KUPI
ISTRAŽI
RAZMENI
PREUZMI
BRZA PRETRAGA
Model telefona
Huawei P Smart Pro 2019

20.02.2020 :: 09:31 h
Samsung Galaxy A51 128GB, Dual SIM

13.02.2020 :: 09:51 h
Huawei Honor 9X 128GB

06.02.2020 :: 11:20 h
Xiaomi Redmi 8A 2GB/32GB

30.01.2020 :: 11:03 h
Xiaomi Mi 9T Pro 64GB

22.01.2020 :: 10:10 h
Samsung Galaxy A30s 64GB

15.01.2020 :: 08:50 h
Samsung Galaxy S10 / Plus / E
Deseta generacija posle 10 godina nezaustavljivih inovacija

13:51 h - 21.02.2019.
Neverovatna dekada je prošla od predstavljanja prve generacije Samsung Galaxy S modela, koja će postaviti temelj na kome će za ovih deset godina biti prodato u neverovatnih 2 milijarde primeraka Samsung Galaxy modela globalno. Samsung ne prestaje da inovira, iznenađuje i gura granice. Nova generacija Samsung Galaxy S10 modela to i dokazuje. Sigurno je da je Samsung uvek inovirao na način koji se tokom vremena pokazao kao put koji će i ostatak tržišta u narednom periodu pratiti. Na vrlo konkurentnom tržištu Samsung i dalje uspeva da postavlja standarde u igri koja se zove globalna tržišna utakmica mobilnih uređaja.
Samsung je ovog puta iskoristio predstavljanje nove Samsung Galaxy S10 linije uređaja da predstavi i par dodatnih proizvoda. Najinteresantniji je svakako Samsung Galaxy Fold koji predstavlja kombinaciju mobilnog i tablet uređaja, koji se praktično otvaranjem u vidu knjige dobija tablet mod, dokazujući da fleksibilni ekrani postaju deo komercijalne ponude Samsunga. Ovaj model je skup i predstavlja interesantnu opciju za sada samo manjem krugu korisnika, ali je svakako vrlo interesantan proizvod. Pored toga, predstavljeni su i Samsung Watch kao nova generacija satova i Samsung Buds kao nova generacija bežičnih slušalica. No, da se vratimo zvezdama, novoj generaciji Samsung Galaxy S10 modela.
Predstavljeno je ukupno 4 nova modela iz Samsung Galaxy S10 linije proizvoda, a to su standardni Samsung Galaxy S10, onda nešto većeg ekrana Samsung Galaxy S10 Plus i nešto jeftinija verzija Samsung Galaxy S10e kao modeli koji će biti ponuđeni tržištu u prvoj polovini marta, dok je naručivanje moguće već sada. Dodatno, predstavljen je i Samsung Galaxy S10 5G koji je najveći po dimenzijama od cele palete i neće biti dostupan odmah, već će njegovo pojavljivanje biti uslovljeno instalacijom 5G mreže od strane operatera, sada operateri imaju način da počnu da promovišu radikalno bržu 5G generaciju.
Samsung Galaxy S10 i Samsung Galaxy S10 Plus Nova generacija ekrana je najbolja do sada, nazvana Dynamic AMOLED. Ekran se sada proteže skoro preko cele prednje površine skoro do 90%, a da bi se smestila kamera na prednjem delu uređaja jednostavno je isečena rupa u gornjem desnom delu ekrana. Samo isecanje je deo statusne linije u gornjem delu ekrana, što je dobro rešenje za maksimizaciju ekrana, a zvaničan naziv je Infiniti-O ekran. Promenjen je odnos strana sa 18.5:9 na 19:9 što znači da je rezolucija na osnovnom Samsung Galaxy S10 modelu pre bila 2960x1440px a sada je 3040x1440px. Dijagonala od 6.1 i 6.4 inča je prosečno 0.3 inča više nego na prethodnoj generaciji.
