P Smart (2019) 2019
2019. godina
6.21" LCD, 83.1% body
14% 710, Android 9
RAM 3 GB, INT 64GB, EXT SDXC
3400 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 13MP
Test mobilni telefon Huawei P Smart (2019)
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei P Smart (2019). U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei P Smart (2019) vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test pametnog telefona Huawei P Smart 2019

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • Mrežni adapter
  • Slušalice
  • Zaštitinik ekrana
  • Usb kabl
  • Alat za izvlačenje SIM kartice
  • Kratko uputstvo
  • Garancija
Specifikacije
dimenzije i masa 155.2 x 73.4 x 7.95 mm, 160 grama
Materijali kućišta Staklo, plastika
Ekran 6.21 inča, 2340x1080 piksela (FullHD +), LTPS LCD, 19: 9 odnos stranica
Operativni sistem Google Android 9, brendirani interfejs EMUI 9.0.1
Platforma HiSilicon Kirin 710 (4x2.2 GHz Cortex-A73 + 4x1.7 GHz Cortex-A53), grafika Mali-G51
Memorija 3 GB RAM-a, 32 GB interne memorije, microSD do 512 GB
Bežično povezivanje Wi-Fi a / b / g / n / ac DualBand, Bluetooth 4.2 (A2DP, BLE, HWA, aptX / aptX HD), NFC
Mreže 2G: 850/900/1800/1900 MHz 3G: B1 / B8 MHz 4G CAT 6: B1 / B3 / B7 / B8 / B20 Dual SIM kartice
Navigacija GPS / AGPS / GLONASS / BeiDou
Senzori i konektori Skener otiska prsta sa zadnje strane, microUSB
Glavna kamera 13MP + 2 MP, f / 1.8 otvor blende, žižna daljina 27 mm
Prednja kamera 13 MP, f / 2.0 otvor blende, žižna daljina 24 mm
Baterija Li-Pol 3400 mAh, Huawei 5V / 2A, 100% za 2.5 sata
Boja Plava, crna

Pozicioniranje

Tokom prošle godine, Huawei je predstavio novi pametni telefon naziva P Smart. Zahvaljujući njegovim odličnim tehničkim karakteristikama i pristupačnoj ceni, jedan je od modela koji se najčešće preporučuju.

Nova 2019 godina nam donosi još jedan novi proizvod sa istim imenom, ali sa poboljšanim parametrima i modernim karakteristikama, kao što su izrez na ekranu u obliku kapljice sličan kao kod vodećeg modela Mate 20, kamere sa inteligentnim režimima rada, kompletnim skupom opcija komunikacije, uključujući i NFC čip.

Pozicioniranje P Smart 2019 je takvo da je u pitanju najpovoljniji Huawei uređaj sa modernim dizajnom ekrana i HiSilicon Kirin 710 procesorom visokih performansi.

Uređaj je na tržištu dostupan u kombinaciji sa pametnom narukvicom po povlašćenoj ceni, a za ovaj model se može reći da predstavlja najbolje niskobudžetsko rešenje za ovu godinu.

Izgled, tasteri, konektori

Uprkos pristupačnoj ceni P Smart uređaja, dizajn podseća na skuplje Huawei uređaje. Na primer, dizajn zadnjeg panela koji odlikuje zanimljiva igra svetla još uvek je prisutan - vidljivo je presijavanje od tamno plave do tamno tirkizne. U ponudi je i telefon crne boje.

Kod ovog modela, sve ivice i uglovi su veoma glatki, što čini da pametni telefon veoma lepo pristaje u šaku a njegovo korišćenje je pravo zadovoljstvo. Naravno, sve dok ne koristite zaštitnu futrolu, a ukoliko je ne koristite ogrebotine na zadnjem poklopcu uređaja postaće vrlo brzo vidljive. To je ujedno i jedina mana ovog pametnog telefona: zadnji panel je prelep, ali izuzetno nepraktičan. Sigurno je da je zbog upotrebe plastike kompanija smanjila troškove proizvodnje ovog telefona.

Kvalitet izrade je vrlo dobar: ne dolazi do pojave škriputavih zvukova prilikom savijanja, nema zazora niti drugih problema sa kućištem.

Dimenzije Huawei P Smart su uobičajene - 155,2 x 73,4 x 7,95 mm a njegova ukupna masa iznosi 160 grama - zlatna sredina.

Sa prednje strane nalazi se kamera, a zvučnik je smešten iza crne metalne rešetke. Zvučnik je glasan, sagovornika ćete čuti jasno i glasno. Indikator događaja je neočekivano postavljen u donjem levom uglu.

