G3 S 2014
2014. godina
5" LCD, 71.9% body
4% 400, Android 5.0.2 Lollipop
RAM 1 GB, INT 8GB, EXT nema
2540 mAh Izmenjiva
1 kamera, max 8MP
Test mobilni telefon LG G3 S Beat 8GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona LG G3 S Beat 8GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona LG G3 S Beat 8GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:

Pregled smart telefona LG G3s (D724)

Karakteristike

  • Klasa: smart telefon
  • Materijali kućišta: plastika i staklo
  • Operativni sistem: Google Android 4.4.2
  • Procesor: Quad, 1.2 GHz, Qualcomm Snapdragon MSM8226 400
  • Memorija: 1 GB
  • Memorija za skladištenje podataka: 8 GB (4 dostupno)
  • Interfejsi: Wi-Fi (b / g / n), Bluetooth 4.0, 3.5 mm priključak za slušalice
  • Ekran: 5 inča HD, kapacitivni, IPS-LCD sa rezolucijom od 720x1280 piksela
  • Kamera: 8 MP (glavna), 1.3 MP (prednja)
  • Dodaci: akcelerometar, senzor osvetljenja, senzor blizine
  • Baterija: ukloniva, Litijum Ion (Li-Ion) kapaciteta 2540 mAh
  • Dimenzije: 137x69x10.3 mm
  • Masa: 134 g

Prodajno pakovanje

  • Telefon
  • Baterija
  • Naponski adapter sa USB kablom
  • Garancija

Uvod

Gotovo svi proizvođači kreiraju mini-verzije svojih glavnih modela. Na primer, Samsung ima Galaxy S4, ali postoji i S4 mini, zatim HTC M8 i M8 mini, LG G2 i G2 mini i tako dalje. Svaki mini – model ima značajno osiromašene parametre, dok je izgled skoro kopija starijeg modela. Možda jedini proizvođač koji nije u velikoj meri smanjio specifikacije, jeste Sony sa svojim Z1 / Z3 Compact modelima.

U maju 2014. godine, kompanija LG predstavila je uređaj G3, a kasnije stiže G3 sa prefiksom „s“. Tako je ovaj uređaj namenjen za prodaju u Evropi dok je verzija G3 Beat - namenjena Aziji. Iskreno, nije jasno zašto se uređaj ne zove „Mini“, pri čemu nam pada na pamet analogija sa iPhone 3G i 3GS, ali u ovom drugom slučaju, smart telefon je dobio zanimljive karakteristike. Treba napomenuti da i dalje postoji G3 Stylus - odlični smart telefon sa olovkom.

Danas govorimo o G3s. Od interesantnih detalja on ima Laser Focus kameru koja je preuzeta iz top-modela, isti slatki izgled, samo manje dimenzije. Nažalost, ostatak G3s je mnogo slabiji od G3.

Dizajn, veličina, kontrole

Ako ste već čitali članak o LG G3 modelu, onda savršeno znate kako izgleda ova uređaj. Uređaj G3s u ovom smislu je potpuna kopija G3: sve je isto, samo malo manjih dimenzija.

  • LG G3 - 146x74x8.9 mm, masa - 149 grama
  • LG G3s - 137x69x10.3 mm, masa - 134 grama

Imajte na umu da u LG ne pokušava da napravi super tanak uređaj. Na primer, Samsung Galaxy S5 jedinica ima debljinu od 8.1 mm (ne zaboravite da on ima IP67 zaštitu), dok je Sony Z3 - 7.3 mm debljine.

Samsung G3s ima pravougaoni oblik sa blago konveksnim gornjim i donjim ivicama. Poklopac sa zadnje strane je zakošen, svi uglovi su glatki. Sada su u modi plastični paneli od metala (mada Samsung A3 / A5 je uradio obrnuto), pa samim tim i LG G3, G3s imaju isti ovakav izgled - nešto kao brušeni aluminijum. Izgleda zanimljivo, ali u ruci i dalje imate osećaj uobičajene plastike.

