Redmi Note 9S 2020
2020. godina
6.67" LCD, 84.5% body
26% 720G, Android 10
RAM 4 GB, INT 64GB, EXT SDXC
18W, 5020 mAh Neizmenjiva
3 kamere, max 48MP
Test mobilni telefon Xiaomi Redmi Note 9S
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Xiaomi Redmi Note 9S. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Xiaomi Redmi Note 9S vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test pametnog telefona Xiaomi Redmi Note 9s

Pozicioniranje

U odeljku „Pozicioniranje“ dajemo reč kompaniji Xiaomi, da objasni čemu i kome je Xiaomi Redmi Note 9s pametni telefon namenjen. Odmah ćemo reći, ako ste zaboravili, da je Redmi Xiaomijev subbrand. Reč je o jeftinijim uređajima prilagođenim mladima. Otprilike kao Honor za kompaniju Huawei. Ali Honor je već uspešan brend i čak se bolje pozicionira od Huawei-ja. Ali ljudi još nisu navikli na Redmi i to iz navike, tako da bilo koji Redmi zovu Xiaomi.

Dakle na zvaničnom sajtu se navodi da Redmi Note 9S ima sve predispozicije da bude jedan od trenutno najprodavanijih uređaja na tržištu.

Ključne prodajne karakteristike:

  • Moćni Qualcomm Snapdragon 720G
  • 48 MP. Četiri kamere sa AI - makro kamera, portrait režim između ostalog
  • Skener otiska prsta integrisan u taster za uključivanje
  • 6.67 "FHD + DotDisplay (DotDisplay je rupica)
  • 5020 mAh baterija
  • 18W brzo punjenje
Specifikacije
Procesor Qualcomm Snapdragon 720G (8 nm), osam jezgara (2x2.3 GHz Kryo 465 Gold i 6x1.8 GHz Kryo 465 Silver), Adreno 618 grafika
Operativni sistem Android 10, MIUI 11 Shell
Memorija 6 GB / 128 GB, UFC 2.1, zasebni microSD slot
Ekran 6.67 inča, IPS LCD, 1080 x 2400 piksela, odnos stranica 20: 9, gustina ekrana 395 ppi, osvetljenost 225 nita, HDR10, Corning Gorilla Glass 5
Baterija Li-Po 5020 mAh, brzo punjenje 18 W
Glavna kamera 48 MP, f / 1.8, 26mm (širokougaona), 1 / 2.0 ", 0.8 mikrona, PDAF
8 MP, f / 2.2, 119 stepeni (širokougaona), 1 / 4.0", 1.12 mikrona
5 MP, f / 2.4, (makro ), 1 / 5.0 ", 1.12 mikrona, AF
2 MP, f / 2.4, (senzor dubine)
Video snimanje: 2160p @ 30fps, 1080p @ 30/60 / 120fps, 720p @ 960fps, žiroskopska-EIS stabilizacija
Prednja kamera 16 MP, f / 2.5, (široki ugao), 1.0 mikrona
SIM kartica 2 Nano-SIM
Mreža i transfer podataka GSM 900/1400/1900, 3G, 4G LTE, Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, Bluetooth 5.0, A2DP, LE, A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, NavIC, infrared, USB 2.0 Type-C 1.0
Senzori Senzor otiska prsta (bočni), akcelerometar, žiroskopm senzor blizine, kompas
Ostalo Dostupan je FM radio, postoji 3.5 mm piključak, zaštita od prskanja, nema NFC
Materijali Corning Gorilla Glass 5 i plastični okvir
Dimenzije 165.8 x 76.7 x 8.8 mm, masa 209 g

Oprema

Prodajno pakovanje:

  • Kutija
  • Telefon
  • 22.5W adapter za brzo punjenje
  • Type-C kabl
  • Silikonska futrola
  • Dokumenti i garancija
  • Izgled

    • Prednji panel : 6.67 inčni ekran, kamera (izrez na ekranu) 16 MP, zvučnik, fabrički zaštitini film
    • Zadnji panel : 4 foto modula, blic
    • Desna strana : tasteri za regulaciju zvuka, uključivanje, kombinovani sa skenerom otiska prsta
    • Leva strana : slot za 2 nano SIM kartice i microSD karticu
    • Gornja strana : mikrofon, IrDa senzor
    • Donja strana : 3.5 mm priključak, USB Type-C konektor sa OTG funkcijom, mikrofon, zvučnik

    Xiaomi Redmi Note 9s je napravljen od Corning Gorilla Glass 5 stakla koje je zalepljeno na plastični okvir. Nedavno smo napisali da se obično skupo staklo ne lepi za plastične okvire. Kada smo to objavili, shvatili smo da grešimo. Xiaomi je dugo praktikovao ovu tehniku. Redmi 8 Pro je takođe bio sa CGG5 i plastičnim okvirom. Odličan način da se kupcima pruže vrhunski materijali uz uštedu na proizvodnji kućišta. Nema pritužbi na plastiku. To je lep i izdržljiv materijal.