Sa donje strane nalazi se 3.5 mm audio izlaz za slušalice, microUSB, mikrofon i zvučnik. Sa desne strane nalazi se taster za uključivanje i podešavanje jačine zvuka, dok sa leve strane nema elemenata. Dodatni mikrofon i kombinaovani slot nanoSIM + microSD slot nalaze se na vrhu. Najbitnije je da ne dođe do zabune oko dostupnih otvora.

Sa zadnje strane pametnog telefona nalazi se modul sa dve kamere, blic i okrugli skener otisaka prstiju. Modul ima tanku oštru masku koja sakuplja prašinu u blizini sočiva, pa ga je pre snimanja bolje obrisati.

Sve zajedno, ovaj model odlikuje elegantan izgled, ali i upotreba nepraktičnih materijala. Lepo izgleda u ruci i odlikuje ga adekvatna ukupna masa; svi elementi su na svojim mestima, osim indikatora koji se nalazi na donjem delu prednjeg panela.

Huawei P Smart 2019 i Honor View 20

Huawei P Smart 2019 i Huawei Nova 3

Huawei P Smart 2019 i Huawei P20 Lite

Ekran

Sigurno je da će se mnogi složiti da dizajn koji podseća na oblik kapljice izgleda veoma lepo te da gotovo ne utiče na sistemski interfejs: vidite sva obaveštenja, a vizuelni efekat beskonačnog ekrana je zaista privlačan. Okvir sa gornje strane je nešto tanji od okvira sa donje strane dok su bočni okviri isti. Gotovo je sigurno da će se krajem godine pojaviti P Smart 2020 sa AllView prikazom.

Ekran modela P Smart 2019 je veliki - 6.21 inča, odnos širine i visine je 19: 9, rezolucija je 2340 x 1080 piksela, gustina je 415 piksela po inču, što je veoma visoka vrednost. Matrica je napravljena pomoću TFT-LCD IPS tehnologije. Iznenađujuće, uglovi gledanja nisu izobličeni, ekran se dobro ponaša na svetlu.

Osvetljenost matrice ekrana je 335 cd/m2, što je prosečan rezultat, osvetljenost crne boje je 0.39, rezultat je dobar, a kontrast je 860: 1. Za niskobudžetni uređaj, performanse su iznad normale.

Kriva osvetljenosti - vidljivo je nešto više plave boje.

Gama je bez izobličenja i gotovo se ne menja u zavisnosti od osvetljenosti.

RGB nivoi - primetan je višak plave boje..

Temperature. Gotovo ravna linija, što je odličan rezultat.

sRGB trougao. Podaci prevazilaze trougao - boje su zasićene, posebno u zelenoj zoni. Nažalost, siva je neprirodna.

Konačni utisak: ono što odlikuje ovaj uređaj jesu visok kontrast, adekvatne boje i bez izobličenja! Finalna ocena koju dobija je 4.5 od 5.

Trajanje baterije

Ovaj model opremljen je baterijom kapaciteta 3400 mAh - što je već standard za većinu modernih uređaja koje odlikuje pristupačnija cena. Realno, aparat nudi mogućnost reprodukcije video sadržaja u trajanju od 8 sati, dok igranje igara bateriju iscrpi za 6 sati. Rad ekrana uz automatsko osvetljenje moguć je u trajanju do 4.5 sati.

Vreme rada uređaja jednim punjenjem baterije je normalno, ali prilično dobro za ovu vrstu uređaja. Prodajno pakovanje uključuje 5V / 2A adapter za punjenje, koji puni bateriju za 2 sata i 35 minuta.

Opcije povezivanja

Telefon radi sa dve SIM kartice nano formata, oba slota podržavaju 4G LTE Cat 6 (B1 / B3 / B7 / B8 / B20). Postoji podrška za Wi-Fi a / g / n / i čak i ac sa dva 2,4 / 5 GHz opsega, Bluetooth verzija 4.2. Prisutni su GPS i GLONASS. Sistem pozicioniranja radi dobro: pronalaženje satelita pri prvom pokretanju je trenutno, uređaj vidi do 20 satelita, tačnost - 3 metra!

Ovaj model poseduje NFC čip, koji je sve potrebniji većem broju korisnika. Za kategoriju kojoj ovaj uređaj pripada NFC je prijatan dodatak.

Memorija, procesor i softver

Pametni telefon Huawei P Smart poseduje 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Naravno, voleli bismo opciju 4/64 GB, ali u tom slučaju cena bi morala da bude viša, a već postoje drugi telefoni Huawei brenda koji donose 4/64GB memorije.

RAM karakteriše velika brzinu za cenovnu kategoriju kojoj uređaj pripada - 6400 MB/ s. Brzina ugrađene memorije je 120/70 MB/s što je srednje-niski rezultat.

