Galaxy M32 2021
2021. godina
6.4" OLED 90Hz, 83.9% body
20% G80, Android 11
RAM 4 GB, INT 64GB, EXT SDXC
25W, 5000 mAh Neizmenjiva
4 kamere, max 64MP
Test mobilni telefon Samsung Galaxy M32
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Galaxy M32. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Galaxy M32 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Sadržaj pakovanja

  • Pametni telefon
  • Punjač (15W)
  • USB kabl tipa C
  • Alat za izvlačenje fioke SIM kartice
  • Uputstvo

Specifikacije

Dimenzije i težina 159.3x74x8.4 mm, 180 grama
Materijali Plastika (plastika)
Ekran 6.4 inča, 1080x2400 piksela (20:9), 90Hz, SuperAMOLED, 411 ppi, automatska kontrola osvetljenosti (do 600 nita), AlwaysOn ekran, Corning Gorilla Glass 5
Operativni sistem Google Android 11.0, OneUI 3
Platforma MediaTek Helio G80 (12nm tehnologija), dva jezgra Cortex A75 do 2GHz, 6 jezgara Cortex A55 do 1.8GHz, Mali G52 MC2
Memorija 4GB RAM-a, 64GB ROM-a (49GB slobodno), microSD memorijska kartica do 1TB Opcija za 6/128, 8/128GB eMMC 5.1
Bežični interfejsi Wi-Fi a/b/g/n/ac, dvopojasni, Bluetooth 5.0, NFC
Mreža 2 G: 850/900/1800/1900
3 G: 850/900/1900/2100
4 G: B1/B2/B3/B5/B7/B8/B20; 4G TDD LTE B38/B40/B41
Dve SIM kartice, nanoSIM (nije kombinovani slot)
Navigacija GPS / GLONASS / Beidou / Galileo
Senzori i konektori USB tip C (USB 2.0), OTG
akcelerometar, senzor blizine, senzor svetlosti, žiroskop,
bočni senzor otiska prsta sa geomagnetnim senzorom
Otključavanje licem
Glavna kamera 64MP (f/1.8) + 2MP (f/2.4, senzor dubinske oštrine) + 8MP (f/2.2, širokougaoni) + 2MP (f/2.4-makro bez autofokusa), LED blic, 4K video zapis, elektronska stabilizacija, FullHD video
Prednja kamera 20MP (f/2.2), bokeh efekat, različiti dodatni efekti, bez autofokusa
Baterija Li -Ion 5000 mAh, vreme razgovora - do 33 sata, reprodukcija video zapisa - do 21 sat, trajanje baterije LTE - do 20 sati
Stepen zaštite Ne
Boje Bela plava
Zvuk FM radio
Sistem plaćanja Google Pay
SAR SAR za glavu: 0,56 W/kg
SAR za telo: 1,57 W/kg (evropska metoda ispitivanja)

Pozicioniranje

Samsung povećava prodaju A-serije i uticajem na tržište modelima sa M indeksom, oni izlaze u različitim bojama, sa različitim kapacitetom memorije, ali što je najvažnije, oni se promovišu na internetu, odnosno izvan glavnih kanala. Ovo je namerno ograničena ponuda, koja bi trebalo da bude zanimljiva u pogledu odnosa cene i kvaliteta. Linija sa M indeksom stvorena je kao protivteža kineskim proizvođačima, ali u uslovima totalnog deficita za sve, možemo reći da M32 model jednostavno dopunjuje liniju Samsung ponudu. Početno pozicioniranje je izgubljeno, a model se ne razlikuje mnogo od uobičajenog A32 modela. Ipak, postoje neke razlike. Dakle, senzor otiska prsta nije ugrađen u ekran, osvetljenost ekrana je smanjena, a dizajn više liči na prethodne modele nego na svetao i moderan dizajn Galaxy A32 modela.

Razlika u ceni ide u prilog A32 modela iako je skuplji, ali je istovremeno M32 zanimljiviji u smislu specifikacija, količini ugrađene memorije. Model M32 je za one koji pažljivo biraju pametni telefon za sebe i definitivno su svesni svih prednosti i nedostataka takvog modela.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Model je predstavljen u dve boje.