Smart telefon savršeno stoji u ruci, obzirom da njegova veličina omogućava da ga obuhvatite prstima sa obe strane. Materijal je gladak, tako da uređaj može da vam isklizne iz ruke. Otisci prstiju i ogrebotine su vidljivi.

U ovom trenutku, uređaj je dostupan u dve boje: bela i crna. I u prvom i u drugom slučaju prednji panel je crne boje. Ivice i umeci u prednjem delu su tamno sive (ili bele) boje, dok je tanka ivica - tamno srebrne (ili srebrne) boje, poklopac je tamno sivi ili beo.

Nakon nekoliko dana aktivnog korišćenja G3s na ekranu se pojavila jedna ogrebotina. Oleoofobski premaz je prisutan, ali on nije najboljeg kvalitet pa otisci prstiju obilno pokrivaju površinu ekrana i nije ih lako obrisati. Anti-glare svojstva su prisutna.

Na vrhu prednjeg panela je zvučnik. Njegova jačina je nešto iznad proseka, karakteriše ga odlična razumljivost, ali tonovi se čine srednjeg opsega odnosno ni niske ni visoke frekvencije se ne čuju dobro. Pucketanje pri visokim vrednostima se ne čuje, drugi nevažni zvuci se takođe ne čuju.

Sa leve strane zvučnika je prednja kamera, senzor blizine, indikator o propuštenim događajima - veoma zgodna stvar. U dnu je plastični umetak (ispod stakla) sa dekorativnim reljefnim talasima koji izgleda sličan implementaciji kod smart telefona kompanije Asus.

Sa donje strane se nalaze mikro USB, glavni mikrofon i 3.5 mm priključak za slušalice ili handsfree. Sa gornje strane su drugi mikrofon i IR predajnik. Desno i levo, kao i uvek kod ovakvih uređaja nema elemenata.

Okrugli taster za uključivanje, taster za regulaciju jačine zvuka, laserski fokus kamere, sočivo kamere, blic i Simplex zvučnik koji je prekriven metalnom mrežicom, postavljeni su za zadnje strane uređaja.

Osećaj tastera za regulaciju jačine zvuka su isti kao kod LG G3. Još jednom smo proverili svoje mišljenje o instalaciji ovih elemenata sa zadnje strane uređaja, prvi put smo pokušali da se naviknemo na LG G2, onda na LG G3, ali nismo mogli da shvatimo šarm ovog rešenja.

Da biste uklonili poklopac, potrebno je umetnete nokat u udubljenje u donjoj desnoj ivici. Gore levo je slot za SIM1 karticu, desno ispod za SIM2, iznad nje - konektor microSD kartice.

Smart telefon LG G3s je savršeno izrađen, nigde nema škriputavih zvukova i zazora oko utičnica. Poklopac baterije se ne savija ka bateriji kada ga pritisnete.

Poređenje dimenzija:

LG G3s i LG G3

LG G3s i iPhone 5

LG G3s i Meizu MX4

LG G3s i Nexus 5

LG G3s, LG L Fino i L Bello

Ekran

Uređaj je opremljen dijagonalom ekrana od 5 inča. Dozvolite nam da vas podsetim da vodeći model karakteriše dijagonala ekrana od 5.46 inča. Fizička veličina ekrana G3s modela je 62x110 mm, okviri desno i levo su debljine 3.5 mm sa gornje strane 12 mm a sa donje - 16 mm.

Ako govorimo o anti - refleksnim osobinama, onda začudo, one su malo bolje kod G3s u odnosu na G3. Ispod je poređenje ekrana.

Rezolucija ekrana modela LG G3s – 720x1280 piksela, odnosno 293 PPI. Pikselizacija je gotovo nevidljiva, naravno, ako ne fotografiše matrice makro sočivima i ne povećavate brzinu kadrova na 100%.