    Kvalitet izrade pametnog telefona je odličan. Posredno to potvrđuje i činjenica da specifikacije govore da je pametni telefon zaštićen od prskanja. To znači da je sve sastavljeno i zalepljeno veoma dobro.

    Dizajn Redmi Note 9s, je kako kažu, klasičan. Drugačije ne može biti. Nijedan proizvođač neće uložiti po pitanju inovacija dizajna za jeftinije uređaje. Koriste se stabilna i dobro utvrđena rešenja. Zadnji panel je u vidu ogledala, ali nije mnogo refleksivan, već prijatne meke boje. Stvara laganu 3D iluziju, vizuelno se čini da je površina konveksna, ali nije.

    Modul kamere blago štrči, ali budući da je u centru, pametni telefon na stolu leži ravno i ne pomera se. Na primer, u Xiaomi Mi Note 10, modul kamere se nalazi na desnoj strani, zbog čega telefon ne može da stoji ravno.

    Uz uređaj dolazi i silikonska futrola sa zaštitnim poklopcem za USB Type-C. Preporučujemo da ih koristite. Prvo, zatvarač dobro dihtuhje i izgleda. Drugo, Type-C je najugroženije mesto u kojem tečnost može da prodre u telefon.

    Fabrički film je zalepljen na ekran. Dobro je zalepljen i lepo leži. Zbog njega smo u početku pomislili da je modul kamere iskrivljen. Pokazalo se da je sa modulom sve u redu, samo se film pomerio milimetar ulevo.

    Pametni telefon u vašoj ruci leži savršeno (ako su vam ruke velike, a ako su vaše ruke male, držite ga sa obe ruke). Veliki ekran dobro izgleda, okviri su prilično uski. Ali pre kupovine, preporučujemo da držite smart telefon u rukama. Subjektivno, čini se da je dijagonala 6,67 inča za pametne telefone već previše, jer telefon direktno pruža sjajan osećaj. Formalno Redmi Note 9s je samo 4 mm duži od Galaxy Note 9. Sa druge strane, igranje i gledanje filmova na tako velikom ekranu je vrlo prijatno.

    Od neobičnih rešenja tu je skener otiska prsta na desnoj strani. Pre toga imali smo Sonijev pametni telefon sa skenerom otiska prsta na boku. I zaključili smo da je skener na pogrešnoj strani. Ako ste desnoruki obično uzimate telefon levom rukom, a desnim prstom kucate po tastaturi. U skladu sa tim, bilo bi zgodno da je skener na levoj strani.Tada bi palac prirodno ležao na njemu. Naravno, sve zavisi od toga u kojoj ruci uglavnom nosite svoj telefon.

    Još jedan minus je taj da ako slučajno dodirnete skener kada nosite telefon u ruci, telefon se otključava.

    Nema nikakvih pritužbi na skener. Jasno prepoznaje prste i deluje. Možete dodati otiske deset prstiju.

    2 SIM kartice i zasebni microSD slot

    Postoje li razlike između Redmi Note 9 i prethodnog Redmi Note 8 Pro?

    Male. Kod novog modela ne postoji izrez već otvor na ekranu. Jedinica kamere se promenila, a boje kućišta postale su mekše.

    Redmi Note 8 Pro:

    Ekran

    Telefon je opremljen IPS LCD ekranom od 6,67 inča, rezolucije 1080 x 2400, odnos stranica ekrana je 20: 9, gustina ekrana je 395 ppi uz podršku za HDR10.

    Zvanične specifikacije ekrana ukazuju da je jačina osvetljenja 225 nita. Merenje Datacolor Spyder 4 pokazalo je manuelnu maksimalnu osvetljenost od 442 nita, a u automatskom režimu pametni telefon „može da osvetli ekran do 593 nita. Ovo je odličan rezultat i omogućava vam da udobno koristite svoj pametni telefon čak i po sunčanom danu. Za ovaj cenovni segment takva osvetljenost je neočekivani bonus.

    Posebno smo zadovoljni minimalnom osvetljenošću - samo 3,67 nita. S obzirom da ekran ne podleže PWM (to jest, ne treperi kada je osvetljenost smanjena), to znači da će i u mraku biti ugodno koristiti pametni telefon za čitanje.

