grama
  • Huawei P8 (5.2 ") - 144.9 x 72.1 x 6.4 mm and 144 grama
  • Samsung Galaxy S6 (5.1 ") - 143.4 x 70.5 x 6.8 mm and 138 grama
  • Xiaomi Mi4 (5 ") - 139.2 x 68.5 x 8.9 mm and 149 grama

Poređenje sa modelom HTC One M8

Poređenje sa modelom Meizu MX4 Pro

Poređenje sa modelom Nokia 3310

Poređenje sa modelom YotaPhone 2

Uprkos vrlo kompaktnim dimenzijama modela Huawei P8, u postavkama smart telefona postoji nekoliko mogućnosti da se pojednostavi rad uređaja jednom rukom, i razne funkcije u vezi sa gestovima i pokretima - ugasi ekran tokom korišćenja, i tako dalje.

Kontrole

Što se tiče kontrola Huawei P8 je tipični Android smart telefon sa par tastera i tasterima osetljivim na dodir na ekranu. Hardverski tasteri se nalaze na desnoj ivici: gore - taster za regulaciju jačine zvuka, niže – taster za uključivanje. Ispod su dva slota za SIM kartice i memorijsku karticu. Jedan od tih slotova je usklađen sa microSD karticom, odnosno, možete izabrati za šta želite da koristite ovaj slot - da postavite drugu SIM karticu ili memorijsku karticu. Leva strana smart telefona je prazna.

Na gornjem kraju su dodatni mikrofon i 3,5 mm mini-utičnica. U dnu su glavni mikrofon, microUSB slot i rešetka za dva zvučnika.

Ispod ekrana se nalaze tipični Android tasteri: „Menu", „Home“ i taster za pozivanje pokrenutih aplikacija.

Po želji, možete promeniti raspored tastera pri čemu se takođe ovde dodaje taster i taster okidač da se sakriju notifikacije navigacionog bara. To je sjajno!

Ako dodirnete neki od tastera na ekranu, ekran blago zavibrira.

Otključavanje smart telefona dvostrukim dodirom na ekran, nažalost, nije moguće. Možda će se ova funkcija pojaviti sa novim firmware, jer je u prethodnom smart telefonu kompanije Huawei, koji smo testirali, Honor 6 Plus, nismo imali ovu funkciju. Istovremeno, nekoliko čitalaca nam je poslao snimke sa ekrana nakon objave testa gde je mogućnost otključavanja dvostrukim dodirom prisutna.

Sa prednje strane u gornjoj zoni su smešteni slušalica, sočivo 8MP kamere i senzori.

Na prednji panel je zalepljen tanak zaštitni film kompanije pri čemu je kvalitet filma takva da je teško da se vid bez pomnog gledanja. Mi nismo skidali zaštitni film jer je praktično nevidljiv.

Ekran

Huawei P8 koristi kvalitetnu IPS LCD matricu dijagonale 5.2 inča i rezolucije 1920k1080 piksela. Ekran poseduje maksimalne uglove gledanja. Pod bilo kojim uglom da gledate uređaj slika nije iskrivljena. Postoji dobra rezerva osvetljenosti. Reprodukcija boja ekrana bliska je prirodnoj i u postavkama uvek možete da podesite temperaturu boja, čineći sliku na ekranu toplijom ili hladnijom. Lično, više volimo kako se P8 ponaša pri hladnim bojama.

Automatsko podešavanje osvetljenosti radi veoma dobro, kao u slučaju Honor 6 Plus. Uključivanjem ove opcije, zaboravili smo da ponekad drugi smart telefoni zahtevaju ručno podešavanje osvetljenja u zavisnosti od uslova.

Bitna u vezi sa ekrana modela Huawei P8 su standardne teme. Kasnije u tekstu smo se vratili na ovu „umetnost“, ali sada želim da pomenemo jednu važnu funkciju. Ako uzmete sve poznate kineske marke: Lenovo, Huawei, ZTE, Xiaomi, Meizu pa čak i neke manje, vlasnički interfejs kompanije Huawei u smislu dizajna je verovatno najružniji. Ovde govorimo o dizajnu, a ne o njegovim karakteristikama. Koliko se ovo odnosi na ekran i njegovu percepciju? Mnogo, zaista. Kada uzmete Huawei P8 prvi put, uključite ga i vidite zastrašujuće ikone kaki boje, čini se da je ekran aparata jako loš. Neophodno je da promenite temu da prikazuje više sočne boje ili samo zamenite sliku na početnom ekranu i videćete mnogo bolji ekran kakao on i jeste. Sam ekran modela P8 je odličan, ali njegova percepcija pri prvom pokretanju može biti pomalo pogoršana ne najuspješnije odabranom temom.

