G7 Fit 2018
2018. godina
6.1" LCD, 82.9% body
14% 821, Android 8.1 Oreo
RAM 4 GB, INT 32GB, EXT SDXC
3000 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 16MP
 
 
Test mobilni telefon LG G7 Fit 32GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona LG G7 Fit 32GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona LG G7 Fit 32GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:


Kompletan test pametnog telefona LG G7 Fit

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • Mrežni adapter
  • Slušalice
  • Usb kabl
  • Alat za izvlačenje SIM kartice
  • Kratko uputstvo
  • Garancija
Specifikacije
Dimenzije i masa 153 x 72 x 7.9 mm, 162 grama
Materijali kućišta Staklo, metal
Ekran 6.1 inča, 3120x1440 piksela (QHD +), LTPS LCD, 19.5: 9 odnos stranica
Operativni sistem Google Android 8.1, LG UX vlasnički interfejs
Platforma Qualcomm Snapdragon 821 (14 nm, 4-jezgra, 2.35 GHz (MSM8996)), grafika Adreno 530
Memorija 4 GB RAM-a, 32 GB interne memorije, microSD kapaciteta do 2 TB
Bežični interfejsi Wi-Fi a / b / g / n / ac DualBand, Bluetooth 5 (A2DP, BLE), NFC
Mreže 2G: 850/900/1800/1900 MHz 3G: 900/2100 MHz 4G CAT 18/13: B1, B3, B7, B8, B20, B38 podrška za CA, VoLTE, VoWiFi Dual SIM
Navigacija GPS / AGPS / GLONASS
Senzori i konektori Skener otisaka prstiju sa zadnje strane, USB Type-C
MGlavna kamera 16 MP, f / 2.2 otvor blende, žižna daljina 27 mm
Prednja kamera 8 MP, f / 1.9 otvor blendem žižna daljina 24 mm
Baterija Li-Pol 3000 mAh, brzo punjenje 9V / 1.8A ili 5V / 1.8A; 30 minuta - 50%, 1 sat i 30 minuta - 100%
Boja Crna

Pozicioniranje

LG Electronics je pametni telefon G7 Fit predstavio je na godišnjoj IFA izložbi u velikom paviljonu sa mnoštvom drugih uređaja, televizorima sa veštačkom inteligencijom i ogromnim zidovima OLED panela.

Pre neki dan, LG G7 Fit stigao je u našu redakciju, pa smo odmah uzeli ovaj uređaj da ga testiramo. Prvi utisak o novom modelu je da je reč o uređaju koji je sastavljen od različitih komponenti koje vode poreklo iz različitih vremena: ovde imate modernu tehnologiju sa izrezom na ekranu, Boombox zvučnik iz LG G7, sa druge strane procesor iz 2016. godine (Qualcomm Snapdragon 821), te malu količinu interne memorije (32 GB, uz 15 GB na raspolaganju), samo jednu glavnu kameru. Utisak je da je bilo potrebno kreirati novi proizvod, ali neke važne komponente su nedostajale. Pored toga, LG je ovaj pametni telefon ponudio po nerealno visokoj ceni.

Međutim, ispalo je da nije sve tako loše: G7 Fit je opremljen interesantnom matricom ekrana QHD + rezolucije, kućište je izrađeno u skladu sa vojnim standardom MIL-STD810G sa IP68 zaštitom, ugrađen je Bluetooth modul verzije 5 , NFC čip i memorija velike brzine.

Pozicioniranje LG G7 Fit je jednostavno: pojednostavljeni vodeći model LG G7 ThinQ. Jedino što je tužno je odsustvo druge širokougaone kamere.

LG G7 Fit može se kupiti samo u crnoj varijanti.

Dizajn, dimenzije, kontrole

LG je pozajmio izgled modela G7 Fit od vodećeg G7 ThinQ modela. Nećemo ga detaljno opisivati, samo ćemo reći da se telefoni ne razlikuju mnogo jedan od drugog. Verovatno je to dobro u smislu marketinga, ali G7 Fit izgleda prilično jednostavno, ako ne i primitivno: kućište je crno, zadnji panel je sjajan, pri čemu je pravi magnet za otiske prstiju a „night sky“ šara ovog panela se gotovo ne vidi od otisaka prstiju. Prednji panel je kao i svi drugi.

Sledi jedan detalj koji je izuzetan, ali već tradicionalan za kompaniju LG: model G7 Fit je zaštićen od vode i prašine prema standardu IP68, a osim toga, dobio je i certifikat Military Standard 810G. Za moderne uređaje ovo su neophodni detalji.

