Honor 20 2019
2019. godina
6.26" LCD, 84.2% body
37% 980, Android 9
RAM 6 GB, INT 128GB, EXT nema
22W, 3750 mAh Neizmenjiva
4 kamere, max 48MP
Test mobilni telefon Huawei Honor 20
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Honor 20. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Honor 20 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:


Kompletan test pametnog telefona Honor 20

Prodajno pakovanje

  • Telefon
  • Silikonska futrola
  • Punjač
  • USB-C adapter - 3.5 mm
  • USB kabl
  • Uputatvo za upotrebu
  • Garancija
Specifikacije
Dimenzije i masa 154 x 74 x 7.87 mm, 174 grama
Materijali kućišta Staklo, metal
Ekran 6.26 inča FullHD + (2340x1080 piksela), IPS. Relativna veličina ekrana je 91.6%. Sigurnosno staklo sa zaobljenim ivicama (2.5D). Kapacitivni ekran sa podrškom za deset pritisaka
Operativni sistem Google Android 9, vlasnički interfejs Magic UI 2.1
Platforma HiSilicon Kirin 980 (7 nm, ARM 2xCortex-A76 2.6 GHz + 2xCortex-A76 1.92 GHz + 4x Cortex-A55 1.58 GHz), Mali-G76 MP10
Memorija 6 GB RAM-a, 128 GB interne memorije, nema slota za microSD
Bežično povezivanje Wi-Fi b / g / n / ac, MIMO, 2.4 / 5 GHz, Bluetooth 5.0, NFC
Mreže 2G: B2 / B3 / B5 / B8
3G: B1 / B2 / B4 / B5 / B6 / B8 / B19
4G: B2 / B2 / B3 / B4 / B5 / B7 / B8 / B18 / B19 / B20 / B26 / B28
Dual nano SIM (VoLTE / VoWi-Fi)
Navigacija GPS / AGPS / GLONASS / BeiDou / Galileo / QZSS
Senzori i konektori Skener otiska prsta USB-C.
senzor osvetljenja, digitalni kompas, senzor blizine, žiroskop
Glavna kamera - 48 MP glavna kamera, Sony IMX586 senzorr, f / 1.8 otvor blende, 1/2 veličina senzora, Ai-stabilizacija
- 16 MP kamera širokog ugla. Otvor blende f / 2.2, ugao vidljivosti 117 stepeni sa podrškom za korekciju iskrivljenja
- kamera za kreiranje digitalnog bokeh efekta (zamućenje)
- 2 MP kamera za makrosnimanje, fiksna žižna daljina, f/2.4 otvor blende udaljenost bojekta 4 cm
Prednja kamera 32 MP prednja kamera. Otvor blende f / 2.0
Baterija Kapacitet 3750 mAh, punjač 22.5 W
50% za 30 minuta
Zvuk Virtual 9.1 Surround Sound
Dva mikrofona za otkazivanje buke
Huawei Histen 6.0
Boje Crna i plava

Pozicioniranje

Najnoviji pametni telefon Honor brenda kompanije Huawei predstavljen je u Londonu usred uvođenja američkih sankcija Kini. Takođe, Huawei je morao da odluči da li da prikaže Honor 20 zajedno sa Honor 20 Pro ili da ostavi samo jednu verziju. Na kraju su odlučili da predstave oba uređaja, koji su dosta slični, ali ipak imaju i neke suštinske razlike.

Uprkos svim teškoćama kineske kompanije, uređaj je našao svoj put do tržišta, a prednaručivanje preko sajta kompanije je počelo 14. juna.

Malo offtopica da ukratko razjasnimo situaciju sa Huawei / Honor uređajima: svi trenutni uređaji će bez problema interaktovati sa Google Play aplikacijom, jedino ograničenje je da neće dobiti nove verzije Google Android OS-a. Međutim, kao što znate, pametni telefoni su opremljeni sopstvenim vlasničkim interfejsom, tako da verzija Androida uglavnom, ne igra posebnu ulogu. Prema statistikama samog Google-a (od 7. maja 2019. godine), operativni sistem Android 9.0 Pie je instaliran na samo 10.4% uređaja. Verziju 10, drugi proizvođači će dobiti u najboljem slučaju do kraja ove godine, ali u stvarnosti - do sredine naredne. Zbog toga, ne treba žaliti za ažuriranjem na novu verziju za Huawei / Honor modele.