U podešavanjima modela P8 ima opcija "smart film". U ovom režimu, prema opisu, moguće je da se pomere funkcioni tasteri na ekranu na oblast ispod ekrana, kao i da se dodele izabrane akcije delovima kućišta dodirivanjem gornjeg levog i desnog dela ekrana kada je dostupan poseban film na staklu. ovaj režim nam nije radio.

Kamera

Verovatno polovina vremena prezentacije je posvećena kameri Huawei P8 uređaja. Glavne karakteristike: nova četiri RGBw-senzora kompanije Sony sa rezolucijom od 13 megapiksela, optička stabilizacija slike i posvećeni ISP-procesor. U teoriji, kamera mora da bude jedan od najboljih među svim smart telefonima na tržištu u svim uslovima snimanja: dan, uveče, noću, u nedostatku svetlosti (f / 2.0 će biti veoma zgodan ovde).

Interfejs kamere je jednostavan i intuitivan, prebacivanje režima, uključujući HDR i ostale postavke su prvi put smešten na jednom ekranu. Oni se pozivaju klikom na ključne parametre, detaljnije postavke se mogu otvoriti klikom na taster Options u prozoru.

Burst režimi su na raspolaganju, zatim možete da izaberete najbolju fotografiju a tu je i opcija prisutna kod vodećih modela da možete izabrati tačku fokusa u finalnoj slici (kamera snima nekoliko snimaka sa različitim žižnim dužinama i spaja ih u jedan). Postoji režim „decorations“ za prednju i glavnu kameru, njegova primena donosi retuširanje kože, peglanje bora, bubuljica i tako dalje.

Interesantan je režim „light“, i njegova prezentacija je takođe izazvala dosta pažnje. Suština je ovo: kada pritisnete okidanje i kamera počne da fotografiše jedan kadar, pri čemu ne odaberete brzinu zatvarača pre snimanja, već samo prestane fotografisanje posle određenog postavljenog broja sekundi, koliko vam je potrebno. Zanimljiv režim, i ako ga koristite zajedno sa stativom na Huawei P8 možete snimiti neobične noćne snimke. Međutim, primećujem da ovaj režim je zapravo deo manuelnog režima, prisutnog u smart telefonima kompanija HTC, Lenovo, Meizu i Xioami kod kojih postoji mogućnost da izaberete ručno brzinu zatvarača, ali pre snimanja.

Sada nešto o kvalitetu fotografija.

Počećemo sa najvažnijim - Huawei P8 odličnim makro režimom. Minimalna udaljenost objekta prilikom snimanja je oko 3-4 centimetara. Na primer, u Meizu MX4 Pro sa odličnom kamerom udaljenost je oko 6-7 centimetara, kod HTC One M8, takođe sa dobrim makro režimom udaljenost je oko 7-8 cm. Da biste koristili makro u Huawei P8 nije potrebno da uključite neki poseban režim, možete samo usmeriti smart telefon što je moguće bliže objektu i slikate – to je sve.

Kada snimate po sunčanom danu, fotografije su generalno dobre, kada smo proučavali slike nismo mogli da se otmemo utisku da kadru blago nedostaje opšte bogatstvo boja. Minus – u centru kadra se može videti često pomeranje pink šemu boja. Ova „osobina“ još uvek odlikuje, na primer, za neke HTC smart telefone, a najviše se primeti tokom snimanja belog lista papira sa tekstom. Istovremeno, želimo da pomenemo predivan rad kada je reč o optičkoj stabilizaciji - čak i kada pomerate smart telefon u potrazi za kadrom na ekranu je vidljiv rad ovog sistema, slika se kreće glatko, snimanje na P8 sa OIS je zgodnije nego na uređajima bez ove opcije. Često nam je kod drugih smart telefona potrebno da napravimo 3-4 kadra za jednu oštru fotografiju dok kod Huawei P8 jendim okidanjem dobijate ono što želite.

Snimanje noću - Možda je jedna od prednosti kamere modela Huawei P8. Da, u potpunom mraku i dalje imamo zamućene snimke, ali ako uporedimo konačne noćne fotografije sa slikama mnogih drugih smart telefona (poredili smo sa fotografijama modela LG G3 i G4, na primer), razlika je u korist P8, a ona se vidi golim okom. Fotografija je oštra, razlikuju se sitni detalji mada sa primetnim prisustvom digitalnog šuma.

Kada snimate po noći možete da manuelno podesite brzinu okidanja i ISO.

Takođe, kamera ima režim snimanja overlay efekata i HDR, pri čemu ovaj drugi radi veoma dobro.


