Galaxy Note20 2020
2020. godina
6.7" OLED, 89.2% body
41% 990, Android 10
RAM 8 GB, INT 256GB, EXT nema
25W, 4300 mAh Neizmenjiva
3 kamere, max 64MP
Test mobilni telefon Samsung Galaxy Note20
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Galaxy Note20. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Galaxy Note20 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kompletan test glavnog modela Samsung Galaxy Note20 (SM-N980F / DS)

Fotografije uživo

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • S Pen
  • Punjač 25 W
  • USB Type C kabl
  • AKG žične stereo slušalice (USB Type C)
  • Uputstvo za upotrebu
Specifikacije
Dimenzije i masa 161.6 x 75.2 x 8.3 mm, 192 grama
Materijali kućišta Aluminijum, plastika-metak
Ekran 6.7 inča, 1080x2400 piksela, FHD + (20: 9), 393 ppi, SuperAMOLED Plus, automatska kontrola osvetljenja, AlwaysOn Display, Corning Gorilla Glass 5, HDR10 +
Operativni sistem Google Android 10.0, OneUI 2.5
Platforma Exynos 990 čipšset, 8 jezgara (2 Exynos M5 jezgra radnog takta do 2.73 GHz, 2 jezgra ARM Cortex-A76 radnog takta do 2.6 GHz, 4 jezgra ARM Cortex-A55 radnog takta do 2 GHz), Mali-G77 MP11, 64 bit, 7 nm Snapdragon 865 za tržište USA
Memorija 8/256 GB (224 GB dostupno korisniku) Nema memorijsku karticu UFS 3.0 RAM LPDDR5
Bežični interfejsi Wi-Fi a / b / g / n / ac / ax, dual band (Wi-Fi 6), Bluetooth 5.0, NFC, ANT + LTE: Enhanced 4> 4 MIMO, Up to 7CA, LAA, LTE Cat.20, brzina preuzimanja do 2.0 Gb / s, upload do 150 Mb / s LTE Bands: B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (AWS), B5 (850), B7 (2600), B8 (900) , B12 (700), B13 (700), B17 (700), B18 (800), B19 (800), B20 (800), B25 (1900), B26 (850), B28 (700), B32 (1500) , B66 (AWS-3) B38 (2600), B39 (1900), B40 (2300), B41 (2500)
Mreže Dual SIM, nanoSIM eSIM
Navigacija GPS / Beidou / Galileo - Dual Band GPS
Senzori i konektori USB Type C (USB 3.2), USB OTG Akcelerometar, Senzor blizine, Senzor osvetljenja, Žiroskop, Geomagnenti senzor, Hall senzor, skener otisk prsta ugrađen u ekran (ultrazvučni), otključavanje prepoznavanjem lica
Glavna kamera Primarna: kamera sa tri modula - Primarna: 12 MP, 1.8 μm, F1.8, 2PD, OIS - Ultra širokougaona: 12 MP, 1.4 μm, F2.2, OIS - Telefoto: 64 MP, 0.8 μm, F2.0, OIS , PDAF, 1 / 1.72 inča, х3 optički zum, х10 hibridni space zoom - Hibridni optički zum 3X - Zum super rezolucije 30X 8K video snimanje
Prednja kamera 10 MP (f / 2.2), 2PD, 1 / 3.4 inča, 1.22 μm efekat zamućenja pozadine, različiti dodatni efekti, autofokus
Baterija Li-Ion 4300 mAh Uključen brzi 25W punjač, 100% za 65 minuta Brzo bežično punjenje (15W), reverzibilno bežično punjenje (up to 7.5W) PD 3.0 
Stepen zaštite IP68
Boje Zelena, bronzana, crna, plava, crvena
Zvuk Dolby Atmos, dva zvučnika
Sistem plaćanja Google Pay, Samsung Pay
Karakteristike: Samsung DeX S Pen