Anyway, EMUI / Magic update will be released, which will include all Android Q chips.

Vraćamo se na Honor 20 pametni telefon. U ovom trenutku to će biti vodeći model brenda Honor. Uređaj je dobio vrhunski Kirin 980 procesor, mnogo kamera za sve prilike, bateriju visokog kapaciteta i brzo punjenje, visokokvalitetan ekran sa IPS-matricom. Ima dva originalna detalja: prednju kameru na ekranu i dodatnu kameru za snimanje makro objekata.

Kada kupujete Honor 20, True Wireless Honor FlyPods lite slušalice dolaze kao poklon u okviru prodajnog pakovanja.

Izgled

Nema velikih promena u odnosu na Honor View 20 model u okviru Honor 20. Kada je reč o dodirnom osećaju tu je i dalje isto relativno debelo kućište, velikih dimenzija i težine. Zadnji panel je dobio novi dizajn, koji se nazvan Dynamic Holographic Design. Sećamo se da je u okviru modela View 20 na zadnjem panelu bilo ogledalo sa latiničnim slovom V. Na kućištu Honor 20, nema nikakvog slova: u odrazu zadnjeg panela vidite malo iskrivljenu stvarnost sa efektom volumetrijskog "zakrivljenog ogledala": Triple 3D Mesh je metoda sabijanja koja kombinuje tri sloja materijala, uključujući staklo, sloj boje i dubinski sloj.

„Naš istraživačko razvojni tim uspeo je ne samo da komprimuje ova tri tanka sloja u jedan, već i da ih postavi preko zakrivljene površine kućišta. Nakon dugotrajnih pokušaja, programeri su koristili posebnu tehnologiju kako bi slojevi bili usko povezani. Zbog ovog složenog procesa, samo 20 od 100 panela zadovoljava naše standarde kvaliteta. To ukazuje na tehnološki prodor spajanja tri sloja različitih gustina na neravnoj površini. Na kraju, dobijamo najbolji izgled i udobno držanje u ruci."

Teško je opisati rečima kućište ovog modela. Ne možemo reći da je predivno, ali prilično je originalno. Na fotografijama i video snimcima, utisak se ne može u potpunosti dočarati zbog optičkih karakteristika objektiva kamere. Imali smo crnu verziju ovog modela na pregledu. Vizuelno, to je samo crni stakleni bar. Plava verzija izgleda mnogo spektakularnije. Oleofobni premaz nanesen je na obe strane pametnog telefona. Dakle, otisci prstiju ne bi trebali da vas brinu.

U gornjoj tankoj ploči prednjeg panela nalazi se senzor osvetljenja, indikator događaja i zvučnik ispod metalne mrežice. Zvučnik je glasan, sagovornik se jasno čuje, ton se prebacuje na srednju frekvenciju. Pošto je zvučnik na samoj ivici, s vremena na vreme bilo je neophodno da telefon postavite blizu uha tako da još ugodnije čujete sagovornika. Ponekad je bilo potrebno držati pametni telefon gotovo po strani što je još jedan problem modernih telefona bez okvira: nema mesta za odgovarajuću lokaciju zvučnika. Tužno, po mom mišljenju, ali to je aktuelni trend.

Uprkos svojoj veličini, Honor 20 savršeno staje u ruku.

Sa donje strane su mikrofon, USB-C port i zvučnik. Ovde se zvučni sistem naziva "Virtualni 9.1 surround sound". Da, zvuk je bogat i bogat, glasan i jasan, ali bez upotrebe više zvučnika ne možete postići surround zvuk.

Sa leve strane nalazi se fioka za dve SIM kartice. Sa desne strane nalazi se mehanički taster za uključivanje, u koji je ugrađen skener otiska prsta. Ideja je dobra. Taster ima oštre ivice. Ovo ne ometa rad uređaja, samo navodimo činjenice. Nešto više je taster za kontrolu jačine zvuka.

Na vrhu se nalazi senzor blizine (prvobitno smo mislili da je to IR predajnik) i drugi mikrofon.

