3 (2019) 2019
2019. godina
5.94" LCD, 82.2% body
12% 439, Android 8.1 Oreo
RAM 3 GB, INT 32GB, EXT SDXC
3500 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 13MP
 
 
Test mobilni telefon Alcatel 3 (2019) 32GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Alcatel 3 (2019) 32GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Alcatel 3 (2019) 32GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test jeftinog pametnog telefona Alcatel 3 2019 (5053K)

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • Punjač sa USB kablom(5V / 1A)
  • Uputstvo za upotrebu
  • Alat za izvlačenje fioke SIM kartice
Specifikacije
Dimenzije i masa 151.1 x 69.7 x 8 mm, 145 grama
Materijali kućišta Plastika
Ekran 5.94 inča, 1560 x 720 piksela, 19.5: 9, IPS, 289 ppi, automatska kontrola osvetljenja, Dragontrail
Operativni sistem Google Android 8.1
Platforma Qualcomm Snapdragon 439 (12 nm), 4 jezgra radnog takta do 2 GHz Cortex A53, 4 jezgra do 1.45 GHz Cortex A53, Adreno 505
Memorija 4 GB RAM, 64 GB ROM (na nekim tržištima će biti dostupna opcija 3/32 GB ), microSD memorijska kartica kapaciteta do 128 GB
Bežični interfejsi Wi-Fi b / g / n, Bluetooth 4.2, NFC
Mreže 2G: 850/900/1800/1900
3G: 850/900/1900/2100
4G: 1,3,5,7,8,20
Dual SIM, nanoSIM
Navigacija GPS
Senzori i konektori microUSB (USB 2.0) akcelerometar, kompas, senzor blizine, senzor osvetljenja, senzor otiska prsta
Glavna kamera 13 (f / 2.0) +5 MP, LED blic, 1080p video snimanje
Prednja kamera 8 MP (f / 2.0), blic
Baterija Li-Ion 3500 mAh, vreme razgovora do 50 sati, vreme rada u režimu mirovanja do 660 sati
Stepen zaštite nema
Boje plava, crna
Zvuk Fm radio
Karakteristike Otključavanje prepoznavanjem lica

Pozicioniranje

Brend Alcatel je okviru kompanije TCL ostavljen za jeftine modele namenjene nezahtevnim korisnicima pa oznaka 3 u nazivu ukazuje na srednji segment. Ali ovo je srednji segment kada je reč o uređajima namenjenim nezahtevnim korisnicima, što valja imati na umu.

Jednostavni model 3 bez abecednog indeksa tipičan je model srednjeg segmenta, u kojem je proizvođač pokušao kupcu da ponudi ono što on možda želi - veliki ekran sa minimalnim okvirom, zanimljivo kućište. Proizvođač je pokušao da pametno pozicionira uređaj na trenutnom tržištu. Nešto od ovoga je Alcatel uspeo, nešto ne. Ali da vidimo kako ovaj model može biti zanimljiv - u svom segmentu daje puno memorije, ali da li je zaista potreban?

Dizajn, dimenzije, kontrole

Kućište uređaja napravljeno je u potpunosti od sjajne plastike u dve nijanse pri čemu na raspolaganju kao osnovnu boju imate plavu ili crnu.

Kada ga ugledate u prodavnici ovaj uređaj će vas privući dizajnom: zaobljene glatke bočne strane, kućište koje se presijava na svetlu. Ali u stvarnosti, kvalitet plastike nije tako sjajan, brzo se prekriva ogrebotinama, koje čak i ako su male, su uvek vidljive. Ali glavna zamerka je da se kućište veoma lako zaprlja, morate ga se stalno brisati. Koliko god bili protiv silikonskih futrola one su ovde neophodne obzirom da se kućište jako brzo isprlja.

Ekran ima oleofobni premaz, ali ne previše kvalitetan, otisci prstiju ostaju na njemu, iako ne tako uočljivi kao na zadnjem panelu. Ispada da uređaj morate stalno brisati a to je malo iritirajuće.

Na zadnjem panelu, pored dvostruke kamere, nalazi se senzor otiska prsta, koji se uvlači u kućište. Može se videti da je plastika jednostavno odsečena, ovo je jeftina verzija otvora za senzor, koji izgleda čudno u uređajima ove klase. Ušteda je nerazumljiva. Čini nam se da kada su inženjeri dizajnirali ovaj uređaj, želeli su najbolje, ali izrada i izbor materijala nije bio najbolji.

Ekran ima mali izrez za prednju kameru, prednji panel izgleda moderno, okviri su mali, sve je poznato. Postoji otključavanje prepoznavanjem lica koje radi čak i u mraku.

Senzor otiska prsta je takođe dobar, može da se oseti na slepo. Dimenzije telefona su prijatne, uklapa se lepo u vašu ruku i može se smatrati kompaktnim za moderno tržište (151,1 x 69,7 x 8 mm, 145 grama).

Sa donje strane se nalazi poznati microUSB konektor, 3,5 mm nalazi se na gornjem kraju. Na levoj strani je slot za dve nanoSIM kartice, a tu je i microSD kartica (kombinovani slot). Taster za uključivanje i isključivanje nalazi se na desnoj strani, desno se takođe nalazi taster za kontrolu jačine zvuka. U suštini sve je tipično, ali kućište se prlja što je ozbiljan nedostatak.