Pozicioniranje

Samsung-ova linija Note nema konkurente na tržištu. Zvuči kao stereotip ali kupovina ovakvih uređaja ima smisla samo u jednom slučaju - ako već znate šta je S Pen ili stvarno želite da isprobate funkciju rada sa olovkom. Ako to nije slučaj, onda bi trebalo da izaberete uobičajeni Galaxy S, koji ima slične mogućnosti, ali istovremeno košta manje. Nema smisla kupovati ono za čim ne postoji potreba. Često se navodi da je Note linija skuplja verzija S20 kojem je dodat apsolutno beskorisni S Pen. Ova izjava u potpunosti podvlači jedinstvenost linije ali i činjenicu da mnogi ljudi koji nikada nisu probali S Pen ili ga ne smatraju korisnima, kude njegovu prisutnost. Većina je ipak svesna da se S Pen olovka može koristiti mnoge besprimerne mogućnosti za rad i igru. Nema potrebe da se to objašnjava trenutnim vlasnicima Galaxy Note modela budući da oni znaju za sve to i zato biraju takve uređaje. Ali oni koji još nisu imali takvo iskustvo, oni ne znaju za to.

Jedinstvenost linije Note je u tome što je to prava „beležnica“ koja je uvek u vašem džepu. Možete ostaviti rukom pisane beleške, prepoznati ih i pretvoriti u običan tekst koji možete deliti sa bilo kim, kako god želite. Pored toga, S Pen se pretvara u daljinski upravljač pametnog telefona osim toga možete da snimate fotografije, snimate video zapise ili prikazujete prezentacije na spoljnom ekranu. Raznolikost načina na koje možete koristiti S Pen je fenomenalna.

U svakodnevnom životu S Pen ćete koristiti nekoliko puta u toku nedelje a sve ono što sa njim možete učiniti nije dostupno kod drugih telefona.

Ovaj model je početni za trenutne vodeće modele linije Note u kojem je proizvođač pokušao da postigne optimalan odnos cene i kvaliteta. To je zahtevalo odustajanje od brojnih karakteristika koje su prisutne u skupljem modelu, jer Ultra nema kompromisa. Mnogo toga se radi zbog postizanja niže cene, ponekad čak i više nego što bismo želeli, pa tako na primer nema podrške za memorijske kartice.

Ali ako je sa izborom između Note20 i Note20 Ultra sve jasno, kako se ovaj uređaj upoređuje sa ostalim modelima kompanije Samsung? Spolja, ovaj model je vrlo sličan kasnije objavljenom Galaxy S20 FE, imaju mnogo sličnosti po pitanju estetike. Ovo je uglavnom zbog istog pozicioniranja, odnosno, želje da se postigne racionalan odnos cene i kvaliteta.

Istovremeno, Galaxy S20 / S20 + ima nešto višu poziciju u klasi, ali, kao i S20 FE, on nema podršku za S Pen. Prošlogodišnji Galaxy Note10 + izgleda kao sjajna ponuda po nižoj ceni, ali je praktično nestao sa tržišta, čak je i rasprodat pre izlaska nove generacije.

Zanimljivo je da je osnovni Note20 u mnogim zemljama sveta pozicioniran kao model namenjen damama, dok je Ultra za muškarce. Možda ima nešto u svemu tome mada se čini da je sve stvar toga koje boje kućišta su dostupne.

Razmislite o kupovini Note20 ako želite da koristite S Pen, ali ako vam nisu potrebne kamere visokog nivoa (kao kod modela linije Ultra). Odaberite ovaj model ako ste spremni da žrtvujete brojne karakteristike, ali za najbolju moguću vrednost. Da vidimo šta Note20 model može.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Počećemo sa paradoksalnom izjavom, kućište Note20 je napravljeno od „plastike“, ali je daleko atraktivnije u poređenju sa Corning Gorilla Glass 7 u Note20 Ultra (osim bronzane boje). Pogledajte fotografiju za upoređivanje, Ultra model je na gornjoj poziciji.

