Mate Xs 2 2022
2022. godina
7.8" OLED 120Hz, 89.8% body
58% 888 4G, EMUI 12
RAM 8 GB, INT 256GB, EXT NM
66W, 4600 mAh Neizmenjiva
3 kamere, max 50MP
Test mobilni telefon Huawei Mate Xs 2
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Mate Xs 2. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Mate Xs 2 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kod mene se davno pojavio uređaj pod nazivom Huawei Mate Xs 2. Tokom ovog perioda, jasno sam formirao svoje mišljenje o pametnom telefonu. Međutim, biću iskren kada je u pitanju ovaj uređaj, danas ste oduševljeni a sutra vas potpuno razočara.

Jasno da je ovo druga verzija „savijenog“ pametnog telefona. Samo da vas podsetim da je postojao Mate X, a zatim su inženjeri i programeri smislili napredniju verziju Mate XS. A između je bio X2, koji je imao klasičan dizajn nalik na preklop.

Mate XS 2 koji testiramo, izdvaja se među nekoliko sklopivih pametnih telefona sa jedinstvenim dizajnom koji vam omogućava da pristupite velikom ekranu ne na tradicionalan način „knjige“, ​​već okrećući ekran. Ovaj mehanizam je nazvan Falcon Wing. Inače, vrata u električnom automobilu Tesla Model X imaju sličan naziv.

Iskustvo rada sa dizajnom Falcon Wing-a na početku vašeg puta poznavanja pametnog telefona prija i pleni, ali onda može razočarati, a nakon nekog vremena ponovo ćete biti zainteresovani. I tako u krug.

Specifikacije

Dimenzije i težina Visina: 156.5mm

Širina: Otvorena: 139.3mm, Preklopljena: 75.5mm
Dubina: Otvorena: 5.4mm-11.1mm, Preklopljena: 11.1mm
Težina: 255gr
Ekran Rasklopljeno: 7.8"
Presavijeno: 6.5"
Tip: OLED
Brzina osvežavanja: do 120Hz
PVM zatamnjenje: 1440Hz Brzina
Uzorkovanja: do 240Hz

Rezolucija:
Rasklopljeno: 2480×2200 piksela
Sklopljeno: 2480×1176 piksela
Operativni sistem Google Android 11, EMUI 12
Platforma Qualcomm Snapdragon 888
5nm
1 Kryo 680 Prime (Cortex-X1) jezgro na 2840MHz,
3 Kryo 680 Gold (Cortex-A78) jezgra na 2420MHz i
4 Kryo 680 Silver (Cortex-A55) jezgra na 2420MHz.
Memorija 8/512 GB + NM memorijska kartica do 256 GB
Bežični interfejsi Wi-Fi a/b/g/n/ac/ax, 2x2 MIMO, HE160, 4096 QAM, 8 zvučnih prostornog toka MU-MIMO
Bluetooth 5.2, SBC, AAC
NFC
Mreže 4G FDD LTE: Opsezi 1/2/3/4/5/7/8/12/17/18/19/20/26/28
3G: Opsezi 1/2/4/5/6/8/19
2G: Bands 2/3/5/8
Navigacija GPS (dva L1 + L5 opsega), AGPS, GLONASS, BeiDou (tri B1I + B1C + B2a opsega), Galileo (dva E1 + E5a opsega), QZSS (dva L1 + L5 opsega), NavIC
Senzori i konektori USB Tip C (USB 3.1), OTG
Gravitacioni senzor
Skener otiska prsta
Holov senzor
Barometar
Žiroskop
Kompas
Svetlosni senzor
Senzor blizine
Laserski senzor
Senzor temperature u boji
Glavna kamera 50MP True-Chroma (f/1.8)
13MP Ultra-široki ugao (f/2.2)
8MP Tele 3.5x (f/2.4) sa OIS -om
Prednja kamera 10.7MP, f/2.2
Baterija 4600 mAh, 66W Huawei SuperCharge
Boja Crna, ljubičasta i bež

Sadržaj pakovanja

 • Pametni telefon
 • Punjač
 • USB Tip-C kabl
 • Brzi korisnički vodič
 • Alat za vađenje SIM kartice
 • Zaštitna futrola
 • Uputstvo za upotrebu
 • Garantni list
 • Bezbednosna uputstva

Dizajn

Sada ukratko o dizajnu: jednako je neočekivano kul i neupadljiv u isto vreme.