Ekran sada ima čak 1200 nits osvetljenja, što garantuje dobar prikaz i na najjačem dnevnom svetlu. Jače osvetljenje je takođe potrebno da bi se mogao dostići HDR10+ standard prikaza na pravi način. Ekran je zaštićen sa novim Gorilla Glass 6, koji je konstruisan da izdrži duplo više padova nego prethodna generacija, a što se tiče grebanja ekrana je na istom nivou kao prethodnik. Poseduje HDR10+ sertifikat, što znači da će prikaz biti realističniji, dinamičniji i sa izuzetno dobrim koloritom. Preciznost reprodukcije boje je na najvišem nivou, tako da je pred vama pravi dragulj što se tiče kvaliteta prikaza, Samsung je još jednom uspeo da iznenadi na polju kvaliteta ekrana. Bitno je napomenuti da novi ekran emituje drastično manje Blue Light svetla nego ranije, što znači manji napor i veću zaštitu za vaše oči od napora.
Novi ultrazvučni senzor otisaka prstiju se sada nalazi integrisan ispod površine ekrana, a ne na zadnjem delu kako je to do sada bio slučaj. Senzor otiska se nalazi u donjoj polovini na relativno uskom ali intuitivno postavljenom prostoru i funkcioniše i kada ekran nije upaljen. Tako da praktično kada spustite palac na određeno mesto, ekran će se upaliti i otključati gotovo trenutno. Dosadašnja rešenja drugih proizvođača su se uglavnom bazirala na svetlu od ekrana kako bi se očitao otisak prsta, dok se ovde koriste ultrazvučni talasi koji su drastično otporniji na vodu, prljavštinu i imaju bolju sigurnost i ne mogu se tako lako simulirati kao na drugim tehnologijama. Dakle, bezbednost i lakoća otključavanja je problem koji je na Samsung Galaxy S10 modelu rešen savršeno.
Kamere na Samsung Galaxy S10 i Samsung Galaxy S10 modelu sa zadnje strane su identične. Sada su tu tri kamere sa tri različite širine fotografisanja, a to su standardni, potom već dobro poznati telefoto i potpuno nova Ultra Wide širokougaona kamera. Glavna kamera i telefoto kamera na Samsung Galaxy S10 i Plus modelima su po specifikaciji identične kao na prethodnoj generaciji, tako da glavna kamera ima 12MP, varijabilni aperture f1.5-2.4, žižnu daljinu 26mm i veličinu piksela od 1.4µm, dok je telefoto na 12MP, fiksni aperture f2.4, žižnu daljinu 52mm i veličinu piksela od 1.0µm. Ultra Wide optika snima 123 stepena i to ne slučajno, upravo je ljudsko oko istog stepena gledanja, tako da će ono što budete slikali kamerom biti identično onome što zaista vidite ispred sebe, što je vrlo pametno i intuitivno rešenje koje će pre svega obožavati turisti koji razgledaju grad i žele da zabeleže svaki detalj koji ispred sebe vide u punom sjaju. Fotografije u Ultra Wide modu izgledaju fantastično, sa 16MP rezolucije i f2.2 sa 12mm žižne daljine. Dakle, Samsung je poboljšao hardverski već postojeće kamere, ali ono gde je napravljen drastičan iskorak su nove mogućnosti kamere.
Samsung Galaxy S10 ima kameru sa novim Super Steady snimanjem videa. Ovo je mogućnost koja je do sada bila namenjena samo tzv. akcionim kamerama Hero i to čak samo u poslednjoj generaciji. Direktnim poređenjem sa prethodnom S9 generacijom, video klipovi su drastično stabilniji i dozvoljavaju čak i najzahtevnijim ekstremnim sportistima da imaju savršeno stabilan video, što znači da će prosečan korisnik imati fascinantno stabilan video snimak.