Fotografija ne pokazuje u potpunosti da su dve boje u Ultra sjajne zbog stakla, na njima lako ostaju otisci prstiju. U isto vreme, bronzani uređaj odlikuje satenska površina stakla, matirano je i otisci prstiju nisu toliko vidljivi i to je mnogo praktičnije. I zato je bronzana boja hit ove sezone, a praktičnost čini ovu opciju toliko popularnom.

Note20 ima ovu praktičnost u svakoj šemi boja, svuda je matirano kućište, čak i ako je napravljeno od plastike ojačane karbonskim vlaknima. Ovo je slična vrsta materijala koji smo videli u seriji A, ali se on ne može nazvati identičnim. Nema sjaja, nema ni pokušaja korišćenja stakla, sve je upravo suprotno.

Na kućištu se ne sakupljaju otisci prstiju, pametni telefon možete da koristite bez futrole (blok kamere nije izbočen toliko kao kod Ultra modela).

Pošto je materijal nov, izvršeno je testiranje njegove izdržljivosti. Pogledajte izbledelu ivicu uređaja.

Sila koji je primenjena na kućište jednaka je onom u trajanju od oko dve godine upotrebe pametnog telefona u potpuno ne štedećim uslovima, uzimajući u obzir činjenicu da teret pada na ovo područje i samo na njega. Naravno, ovo su veštački uslovi, u stvarnom životu je nemoguće da se postigne ovako nešto.

Kada padne, ne dolazi do pojave vidljivih oštećenja, materijal je vrlo izdržljiv i pouzdan. Već prikazan u nezavisnim testovima, ovaj materijal može izdržati padove znatno bolje od bilo kog stakla.

Za sada će samo tri boje kućišta biti dostupne na tržištu – boja grafita, bronze i mint zelena. Ova poslednja boja je vrlo nežna i prijatna, iako su i druge boje dobre.

Dimenzije aparata su 161.6 × 75.2 × 8.3 mm, a njegova ukupna masa iznosi 192 grama. Nije najmanji uređaj, ali dobro stoji u ruci zbog zaobljenog kućišta. Ultra nema ravan ekran, što ga čini vrlo udobnim u ruci a zaobljene ivice su još jedan plus.

Bez obzira da li je potrebna futrola za ovaj model ili ne, odluka je samo vaša. Na tržištu su dostupna razne futrole ali imajte na umu da su mnoge napravljene drugačije, što će u velikoj meri otežati uzimanje S Pen bez gledanja.

Od uobičajenog - tu je zaštita od vode (IP68), standardni USB tip C konektor ali nema 3.5 mm, što je loša odluka.

Dostupan je slot za memorijsku karticu koji podržava dve nanoSIM kartice, ali ne i memorijske kartice a nalazi se na gornjem kraju. Postoji i eSIM podrška. Samo dve SIM kartice mogu da rade istovremeno, bez obzira na njihov format.

Prepoznavanje lica funkcioniše brzo, tehnologija se ni na koji način nije promenila u poređenju sa drugim modelima kompanije (više je nego sigurna, nemoguće je otključati telefon pomoću fotografija). Senzor za otisak prsta ugrađen je u ekran, izuzetno je brz, a u pitanju je ista generacija kao i na ostalim modelima. U poređenju sa kineskim vodećim modelima gde se koriste novi senzori i njihova brzina je unapređena, to je apsolutni nedostatak.

Tasteri za jačinu zvuka su smešteni na desnoj strani uređaja, tu je i on/off taster kojem možete dodeliti svoje aplikacije i funkcije. Frontalni zvučnik nalazi se sa gornje strane, glavni zvučnik je na dnu, a tu su i slušalice i priključak za punjenje.

Uređaj ima tri mikrofona koji zajedno savršeno vrše smanjivanje buke tokom razgovora, sagovornik ne čuje uličnu buku ili druge strane zvuke.

