Redmi Note 6 Pro 2018
2018. godina
6.26" LCD, 81.1% body
14% 636, Android 8.1 Oreo
RAM 3 GB, INT 32GB, EXT SDXC
4000 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 20MP
Test mobilni telefon Xiaomi Redmi Note 6 Pro 32GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Xiaomi Redmi Note 6 Pro 32GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Xiaomi Redmi Note 6 Pro 32GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test pametnog telefona Xiaomi Redmi Note 6 Pro

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • Punjač
  • MicroUSB kabl
  • Silikonska futrola
  • Alat za izvlačenje fioke SIM kartice
Specifikacije
Dimenzije i masa 157.9 x 76.4 x 8.3 mm, masa 182 grama
Materijali kućišta Aluminijum
Ekran 6.26 inča, 2280 x 1080 piksela, IPS, zaštitno staklo, olefobni sloj
Operativni sistem Android 8.1 + MIUI 9
Mreže 2G: 850/900/1800/1900 3G: 850/900/1700/1900/2100 4G: b3 / b7 / b20 / b38 Dual SIM cards
Platforma Qualcomm Snapdragon 636, Osam jezgara, 1.8 GHz, Adreno 509
Memorija 3 + 32 GB ili 4 + 64 GB (eMMC 5.1 and LPDDR4X), podrška za microSD
Bežični interfejsi Wi-Fi b / g / n / ac, dual-band, Bluetooth 5.0 LE
Navigacija GPS, A-GPS, GLONASS
Senzori i konektori Skener otiska prsta, akcelerometar, žiroskop, senzori svetlosti i blizine, konektor C tipa
Glavna kamera 12 MP (f / 1.9) + 5 MP (f / 2.2)
Prednja kamera 20 MP (f / 2.0) + 2 MP (f / 2.2)
Baterija 4000 mAh

Pozicioniranje

Redmi Note 6 Pro je dizajniran za kupce koji žele da kupe dobar pametni telefon sa baterijom visokog kapaciteta i visokokvalitetnim ekranom, ali nisu spremni da potroše suviše na njega. Naravno, u takvoj situaciji postoje razne nijanse i detalji, koje imaju za cilj da snize cenu (nedostatak NFC-a, microUSB-port). Kompanija delimično smanjuje sličnost u izgledu Note 6 Pro sa iPhone X. "Izgleda slično i košta četiri puta manje", neiskusni kupac će razmišljati na ovaj način i uzeti Xiaomi. Pri tome neće mnogo ni pogrešiti.

Ključne prednosti Redmi Note linije su veliki, visokokvalitetni ekran, baterija visokog kapaciteta, dobra brzina i odlična cena. Kombinacija ovih prednosti se ne menja tokom godina, osim što je proizvođač u poslednjim generacijama počeo da dodaje AI kameru.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Nazovimo stvari pravim imenom. Dizajn Redmi Note 6 Pro u velikoj meri prati izgled iPhone X. To se odnosi i na poklopac zadnje strane sa dvostrukom vertikalnom kamerom i izrezom na ekranu. Ne dopada nam se ovaj pristup ideološki, ali nećete obraćati pažnju na to u svakodnevnoj upotrebi. Štaviše, nema nikakvih problema u pogledu praktičnosti. Zadnji panel je izrađen od aluminijuma, otporan je na ogrebotine i otiske prstiju.

U prodaji će biti tri verzije pametnog telefona: pink, plava i crna. Ova poslednja je bila na našem testu.

Sa desne strane nalaze se taster za regulaciju jačine zvuka i taster za uključivanje, sa leve strane - fioka za dve nanoSIM i microSD karticu. U pitanju je hibridni slot

Ispod ekrana možete videti microUSB-port, spoljašnji zvučnik i mikrofon (dizajniran kao zvučnik). Sa gornje strane nalaze se - drugi mikrofon, mini-priključak za slušalice i infrared port.

U izrezu na ekranu su sakrivene dve prednje kamere, senzori svetlosti i blizine, svetlosni indikator i zvučnik. Tu je i skener otiska prsta. On je vrlo brz, nismo imali nikakvih problema sa njim.