Obzirom da je najnovija generacija smart telefona počela da dobija ekrane dijagonale od 6,2 - 6,4 inča, G7 Fit sa svojim dimenzijama 153 × 72 × 7,9 mm izgleda prilično kompaktno. Ponavljamo: uzimajući u obzir prilično velike dimenzije najsavremenijih uređaja.

Oleofobni premaz na poleđini je lošeg kvaliteta, stoga budite spremni na činjenicu da će stalno biti prekriven otiscima prstiju. Staklo na prednjoj strani uređaja ima kvalitetan sloj, otisci su gotovo nevidljivi.

Nema ništa više da se kaže o izgledu modela LG G7 Fit - sve je uobičajeno i nažalost, neuporedivo sa vodećim modelima. Mnoštvo drugih Huawei / Honor uređaja izgledaju isto kao i ovaj model.

U gornjoj zoni na prednjoj strani uređaja su indikator propuštenih događaja (retko treperi, slabo svetli), senzori svetlosti i blizine, kamera i zvučnik. Zvučnik je glasan, čuje se jasno i glasno, ima dovoljno visokih frekvencija. Generalno, kvalitet zvučnika nam se dopao.

U donjoj zoni je 3,5 mm audio izlaz, glavni mikrofon, USB Type-C i tri male rupe u kojima je sakriven hands-free zvučnik. Sa desne strane nalazi se metalni taster za uključivanje (ravan i mali, sa minimalnim hodom i oštrim pritiskom), a na levoj strani su dva odvojena tastera istog tipa za regulaciju jačine zvuka.

Iznad ćete naći dodatni mikrofon i kombinovani slot za microSD i nanoSIM kartice.

Sa zadnje strane se nalazi veliki objektiv kamere, blic i okrugli skener otiska prsta.

Ekran

Novi model kompanije LG napravljena je tako da je izrez na ekranu dizajniran u obliku prizme sa kosim ivicama. Šalimo se, naravno, ali svakako bi bilo neobično! Izrez kod ovog modela je tipičan, ali njegova veličina je mala, tako da perfekcionisti ne bi trebali da se opterećuju ovim detaljem. Kao i obično, izrez se može sakriti u postavkama. Kao i kod LG G7 ThinQ, možete odabrati boju i gradijent tamne površine. Pored toga, postoji izbor dva tipa zakrivljenosti ivica ekrana.

Veličina ekrana modela LG G7 Fit je 6,1 inča, rezolucija je veoma visoka – 3120x1440 piksela, odnosno 563 piksela po inču. Obzirom da je matrica ekrana napravljena IPS tehnologijom, ne možete videti pojedinačne piksele čak ni mikroskopom.

Osvetljenost belog u uobičajenom režimu (80%) je 330 cd / m2, sa visokom osvetljenošću (100%) - 550 cd / m2. U prvom slučaju, kontrast je 534:1, u drugom - 1700:1.

Maksimalni uglovi gledanja su bez izobličenja, ekran se dobro ponaša na jakoj svetlosti.

Uprkos činjenici da je uređaj opremljen IPS ekranom, i dalje postoji režim prikaza Always-on. Osvetljenost, uključivanje ili isključivanje prema rasporedu, pozivanje, uključujući i bilo koju sliku može da se odabere. Ako želite da malo povećate vreme rada, trebalo bi da ručno izaberete rezoluciju ekrana, na primer, 1560x720 ili 2340x1080 piksela. Da biste kreirali mini-prozor, možete omogućiti ovu funkciju u postavkama. Da biste aktivirali takav prozor, morate dodirnuti taster osetljiv na dodir.

Trajanje baterije

Ovaj model koristi bateriju kapaciteta 3000 mAh. Prema modernim standardima, ova vrednost je niža od standardne koja iznosi 3200-3400 mAh.

Vreme reprodukcije video zapisa pri maksimalnoj osvetljenosti je oko 8 sati, dok igre isprazne bateriju za oko 6 sati (jednostavne) i 4 sata (kompleksne).

Uprkos natpisu Fast Charge na mrežnom adapteru, baterija se dugo puni - 1 sat i 30 minuta. Inače, LG i dalje ima problema sa kompatibilnošću kablova: ako koristite kabl nekog drugog proizvođača, verovatno će se uređaj puniti polako, ili će se stalno „javljati“ uključivanjem ekrana i zvuka koji ukazuje na problem sa punjenjem.

Opcije povezivanja

U ovom modelu, sve je relativno tipično za bilo koji skuplji uređaj baziran na Android OS-u: dve SIM kartice sa 4G LTE podrškom (B1 / B7 / B8 / B20 / B30), rade u VoLTE-u i čak VoWiFi-u. Postoji NFC čip sa punom podrškom za Mifare, to jest, uz pomoć LG G7 Fit-a, možete lako čitati podatke sa odgovarajuće kartice kao i dopunjavati svoj račun.