Nemoguće je naći grešku u kvalitetu izrade ili materijalima korišćenih za izradu ovog uređaja, sve je izvrsno i na nivou vodećih modela. Svima postaje jasno da su kompozitini materijali promenili naš svet - način na koji se izrađuju avioni, trkački automobili i još mnogo toga.

Ekran

Tehničke karakteristike ekrana su sledeće: 6.7 inča, 1080 x 2400 piksela, FHD + (20: 9), 393 ppi, SuperAMOLED Plus, automatska kontrola osvetljenosti, AlwaysOn ekran, Corning Gorilla Glass 5, HDR10 +.

Prvo na šta obratite pažnju jeste vrsta ekrana. Skuplji model koristi najnoviju generacija Dynamic AMOLED-a, ali ovde je ekran mnogo jednostavniji. Ovo je nivo prošlogodišnjih vodećih modela, ali ne i najnoviji Samsung-ov razvoj. Objašnjenje treba tražiti u ceni takvih rešenja, preskupa su. Ekran je dobrog kvaliteta, slika je odlična, ali u teškim scenarijima, na primer, u toku sunčanog dana na otvorenom pod drvećem, gde se smenjuju senka i sunce, beleži slabije rezultate nego ekran modela Ultra.

Druga važna tačka je nedostatak brzine osvežavanja ekrana od 120 Hz (uobičajenih 60 Hz je ovde). Neko ovo može smatrati nevažnim, ali zapravo je ovo jedna od ključnih promena na novim pametnim telefonima, iPhone se ne računa, od ovih uređaja ne očekujete ništa novo. Možda se odsustvo takve frekvencije već doživljava kao minus, što će mnogi uzeti u obzir.

Po podrazumevanom podešavanju, ekran je podešen na raspon boja "Saturated Colors" (postoji i "Natural Colors", u ovom režimu se povećava svetlina i kontrast slike a boje su jarke i upadljive. Nebo nije samo plavo, već ekstremno plavo. To nije tako dobro jer ne možete da odaberete šta želite da fotografišete, ali kada pregledate slike preko računara, sve je u redu. Možete uključiti "Natural Colors", iako su u okviru menija isključene.

Tradicionalno postoji plavi filter, tamna tema, uključujući mogućnost podešavanja rada po rasporedu. Prilagodljiva osvetljenost ekrana prilagođava se vašim željama. U manuelnom režimu, možete podesiti svetlost na 400 nita, u automatskom režimu ona doseže 1000 nita. Ovo vam omogućava čitanje informacija na ekranu telefona čak i pod najsjajnijim suncem.

Kao i uvek, tu je AlwaysOn Display režim koji omogućava prikaz sata, kalendar, slika u stanju mirovanja. U isto vreme, ekran ne troši mnogo snage, a to čini izgled telefona raznolikim.

U osnovi je ekran vrlo dobar, ali ne dostiže nivo starijih modela kompanije Samsung.

Baterija

Ugrađena Li-Ion baterija je kapaciteta 4300 mAh i podržava USB Power Delivery 3.0. Maloprodajno pakovanje podrazumeva i punjač od 25W, koji će bateriju napuniti do 100 odsto za 65 minuta. Za pola sata dobićete 57 odsto napunjenosti, za 45 minuta 79% a za 15 minuta 30%,

Bežično punjenje podržava do 15W snage, što vam omogućava punjenje pametnog telefona za 100-110 minuta. Takođe je veoma brz i izuzetno udoban za upotrebu. Potrebno vam je 10 minuta da se baterija napuni za nekoliko sati neprekidnog rada, što je izuzetna pogodnost. Već godinama ne praktikujemo da ostavljamo uređaje da se pune celu noć.

Reverzibilno punjenje omogućava punjenje dodataka ili drugog pametnog telefona, snaga je do 7.5W.