AI kamera je koristi NPU procesor da uz pomoć veštačke inteligencije detektuje jednu od 30 različitih scena i podesi osvetljenje, boje, kontrast i slične parametre kako bi fotografija bila što je bliže profesionalnim fotografijama. Pored toga, Samsung Galaxy S10 AI kamera će vam pre nego što fotografišete davati sugestije kako da kadrirate pravilno da bi dobili što bolje kadriranu sliku. Ovo praktično znači da će vlasnici Samsung Galaxy S10 modela praviti daleko kvalitetnije fotografije nego ranije bez učenja kako da se napravi kvalitetna fotografija.
Na prednjem delu običan Samsung Galaxy S10 ima jednu kameru, dok Samsung Galaxy S10 Plus ima dve kamere. Ugao kamere je na obe Samsung Galaxy S10 Plus kamere vrlo sličan, tako da se druga kamera koristi pre svega za detektovanje dubine i omogućava fotografisanje selfija sa zamućenom pozadinom. Poznati i priznati DXOMark je proglasio prednju kameru za najbolju od svih testiranih, tako da ukoliko želite kvalitetan selfie, ne treba dalje da tražite. Samsung je uspeo da dostigne vrlo visoke rezultate za prednje kamere, gotovo kako su do skora bile najbolje zadnje kamere.
Energija je postala interesantan segment svakog novog modela. Novi Samsung Galaxy S10 i Plus modeli imaju 3400 i 4100mAh respektivno što je oko 500 više nego na prethodnim modelima. Sada manji Samsung Galaxy S10 ima bateriju koju je imala prethodna Plus verzija, dok je Samsung Galaxy S10 Plus opremljen sa masivnom 4100mAh baterijom. No, priča u ovom segmentu je dosta interesantna. Samsung je svestan da aplikacije, ukoliko nisu dobro programirane, mogu dosta da skrate dužinu jednog punjenja, pa je softverski unapređen tako da sada veštačka inteligencija prati vašu rutinu i analizira način korišćenja na taj način da aplikacije koje ne koristite često onemogućava da koristi mnogo resursa i time crpi bateriju. Ovo će drastično povećati autonomiju uređaju pogotovo na duže staze kada imate instaliran veliki broj aplikacija koje rade u pozadini. Na zadnjem delu oba Samsung Galaxy S10 modela se nalazi novi bežični sistem za punjenje od 15W, koji je sada za oko trećinu brži nego ranije, ali obzirom da je sama instalacija identična kao na bežičnom eksternom punjaču, sada Samsung Galaxy S10 modeli imaju Wireless Powershare mogućnost i dozvoljavaju da njih koristite kao punjač za sve svoje ostale uređaje koji podržavaju bežično punjenje, kao sto su slušalice ili sat, a i drugi mobilni uređaj sa čak 9W napajanja. Dakle, bežično punite sam uređaj i posle koristite tu energiju da punite druge uređaje dok ste u pokretu.
Trenutne generacije modela su postale toliko brze da su dostigle praktično nivo najjačih laptop računara, tako da je uzbuđenje koje je do sada vladalo za procesorima, grafikama i sličnim hardverskim stvarima su u drugom planu. Ipak, novi čipset donosi oko trećinu bolje performanse nego prethodna generacija. Kao i u prethodnom modelu Snapdragon 855 i Exynos 9820 će biti dostupni korisnicima, u zavisnosti od tržišta. Oba čipseta imaju po osam jezgara procesora i izrađeni su u naprednoj 7 i 8nm tehonolgiji respektivno, što garantuje brz rad procesora bez zagrevanja uređaja. Grafički podsistem je Adreno 640 i Mali-G76 MP2 respektivno. Što se tiče RAM memorije, standard je 8GB, ali u najskupljoj varijanti Plus modela ona iznosi čak 12GB. Interna memorija se nudi u 128GB, 512GB i 1TB, što sa eksternom memorijskom karticom od 0.5TB dobijate čak 1.5TB skladišnog prostora što je neverovatno zaista. Model će se nuditi u Dual SIM varijanti.