Uređaj poseduje LED indikator, možete ga konfigurisati za različite događaje.

Ekran

Specifikacije ekrana su sledeće: 5,94 inča, 1560x720 piksela, 19,5:9, IPS, 289 ppi, automatska kontrola osvetljenja, Dragontrail staklo. U podešavanjima možete podesiti temperaturu boja, ali nećete videti veliku razliku.

Automatsko podešavanje pozadinskog osvetljenja je ponekad previše agresivno, posebno u mraku. Ekran je prigušen na suncu, nedostaje mu osvetljenost. Reprodukcija boja u zatvorenom prostoru ne izaziva probleme; nije loše za ovaj nivo.

Na suncu tekst na ekranu ostaje čitljiv. Kao zaključak reći ćemo da je ekran prosečan i nema posebne funkcije. Obzirom da u ovom cenovnom segmentu već postoje AMOLED ekrani u okviru Samsung- A-serije, primetno je koliko je Alcatel ekran lošiji.

Baterija

Kapacitet Li-Ion baterije je 3500 mAh, vreme potpunog punjenja je 4 sata i 20 minuta (5V / 1A). To je suviše dug vremenski rok. Ali i ovo je posledica uštede od strane kompanije, jer baterija nije najboljeg kvaliteta, kao što se vidi iz vremena rada.

U režimu reprodukcije video zapisa, uređaj ne ostvaruje vrhunske rezultate, uprkos niskoj rezoluciji i dijagonali ekrana, pri maksimalnoj osvetljenosti HD-video se reprodukuje samo 5 sati.

U stvarnim uslovima telefon radi pri prosečnom opterećenju jedan dan (3 sata rada ekrana). Za ciljnu grupu ovo je sasvim prihvatljivo vreme rada ništa bolje ili lošije od konkurencije. Pri zahtevnim igrama baterija uređaja će se isprazniti za oko 3 sata, što nije preterano dobar rezultat.

Čipset, memorija, performanse

Telefon poseduje 64 GB interne memorije (korisniku je na raspolaganju 58,5 GB), podržava memorijske kartice do 128 GB kao i 4 GB RAM-a. Kao čipset korišćen je Qualcomm Snapdragon 439 (12 nm), koji se sastoji od 2 jezgra Cortex A53 radnog takta do 2 GHz, 6 jezgara Cortex A53 radnog takta do 1,45 GHz i Adreno 505 grafike. U pitanju je jeftino rešenje što pokazuju i sintetički testovi.

Sve je prilično brzo kada je reč o interfejsu, pa je nemoguće reći da je uređaj veoma spor. Ali ono što je jedva prihvatljivo je vreme rada.

Opcije povezivanja

Za početak, nema problema sa GPS-om, sve dobro funkcioniše, startovanje je gotovo trenutno, mape tačno prikazuju vašu poziciju u svim situacijama. Dostupan je Bluetooth verzija 4.2, USB 2.0, Wi-Fi 802.11 b / g / n. Sledeće frekvencije su podržane u LTE standardu: opseg 1,3,5,7,8,20, bez agregacije frekvencija, LTE kat.4.

Uređaj poseduje NFC čip, tako da možete da koristite Google Pay, što je svetla tačka među uređajima ovog cenovnog opsega.

Kamera

Prednja kamera je rezolucije 8 megapiksela. Kvalitet fotografija je prosečan, algoritmi za ulepšavanje lica mogu biti previše agresivni. Dostupni su različiti animirani efekti koje možete primeniti na lice.

Glavna kamera je rezolucije 13-megapiksela i poseduje dodatni modul rezolucije 5 megapiksela (bokeh efekat je vrlo jednostavan), ukupan kvalitet fotografija je prosečan, ali ništa drugo ni ne očekujete. Interfejs kamere je takođe normalan.

Primeri fotografija

Softver

U pitanju je običan uređaj baziran na Androidu 8.1, pri čemu je proizvođač dodao kompas, FM radio, običan plejer, diktafon, menadžer datoteka. Ništa posebno se ne može reći o softveru ovog uređaja.

Utisci

Nema prigovora na kvalitet prenosa glasa, jačina poziva je nešto viša od prosečne jačine zvuka, vibracija je prosečna. Cena ovog modela je prosečna za cenovni opseg kojem uređaj pripada.

Po našem mišljenju, ovaj uređaj ima puno konkurenata i svaki se može pohvaliti određenim prednostima. U nižem segmentu se nalazi BQ Magic koji ima slično kućište, ali je izrada kvalitetnija. Poseduje manje memorije, ali cena je mnogo niža.

Savetujemo vam da detaljnije pogledate A-seriju kompanije Samsung, konkurentski model može biti Galaxy A20, ko ga odaberete, dobićete SuperAMOLED ekran za pristojan novac, dobre performanse i softver, ali je i cena viša.

U krajnjoj liniji možemo reći da cena Alcatel 3 2019 nije previše adekvatna - model je i dalje baziran na Androidu 8.1, a verzija 9 je obećana negde u trećem kvartalu. Uređaj je skup, lako se zaprlja i gubi od većine direktnih konkurenata. Poštenije bi bilo reći da nam se nije dopao nego što nas je privukao - u ovom segmentu postoje mnogi drugi uređaji na koje vredi obratiti pažnju, dok pametni telefon Alcatel brenda nije uspeo da se nametne.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024