Najzanimljivija činjenica je vreme rada u stvarnim uslovima. Očekivali smo da će razlika u vremenu rada u odnosu na Note20 Ultra zbog drugačijeg ekrana, kako u rezoluciji, tako i u osvetljenosti pri maksimalnim vrednostima, biti primetna. Ali ispostavilo se da to vreme nije mnogo drugačije, u proseku uređaj radi dva dana, 3-4 sata rada ekrana dnevno, odnosno ukupno 7-8 sati po punjenju. Nismo koristili posebne režime uštede energije, prenos podataka je uvek uključen.

Ispostavilo se da je vreme rada jaka strana ovog modela, što čini da se uređaj razlikuje. Poseduje lošiji ekran od modela Ultra, ali nudi duže trajanje baterije. Zato morate da mislite šta vam je važnije. Za ljude koji su ekonomični i žele da postignu više vremena rada, postoje takve mogućnosti, mali trik i kao rezultat dobićete 10-12 sati rada ekrana u uobičajenim zadacima.

Opcije povezivanja

Postoji podrška za Wi-Fi 6 (802.11ax), kao i maksimalno združivanje LTE frekvencija.

Podrška za platne sisteme Samsung Pay, Google Pay, radi bez problema. Naravno, dostupan je NFC za sve što se može zamisliti.

Dostupan je Bluetooth 5.0, postoji podrška za slanje audio strima na više uređaja. Tu je i QuickShare funkcija koja vam omogućava da brzo pošaljete velike datoteke na druge uređaje kompanije Samsung (vrsta Wi-Fi Direct-a).

Memorija, čipset, performanse

Jedina verzija ovog mdoela jkoja je dostupna je ona sa 8/256 GB, bez memorijske kartice.

Model odlikuje Exynos 990 (7 nm) čipset i nema nedostataka po pitanju brzine rada, kako interfejsa tako i aplikacija drugih proizvođača. Ovo je veoma brz čipset, ima rezervu snage za nekoliko narednih godina. Na nekim tržištima se model isporučuje sa Snapdragon 865, nema posebnih razlika u performansama, trajanju baterije i kvalitetu. Mitovi da je Snapdragon bolji uopšte nemaju osnovu. Na neki način čipset kompanije Samsung pobeđuje u odnosu na Qualcomm, ali samo po nekim pitanjima. Pitanje je razumevanje ove razlike i onoga šta vam tačno treba od uređaja. Ako želite da igrate zahtevne igre, odaberite Qualcomm. Ako volite da slikate i snimate video zapise, onda Exynos. Razlika je u svakom slučaju minimalna, a u praksi gotovo neprimetna.

Korišćeni LPDDR5 RAM je brz i testovi to dokazuju. Pogledajte rezultate sintetičkih testova.

Rezultati ostalih sintetičkih testova su ispod.

Kamere

Prednja kamera je rezolucije 10 megapiksela, i u pitanju je ista kamera koja se koristi u svim najnovijim Samsung vodećim modelima, i ona pruža dobar kvalitet slike u različitim uslovima.

Za razliku od Ultra modela, obični Note20 koristi jedinicu sa tri kamere, koja izgleda mnogo jednostavnije.

Blok kamere malo štrči iz kućišta, što je veliki plus za ovaj model. Optički zum od 3x nije loš, modul dobro prikazuje sliku. Nivo kvaliteta kamera odgovara vodećim modelima, uređaj dobro snima (nazovimo ga old school, glavni modul je sličan uređajima prethodnih godina, mada su algoritmi i softver mnogo bolji).

Prvo, pogledajmo interfejs kamere i različite režime.

Pri snimanju video zapisa posebno pogledajte profesionalni režim. Ovde možete koristiti bežične slušalice kao mikrofon, što je vrlo zgodno.

Puno smo fotografisali kamerom ovog modela, zadovoljni smo rezultatom. Slike su dobre od prvog snimka i na suncu i noću. Pogledajmo uporedne snimke ovog modela sa onima nastalim modelom Note20 Ultra.