Prednja kamera. Prednja kamera sa rezolucijom od 8 MP i fiksne žižne daljine modela Huawei P8 je vrlo dobra, ako govorimo o portretima. Da, ne postoji auto-fokus, ali to ne sprečava da nastanu se fotografije sa dobrim detaljima: možete videti sve bubuljice ili dlačice na licu, a po želji, one se mogu ukloniti, ako uključite „decoration“.

Video snimanje. Smart telefon snima video u maksimalnoj rezoluciji od 1080p, uređaj nema kontinualni AF, već samo dodirom birate fokus na ekranu, što sada kada gotov svaki smart telefon ima kontinuanli AF izgleda prilično čudno. Ali postoji program stabilizacije, pored optičkog, ako uključite oba, slika je veoma glatko. Generalno kvalitet videa možete proceniti iz priloženih fajlova sa primerima.

Ako treba suditi o kameri Huawei P8 u pojedinačnim režima snimanja, ona ima prednosti i nedostatke: Odlično makro, odlično noćno snimanje, ali, u isto vreme, nedostatak sočnosti boja prilikom snimanja po sunčanom danu i prosečni kvaliteta video snimaka. Prednja kamera je odlična, na nju nema žalbi. Što se tiče glavne kamere, ne možemo je nazvati jednom od najboljih na savremenim pametnim telefonima. Da, ona je više ili manje univerzalna i omogućava da dobijete pristojne fotografije u teškim uslovima, a naknada za to - nije najubedljiviji kvalitet prilikom snimanja u naizgled idealnoj situaciji po sunčanom danu. Možda će sa ažuriranjem softvera Huawei poboljšati ovaj aspekt, obzirom da zbog je potencijal senzora sa optičkom stabilizacijom kod modela P8 ogroman.

Trajanje baterije

Smart telefon koristi neuklonivu Li-Pol bateriju kapaciteta 2680 mAh. U našem slučaju, Huawei P8 je radio u proseku pola dana pod sledećim uslovima: 40-60 minuta razgovora, 10-20 tekstualnih poruka, Gmail, 3-4 sati reprodukcije muzike i oko 1-2 sati aktivnog korišćenja mobilnog interneta (Instagram, Twitter, Facebook Messenger, pretraživač), plus upotreba kamere (oko 50 slika). Indikatori nisu naročito dobri, jedinica je inferiornija u odnosu na smart telefone kao što su LG G3, HTC One M8 i M9, i mnogi drugi. Međutim, ako se navikli da stalno nosite eksternu bateriju ili punite smart telefon gde vam se pruži prilika, to neće biti problem. Uređaj nema naročito dobre indikatore trajanja baterije ali to je cena tankog i kompaktnog kućišta.

Paltforma, memorija

Smart telefon je izgrađen na vlasničkoj platformi kompanije Huawei - HiSilicon Kirin 930/935 (u zavisnosti od verzije i memorije) sa quad-core 2 GHz (Cortex-A53) i quad 1.5 GHz (Cortex-A53) jezgrima. Grafički podsistem (GPU) je - Mali-T628 MP4. Uređaj poseduje 3 GB RAM memorije i 16 ili 64 GB interne memorije za skladištenje korisničkih podataka. Takođe, uređaj ima slot za memorijsku karticu, u kombinaciji sa drugim slotom za SIM karticu.

Pitanja vezanih za brzinu rada uređaja nema. Sve od interfejsa do pokretanje programa i igara kao što su GTA San Andreas i WoT Blitz, pri maksimalnim grafičkim podešavanja radi brzo i bez odlaganja. Ispod su rezultati AnTutu testova modela Huawei P8.

Značajno grejanje kućišta smart telefona (kao u slučaju modela HTC One M9) čak i kada je opterećenje značajno nismo primetili.

Povezivanje

Smart telefon radi u mrežama GSM, HSDPA i LTE, podržava sve uobičajene protokole. Uključenje i isključuje preko bežičnog interfejsa se može koristi preko notifikacione zavesice.

Za PC sinhronizaciju i prenos podataka koristi se priloženi microUSB kabl, interfejs je USB 2.0.

Smart telefon ima podršku za USB On-The-Go (USB OTG) - uređaj može da se poveže preko adaptera sa flash diskovima i ostalim uređajima za skladištenje, kao što su kamere za prenos slike sa i na vaš uređaj.

Bluetooth. Ugrađeni Bluetooth 4.1 sa podrškom za A2DP i LE.

Wi-Fi (802.11 a / ​​b / g / n). Wi-Fi modul u Huawei P8 modelu je bez podrške za 5 GHz opseg već koristi, samo uobičajeni i česti 2.4GHz opseg. Modul funkcioniše besprekorno.