Veštačka inteligencija je prožeta kroz sve vidove funkcionisanja novog Samsung Galaxy S10 modela i nema segmenta u koji AI nije umešao svoje prste da bi ukupan utisak i performanse Samsung Galaxy S10 modela bile što bolje. Čak ni WiFi konekcija nije uspela da pobegne iz kandži AI tehnologije, pa će sada AI analizirati kvalitet vaše WiFi konekcije i prebacivati se na LTE mrežu automatski ukoliko detektuje da je WiFi loš u smislu brzine i bezbednosti. Ukoliko se povežete u kafiću na neku nebezbednu WiFi mrežu, bićete obavešteni o tome. Tehnički nazivi WiFi mreža 802.11b, a, g, n, ac, ax će biti predstavljeni sa WiFi 1, 2, 3, 4, 5 i 6 što je mnogo lepši naziv za ove standarde. U Samsung Galaxy S10 je ugrađen novi WiFi6 standard, tj. 802.11ax, koji je čak 4x bolji u uslovima opterećene mreže, do 40% bržeg downloada i manje potrošnje baterije. Ipak, nemojte mnogo očekivati od novog WiFi6 jer je pre svega potrebno da se nakačite na novi ruter koji podržava WiFi6 da bi osetili benefite nove tehnologije, a obzirom da se na javnim mestima koriste vrlo loša WiFi rešenja, no Samsung Galaxy S10 je spreman za novu generaciju WiFi6 gde god bude instalirana.
Zvuk je poboljšan na novoj generaciji, čak i postoji Dolby opcija u meniju telefona koja kada je uključena dodatno poboljašava jasnoću i kvalitet zvuka koji dolaze iz dva stereo zvučnika, jedan sa donje strane i drugi sa prednje strane na mestu slušalice telefona. Oni koji slušaju muziku na ovaj način biće vrlo zadovoljni kvalitetom, što isprva deluje kao manje bitan segment, ali kada se naviknete na kvalitetan stereo zvuk nećete hteti da se vratite nazad. Nove Samsung Buds su takođe predstavljene zajedno sa Samsung Galaxy S10 modelima i predstavljaju novu generaciju bežičnih slušalica koje dozvoljavaju do 5h pričanja ili 6h slušanja muzike, u formatu ne većem od običnih slušalica koje se komforno nose. Ove slušalice možete puniti direktno sa svog novog Samsung Galaxy S10 modela, što je vrlo praktično. Ukoliko ne verujete da je zvuk koji Samsung Galaxy S10 na najvišem nivou, samo znajte da je Samsung vlasnik AKG, JBL and Harman/Kardon brendova koji važe za najkvalitetnije na svetu i sva ekspertiza tih brendova je integrisana u novi model. Priključak za klasične slušalice je i dalje tu, Samsung ne želi da prati trendove i uklanja stari dobri 3.5mm priključak.
Softverski nema iznenađenja. Operativni sistem je Android 9 Pie, a preko njega je sada novi One UI koji drastično pojednostavljuje korišćenje i diže intuitivnost na visok nivo, što će korisnici svakako ceniti. Dosta opcija na One UI interfejsu je pomereno niže tako da se može lakše dohvatiti palcem. Svi korisnici će ceniti novi One UI jer predstavlja modernu nadogradnju osnovnog Android operativnog sistema koji daje potpuno novi utisak kada se koristi model.
Pred nama je generacija Samsung Galaxy S10 modela koji će tržišno napraviti veliki uspeh, jer će korisnici jasno videti da je Samsung Galaxy S10 moderan, inovativan i kompletan proizvod koji integriše izuzetno veliko iskustvo Samsunga u kreiranju ove vrste uređaja. Samsung je doneo dosta dobre odluke na novom modelu i savršeno balansirao svaki segment modela, čineći ga najkompletnijim modelom ikad predstavljenim.

