GT Neo2 2021
2021. godina
6.62" OLED 120Hz, 85.7% body
51% 870 5G, Android 11
RAM 8 GB, INT 128GB, EXT nema
65W, 5000 mAh Neizmenjiva
3 kamere, max 64MP
Test mobilni telefon Realme GT Neo2
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Realme GT Neo2. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Realme GT Neo2 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Sadržaj pakovanja

  • Pametni telefon
  • SuperDART 65W brz punjač sa USB kablom tipa C
  • Alat za izvlačenje SIM ležišta
  • Silikonska futrola
  • Uputstvo
  • Garantni list

Specifikacije

Dimenzije i težina 162.9 x 75.8 x 8.6mm, 200 grama
Izrada kućišta Sigurnosno staklo napred, plastični okvir, staklo pozadi
Ekran 6.62 inča, 2400x1080 piksela (Full HD+), AMOLED, brzina osvežavanja 120Hz, brzina uzorkovanja sloja dodira 600Hz, odnos širine i visine slike 20:9, gustina piksela 397ppi, raspon boja 100% DCI-P31, pedantna osvetljenost AlwaysOn Display
Operativni sistem Google Android 11, Realme UI 2.0
Platforma Qualcomm Snapdragon 870 5G (7nm), Adreno 650 grafika
Memorija 8/128 GB ili 8/256 GB, 12/256GB, UFS 3.1, bez memorijskih kartica
Bežični interfejsi Wi-Fi a/b/g/n/ac 2.4/5 GHz, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 (aptX HD), NFC
Audio Nema priključka od 3.5 mm
Net 2G: 850, 900, 1800, 1900 MHz
3G: B1/B2/B4/B5/B6/B8/B19
opsezi 4G: LTE FDD opsezi: B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8/B18/B19/B26/B28A
TD-LTE: B34/B38/B39/B40/B41(2515-2675MHz)
5G: SA:N41(2515-2675MHz)/N78/N1/N3/N5/N8/N28A) NSA:N41(2515-2675MHz 2675MHz)/N77/N78
Dual Nano SIM
Navigacija GPS, AGPS, GLONASS, GALILEO, Beidou
Senzori i konektori Optički skener otiska prsta (na ekranu), akcelerometar, senzor svetlosti, blizina, kompas, USB tip C
Glavna kamera 64 MP, širokougaoni (Soni IMX682), Quad Baier, otvor blende f/1.88, veličina piksela 0.8 µm, PDAF (automatsko fokusiranje sa detekcijom faze)
8 MP, ultra širokougao, f/2.3, 1.12 µm, polje od 119° prikaz
2 MP, makro, f/2.4, 1.75µm

Snimanje videa:
– 2160P@30fps, 1080P@30/60fps, 720P30/60fps
- Usporeno: 1080P@120/480fps i 720p@240/120fps
- Ultra stabilizacija (UIS/UIS Max)
- Režimi 4K@60fps i širokougaoni objektiv nije podržan

Prednja kamera 16 MP, širokougaoni, f/2.5 otvor blende, 1µm, 78° HDR, panoramsko snimanje
1080P pri 30fps video snimanje, režim ulepšavanja
Baterija Li-ion 5000 mAh, SuperDart 65W brzo punjenje, brzo punjenje i podrška za punjenje drugih uređaja, vreme punjenja do 100% za 33 minuta
Boja Crna, plava, zelena (neo crna, neo plava, neo zelena)

Pozicioniranje

Realme postepeno juriša na srednji segment, pokušavajući da pruži dobar odnos cene i kvaliteta tako da kupci povezuju brend sa zanimljivim proizvodima. GT linija izgleda povoljno u ovom aspektu, jer daje veoma atraktivne modele uz pristupačnije cene. Svi modeli GT linije su manje-više isti po platformi, dok po procesorima i veličinama memorije variraju, ali se koriste slična dizajnerska rešenja.

Dakle, GT Neo2 5G je model koji je pozicioniran iznad GT Master Edition modela, a nije vodeći.