Uređaj koristi HiSilicon Kirin 710 (4x2.2 GHz Cortex-A73 + 4x1.7 GHz Cortex-A53) procesor izrađen 12 nm tehničkim procesom, dok je grafika obezbeđena Mali-G51 čipom. U Antutu testu, pametni telefon beleži skoro 130.000 poena, što je više nego dovoljno za uređaj ovog cenovnog opsega!

Telefon je brz, ne zaostaje i nakon nekoliko nedelja korišćenja nismo bili svedoci ikakvih problema. Igra PUBG se pokreće pri visokom FPS-u i u najzahtevnijim podešavanjima kada je reč o grafici.

Da bismo završili ovaj deo u istom tonu, reći ćemo da P Smart pokreće operativni sistem Google Android verzija 9 (EMUI 9.0.1).

Kamere

Sve je sasvim poznato: dve glavne kamere rezolucija 13 MP i 2 MP, prednja kamera rezolucije 13 MP. Glavna kamera ima otvor blende f1.8 – što je odličan indikator za cenovni opseg kojem uređaj pripada.

Sa dobrim i normalnim osvetljenjem, kvalitet fotografija je jednostavno odličan: detalji, boja, balans bele, minimalna zrnasta struktura i tako dalje. U večernjim i noćnim satima, algoritmi softvera „guše“ šumove, ali slika ne postaje zrnasta. Postoji čak i režim "Night", kao kod modela Mate 20, Mate 20 Pro. U ovom režimu, dolazi do spajanja nekoliko fotografija snimljenih sa različitim brzinama zatvarača.

Režim „Portret“ sa podesivim otvorom blende je vrlo dobar, odnosno u njemu je druga kamera uključena u zamućenje pozadine. Selfie kamera nije loša. Zapravo, ništa više se ne može reći.

Uređaj može da snima video u rezoluciji do FullHD pri 60 FPS, a čak ni noću broj kadrova ne pada.

Primeri fotografija

Primer video klipa (MP4, 21 MB) >>>

Multimedija

Huawei P Smart 2019 koristi jedan zvučnik za reprodukciju zvuka. Zvučnik reprodukuje uglavnom srednje, gotovo bez visokih i niskih tonova. Zbog toga je zvuk ravan i neizražajan.

Zvuk koji obezbeđuju slušalice je proveren na Bose QC35 i Meizu Flow modelima. Tradicionalno, Bose slušalice nude prijatan zvuk, ali bez izjednačavanja, dok Meizu Flow nudi bolji zvuk kada je reč o niskim frekvencijama. Slušalice prenose zvuk pristojno, mada postoji određeni manji nedostatak kada je reč o srednjim i visokim frekvencijama.

Generalno, ako niste ljubitelj ugrađenih zvučnih čipova i pametnih pojačala, onda će vam se svideti zvuk ovog modela.

Ovaj model poseduje FM radio. Pitanje za kompaniju je zašto još uvek koristi “analogni” radio, a ne specijalne aplikacije, koje omogućavaju pristup svim radio stanicama na svetu.

Utisci

Ako ste nakon čitanja ovog testa spremni da kupite Huawei P Smart 2019, onda ... uradite to! Ovaj model ima sve važne parametre kada je reč o ovoj godini: snažan procesor i brzu memoriju, visoku rezoluciju ekrana i izrez na ekranu u obliku kapljice, prisustvo NFC čipa i ac standarda uz dva Wi-Fi opsega, dve odlične kamere. Tu je i video snimanje brzinom do 60 kadrova u sekundi. Sa druge strane tu je plastično kućište koje ćete morati dosta često da brišete.

Jedan od očiglednih konkurenata ovom modelu je Redmi Note 7. On je skoro kompletna kopija P Smart 2019, kako u pogledu izgleda tako i po tehničkim karakteristikama. Međutim, kupovina ovog modela će biti svrsishodna samo ako njegova cena bude nešto niža nego što je sada obzirom da ovaj model ima jedan bitan nedostatak – nema NFC čip.

Još jedan potencijalni konkurent ovom modelu je model matične kompanije Honor 10 Lite sa skoro istim parametrima (ne postoji Wi-Fi ac standard, poseduje prednju kameru rezolucije 24 MP).

Nešto skuplji je Huawei P20 Lite. Ovo je uređaj nešto višeg nivoa. Poseduje 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije, kamere od po 16 MP. Međutim, procesor je malo jednostavniji, a Google Android 9 još nije dostupan za ovaj model. Ovaj model je vredan razmatranja ako su vam potrebne kvalitetne fotografije.

Naravno, postoje i drugi modeli drugih proizvođača, ali verujemo da je Huawei P Smart 2019 plus Huawei Band 3 Pro fitness narukvica kao poklon najbolja kupovina kada je reč o početku ove godine.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024