    Datacolor Spyder4 meri osvetljenost ekrana./p>

    Kolor gama je standardna sRGB. Nema ništa posebno da se naglasi. Podešavanja su standardna. Tu su tamna tema, postavke boja su toplije / hladnije. Pogledajte snimke sa ekrana. MIUI ima dobru grafiku za Always on Display. Redmi Note 9s ima IPS LCD ekran. Ne treperi kao ni poput Note 10, ali postoji Always on Display.

    Poređenje modela Redmi Note 9s (plavi wallpaperi) sa Mi Note 10 Pro

    Izrez vas neće ometati u toku igranja igara. U podešavanjima, možete odabrati da li ćete igrati preko celog ekrana ili iseći tako da područje sa kamerom nije deo igre.

    Podešavanja ekrana su navedena ispod.

    Opcije povezivanja

    Dostupni su Wi-Fi 5 (dva opsega) i Bluetooth 5.0. Kvalitet prenosa glasa je vrlo dobar. Pametni telefon može raditi kao pristupna tačka te može vršiti Wi-Fi distribuciju na frekvencijama od 2.4 GHz i 5.0 GHz. Pošto poseduje Qualcomm čipset, ima i podršku za AptX kodeke. Zvučnik je glasan, lokacija je dobra. Nema nikakvih žalbi u vezi sa kvalitetom prenosa glasa. Postoji infracrveni daljinski upravljač.

    Odličan GPS.

    Glavni nedostatak je nepostojanje NFC-a, ali zbog toga će pametni telefon biti nešto jeftiniji od Redmi 9 Pro modela. Stoga odlučite da li je dostupnost NFC-a od ključne važnosti za vas.

    Performanse

    Pametni telefon pokreće Snapdragon 720G čipset, što znači da je njegova grafika overklokovana za 10 odsto u poređenju sa regularnom verzijom.

    Meniji se brzo otvaraju, ali ne tako glatko kao na iPhone-u ili Huawei modelima. Možete pogledati veliki broj recenzija o ovom modelu i na taj način steći utisak o njemu.

    Snapdragon 720G vam omogućava da igrate bilo koju igru na nivou maksimalnih podešavanja i dobrom brzinom kadrova. Najteža igra u smislu grafike (ili optimizacije?) jeste Asphalt 9 - 30 kadrova u sekundi.

    PUBG takođe odlikuje brzina od 30 kadrova u sekundi.

    Brzina memorije je 20.000Mb/s, 517Mb/s učitavanje i 158 Mb/s zapisivanje. Ovo su odlični pokazatelji.

    Sa inženjerskog stanovišta takođe je sve u redu. Ne dolazi do smanjenja performansi pod velikim opterećenjem.

    Rezultat od 250 hiljada bodova u okviru Antutu testa je više nego dobar. To je povećanje u odnosu na prethodnu generaciju. Redmi Note 8 Pro zabeležio je 225 hiljada poena.

    Primetili smo nešto zanimljivo kod Geekbench testa. Redmi Note 9s dobio je 565 bodova u okviru testova sa jednim jezgrom i 1714 bodova u testovima sa više jezgara. Zabeležio je bolji rezultat od Pocophone F1 koji odlikuje Snapdragon 845.

    Ostali rezultati testova.

    Kamere

    Nekoliko reči o kvalitetu fotografija.

    U okviru telefona postoje četiri modula glavne kamere

    • 48 MP, f / 1.79, 26mm (širokougaona), 1 / 2.0 ", 0.8 mikronA, PDAF
    • 8 MP, f / 2.2, 119 stepeni (ultraš irokog ugla), 1 / 4.0 ", 1.12 mikrona
    • 5 MP, f / 2.4, (makro), 1 / 5.0 ", 1.12 mikrona, AF od 2 do 10 cm
    • 2 MP, f / 2.4, (dubina polja)

    Jedno zanimljivo rešenje je 5 MP makro kamera 1.12 mikrona veličine piksela uz automatsko fokusiranje. Autofokus obično ne postoji u ovakvim modelima. Čak i u Mi Note 10, makro kamera je veličine 2 MP i bez automatskog fokusiranja. 2 MP ne nudi mnogo: nizak kvalitet, puno šuma. 5 MP je već nešto zanimljivije rešenje. Fotoaparat se može fokusirati sa udaljenosti od 2 cm od objekta. Automatsko fokusiranje puno pomaže. Fotografije su super!