Telefon leži na stolu i privlači ogromnu pažnju: glatak sa svih strana, sa hromiranim rubom na dnu, sa neobičnom šarom, čudnim krajem na dnu, sa nagoveštajem da imate neobičan uređaj pred vama. A ako okrenete uređaj naopako, onda je sve još izraženije.

Mate XS 2 je zaista atraktivan pametni telefon. Međutim, u ruci to ne izgleda tako: težak (255 grama), debeo (11 mm), sve glatko, pa čak i sa filmom na ekranu koji se stalno dodiruje prstima kada prevlačite s desna na levo.

Gledajući unapred, reći ću da se upravo ovaj film pomera do ivice ivice kada se ekran otvori! Kako? Kada okrenete ekran naopačke, on delimično ulazi u desnu stranu kućišta. Samo par milimetara. Ovo vam omogućava da "razvučete" glavni ekran do te mere da postane potpuno ravan. A kada ga preklopite, ekran lagano klizi sa desne strane i povlači film zajedno sa sobom. U stvari, zato se to snažno oseća tokom pokreta zamahom. Najverovatnije je nemoguće ukloniti film.

Važna napomena. Film, inače, ima veoma dobar antirefleksni premaz, ali slaba oleofobna svojstva: prekriven je otiscima prstiju, posebno na poleđini, jer je zadnji panel glavni ekran koji je okrenut na drugu stranu.

A sada dolazimo do pitanja praktičnosti takvog dizajna.

Zadnja strana uređaja je ekran. I ima film na sebi. Već razumete logiku. Štaviše, zbog nedostatka zaštite od vode, svoj pametni telefon možete staviti na sto, na koji je slučajno prosuta neka tečnost, i dobiti veliki problem.

Da bi se izbegli takvi problemi, u paketu je uključena futrola. Kod otvaranje ekrana, poklopac nije fiksiran na levoj strani. U trenutku potpunog otvaranja ekrana, čini se da se kućište drži samo na desnoj polovini, a leva će visiti.

Drugi poklopac može držati uređaj na takav način da poprimi oblik kuće. Verovatno je zgodnije gledati video.

Generalno, bilo mi je nezgodno da koristim uređaj u futroli. Ali ne postoji drugi način da zaštitite uređaj.

I to sve zato što je mehanizam za otvaranje previše neobičan.

Za poređenje: dimenzije Huawei-a i Xiaomi Mi 11 Ultra

O Falcon Wing-u

Čini mi se da je stvaranjem takvog mehanizma Huawei jednostavno želeo da uradi nešto novo i neobično, a ne kao svi ostali.

Da biste otvorili ekran, potrebno je da ga okrenete sa zadnje strane. Nelogičnost Falcon Wing mehanizma.

U slučaju Fold-uređaja, vi intuitivno otvarate uređaj kao knjigu za čitanje, a kada biste završili sa pregledom informacija, zatvorite knjigu, usmeravajući dve polovine jedna prema drugoj.

Ali Mate XS 2 ima neki nedovršeni trenutak u ovom pogledu. Kao da niste završili posao, jer se ekran zapravo nije zatvorio, već se izokrenuo u suprotnom smeru.

Još jedna važna tačka. Kada zatvorite Fold-uređaj (analogija sa knjigom), pravite prirodan napor: spojite dlanove i zalupite dve polovine ekrana. To je logično, zgodno i razumljivo intuitivno.

Kada imate Falcon Wing ispred sebe, morate da napravite neobične pokrete levom rukom, kao da okrećete uređaj naopačke. I da biste završili posao, ponovo pravite čudne pokrete.

Štaviše, Mate XS 2 ima veoma čvrst mehanizam, tako da svaki put morate da uložite napor. Ovo nije isto što i lako zaklopiti Fold uređaj.

Nemoguće je otvoriti ili zatvoriti Mate jednom rukom.

U YouTube video snimcima ljudi lako demonstriraju otvaranje i zatvaranje mehanizma XS 2. Ali u stvari, on nije tako lako savitljiv kao što se čini.