Matrica je napravljena IPS tehnologijom, njen kvalitet je dobar, barem pod pravim uglom prikaza, kontrast i drugi parametri su dovoljno prijatni. Ako pomerite ekran blago u stranu, slika postaje ili žute ili ljubičaste nijanse.

Iznenađujuće je, ali G3s ne poseduje senzor ambijentalnog osvetljenja. Mislili smo da su prošla ta vremena, kada je osvetljenost morala da se ručno podesi.

Uglovi vildjivosti modela LG G3 (desno) i LG G3s:

Podešavanja:

Baterija

Uređaj koristi uklonivu litijum-jonsku (Li-Ion) bateriju kapaciteta 2540 mAh, 9.7 Wh. Model - BL - 54SH. Veličina baterije je mala, mislimo da ako bi proizvođač uklonio tastere sa zadnje strane, mogao bi da ugradi i bateriju kapaciteta 3000 mAh.

Prema zvaničnim podacima, u režimu mirovanja telefon će raditi za 720 sati, dok je vreme razgovora - do 24 sata.

Tokom testiranja došli smo do sledećih indikatora:

  • Reprodukcija HD-videa (720p, H.264) uz maksimalnu jačinu osvetljenja i jačinu zvuka pri slušanju preko slušalica: malo duže od pet časova.
  • Reprodukcija muzike preko slušalica uz maksimalnu jačinu: malo više od 35 časova.
  • Igranje igara (najjače osvetljenje i zvuk): do 3 časa
  • Surfovanje korišćenjem WiFi mreže (visoka osveltjenost): oko 12 časova

Prosečno, baterija uređaja je trajala oko 15 časova (jačina osvetljenja 30-100%) uz 15-20 minuta poziva, slanje 20 tekstualnih porka, surfovanje internetom oko 5-7 časova (3G konekcija).

Verovatno bi uređaj mogao da obezbedi još više ali je problem u čipsetu koji brzo prazni bateriju.

Karakteristike povezivanja

Vrlo kratko: dve SIM kartice, jedna antena za 3G (ako jedna SIM karttica radi u 3G, druga se automatksi prebacue u 2G), postoje USB 2.0, Bluetooth 4.0, Wi-Fi b / g / n, DLNA, Wi - Fi hotspot, SmartShare Beam, IR predajnik. Ne postoji NFC čip, za razliku od LG G2/G3.

Nažalost, USB OTG nije podržan. GPS i GLONASS radi prilično dobro. Uređaj je pronašao najmanje 6 do 7 satelita pored prozora u zatvorenom.

Memorija i memorijska kartica

U okviru LG G3s modela dostupno je 1 GB RAM-a. Korisniku je dostupno u proseku, oko malo više od 300 MB. Za novac koji treba izdvojiti za ovaj model se može dobiti neki drugi telefon sa 2GB RAM-a.

Količina ugrađene Flash memorije je 8GB. Postoji slot microSD memorijske kartice. Maksimalni kapacitet koji je podržan je 32GB.

Kamere

Uređaj ima dva modula kamere: glavni 8MP i prednji modul rezolucije 1.3MP. Dostupan je i duplex blic različitih boja. Jedan od najvažnijih i najinteresantnijih delova kamere smart telefona je laserski fokus. Ova vrsta fokusa se odnosi na tzv. aktivni fokus koji je ovde ultrazvučni i infracrveni. Senzor blizu modula kamere u kratkom vremenskom periodu šalje višestruke snopove na predmet fokusa, koji se odbiju i vrate a zatim sistem razmatra vreme potrebno za prolaz zracima njihovim putem i na osnovu tih podataka čini precizno fokusiranje. Plus, sistem je veoma brz - LG G3 fokusira kadar za samo nekoliko trenutaka, čak i ako je to kompleksna scena sa puno razlika u udaljenosti između objekata. Treba naglasiti da laser koji je korišćen kod LG G3 i G3s modela nije opasan za vaše oči.