Wi-Fi router. Uobičajeno za Android smart telefone postoji mogućnost deljenja 2G / 3G / 4G Internet veze preko Wi-Fi. U podešavanjima kada ste prvi put podesili treba da izaberete ime svoje mreže i lozinku (WPA2).

NFC. Smart telefon poseduje NFC modul koji ispravno radi: Možete proveriti stanje na voznoj karti ili je dopuniti preko odgovarajuće aplikacije.

Navigacija

Smart telefon ima podršku za GPS / GLONASS satelitsku navigaciju. Povezivanje sa satelitima traje od 5 do 15 sekundi. Nema posebnog navigacionog softvera u okviru telefona.

Softver, EMUI 3.0

Smart telefon radi na Android 5.x verziji kao korisnički interfejs koristi se vlasnički Emotion UI - EMUI verzija 3.1. Prema opštoj logici interfejs podseća na MIUI i Flyme, a njegovi koreni na iOS - nema posebnog menija aplikacija, svi programi idu na radnu površinu.

Postoji mnogo detaljnih podešavanja i korisnih alata: prikazuje brzinu mreže, može da prikaže ili sakrije ime operatera, promenite lokaciju navigacionih tastera na dnu ekrana, tu je prilagodljiv režim „do not disturb“ i tako dalje.

Neke odluke u okviru interfejsa su nelogične. Recimo ako vidite obaveštenje o novom događaju (poruke, propušteni poziv, WhatsApp, i tako dalje) na zaključanom ekranu i želite da uđete u tu notifikaicju, morate da prevučete karticu sa obaveštenjem sa desne strane. A kada vidite isto obaveštenje, na početnom ekranu ili u nekoj aplikaciji, jednostavno dodirnete karticu. Prvi put je nezgodno, potrebno je da se naviknete.

Ali najviše od svega nam lično smeta jedna sitnica . Činjenica da su sve teme za EMUI zamenjuju neke ikone aplikacija same. Nije moguće naći bilo koje rešenje koje ne radi takvu zamenu. Kada instalirate Instagram ili WhatsApp, videćete istu ikonu koja se prikazuje za aplikaciju u Google Play, koja je zamišljena od strane programera. U EMUI oko polovine programa su modifikovane ikone, to ne utiče na upotrebljivost smart telefona, ali nervira.

Još jedna karakteristika EMUI, koja lično nam se nije svidela je previše ozbiljna obradu u poređenju sa operativnim sistemom Android. U tom smislu, mnogo su nam bliže trenutne verzije LG UI i HTC Sense, u okviru kojih su programeri pokušali da zadrže sve praktične funkcije Lollipop - Blind obaveštenja, kartice i logiku rada sa njima na zaključanom ekranu i neke druge stvari. U svim ovim elementima EMUI mnogo toga menja i ako pređete na Huawei P8 sa nekog uređaja sa Android 5.0, interfejs ćete morati da ponovo naučite.

Ako zatvorite oči na ovo, kao i neke iracionalnosti interfejsa, uopšte, EMUI će se ispostaviti kao interfejs prilično jednostavan za korišćenje, sa mnogim detaljnim podešavanjima i korisnim opcijama.

Dodatna oprema

Na prezentaciji smart telefona Huawei P8 kompanija je takođe predstavila zanimljiv dodatak za njega - a poklopac sa E-Ink ekranom. Ovaj deo opreme je delo kompanije Oaxis.

Zaključak

Na kvalitet prijema signala tokom upotrebe Huawei P8 modela nismo imali nikakvih primedbi. Aparat dobro hvata mrežu, zvuk u slušalici je jasan i bez škripanja i spoljašnje buke. Vibracija je dobro oseća u različitim uslovima, uključujući i šetnju. Dinamika zvučnika je iznad proseka, zvuk je jasan i bez šištanja. Prezentacija uređaja je takođe naglasila za brzu pretragu za mrežom kada mreža ne može da se uhvati, ili kada isključite režim Airplane ali iskreno, nismo primetili veliku razliku između Huawei P8 sa ovom funkcijom i recimo modela LG G4 i Meizu MX4 PRO.

Cena ovog modela je razumna u odnosu na konkurentske modele kompanija kao što su Samsung, HTC ili LG, tako da će ovaj model biti veoma primamljiva ponuda za kupce.

Da, Huawei P8 je daleko od savršenog smart telefona, ali u prednosti ovog uređaja, spadaju visok kvaliteta prikaza, velike brzine rada bez mnogo zagrevanja uređaja, čak i pod opterećenjem, srednja veličina, mala debljina i dobra glavna kamera u kombinaciji sa odličnom prednjom. Ako ste u potrazi za kompaktnim modernim smart telefonom, ali niste spremni da preplatite za glavni model vodećih proizvođača savet je da obratite pažnju na P8.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024