Dimenzije uređaja su 157.9 x 76.4 x 8.3 mm, težina je 182 grama, u ruci je uređaj krajnje udoban za držanje. Pametni telefon je težak, ali ne i pretežak.

Poređenje sa modelom Apple iPhone 7 Plus

Što se tiče problema sa kvalitetom izrade u toku upotrebe, nismo ih primetili.

Ekran

Specifikacije Vrednost
Dijagonala ekrana 6.26 inča
rezolucija ekrana 2280x1080 piksela
PPI vrednost 403
Tip matrice IPS
Zaštitni sloj Gorilla Glass
Olefobni sloj Da
Automatsko podešavanje osvetljenja Da
Podrška za multitouch Da, do deset istovremenih pritisaka

Glavna promena na ekranu u poređenju sa Redmi Note 5 je blago povećanje rezolucije i izrez na ekranu. Takođe, treba naglasiti da u najnovijim modelima Xiaomi koristi tastere na ekranu i režim prikaza preko celog ekrana.

Ovo vam omogućava da sakrijete tastere u nekim aplikacijama. Sva podešavanja tih sitnica nalaze se u odeljku "Limitless Screen" - tamo možete podesiti položaj tastera na ekranu, omogućiti režim prikaza celog ekrana za pojedinačne aplikacije i aktivirati kontrolu pokreta. Kako oni rade? Tasteri na ekranu su sakriveni i da biste se vratili na prethodni meni, morate se pomerati sa leva na desno od ivice ekrana, da biste se vratili na glavni ekran – morate prevlačiti prst sa donje ivice ekrana na gore, i da pozovete najnovije aplikacije - učinite isto, ali držite prst na ekranu nakon prevlačenja.

Sam ekran se, po našem mišljenju, skoro nije promenio, i dalje ima dobar opseg osvetljenosti, prirodnu reprodukciju boja, puno postavki, kojima je dodana mogućnost sakrivanja izreza (nalazi se u istom "Limitless Screen" meniju). Ispod - slike ekrana.

Neprijatan nedostatak na ekranu je nedostatak indikatora punjenja baterije. Postojala je nada da će se ovo rešiti u okviru MIUI 10.

Baterija

Specifkacije Vrednost
Kapacitet baterije 4000 mAh
Tip baterije Fiksna, Li-Ion
Vreme rada pri reprodukciji HD videa uz maksimalno osvetljenje (airplane režim uključen) 15 sati
Pražnjenje uz isključen ekran (12 sati, , Wi-Fi uključen) 3%

Snaga linije Redmi Note je uvek bila baterija. Baterija visokog kapaciteta, zajedno sa optimizacijom MIUI, omogućava vam da ostvarite 4-5 sati rada ekrana pametnog telefona. Ovo uključuje mobilni internet, automatsku sinhronizaciju, web surfovanje, poštu, instant messenger i društvene mreže. Ali brzo punjenje u ovom pametnom telefonu i dalje nije prisutno, što je minus.

Memorija, čipset, performanse

Specifikacije Vrednost
Čipset Qualcomm Snapdragon 636
CPU osam jezgara, 1.8 GHz
Video akcelerator Adreno 509
Kapacitet sistemske memorije 3 ili 4 GB LPDDR4X
Interni skladišteni kapacitet 32 ili 64 GB eMMC 5.1
Slot memorijske kartice Da, hibridni

Što se tiče performansi, nema promena u poređenju sa Redmi Note 5, međutim, one nisu nešto naročito ni potrebne. Uređaj je baziran na prilično produktivnom Qualcomm Snapdragon 636 procesoru, što je dovoljno za većinu scenarija korišćenja. Pametni telefon se zagreva samo u zahtevnim igrama i tokom rada testova.