Ali sa zadnje strane pametnog telefona je ono o čemu ćemo pričati: veoma veliki modul sa tri sočiva sa blicom, a pored njega je ugrađena još jedna kamera, po našem subjektivnom mišljenju – nepotrebno ali o tome kasnije.

Ekran

Uređaj je dobio ekran dijagonale 6,26 inča. U pametnom telefonu View 20 dijagonala ekrana je bila 6.4 inča. Rezolucija ekrana novog modela je FullHD +, to je 2340x1080 piksela. Primećujemo da su proizvođači napustili visoke rezolucije u gotovo svim svojim proizvodima. Matrica Honor 20 modela je napravljena IPS tehnologijom. Ovo je verovatno veliki plus za neke korisnike. Nismo primetili razliku između ekrana Honor 20 i View 20 modela.

Možda je najzanimljivija stvar kod ovog telefona ekran sa otvorom za prednju kameru. Sam po sebi, izgled takve opcije dizajna je sasvim logičan: potrebno je napraviti tanak okvir bez rezova, ali negde je potrebno smestiti selfi kameru. Koliko je nama poznato, sada postoje radni prototipovi, gde se kamera za selfi fotografije nalazi ispod ekrana.

Inače, na prezentaciji nam je rečeno da je tamni prostor oko selfi kamere u Honor 20 modelu malo smanjen. U poređenju sa View 20, nismo primetili razliku.

Tamni krug se može sakriti! Međutim, crna boja ispunjava ceo gornji red obaveštenja pa mislimo da je to potpuno besmislena ideja.

Jačina osvetljenosti bele je 380 cd / m2, a crne 0.5 cd / m2, dok je kontrast 750: 1. U stvari, ovi indikatori su prilično standardni. Pod određenim uglovima, ekran prelazi u ružičastu nijansu. Prilikom izlaganja sunčevoj svetlosti Honor 20 ponaša se dostojanstveno, slika gotovo ne bledi.

Zaključak: dobar izbor za one koji vole IPS-matricu - visoka osvetljenost, prijatne boje, odlična osetljivost.

Trajanje baterije

Pametni telefon je dobio bateriju kapaciteta 3750 mAh. Sećamo se da je View 20 opremljen baterijom kapaciteta 4000 mAh.

Vreme rada Honor 20 je impresivno - do 7 sati rada ekrana i oko 30 sati bez punjenja. Kada je reč o brojkama to je ovako: video reprodukcija pri maksimalnoj osvetljenosti - 10,5 sati (do 13 sati u uređaju View 20), igre - 5 sati (do 5,5 sati u View 20).

Punjenje baterije preko SuperCharge punjača (5V / 2A, 4.5V / 5A, 5V / 4.5A): 10 minuta - 10%, 30 minuta - 50%, 60 minuta - 65%, 1 sat 35 minuta - 100%.

Opcije povezivanja

Naravno, pametni telefon radi sa 4G LTE (B2 / B2 / B3 / B5 / B7 / B8 / B28). Možete ubaciti dve SIM kartice nano formata. Uređaj podržava Wi-Fi ac i dva opsega (MIMO), tu je Bluetooth verzija 5.0 sa podrškom za BLE, SBC, AAC, aptX i aptX HD, LDAC HD i HVA Audio. Smart telefon radi sa GPS i GLONASS sistemom za satelitsku navigaciju BeiDou i Galileo. U ovom slučaju, uređaj je više nego pouzdano rešenje, pošto je tačnost veoma visoka. Brzina određivanja koordinata ne uzrokuje probleme. Naravno, postoji i NFC čip. Radi kako za plaćanje tako i za evidentiranje podataka o karticama.

Čudno, ali Honor 20 je ne poseduje IR predajnik. Dakle, ako vam je potrebna ova opcija birajte View 20. Pogotovo sada je njegova cena pristojno niža.

Memorija, procesor, performanse

Koliko nam je poznato, u prodaji će se naći uređaj sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. View 20 u saradnji sa brendom Moschino opremljen je sa 8/256 GB memorije.

Brzina RAM memorije modela Honor 20 je 21 000 MB / s, što je visoka vrednost, dok je brzina ugrađene memorije - 630/200 MB, što nije loše! Ove parametri ne dostižu nešto produktivnija rešenja.