Dostupni su Wi-Fi ac DualBand standard, Bluetooth verzija 5.0 sa podrškom za aptX i aptX HD. Za navigaciju se koriste GPS i GLONASS. Uređaj trenutno detektuje satelite (do 25 jedinica), lako održava konekciju sa 15-20 satelita, a preciznost je oko 3-5 metara.

Kamere

Na CES-u, gde je prvi put prikazana linija G7, dugo smo pokušavali da shvatimo da li je G7 Fit prototip. Kako uređaj namenjen za prodaju u 2019. godini može imati samo jednu glavnu kameru? Ali Fit je ušao na prodaju i pokazalo se da je to gorka istina. Iskreno, ne možemo da razumemo programere kompanije koji su radili na ovom modelu. Pristup bi imao smisla da je G7 Fit daleko jeftiniji, a ovako jedan modul kamere je zaista šokantna činjenica.

Osnovu senzora je obezbedio Samsung, model - S5K3P8 ISOCELL: veličina piksela - 1 mikron, veličina senzora - 1 / 3.1 inča, rezolucija - 16 MP. Otvor blende - f2.2. Ista kamera je korišćena u modelima Samsung Galaxy A5 2017, UmiDigi Z2 i Blackview BV9600.

Frontalni modul je delo kompanije Hynix, model SL846: veličina piksela - 1,12 mikrona, veličina senzora - 1/4 inča, rezolucija - 8 MP. Otvor blende f1.9.

Fotografije kreirane modelom LG G7 Fit su iznenađujuće dobre. Zadovoljni smo detaljima, oštrinom, preciznošću balansa bele boje, niskom razinom šuma. Nismo zadovoljni sporim fokusom, nedostatkom optičke stabilizacije.

Generalno, programeri kompanije LG su u stanju da održe ravnotežu u implementaciji kamera, to jest, čak uspevaju da kreiraju dobre algoritme za kamere u nekim jeftinijim rešenjima.

Pored toga, Fit model poseduje Ai-podršku za detalje kao što su prepoznavanje scene i objekta. Istina, nije jasno zašto ...

Prednja kamera je normalna, očigledno nedovoljne rezolucije. Ali balans bele i kvalitet fotografija su za ocenu četiri.

LG G7 Fit snima video zapise u rezolucijama do 4K pri 30 fps, postoji FullHD režim pri brzini od 60 fps. Kvalitet je pristojan, čak i u uslovima veštačkog osvetljenja, kamera se suočava sa zahtevnim temperaturama osvetljenja bez ikakvih problema.

Zaključak: samo jedna kamera u pametnom telefonu 2019. je minus, barem sa stanovišta marketinga i pozicioniranja; Kamera modela G7 Fit sa druge strane vrlo dobro snima, sviđa nam se video, selfi snimci su prosečni, Ai nije ni potreban.

Interfejs sistema je previše minimalistički: samo Qlens i AiCam odozdo, i podešavanja, režim i prebacivanje na prednju kameru odozgo.

Primeri fotografija

Memorija, čipset, performanse

Pametni telefon LG G7 Fit opremljen je sa 4 GB RAM-a, čija brzina iznosi 11200 MB / s - što je veoma dobar rezultat čak i za skuplji uređaj. Kapacitet interne memorije ovog modela je 32 GB. Mislimo da ova količina nije dovoljna za duže korišćenje. Ali sada ćemo vas još više iznenaditi: oko 15 GB je dostupno od 32 GB. Dakle, ovde ne govorimo o 4/32 GB uređaju, već o 4/16 GB pametnom telefonu. Gotovo svi moderni uređaji iole pristojnih karakteristika opremljeni su 64 GB interne memorije. Brzina memorije je 450/100 MB / s što je čudan rezultat: vrlo visoka brzina čitanja i niska brzina pisanja.

Najvažniji neobičan detalj u telefonu na početku 2019. godine je procesor, koji je predstavljen sada već daleke 2016. Qualcomm Snapdragon 821. Ovo je zaista čudno, ali sam čipset je veoma brz i čak i danas ne izaziva probleme pri radu sa interefejsom, kao ni modernim igrama koje su savršeno optimizovane za Qualcomm čipove.

U Antutu testu, telefon je ostvario oko 170.000 bodova. Uređaj ne usporava i ne zaostaje, brzo funkcioniše. U aplikacijama se sve događa bez problema. Jedina stvar koja nas je nervirala je rad uređaja u interfejsu kamere: iz nekog razloga, prebacivanje režim čini telefon usporenim.