Opcije povezivanja

Interfejsi Dostupnost
Wi-Fi Yes, b / g / n / ac, dual-band
Bluetooth Da, 5.0, A2DP, LE
GPS Prvo pokretanje traje oko 3 sekunde
Mobilni internet 2G: 850/900/1800/1900 3G: 850/900/1700/1900/2100 4G: b3 / b7 / b20 / b38 Dual SIM cards, jedan radio modul
USB On-The-Go Da
NFC Ne
Infracrveni port Da

U uređajima kompanije Xiaomi, tradicionalno smo zadovoljni prisustvom infracrvenog porta, uz koji možete kontrolisati TV i drugu opremu direktno kroz aplikaciju Mi Remote. Program ima ogromnu bazu različitih tehnika. Ali pametni telefon nema NFC, što je minus.

Kamera

Specifikacije Vrednost
Glavna kamera 12 MP (f / 1.9) + 5 MP (f / 2.2)
Prednja kamera 20MP (f / 2.0) + 2MP (f / 2.2)

Generalno, dopalo nam se kako glavna kamera Redmi Note 6 Pro snima. Ako govorimo o snimanju u uslovima nedovoljnog osvetljenja ili noćnog snimanja, uređaj se dobro ponaša. Osim ako, naravno, ne zumirate 10 puta i ne uzimate u obzir pojedinačne piksele. Takođe, dual kamera vam omogućava da snimate portrete sa zamućenjem pozadine - koji po našem mišljenju, dobro izgledaju. Inače, zamagljivanje pozadine je dostupno za prednju kameru. Snimanje video zapisa je u maksimalnoj rezoluciji - FHD, nema optičke stabilizacije.

Prednja kamera

Primer video klipa (MP4, 95 MB) >>>

Interfejs kamere je standardan za MIUI korisnički interfejs, glavni režimi su dostupni horizontalnim prevlačenjem prsta, a podešavanja se pozivaju preko tastera u gornjem levom uglu.

Multimedijalne karakteristike

Dugo vremena, bilo koji multimedijalni fajlovi nisu bili problem za MIUI korisnički interfejs, lako možete gledati gotovo bilo koji video, uključujući nekoliko audio zapisa i tiltove. Isto važi i za slušanje muzike: pored tradicionalnih MP3, WAV i AAC, ugrađeni audio plejer odlikuju FLAC i APE.

Pametni telefon ima jedan glavni zvučnik, ali on je prilično glasan, iako se ne može smatrati zamenom za prenosni zvučnik. Lepo je što kod ovog modela Xiaomi nije odustao od mini-priključka, mada nisu dostupne i slušalice. Lako je uporediti ga sa mnogim drugim modelima ovog cenovnog opsega, nema ni prednosti ni mana.

Softverske karakteristike

Testirani uređaj odlikuju Android 8.1 i MIUI 9.4. U ovom trenutku, MIUI korisnički interfejs je jedan od najfunkcionalnijih. Korisnik može lako konfigurisati bilo koju funkciju na veoma jednostavan način, korišćenjem samo jednog tastera. Od zanimljivih karakteristika vredi pomenuti ugrađenu mogućnost snimanja i dodeljivanje dodatnih akcija tasterima na ekranu.

Utisci

Nemamo nikakvih pritužbi na kvalitet prenosa govora, vi i vaš sagovornik ćete se savršeno čuti.

Redmi Note 6 Pro model na tržištu je dostupan u dve verzije, 3 + 32 GB i 4 + 64 GB. Model nudi bateriju visokog kapaciteta, veliki ekran, dobru kameru i funkcionalni korisnički interfejs. Ono što se ovom modelu može uzeti kao nedostatak jeste nepostojanje opcije brzog punjenja, zastareli microUSB port i nedostatak NFC-a.

Konkurencija

Meizu Note 8. Nova ponuda kompanije Meizu ima slično pozicioniranje i karakteristike. Od razlika tu su Snapdragon 632 čipset, jedna prednja kamera niže rezolucije, baterija manjeg kapaciteta, manja ukupna masa i debljina uređaja.

Honor 8X. Slične karakteristike, ali lepše (iako manje praktično) stakleno kućište. Dostupna je dvostruka kamera, uporedive performanse čipseta, baterija manjeg kapaciteta (3750 mAh), kao i NFC.

Samsung Galaxy A8. Jak konkurent kompanije Samsung: kamera sa otvorom blende f / 1.7, NFC i Type-C ali uz bateriju kapaciteta samo 3000 mAh.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024