Samsung Galaxy S10e

Pored dva glavna S10 modela u ponudi će biti i nešto jeftinija verzija. Ona ima ekran od 5.8 inča sa 2280x1080 rezolucijom i stariju Gorilla Glass 5 zaštitu ekrana. Dodatna razlika je u tome što ovaj model nema skener otiska prsta ispod ekrana već na boku na tasteru za paljenje koji je postavljen nešto više pa je ergonomija nešto lošija. Baterija je 3100mAh što predstavlja 300 manje nego običan model. Na zadnjoj strani se nalazi obična i ultra wide kamera, ali nema telefoto kamere. Čipset je isti kao na dva jača modela, jedino sto je dostupna verzija sa 6GB, pored standardnih 8GB radne memorije. Cenovno će ovaj model biti oko 150 evra jeftiniji, pa ukoliko vam ovi nedostaci ne prave bitnu razliku, novi Samsung Galaxy S10e model će biti dobra opcija.

Samsung Galaxy S10 5G

Nezadrživo Samsung napada nove tehnologije, tako da je pored tri osnovna modela predstavljen i model koji će biti dostupan na određenim mrežama koje budu uvele 5G. Dakle, sada operateri imaju 5G model koji će tržište tražiti i više razloga da se 5G tehnologija uvede i počne nuditi korisnicima. Problem kod 5G je implementacija u sam uređaj, jer ista zahteva više prostora nego 4G tehnologija. Ovo je Samsung rešio tako što je novi Samsung Galaxy S10 5G učinio najvećim od svih, pa je i sam ekran narastao na 6.7 inča što dotiče gotovo 7 inča dijagonale što je zaista neverovatno. Uz nove dimenzija napravilo se mesta i za jaču bateriju od 4500mAh, kao i samo punjenje baterije preko kabla od čak 25W. Na zadnjem delu se nalazi dodatna TOF kamera koja prezicno meri daljinu objekata koje fotografišete, dajući mogućnost da uređaj precizno zna kolika je udaljenost kog objekta u sceni. Novi Samsung Galaxy S10 je svojevrstan poligon za testiranje novih mogućnosti na manjem broju korisnika kako bi se iskustva tu prikupljena mogla iskoristiti za još bolju novu generaciju. Očekujemo da će novi Samsung Galaxy S10 5G više biti poligon za testiranje i implementiranje nove 5G tehnologije, a da će naredna generacija u potpunosti prihvatiti i implementirati 5G.
Ostale vesti
Test: Samsung Galaxy A71
Predstavnik Galaxy A serije više kategorije za 2020. godinu
09:26 h - 28.02.2020.
U 2020. godini, A serija ostaje ključna za Samsung, modeli se dizajniraju u parovima, i na tržištu se pojavljuju jedan za drugim. Modeli A51 i A71 su upareni, A51 je naslednik bestselera A50, dok je A71 naslednik A70 modela. Glavna odlika Galaxy A71 modela je svakako veliki SuperAmoled Plus ekran od 6.7 inča, Tu je zatim jak Qualcomm Snapdragon 730 čipset, uparen sa 6GB ili 8GB RAM memorije zavisno od verzije, i čak 4 senzora kamere sa zadnje strane, kao i naravno selfi kamera, i dobra baterija.
Test: Samsung Galaxy A01
Najpristupačniji Samsung Galaxy model
07:03 h - 28.02.2020.
Segment jeftinih pametnih telefona je visoko konkurentan, to je automatski dovelo do činjenice da drugorazredni proizvođači daju više u ovom segmentu od velikih kompanija. Pozicioniranje A01 modela je veoma jednostavno, osnovni model za one koji žele pametni telefon velike kompanije, u ovom slučaju Samsung. Glavne odlike uređaja su Qualcomm Snapdragon 439 čipset uparen sa 2GB RAM-a, a koji rade na Androidu 10, 5.7 inčni ekran, solidno trajanje baterije, kao i standardni Samsung izgled i dizajn.
Test: Xiaomi Redmi Note 8 Pro
Pro verzija osme generacije Xiaomi Redmi Note uređaja
06:56 h - 28.02.2020.