Za mesec dana aktivnog rada nisam mogao da se naviknem na Huawei mehanizam. Za mene je to nelogično i neprirodno.

Takođe, Mate XS 2 ima dve polovine različite širine! Desna je veća od leve za oko 10 mm!

Pozitivne tačke:

 • Skoro ravna površina
 • Šupljina se skoro ne oseća prstima
 • Vizuelno, nabori su skoro nevidljivi

Sve to izgleda definitivno bolje od Samsung Galaxy Fold i Flip uređaja.

Kada je zatvoren, Huawei Mate XS 2 se oseća kao veliki, debeo pametni telefon koji ne pokazuje ništa od svojih jedinstvenih sposobnosti. Desna strana prati krivinu leve strane, čak i u smislu osećaja površine.

Inače, blogeri na YouTube-u su me baš iznenadili. Kažu da će vlasnici Mate XS 2 i dalje koristiti uređaj savijen u 90% vremena. Dakle, kažete da ćete otvoriti veliki ekran samo 10% vremena? Da li vam je onda zaista potreban skupi sklopivi pametni telefon?

Koristio sam Mate sa otvorenim ekranom 90% vremena. Očigledno, zato sam imao takvo mišljenje o mehanizmu.

Uređaj je dostupan u tri boje: bež, ljubičasta i crna. Tekstura leđa je veoma prijatna na dodir.

Tasteri i elementi

Na dnu su:

 • Glavni mikrofon
 • USB Tip-C
 • Zvučnik
 • Slot za SIM karticu i NM memorijsku karticu

Na vrhu:

 • Dodatni mikrofon
 • Zvučnik

Sa desne strane je ravno, udubljeno dugme za napajanje sa ugrađenim skenerom otiska prsta, tasterom za kontrolu jačine zvuka.

Na zadnjoj strani:

 • Dvostruki bljesak hladnog i toplog sjaja
 • Tri sočiva
 • Mikrofon
 • Laserski fokus
 • Dugme za otvaranje zadnje polovine ekrana

Na vrhu prednje strane nalazi se zvučnik. Veoma glasan, bas. Tu je i selfi kamera. Ali skrivena je ispod filma.

Ekran

U stvari, ovde vredi govoriti samo o jednom displeju, jer se „mali“ (6.5 inča) dobija preklapanjem jedne od polovine.

Dijagonala 7.8 inča, odnos širine i visine - 8:7.1; gustina piksela - 424 PPI (2480x2200 piksela), 120Hz. Naravno, tu su zaobljene ivice i sam ekran.

Što se tiče kvaliteta matrice, ovo je jedan od najboljih ekrana sa svih tačaka gledišta. Ne znam ni šta da kažem. Slika je neverovatno šarena, jasna, bez ikakvih izobličenja boja.

Maksimalna osvetljenost u ručnom režimu je 730 cd/m2. U automatskom - dostiže 800 cd/m2.

Faktor talasanja PVM ne prelazi 15% sa osvetljenošću u opsegu od 0-20%. Na ostatku raspona, KP ne više od 7%.

Postoji AOD režim. Ista je kao i na drugim Huawei uređajima. Radi čak i kada je telefon rasklopljen. Samo AOD se prikazuje u centru ekrana.

Aspekt je malo čudan, u stvari - kvadrat. Ali informacija odgovara više od bilo kog drugog pametnog telefona klasičnog dizajna.

Kada se ekran otvori otprilike u sredini delovanja mehanizma, na levoj strani ekrana se pojavljuje slika. Isto tako nakon zatvaranja.

Animacija je što je moguće glatkija, nije pocepana. Skala se automatski podešava. U stvari, ikone su poređane po širini.

Ako koristite sliku na radnoj površini u vertikalnom formatu, tada se odmah pravi kvadratni obrez tako da se slika u budućnosti pravilno prikazuje na velikom ekranu.

Ako govorimo o tastaturi i unosu informacija, tada vam je u početku dostupna ugrađena Celia tastatura. Zanimljiva je po tome što je podeljena na dve polovine, desnu i levu - za kucanje desnom ili levom rukom.