Imajte na umu da zadnji deo telefona ima boje koje se poigravaju na suncu. Ali plastika lako sakuplja otiske ruku, prlja se, takav uređaj treba brisati češće nego klasičan model ili mat A32 koji je mnogo praktičniji.

Dimenzije uređaja su 159.3 x 74mm x 8.4 mm, težina je 180 grama. Dobro leži u ruci, nema problema sa ergonomijom. Ekran je ravan, što je tipično za ovaj segment. Sa desne strane nalazi se senzor otiska prsta, koji dobro i pravilno reaguje na dodir.

Tu je i otključavanje licem i odlično radi. Ovde je važno napomenuti da se koriste i ubrzano i konvencionalno prepoznavanje, koji se ne može prevariti fotografijom ili video zapisom. Za Samsung Pay, samo se otisak prsta koristi kao autorizacija, tako da nema nikakvih problema.

Sa desne strane nalazi se upareni taster za jačinu zvuka i dugme za uključivanje / isključivanje (ugrađeno u senzor otiska prsta). Na suprotnoj strani možete videti otvor za dve nanoSIM kartice i memorijsku karticu microSD. Slot nije kombinovan, tako da niste ničim ograničeni.

Pri dnu se nalazi izlaz zvučnika, desno se nalazi glavni mikrofon (drugi na vrhu), kao i priključak od 3.5 mm. Zvučnik na donjem kraju zvuči dobro, dobro se čuje u različitim uslovima.

Prisustvo dva mikrofona i sistema za uklanjanje buke na ulici, u klubu i na drugim glasnim mestima jednostavno je nezamenljivo, uređaj ovde dobro radi svoj posao.

Zaključak je odličan kvalitet izrade, prijatan materijal i činjenica da model izgleda skuplje nego što zaista jeste. Želeli bi da ima zaštitu od vode, ali nema je u uređaju, kao što je nema kod većine direktnih konkurenata. Takođe, iz očiglednih razloga, nema prednje LED diode, jednostavno nije bilo mesta za nju.

Prikaz

Tehničke karakteristike ekrana su sledeće: 6.4 inča, 1080x2400 piksela (20:9), 90Hz, SuperAMOLED, 411ppi, automatska kontrola osvetljenosti (do 800 nita), AlwaysOn ekran, Corning Gorilla staklo 5. Kamera nije ugrađena u ekran, već je u pitanju izrez na ekranu.

Uređaj ima AlwaysOn mogućnost koja vam omogućava da vidite sat ili screen saver, ikone obaveštenja i mogućnost da brzo pređete na aplikacije.

Ekran je dobio podršku za 90Hz, što je lepo sa aspekta interfejsa. Ali grafički sistem ima mikro lag, pa ova opcija često ne dolazi punog potencijala.

Podešavanja ekrana su tipična, možete promeniti postavke boje.

Ekran ostaje čitljiv na suncu, osvetljenost je dovoljna za bilo koji posao. Dijagonala ekrana je idealna za gledanje video zapisa, pregled fotografija, čitanje tekstova. Ovo je svestran pametni telefon, a činjenica da ima tako dobar ekran izdvaja ga od konkurencije. Prisustvo AMOLED -a je veliki plus za ovaj segment.

Baterija

Pametni telefon ima ugrađenu Li-Ion bateriju od 5000 mAh, podržava brzo punjenje i dolazi sa punjačem od 15W. Nema bežičnog punjenja, ali to je normalno za ovaj segment.

Zvanično deklarisani parametri baterije su isti kao i oni koje smo dobili na testovima:

  • Vreme reprodukcije video zapisa pri maksimalnoj osvetljenosti - do 21 sat;
  • Reprodukcija zvuka - do 109 sati;
  • Pretraživanje Interneta putem Wi-Fi-a - do 20 sati, LTE - do 20 sati;
  • Vreme razgovora u 4G mreži - do 33 sata.