Kvalitet fotografija nastalih modelom LG G3s, naravno, drugačiji je od kvaliteta fotografija napravljenih modelom LG G3. Mlađi model poseduje pristojnu optiku (otvor blende F2.4), ali modul je slaba: često se pojavljuje šum čak i sa dobrim nivoom osvetljenja, detalji trpe blago pogrešno tumačen balans bele boje, ali ovo je problem vezan za softver. Ispod možete videti poređenje fotografija modela LG G3 (levo) i LG G3s.

Video se snima u FullHD rezoluciji pri 30 fps.

  • Video # 0: AVC at 17,0 Mbit / s
  • Odnos stranica: 1920 x 1080 (1.778) pri 30.000 fps
  • Audio # 0: AAC pri 156 kbit / s
  • Zvuk: 1 kanal, 48.0 KHz

Kvalitet je dobar, ali fokus je često pogrešno indukuje, ponekad „pliva“. Zvuk je prosečan, mono, izbegavajte jaku kompresiju i smanjenje šuma, zbog čega se čuje „žamor“.

Prednja kamera snima fotografije u rezoluciji od 1.3 MP a video se snima u rezoluciji 720x1280 piksela pri 30 Kbps.

  • Video # 0: AVC at 11,9 Mbit / s
  • Odnos stranica: 1280 x 720 (1.778) pri 29.970 fps
  • Audio # 0: AAC pri 156 kbit / s
  • Zvuk: 2 kanala, 48.0 KHz

Primer fotografija:

Primer fotografija nastalih prednjom kamerom:

Performanse i operativni sistem

U okviru LG G3s korišćen je čipset kompanije Qualcomm Snapdragon - 400 MSM8226. Ovaj čip ima 4 jezgra, radni takt je 1.2 GHz, izrađen je u 28 nm tehnološkom proces, ARMv7. Za grafiku je odgovoran Adreno 305 grafički procesor. Skoro sve igre rade mada kod onih komplikovanijih dolazi do usporenja. Problem je rešen smanjenjem kvaliteta grafike.

Generalno, međutim, G3s nije naročito brz: postoji kašnjenje interfejsa. Međutim, čini nam se da je za to kriv interfejs. On ne radi čak ni glatko kao kod LG G3.

Snimci sa ekrana iz igara

Testovi:

Operativni sistem - Android verzija 4.4.2. Nismo sigurni da će ovaj model dobiti podršku za verziju Android 5.0.

Multimedija

Muzički plejer. Plejer predstavlja standardnu aplikaciju sa LG. Postoji ekvilajzer od 30Hz do 16kHz, Pure Surround efekat i drugih preseti. Moguće je da regulišete jačinu i brzinu zvuka. Dopao nam se kvalitet, zvuk je glasan, čist, dobro osmišljene visoke frekvencije, srednje, možda, bismo samo želeli malo viši bas.

Uređaj je veoma glasan

Radio je prisutan.

Da biste reprodukovali video možete da koristite Galeriju. Uređaj razume mnoge video formate, uključujući MKV rezolucije do 1080p.

Antutu Video Tester uređaj je dobio 349 poena.

Zaključak

Ovaj uređaj stvara mešoviti utisak. Sa jedne strane, za novac potreban za ovaj uređaj dobijate dva slota SIM kartica, veliki ekran i normalnu rezoluciju, brzu kameru, bateriju visokog kapaciteta, prijatan izgled. Sa druge strane tu su spor procesor, mala količina RAM-a, niska brzina uređaja kao celine.

Ako vam nije važan procesor i retko igrate zahtevne igre ili pokrećete moćne aplikacije, LG G3s, najverovatnije će zadovoljiti vaše zahteve. Lično, bilo smo pomalo nezadovoljni što je uređaj spor i što ne poseduje quad core Qualcomm procesor, već dual core MTK.

Prednosti:

  • Izgled i prilagođavanje
  • Brza kamera
  • Pristojan ekran

Glavni nedostaci:

  • Sporost
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024