Takođe smo zainteresovani za poređenje fotografija onih nastalim modelom S20 FE.

Snimanje video zapisa podržano je u 8K (24 kadra), kao i 4K (do 60 kadrova) i nižim rezolucijama. Uređaj dobro snima video zapise, na njega nema pritužbi.

Rezimirajući utiske o kameri, želimo da primetimo da je ovaj model veoma dobar, to je vodeći model bez nedostataka u snimanju. I vrlo je lako snimati njime, za razliku od modela Ultra serije, gde se makro fotografija implementira na potpuno drugačiji način. Takođe postoji stara škola u svim oblicima. A kvalitet slika je ugodan.

Nekoliko reči o S Pen

S Pen je isti, njegova boja je uvek kao i boja kućišta.

Brzina snimanja i odgovora sada je takva da se čini kao da je foto papir ispred vas, a ne ekran pametnog telefona. Brzina odgovora Note10 je 42 ms, a kod Note20 je 26ms! U brojkama, to izgleda preterano, ali u svakodnevnoj upotrebi razlika nije primetna.

Pored ovoga, S Pen ne nudi nikakva poboljšanja, kao i ranije, možete je koristiti za daljinsko upravljanje vašim pametnim telefonom (kamera, video snimak ili ekran), gestikulacija u vazduhu je podržana, možete dodeliti i svoje. Najveća promena je ažurirana aplikacija Samsung Notes. Sada postoje datoteke sa kategorijama gde možete sačuvati beleške. Sinhronizacija beleški sa Microsoft-om OneNote, kao i lista zadataka (potreban vam je Microsoft nalog, ovo je „Link to Windovs“ funkcija).

Sâm alat u beleškama je postao puno lepši, aplikacija je pretvorena u napredni uređivač teksta s prepoznavanjem rukopisa. Možete ispraviti napisan tekst, možete promeniti njegovu veličinu i boju. Ali jedna od prijatnih karakteristika je snimanje zvuka u beleškama. Na primer, slušate predavanje, sednicu ili sastanak, smislite nešto važno za sebe i jednostavno snimite zvuk i paralelno pravite beleške na važnim mestima. Od sada vam beleške sa takvim zvukom prikazuju komentare i možete brzo da pređete na mesta gde ste primetili nešto važno. Stvar je jednostavna, ali u svakodnevnom životu će biti korisna mnogim ljudima.

Prepoznavanje geometrijskih oblika, kada se neravni krug pretvara u savršen, kao i drugi oblici. A tu je i mogućnost uređivanja PDF-a i to sa bilo kojim od dostupnih alata.

Nećemo govoriti o već standardnim mogućnostima S Pen-a, prepoznavanju rukopisa na bilo kom jeziku, prevod reči bilo gde na pametnom telefonu, prepoznavanje tekstova u slikama i njihov prevod u datoteke. Sve je to poznato.

Još jedna karakteristika je sposobnost crtanja u redovnom kalendaru iznad rasporeda. Odnosno, možete zaokružiti datume, dodati nešto ručno. Nema potrebe da unosite beleške ili događaje, samo možete crtati šta vam je potrebno. Na primer, lice ili istaknite neke dane.

Fantastično je raditi sa S Pen, a nijedna druga kompanija nije implementirala slične mogućnosti godinama. Dobro je što Apple stalno kopira ono što Samsung zaista radi u okviru S Pen, međutim, oni to rade u gotovo svemu.

Da biste istražili mogućnosti S Pen, možete pročitati recenziju modela Note10 +, gde je sve opisano u velikom broju detalja.

Softverske karakteristike

Slično kao i na Note20 Ultra pojaviće se bežični režim za DeX, to jest, možete da povežete pametni telefon sa televizorom, takođe povežite tastaturu i miš na televizoru i vaš radni računar je spreman! Nisu potrebne žice. I dalje ostaje otvoreno pitanje da li će karakteristika biti dodata prethodnim modelima.