Sa prosečnim korišćenjem ovaj uređaj radi oko dva dana sa automatskim podešavanjem osvetljenosti pozadinskog osvetljenja (algoritam se prilagođava vama, i uopšte nije agresivan, osvetljenost je uvek udobna). Istovremeno, vreme rada ekrana je oko 7,5-8 sati.

Vreme punjenja baterije je oko 75-80 minuta.

Memorija, čipset, performanse

Samsung je koristio čipset MediaTek Helio G80 (12 nm tehnologija), ima dva jezgra Cortex A75 sa frekvencijom do 2GHz, 6 jezgara Cortek A55 sa frekvencijom do 1.8GHz, grafiku Mali G52 MC2. Možete pogledati rezultate sintetičkih testova.

Podržane su memorijske kartice do 1TB.

Što se tiče performansi, Galaxy M32 je prošlogodišnji model, što izgleda tužno jer je napredak u ovoj oblasti bio neophodan. Ovo je jedan od razloga zašto mislim da Galaxy M32 nije dobra vrednost za novac.

Komunikacione sposobnosti

Galaxy M32 ima dvopojasni Wi-Fi, što je već veliki plus, podržava VHT 80, koji pruža dobre brzine prenosa podataka. Za razliku od starijih modela, ANT + nije podržan. Ali skup frekvencija za LTE je primetno manji od onog istog A51.

Verzija Bluetooth 5.0, NFC (Google Pay) je prisutan, sve radi sasvim u redu.

Sa stanovišta navigacije, sve je takođe jako dobro (GPS/A-GPS/GLONASS/Beidou), hladan start na gradskim ulicama traje 2-3 sekunde, tačnost navigacije je odlična, nema zamerki.

Kamera

Interfejs kamere je poznat po drugim Samsung modelima, ovde nema iznenađenja. Postoje Pro režim, AR Emoji i drugi efekti.

Prednja kamera od 20MP (f/2.2), bokeh efekat, različiti dodatni efekti, bez autofokusa. Pogledajte primer slike, ovde je sve poznato i na nivou drugih modela.

Modul glavne kamere sastoji se od četiri objektiva.

Pogledajmo primere fotografija i video zapisa, nisu uporedivi sa vodećim modelima, ali u ovom cenovnom segmentu nije tako loše, ovo je tipičan kvalitet za modele ovog nivoa.

Softver - karakteristike

Model je prvobitno zasnovan na Androidu 11 i OneUI 3, odnosno, ovo je najnovija verzija interfejsa, koji se u doslovnom smislu može nazvati jednim od najboljih u smislu fleksibilnosti postavki i mogućnosti, i u drugim tačkama.

Nekoliko reči o multimedijalnim mogućnostima uređaja. Ima ugrađen radio sa mogućnošću snimanja programa. Slušalice služe kao antena.

Standardne aplikacije predstavljene su kalkulatorom, menadžerom datoteka, diktafonom i drugim aplikacijama koje su neophodne za udoban rad.

Za razliku od starijih modela, ovde nema Bixby skripti, ovo je očigledno marketinška podela na starije i novije modele. Funkcija je super, a činjenica da je softver i da je uklonjen sa novijeg modela nije ohrabrujuća, situacija se ponovila i prošle godine.

Utisci

Nema žalbi na kvalitet prenosa glasa tokom poziva, ovaj uređaj dobro radi. Snaga vibracije je prosečna.

Nažalost, model bi se mogao nazvati prolaznim, da nije opšte situacije na tržištu, što je učinilo takve uređaje uočljivim i adekvatnijim u pogledu odnosa cena/kvalitet. Dizajn modela A32 nam se mnogo više dopada, jer je jednostavniji.

Snažan konkurent Galaxy M32 je Poco X3 NFC. Nedostatak Poco X3 je IPS ekran, iako će neko to smatrati, naprotiv, velikim plusom. Manja osvetljenost. Senzor otiska prsta sa strane. Ali performanse procesora su veće.

Samsung Galaxy M32 se pokazao kao prilično zanimljiv uređaj sa dugim trajanjem baterije i odličnim ekranom. Može se preporučiti onima koji iz nekog razloga ne žele da kupe Galaxy A32, ali generalno su ovi modeli međusobno uporedivi.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024