Ideja je kul, ali je malo nepraktično.

Svidela mi se Indeks tastatura. Ona je velika i osetljiva. Ali uglavnom se koristi Microsoft tastatura (ranije SviftKey).

Međutim, kucanje na Mate XS 2 i dalje nije baš udobno, pošto su dimenzije i dalje neobične: to nije klasična tastatura za laptop, ali nije uska, poput pametnog telefona.

Začudo, proizvođač nije vodio računa o tastaturi kada je uređaj bio delimično presavijen. Ako možete da kucate tekst na Galaxy Fold-u kao na laptopu, onda to ne možete da uradite na Mate XS 2 – ekran se odmah ispravi.

Uopšteno govoreći, za Huawei mehanizam nije urađeno ništa originalno softversko, osim prikazivanja podataka sa glavnih kamera na zadnjoj strani kada je ekran isključen.

Važna tačka: pri rasklapanju i preklapanju dodirni deo pametnog telefona delimično prestaje da radi. To jest, uređaj razume da pokušavate da izvršite akciju i isključuje senzor. I delom zato što softver jasno prati vaše radnje, a u nekim slučajevima senzor se i dalje ne isključuje. Ukratko, prilikom rasklapanja i preklapanja, malo je verovatno da ćete poremetiti podešavanja telefona ili slučajno prevući ikone sa mesta na mesto.

Želeo bih da primetim da su programeri Mate XS 2-a, po mom mišljenju, napravili jednu grešku: nisu trebali da naprave „mali“ ekran od 6.5 inča. Takav ekran ne traži od vas da otvorite uređaj da biste pristupili ekranu od 7.8 inča. "Mali ekran" je trebalo da bude oko 6 inča. Pogrešno mišljenje da spoljni ekran treba učiniti velikim. Zbog toga se ispostavlja da će vlasnici Mate XS 2 i dalje koristiti uređaj u presavijenom stanju 90% vremena. Nema motivacije za otvaranje uređaja!

Vreme rada

Pametni telefon Huawei Mate XS 2 ima dve baterije ukupnog kapaciteta 4600 mAh. Ovo je sasvim logično, s obzirom na debljinu polovina u rasklopljenom stanju.

Imao sam uređaj pri ruci skoro mesec dana, pa evo tačnih podataka o vremenu rada:

 1. "Sleep" u AOD režimu - minus 5-7% za 10 sati
 2. Igre poput Call of Duty u proširenom obliku - 5-6 sati
 3. Gledanje FullHD videa u proširenom obliku - 12 sati
 4. Gledanje FullHD videa u zatvorenom obliku - 13 sati
 5. Rad ekrana u proširenom obliku - 4-4.5 sata
 6. Rad ekrana kada je zatvoren - 4.5-5 sati
 7. WhatsApp audio razgovori - 5 sati

Ne bih rekao da su brojke male. Oni su plus ili minus isti kao većina vodećih Huawei uređaja. Imam mali Zenfone 8 koji daje do 4.5 sata rada ekrana, a kod ovog modela imamo ogroman ekran - 7.8 inča! Pokazuje isti iznos. Rezultati su slični kada se poredi sa sa Galaxy Fold-om i nekim drugim uređajima na sklapanje. I tamo je radno vreme bilo sasvim adekvatno.

Puni se iz sopstvenog punjača na 66W za 55 minuta.

Opcije komunikacije

Ovde nema iznenađenja: dobar uređaj za komunikaciju. Nema GPS grešaka, nema gubitka Wi-Fi veze. Pametni telefon radi samo sa 4G.

Odvojeno, vredi napomenuti da na Mate XS 2 u VoWi-Fi režimu može doći do problema sa pozivima. Iz nekog razloga, Mate je počeo da gubi kontakt: nakon minuta komunikacije, sagovornik prestaje da me čuje. Prvo sam se žalio na telekom operatera, a onda sam odlučio da isključim VoWi-Fi. I sve je došlo na svoje mesto. Inače, sa Huawei P20 Pro imao sam sličan problem.

Kamere

Ovde vidimo klasični set kamera: 50MP (27mm, f1.8) - glavna kamera, 13MP (13mm, f/2.2) - širokougaona, 8MP - 95mm zum (f2.4) . Imajte na umu da ne postoji TOF modul za zamagljivanje pozadine.