Da bismo proverili performanse u igrama, instalirali smo Guns of Boom na 60 FPS. Iznenađujuće, igra je prilično kočila na G7 Fit. Morali smo da smanjimo rezoluciju ekrana sa QHD + na FullHD +. Ali čak i u ovom slučaju, igranje je bilo neugodno. Igra ShadowGun Legends je takođe usporena, posebno sa aktivnom akcijom.

Telefon radi pod operativnim sistemom Google Android verzija 8.1 i na vlasničkom interfejsu LG UX.

Multimedija

Programeri kompanije su odlučili da idu drugim putem kako bi povećali jačinu zvuka zvučnika. Neko samo povećava jačinu zvuka zvučnika, neko ugradi dva zvučnika, a LG koristi rezonantni efekat (akustični rezonator ima zapreminu oko 15 puta višu nego u bilo kom drugom uređaju): vibracije kućišta pametnog telefona se prenose na mesto gde će telefon ležati. Tako, na primer, sto deluje kao pojačalo zvuka ili zvučni provodnik. Efekat je veoma interesantan: pametni telefon se pretvara u prenosivi zvučnik sa lepim basom, oštrim zvukom. Međutim, u normalnom stanju, zvučnik zvuči primitivno.

G7 Fit je opremljen LG-jevim 32-bitnim digitalno-analognim konvertorom Hi-Fi Quad, koji pruža prilično prijatan zvuk kada se koriste visokokvalitetne slušalice (testirano na Meizu Flow i Bose KC35). Inače, DTS: X 3D Surround Sound je implementiran u ovaj model, i on pruža virtualni 3D surround zvuk (do 7.1 kanala).

Ovaj model je opremljen FM radiom.

Utisci

Tokom testiranja nismo mogli da formulišemo konačno mišljenje, da li nam se ovaj uređaj sviđa ili ne. Model LG G7 Fit je stvoren od raznih kontradikcija koje nam ne dozvoljavaju da nedvosmisleno razumemo uređaj. Ocenite sami:

  • Kućište je izrađeno u skladu sa vojnim standardom MIL-STD810G sa IPS68 zaštitom. Međutim, telefon izgleda veoma jednostavno: sjajna "pozadina", samo crna boja.
  • Visoka rezolucija i dobra IPS-matrica ekran. Međutim, visoke rezolucije su te koje u velikoj meri utiču na vreme rada uređaja i performanse u igrama.
  • Vrlo dobra kamera: fotografije koje se snime su ne lošije nego na Huawei P20 Lite ili Meizu X8. Međutim, postoji samo jedna glavna kamera bez optičke stabilizacije.
  • Dobar zvuk sa Boombox tehnologijom. Međutim, efekat se može osetiti samo ako telefon leži na bilo kojoj površini. U suprotnom, zvuk je tih i ravan.
  • Moćan procesor koji u Antutuu osvaja čak 170.000 poena. Međutim, procesor je predstavljen pre 3 godine, sudeći po testovima u igrama, čip se pokazao ili slabo optimizovan za moderne igre, ili spor u celini.

Ono oko čega nemamo nikakvih primedbi su opcije komunikacije: Wi-Fi ac, dual band, Bluetooth 5, visokokvalitetna komunikacija i navigacija, NFC čip.

Nažalost, postoji dosta konkurenata za LG G7 Fit

  • ASUS Zenfone 5Z. Opremljen je zaista moćnim Snapdragon 845 procesorom, poseduje 6 GB RAM-a i 64 GB interne memorije, dve odlične kamere i kvalitetnom matricom ekrana.
  • Huawei P20. Ne mislimo da su potrebni posebni komentari: obezbeđuje sjajne fotografije, ima snažan procesor, dobar ekran i lep dizajn.
  • Honor 10. Još jedan bestseler. Velika količina memorije, dve odlične kamere, podrška za VoLTE, NFC i tako dalje. Baterija od 3400 mAh, vrhunski procesor zadnje generacije Kirin 970.
  • Samsung Galaxy A9 (2018). Dosta memorije - 6/128 GB, veliki ekran, više kamera, Qualcomm čipset, 3800 mAh baterija.

Za koga je LG G7 Fit? Verovatno, za one koji ne razmišljaju o broju modula kamere, za one koji brinu o IPS ekranu visoke osvetljenosti, za one kojima je potreban kvalitetan mobilni uređaj za upotrebu u svim uslovima. Sigurni smo da ima mnogo takvih potencijalnih kupaca.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024