Honor 20 je kao procesor dobio jedno od vodećih rešenja - HiSilicon Kirin 980. Izrađen je na 7 nm tehničkom procesu i ima 3 klastera: ARM 2x Cortex-A76 2.6 GHz + 2x Cortex-A76 1.92 GHz + 4x Cortex-A55 1.58 GHz.

Važan test koji smo počeli da koristimo u poslednje vreme je test kako se procesor ponaša pri maksimalnom opterećenju. U slučaju Honor 20, to je jednostavno strašno: prvi minut je sve normalno, ali počevši od drugog minuta opterećenja, performanse padaju za 40% i traju dok se ne ukloni opterećenje procesora.

U igri PUBG možete odabrati maksimalne opcije grafike. Igra se ne usporava, a kašnjenje u PUBG-u se ne oseća. Kod drugih igara sve je bilo u redu. To jest, u teoriji postoji opcija usporenja, ali u praksi nismo mogli da ga ostvarimo.

U ovom trenutku telefon radi na Google Android OS verziji 9 i Magic UI verziji 2.1.0 interfejsa koja je gotovo ista kao EMUI 9.

Kamere

Inženjeri Honor brenda su odlučili da igraju na kartu marketinga: što je više kamera, više je buke oko njih. Dakle, novi Honor 20 ima čak 5 kamera! Jedna je frontalna, druga je širokougaona, treća je obična, četvrta je odgovorna za zamućivanje pozadine (digitalni bokeh), a peta je potrebna za snimanje makro objekata. Krenimo redom:

  • 48 MP glavna kamera, Sony IMX586 senzorr, f / 1.8 otvor blende, 1/2 veličina senzora, Ai-stabilizacija
  • 16 MP kamera širokog ugla. Otvor blende f / 2.2, ugao vidljivosti 117 stepeni sa podrškom za korekciju iskrivljenja
  • 2 MP kamera za kreiranje digitalnog bokeh efekta (zamućenje)
  • 2 MP camera for macro shooting. Fixed focal length, f / 2.4 aperture, object distance 4 cm
  • 2MP kamera za makrosnimanje, fiksna žižna daljina, f/2.4 otvor blende udaljenost bojekta 4 cm/li>

Generalno, sve je sasvim logično, sve dok ne dođete do zasebne kamere rezolucije 2 MP za snimanje makro fotografija. Činjenica je da je u Mate 20/20 Pro i P30 / P30 Pro širokougaona kamera odgovorna za snimanje makro kadrova, i ona se može fokusirati na udaljenosti od 2 cm. Sa druge strane Honor 20 nudi odvojeni objektiv, senzor ima samo 2 MP rezolucije i fiksni fokus na 4 cm. Zašto praviti nešto zasebno kad već posedujete rešenje sa manjim brojem kamera? Sigurni smo da je to čist marketing da bi se ukazalo na veliki broj kamera u reklamiranju.

A to se dokazuje vrlo jednostavno: fotografišemo objekat na makro objektivu i na konvencionalnom objektivu rezolucije 48 MP, kropujemo ga i vidimo da isečak nastao na glavnoj kameri izgleda mnogo bolje od kadra na specijalnom makro objektivu. U principu, bilo je moguće kvalitativno izaći iz ove situacije ako je rezolucija senzora za makro fotografiju povećana na najmanje 8 MP. Ali ispada da je otvor blende mali i da je senzor slab.

Prilikom izbora rezolucije u podešavanjima telefona, postoje tri opcije (osnovna kamera): 12 MP, 48 MP, i 48 MP povećane jasnoće pomoću veštačke inteligencije. Međutim, Ai-fotografija se kreira nekoliko sekundi i samo za fiksne objekte! Razlike između kadrova na ekranu je nemoguće videti, ali na PC-u je primetna: na kadrovima sa 48 MP + Ai ima više detalja, ali i malo više digitalnog šuma.

Dopale su nam se fotografije nastale modelom Honor 20. Njihov kvalitet je uporediv sa Honor View 20, Huawei Mate 20 i malo zaostaju za onima nastalim modelom Huawei P30.