Nisu svima potrebne mogućnosti ovog konkretnog uređaja, ali izgleda povoljno u smislu baterije i brzine punjenja. Odličan uređaj za novac, sa sigurnošću se može nazvati jednim od najzanimljivijih u ovoj klasi. Činjenica da nije reč o velikom A brendu, može uticati na potencijalnog kupca, jer ima puno modela u ovom cenovnom segmentu. Ali ako ostavimo po strani nepoverenje prema brendu zbog njegove niske popularnosti kod laika, dobijamo veoma interesantno rešenje. Hajde da bliže pogledamo ovaj uređaj.

Dizajn, dimenzije, pozicioniranje

Model je dostupan u tri boje - crna je standardna, ali druge dve su veoma svetle.

Za one koji žele da sačuvaju uređaj, priložena je futrola.

Dimenzije uređaja su tipične za takav ekran - 162.9 x 75.8 x 8.6 mm, težina 200 grama. Pametni telefon je veoma udoban. Ergonomija je dobra i nema šta da se zameri.

Ako pogledate prednju površinu primetećete film zaštitu. Generalni problem svih Realme modela, ova film zaštita brzo postaje neupotrebljiva.

Na poleđini vidite stakleni umetak oko bloka kamere, prilično prijatno deluje.

Kontrole su raspoređene na sledeći način: na levoj strani - tasteri za jačinu zvuka, na desnoj strani - taster za uključivanje/isključivanje.

Na donjem kraju možete videti USB Tipe C konektor, tu su mikrofon i zvučnik, drugi mikrofon je pomeren na gornji kraj. Tu je i ležište za dve nanoSIM kartice (uređaj ne podržava eSIM).

Gornji zvučnik se nalazi na prednjoj ploči iznad ekrana. Stereo u ovom modelu je implementiran, prilično glasan i dobro prepoznatljiv.

Okvir uređaja je napravljen od plastike, ali tog osećaja nema. Senzor otiska prsta je ugrađen u ekran, radi brzo i besprekorno. Ali više volim otključavanje licem, koje koristim.

Nema zamerki na kvalitet izrade uređaja, sve je na nivou, nema šta da se zameri.

Ekran

Kratke specifikacije: 6.62 inča, 2400x1080 piksela (Full HD+), AMOLED E4, brzina osvežavanja 120Hz, brzina uzorkovanja sloja dodira od 600Hz, odnos 20:9, gustina piksela od 397 ppi, 100% DCI-P3, svetlina boja 100%.

U podešavanjima uvek možete uključiti frekvenciju od 120Hz, ili je možete podesiti da se uključuje automatski, druga opcija je poželjnija jer će baterija duže trajati.

Sviđa mi se AoD funkcija, početni ekrani i opcije sata su dobri. Ali ako uređaj neko vreme leži nepomičan, ekran postaje prazan. Takođe primećujem nisku osvetljenost u ovom režimu, očigledno nije dovoljna.

U podešavanjima postoji DC Dimming, treperenje ekrana je smanjeno, ali reprodukcija boja pati, ovde morate da odlučite za jednu stvar. Uređaj koristi poseban program kako bi fotografije i video snimci na ekranu izgledali svetlije, njegov rad je primetan na video snimku.

Ne mogu reći da se ekran poklapa sa vodećim modelima kompanije Samsung ili Apple, gde takođe postoje ekrani kompanije Samsung. Ali za ovaj cenovni rang, ekran je odličan, ima sve što vam je potrebno za svakodnevnu upotrebu.

Za podešavanje osvetljenosti pozadinskog osvetljenja koriste se dva RGB senzora (kao kod vodećih), osvetljenost se podešava u 4096 koraka. Što je, po mom mišljenju, definitivno suvišno, a ovo je više cifra za iskazivanje tehničkih mogućnosti, u životu nikada nećete videti takav sistem u promeni osvetljenosti.

Na suncu, osvetljenost može da dostigne 1300 nita, ekran ostaje čitljiv, sve je u redu. Ali film, naravno, smeta i treba ga ukloniti.

Sviđa mi se ekran na ovom modelu, bolji je nego što se obično nalazi kod uređaja ovog cenovnog ranga.

Baterija

Ugrađena baterija ima kapacitet od 5000 mAh. Uključen je Dart punjač od 65W, za petnaest minuta ćete dobiti 50% punjenja, a za 33 minuta - svih sto. Provereno je u praksi i radi.