    Glavna kamera je rezolucije 48 MP. Fotografije se podrazumevano čuvaju u rezoluciji 12 MP. Postoji 8 MP kamera od za široko-ugaone fotografije. Ali ponuda 2x zumiranja u okviru menija fotoaparata ne treba da vas prevari. Ovo je digitalni zum. Neke fotografije su snimljene u rezoluciji 48 MP. Snimljeno je u toku kišnog dana.

    Nekoliko primera snimaka nastalih ultra širokom kamerom.

    Nekoliko reči o noćnom režimu. Dostupni čip ne omogućuje visok nivo detalja, ali slike ne izgledaju loše. Međutim, širokougaoni objektiv za noćne snimke nije baš pogodan, zato to treba imati na umu.

    Prednja kamera od 16 MP i glavna kamera od 48 MP mogu slikati portrete - i jednostavne i sa zamućenjem. Redmi Note 9S ima algoritme zamućenja. Stepen zamućenja pozadine može se podesiti. Za kraj, imajte na umu da su, iako su sva „poboljšanja“ isključena, fotografije sa zamućenjem i dalje „uglađene“. Ispod su tri fotografije - bez zamućenja, jako zamućene i minimalno zamućene. Fotografije su snimljene glavnom kamerom.

    Primer selfi fotografije nastale prednjom kamerom.

    Kao rezultat toga, dobijamo zanimljivu kameru za dnevnu i makro fotografiju, gde je funkcija snimanja portreta dobro implementirana. Ljubitelji unapređenja će ceniti algoritme.

    Trajanje baterije

    Trajanje baterije je snaga serije Redmi Note. Kako je bilo u okviru prošlog modela, tako je i sada. Usput, brojevi se nisu mnogo promenili. Kod modela Redmi Note 9s baterija je postala veća za 500 mAh, što je povećalo trajanje rada baterije za 30-60 minuta.

    Dakle:

    • U režimu video reprodukcije pri maksimalnom osvetljenju i jačini zvuka u airplane režimu - 16 sati
    • U režimu video reprodukcije uz Wi-Fi ac 5.0 GHz pri maksimalnoj jačini zvuka i osvetljenju, u airplane režimu - 12 sati
    • U Wi-Fi ac 5.0 GHz režimu, Chrome pretraživač,maksimalno osvetljenje, 16 sati
    • U režimu igranja - 8.5 sati
    • maskimalno opterećenje (izračunati indikator je dobijen pokretanjem maksimalnog opterećenja procesora u trajanju od jednog časa pri maksimalnom osvetljenju - 4 sata 35 minuta).

    Pametni telefon podržava 18W brzo punjenje. Uključuje 22.5W punjenje.

    MIUI 11 interfejs

    Xiaomi obećava da će uređaj dobiti update na MIUI 12.

    Utisci

    Telefon ima brojne dobre strane:

    • Odličan Snapdragon 720G čipset koji obezbeđuje stabilnih 30 fps u svim kompleksnim igrama
    • Pametni telefon se ne zagreva i performanse ne opadaju tokom korišćenja
    • Dobra kamera, interesantna makro kamera
    • Visokokvalitetni ekran sa moćnim opcijama auto osvetljenja do 600 nita
    • 2 nano-SIM + microSD slot
    • Odlično trajanje baterije (5,000 mAh velika baterija) + brzo punjenje
    • Uključuje futrolu i zaštitni film
    • Dostupan infra red port koji može da psoluži kao daljinski upravljač za TV

    Postoje i neki očigledni nedostaci:

    • Nema NFC
    • Noćno snimanje je dobro samo uz odlično osvetljenje
    • Reklame u standardnim aplikacijama

    Možda ste se zapitali gde je priča o „linearnom vibromotoru“, koji obećava „potpuno novi taktilni odgovor“. Ova tema je izuzetno subjektivna. Do sada je testiran veliki broj vibromotora, a onaj u okviru Redmi Note 9s nikako ne obezbeđuje potpuno nov taktilni odgovor. Vibrira te vibrira.

    Lepo je vršiti testiranje ovakvog pametnog telefona. Ovakav model se sigurno može preporučiti za kupovinu, jer nema skrivenih problema niti nedostataka.

    Glavni konkurent mu je Realme 6. Ono što nudi jeste 90 Hz ekran, 64 MP kamere, NFC, Realme UI korisnički interfejs sa opcijom snimanja poziva i bez reklama. Odlikuje ga Helio G90T čipset. Upravo je to čipset koji pokreće prethodnu generaciju Redmi Note 8 Pro. Za 10 odsto je slabiji od Snapdragon 720G ali u celini, obezbeđuje prilično dobre rezultate.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024