Prednja kamera je odlična. Video kadrovi se zapisuju u FullHD formatu sa elektronskom stabilizacijom koja je veoma efikasna.

Glavne kamere kreiraju video do 4K rezolucije pri 30 fps. Tokom dana, video zapisi izgledaju dobro, ali kada se nivo osvetljenja smanji, pojavljuju se zrnaste strukture, a elektronska stabilizacija kvari sliku. Uveče je bolje ne snimati širokougaone fotografije jer ima mnogo šuma. Pored toga, zbog nedostatka optičke stabilizacije, slika je snažno tretirana od strane softvera. Kao rezultat toga, ništa nije ostalo od širokog ugla.

Interfejs kamere je potpuno isti kao i u bilo kom drugom Huawei uređaju.

Primeri fotografija

Macro

Multimedija

Ovaj model je opremljen samo jednim pravim zvučnikom na dnu. Da biste gledali filmove i igrali igre, naravno, potrebna su vam dve zvučnika: efekat je definitivno prijatan. Zvučnik je malo tiši nego na View 20. Gotovo da nema bas tonova, uglavnom visokih i srednjih. Kvalitet je dobar, nema preopterećenja pri velikoj jačini zvuka.

Jačina slušalica nam se činila prilično niskom, posebno preko Bluetooth kanala (Meizu POP i Huawei FreeBuds Lite). Međutim, sa Bose QC35, sve je više ili manje dobro, u velikoj meri zahvaljujući ugrađenom ekvilajzeru. U Meizu žičanim slušalicama, zvuk nije loš, ali bas je očigledno nedovoljan.

Ljubitelji FM radio opcije će morati da potraže neki drugi model ili pronađu drugo rešenje, jer nema FM radija u Honor 20 modelu.

Utisci

Posle dugog testiranja moramo reći da nam se dopao Honor 20 smartphone (prvi utisak nije bio baš dobar). Uprkos impresivnim dimenzijama, sasvim lepo stoji u ruci, ugodan je za upotrebu. Ekran je visokog kvaliteta, IPS matrica će zadovoljiti mnoge (tačne boje, osvetljenost, nedostatak PwM), vreme rada nije rekordno za Huawei / Honor uređaje, ali bez energije nećete ostati ni posle 10 -12 sati aktivnog rada sa uređajem.

Dopala nam se odluka da skener otiska prsta bude smešten u taster za uključivanje sa strane. Nije nam se dopao nedostatak 3,5 mm audio izlaza za slušalice. Srećom, tu je i adapter. Kao što ste već shvatili iz pregleda, ekstra makro objektiv je potpuno beskoristan.

Zaključak: veoma dobar pametni telefon bez izreza na ekranu, sa velikom dijagonalom ekrana, pristojnim fotoaparatima i trajanjem baterije, ali ne i bez problema povezanih sa ažuriranjima sistema. Honor 20 je izuzetno zanimljiv uređaj sa vrhunskim parametrima za novac koji izdvajate.

Konkurenti u pogledu karakteristika:

  • Xiaomi Mi 9. Trenutno je najbolja ponuda u cenovnom segmentu kojem pripada i model koji testiramo.
  • Honor View 20. U stvari, vrlo sličan modelu Honor 20, samo je nešto skuplji i malo lakši.
  • ASUS Zenfone 6. Cool pametni telefon sa PTZ kamerom. Preporučujemo ga za one koji žele da imaju skoro ogoljeni Android, pristojne kamere i veoma dugo trajanje baterije.
  • Meizu 16S. Isključivo za ljubitelje kompanije, po našem subjektivnom mišljenju. Ekran bez izreza, dobar kvalitet fotografija, moćan procesor. Ali precenjen i ima Flyme interfejs..

Konkurenti u pogledu cene:

  • Xiaomi Mi 8(6/64 GB). Prošlogodišnji, ali još uvek snažan Snapdragon 845 procesor, 6 GB RAM-a, dve kamere. Baterija je slabija, kamera je slabija. Sjajna opcija.
  • Huawei Nova 3(4/128 GB).Prošlogodišnji Kirin 970 procesor, nešto manje RAM-a, ali više ugrađene memorije. Baterija je ista, dve kamere. Izrez na ekranu. Nije loš, ali lošiji od Honor 20.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024