Inače, ovo je isti OneUI, promene su neznatne.

Utisci

Frustrirajuće je kad vidimo članke sa naslovima „Pet konkurenata Note20“, kao i listu modela sa sličnom dijagonalom i nižom cenom. Ovim pristupom možemo sa sigurnošću reći da je Galaxy A51 mnogo zanimljiviji i jeftiniji, a podaci o prodaji će to samo potvrditi. Nažalost, linija Note nema direktnih konkurenata na tržištu, jedinstvena je zbog S Pen i nema svrhe da to negiramo. U opisu proizvoda postoji uobičajeni trik: „Ne uzimajmo u obzir S Pen, jer je nevažan, što znači da ovaj pametni telefon možemo upoređivati sa drugim modelima“.

Izbor Note20, i zaista bilo kog modela u liniji, izbor je S Pen. Niste sigurni da li su vam potrebne ove funkcije? Tada ima smisla razmatrati modele Galaxy S20 / S20 +, jer oni pobeđuju u mnogim aspektima (bolji ekran, podrška za memorijske kartice, a 5G nije naročito važan za mnoga tržišta još uvek).

Izbor između Note20 i Note20 Ultra postaje teži, po našem mišljenju skuplji model je lišen kompromisa, ali je njegova ergonomija lošija zbog veličine izbočenog bloka kamere. A cena je dosta viša, što će za mnoge biti ozbiljan razlog za razmišljanje. Novi sistem kamera u Ultra modelu takođe će vas naterati da se odlučite za slabiji model, ima ljudi koji nisu u stanju da ulože minimalan napor čak i u tako maloj količini, tako da imaju vrlo loše rezultate na slikama. Ovo podseća na ljude koji su jednom zamenili digitalni "point-and shoot“" fotoaparat za DSLR i pitali se zašto skupa kamera snima toliko loše, gore nego što je ranije snimao njihov jeftini aparat.

Moguće je da će biti važno za nekoga da pročita deset razloga za ovaj aparat i deset razloga protiv, mislimo da će u sažvakanom obliku to pokazati i prednosti i nedostatke uređaja.

Po ceni po kojoj se prodaje, ovaj uređaj se teško može nazvati pristupačnim, ali se za njega neprestano pojavljuju određeni popusti. A to je već mnogo atraktivnija ponuda. Na crnom tržištu cene su naravno niže nekih 20 odsto, ali da li vredi uzeti uređaj bez garancije, zavisi od vas.

Prelazak na ovaj uređaj zanimljiv je onima koji koriste stare Samsung-ove vodeće modele, pre svega liniju Note. Sa druge strane, već poznavajući mogućnosti S Pen, vredi razmotriti model Ultra, biće više utisaka, ali lošiji period trajanja baterije. Za one koji žele bolje kamere od onih koje vodeći modeli nude ove godine, takođe vredi pogledati stariji uređaj, upravo tu su na tržištu. Osnovni Note20 je satkan od kompromisa, Galaxy S20 FE će mnogima biti analogija modelu Note 20 u percepciji. Postoje i kompromisi u S20 FE, ali u drugim oblastima, na primer, postoji bolji ekran i brzina osvežavanja od 120 Hz. Ima o čemu da se razmisli, sa druge strane, nema S Pen.

O kvalitetu komunikacije nema se ništa reći, on ne pokreće nikakva pitanja, sve funkcioniše savršeno. Jačina zvona je iznad proseka, vibracija je takođe jaka. Uređaj izgleda kao istinski model za rad, vrsta uređaja koji radi svakodnevne poslove i omogućava vam da ispraznite glavu čitajući knjigu ili gledajući TV seriju. Uređaj se pokazao zanimljivim, ali, kao i uvek za liniju Note, nije potreban svima.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024