Odmah ću vam reći o kameri sa uvećanjem od 3.5x. Na njoj je teško slikati zbog periodičnog prebacivanja na glavni modul. Izuzetno osetljiv na svetlost: ako nije sunčan dan, dobićete isečene snimke sa glavnog modula od 50 megapiksela, tako da nisam ni pokušao da snimim nešto pametno sa ovim zumom od 3.5x.

Širokougaona kamera ima nisku rezoluciju od 13MP po savremenim standardima. Međutim, kvalitet je dobar. Uglavnom se "vadi" zbog cool algoritama za naknadnu obradu fotografija.

Glavni modul odlično slika. To jest, ništa gore od Xiaomi 12 Pro, Mi 11 Ultra i tako dalje. I dan i noć, i po jakom sunčanom vremenu - sve uvek izlazi savršeno. Čak i u potpunom mraku, hardver i softver će maksimalno istegnuti okvir.

HDR režim je prosečan, ne pokušava da izbaci svetle i tamne scene. Na primer, Xiaomi-jev HDR režim radi agresivnije.

Tradicionalno za Huawei (i ne samo) "širina" je takođe makro modul. U podešavanjima izaberite „makro“, a softver kreira mali usev iz širokog ugla. Minimalna udaljenost od objekta je oko 5 cm.

Glavna kamera je sposobna da snima 4K video pri 60 fps. Kvalitet je dobar, iako je ugao uzak. U ovom slučaju možete da pređete na „širinu“, pošto se čuvaju i rezolucija i brzina kadrova. Ali zum radi samo sa 1080p 30 fps.

Generalno, kvalitet videa je pristojan. Glavna stvar je da ne koristite uvećanje, kvalitet je nizak.

Prednja kamera 10MP (f/2.2). Pa, osrednje. Ali ovde je vredno razumeti da uvek možete okrenuti ekran u suprotnom smeru i uključiti režim ogledala. U ovom slučaju je pogodnije snimati "selfije" na glavnim i širokougaonim modulima.

Interfejs je poznat EMUI 12. Nažalost, programeri softvera nisu smislili nikakve posebne karakteristike za sistem preklapanja ekrana. Samo preslikavanje zadnje kamere. I onda - dodir na zadnji ekran ne može da se fokusira.

Ukupno: glavna kamera je odlična, nema pitanja; „Širina“ je dobra, ali sa nedostatkom svetlosti može da bude slabiji kvalitet; Zum od 3.5x je razočaravajući, previše je teško pronaći osvetljenje, osim za snimanje samo po sunčanom danu.

Primeri fotografija i video zapisa:

Memorija, procesor i performanse

Testirana je verzija od 8/512 GB. Sasvim normalna količina, ali RAM bi mogao biti 12 GB, barem za pokazivanje, kako bi se opravdala cena uređaja.

Brzina RAM-a - rekordnih 50.000 MB/s. Iskreno, ne sećam se koji je drugi uređaj toliko pokazao. P50 Pro ima 42.000 MB/s.

Interna memorija je takođe vrlo brza – 1500/700 MB/s.

To jest, nema dileme o memorijama. Proizvođač je stavio najbolje!

Neću dugo pričati o čipsetu - svi znaju prošlogodišnji Qualcomm Snapdragon 888. Veoma moćan, ali primetno zagrejan. U Antutu-u, uređaj daje 820.000 poena.

Povlači sve igre u bilo kom kvalitetu. Igrao sam COD na maksimalnim podešavanjima. Nijedan problem čak ni nakon sat vremena igre.

Da li se telo uređaja zagreva? Da, zagreva se, ali sam testirao uređaj u leto, kada je temperatura retko padala ispod +25 stepeni Celzijusa.

Generalno, ne bih našao zamerku Mate XS 2 u pogledu grejanja. Sada je samo nekoliko novih Android pametnih telefona ostalo hladno.

Prigušivanje performansi postoji, ali samo u posebnom programu Throttling testa. Sa igricama to nisam osetio. I generalno, sistem je uvek radio veoma brzo, bez zastoja i kočnica, bez smanjenja osvetljenosti ekrana, bez pregrevanja uređaja čak i kada snimate 4K video pri 60 fps po toplom sunčanom danu na +30 stepeni Celzijusa.