Minus modela, na koji sam slučajno naišao. Ostavio sam uređaj kod kuće i otišao na odmor na nedelju dana, a kada sam se vratio, standardno punjenje je treperilo prvih deset minuta i odbijalo da napuni uređaj. Morao sam da ga „pokrenem“ sa običnog punjača drugog proizvođača (ne tako brzo), onda je nastavio normalno da se puni i koristi. Mala, ali dosadna greška. To je povezano sa činjenicom da je baterija fizički podeljena na dve, po 2500 mAh, što obezbeđuje rekordno brzo punjenje.

Govoreći o autonomiji pametnog telefona, ako uzmemo prosečne pokazatelje mešovite upotrebe bez igrica i "teškog" softvera, onda je sasvim realno dobiti dan i po rada sa 5-6 sati rada ekrana, ako malo smanjite osvetljenost i ne koristite bežične protokole, onda možete doći do kraja drugog dana rada sa jednim punjenjem.Situacija je već poznata, pokazatelji su adekvatni.

Memorija, čipset, performanse

Uređaj je dostupan u varijanti 8/128 GB (UFS 3.1). Memorija je brza, i RAM i interna, što veoma dobro utiče na performanse sistema. Nažalost, memorijska kartica uopšte ne postoji.

Qualcomm Snapdragon 870 5G čipset je adekvatan za model i daje dobre performanse. U sintetičkim testovima, uređaj se ponaša ovako.

U svakodnevnom radu model se dobro pokazao, a ako ne igrate teške igre na maksimalnim podešavanjima, onda se uređaj uopšte neće zagrejati, sa svim zadacima se nosi trenutno.

Opcije komunikacije

Podrška za 5G znači da uređaj u odgovarajućim mrežama može dati maksimalne brzine.

Takođe podržan je Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, kao i NFC. O navigaciji ne mogu reći ništa loše, uređaj dobro određuje vašu lokaciju, tu nema grešaka.

Kamere

Akcenat je na tome da se koristi glavni modul kompanije Sony, što daje nešto bolje noćno snimanje nego inače. Ali imao sam čudne utiske o glavnom modulu kamere, tipično za srednji segment. Postoje i HDR i AI, oni primetno menjaju boju slika. Ulični režim je dodatni režim snimanja u kome kamera primenjuje dodatne filtere.

Režim AI portret u boji izgleda spektakularno, što vam omogućava da istaknete nijanse crvene, plave ili zelene kada snimate video, dok snimate video, takođe možete da snimate fotografije. Generalno, postoji mnogo režima za snimanje fotografija i video zapisa, bilo da se snima na dve kamere u isto vreme, režim „Film” sa profesionalnim podešavanjima ili snimanje zvezdanog neba sa dugom ekspozicijom.

Uz glavno sočivo je osrednji „ultra širok” senzor sa stabilnim radom i podešenim dinamičkim opsegom. Dodatni makro senzor od dva megapiksela, veoma je jednostavan.

Ipak, koristi se jedna prednja kamera, kvalitet slike je normalan.

Softver

Unutar Androida 11, je Realme UI 2.0. Prilično prijatan interfejs, u njemu nema posebnih ukrasa, ali možete ga koristiti udobno, iako je na nekim mestima preopterećen. Pogledajte primere interfejsa.

Utisci

Kvalitet poziva je dobar, poziv je glasan, vibracije su prosečne. Po ovoj ceni, dobijamo veoma zanimljiv uređaj. Možda biste želeli da pogledate GT Master Edition, koji ima malo manju bateriju, jednostavniji čipset, malo jednostavniji ekran. Ali generalno, uređaji su iz iste serije. Jasno je da postoje različiti segmenti cena, ali u poređenju sa starijim modelom nema toliko razlika.

Formalno, možemo reći da je direktni konkurent za ovaj model Galaxy A72.

Tu je i Poco F3, isti čipset i više memorije. Generalno, dostojna alternativa koja se može ravnopravno takmičiti sa ovim uređajem - razlikuju se u detaljima i koštaju otprilike na istom nivou. Ovde se postavlja pitanje šta vam je tačno potrebno.

Postoji mnogo različitih modela u ovom segmentu, možete izabrati onaj koji vas zanima, ali bih vam skrenuo pažnju na GT Master Edition, ovaj pametni telefon je zanimljiv u odnosu cena/kvalitet, posebno danas, s obzirom na njegovu cenu .

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024