Softver

U ovom slučaju, vredi pomenuti samo rad uređaja sa velikim ekranom i mogućnostima prozora.

Ukratko, skoro svi programi se mogu minimizirati na desno ili levo okno. Mogu se predstaviti kao plutajući prozor koji se može povećati ili smanjiti.

Ako programi podržavaju prozorski režim, onda je jedna aplikacija sa leve, a druga sa desne strane. Ili jedna na celom ekranu, a druga u obliku prozora.

Neki programi se možda neće pravilno prikazati kada je ekran preklopljen ili rasklopljen. Ako ga pokrenete u presavijenom stanju telefona, a zatim proširite ekran, pretraživač će biti prikazan kao aplikacija za pametni telefon. A ako ga već pokrenete sa postavljenim ekranom - kao za tablet.

Igre brzo prihvataju format - nije bilo problema.

Sistem radi na EMUI 12, a ne na vlasničkom HarmoniOS-u.

Što se tiče programa, skoro sve sam našao u AppGalleri-u. Jedina aplikacija koja me nije obaveštavala o porukama je Avito koja nije ni u prodavnici.

Zaboravio sam da kažem o povratnim informacijama o taktilnim vibracijama. Čini mi se da je prilično moćan i nije tako delikatan kao na P50 ili P50 Pro. Verovatno zbog velikih dimenzija uređaja.

Karakteristike zvuka

Uređaj ima dva zvučnika za hands-free pozive i muzički izlaz u stereo zvuku. Jačina zvuka je velika, kvalitet odličan: veoma širok dinamički opseg, prijatne niske frekvencije, bolje nego na Asus Zenfone 8 i Apple iPhone 12/13. Jačina se oseća, zvuk "diše".

Mate XS 2 nema priključak od 3.5 mm. Audio kodeci - samo SBC i AAC.

Utisak

Huawei Mate XS 2 pametni telefon je jedinstven proizvod. Definitivno izaziva emocije kod onoga ko ga koristi. Drugo je pitanje kakve emocije.

S jedne strane, divio sam se dizajnu, ali u nekom trenutku nisam razumeo šta mi se tačno sviđa kod njega.

Imam sličnu situaciju sa sistemom rasklapanja i preklapanja. Ako vidim da neko drugi to radi, čini mi se da je ovo veoma kul karakteristika. Ali čim sam pokušao da se igram sa mehanizmom, dolazi do blagog odbijanja. Pa, to je nezgodno učinjeno: pokreti otvaranja su neprirodni, mehanizam je veoma zategnut.

Skoro svi recenzenti pohvalili su Mate XS 2 jer je Huawei napravio veliki ekran kada je preklopljen. Ovo je greška, jer su dizajneri uklonili motivacioni okidač za pristup velikom ekranu: nerado ga otvara, pošto već imate prilično dobar ekran za dobijanje bilo kakve informacije kada se presavije. A da biste se zatvorili, morate napraviti, po mom mišljenju, ne baš zgodne pokrete. Nije kao kod knjige: otvori i zatvori.

Sam ekran je jednostavno prekrasan. Ovde nema dileme. Definitivno ćete uživati u interakciji sa njim: gledanju fotografija, video zapisa, igara!

Kamere su odlične, ali mi se nije dopao modul za zumiranje. Pored toga, ima samo 8MP.

Vreme rada je normalno za ovaj tip uređaja, glavna stvar je to zapamtiti kada navodite podatke. A šta je sa konkurentima?

Cena u ovom rasponu nije previsoka.

Generalno, Huawei se pokazao kao dvosmislen pametni telefon, ali definitivno izuzetno zanimljiv!

Glavnim konkurentom treba smatrati Samsung Galaxy Z Fold 3. Zašto ne Fold 4? Pa, zato što ima moćniji i moderniji čipset. Fold 3 možete pronaći po jeftinijoj ceni.

Ako i dalje ciljate na Fold 4, moraćete da platite više.

A tu je i Xiaomi Mix Fold 2.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2023