Xiaomi Redmi linija je uvek bila jedna od najboljih izbora kada su u pitanju pristupačna i srednja kategorija, ali sada je konkurencija u tom segmentu jača nego ranije i Xiaomi mora da ima još bolju ponudu. Redmi Note 8 Pro pokušava upravo to, da ponudi mnogo više za svoju cenu nego što je to ranije bio slučaj. Glavna odlika uređaja su svakako brojne kamere koje uključuju i glavni senzor od čak 64MP. Poseduje i Mediatek Helio G90T čipset, uparen sa 6GB ili 8GB RAM memorije, dopadljiv dizajn, kao i jaku bateriju.
Samsung Galaxy S20, S20+, Ultra
Potpuna dominacija tri nova Samsung Galaxy S modela
21:30 h - 11.02.2020.
Neverovatna godina za Samsung Galaxy S20 , S20+ i S20 Ultra modele upravo počinje. Nova generacija je uradila nešto što se retko viđa, tako da su same specifikacije modela zapravo na teorijskom maksimumu u ovom trenutku. Sve je na maksimumu, 5G mreža, veliki ekrani sa 120Hz osveženjem, brutalne kamere i drastično veće baterije. Prvi put Samsung predstavlja tri flagship modela kojima se gotovo ništa ne može zameriti. Samsung je podigao uloge značajno, tako da će predstavljanje nove Samsung S20 bitno uzdrmati celo tržište.
Test: Samsung Galaxy S10 Lite
Pojednostavljena verzija vodećeg Samsung modela
10:16 h - 31.01.2020.
Ove godine Samsung isprobava novu strategiju, odnosno širenje linije u vidu polu vodećih modela ili Lite verzija, kada kupac može da odabere model sa dobrim performansama, ali pojednostavljenim karakteristikama. Na primer, S10 Lite je formalno oslabljena verzija S10 / S10+ modela, Najveća razlika je u veličini ekrana, Lite ima veći ekran od 6.7 inča ali manje rezolucije nego kod S10 i S10+ modela. Tu je i vodeći Qualcomm Snapdragon 855 čipset uparen sa 6GB ili 8GB Ram memorije, kao i odlične kamere.
Test: Asus ROG Phone II
Druga generacija Asus igračkog telefona
13:46 h - 28.01.2020.
Druga generacija Asus pametnog telefona u okviru linije Republic of Gamers, nastavlja put svog prethodnika, ovaj put uzimajući u obzir neke detalje koji se nisu uklapali u prvi ROG telefon i čime je nastao uređaj u skladu sa poslednjim trendovima u industriji igara za mobilne uređaje. Stiče se osećaj da su inženjeri pokušali da maksimalno iskoriste sve aspekte i delove korisničkog iskustva kako bi zaista postigli cilj stvaranja uređaja pogodnog za vrhunsko mobilno igranje, ali i za odličan rad u svakodnevnim scenarijima.
Test: Samsung Galaxy A51
Naslednik popularnog Samsung Galaxy A50 modela
08:41 h - 27.01.2020.
U 2019. godini, jedan od najpopularnijih modela na tržištu bio je Galaxy A50, ovaj uređaj je bio prvi pametni telefon u svom cenovnom rangu sa senzorom otiska prsta ugrađenim u ekran. Sada Samsung polako povlači Galaxy A50 model sa tržišta i kojeg zamenjuje Galaxy A51. U suštini reč je o vrlo sličnim modelima i najveća razlika je u unapređenim kamerama. Galaxy A51 model sada ima glavni senzor od 48MP, široki senzor od 12MP, selfi kameru od 32MP a dodat je i Macro senzor. Tu je i napredniji Exynos 9611 čipset, kao i jaka baterija.
Test: Xiaomi Redmi Note 8T
Pristupačan Xiaomi model sa odličnom kamerom
08:35 h - 23.01.2020.
Krajem 2019. godine predstavljen je model pod nazivom Redmi Note 8T iako je na tržištu već bio prisutan vrlo sličan model, Redmi Note 8. Sama kompanija ga sa razlogom pozicionira kao pristupačan telefon kamera. Uređaj poseduje čak 4 senzora kamere sa zadnje strane, glavni 48 MP senzor, širokougaonu kameru, senzor dubine polja kao i makro senzor, što je impresivno za uređaj ovog cenovnog ranga. Tu je i Qualcomm Snapdragon 665 čipset, veliki 6.3 inčni ekran, NFC, kao i baterija kapaciteta 4000 mAh.
Test: Samsung Galaxy A20s
Podverzija najpristupačnijeg modela Galaxy A serije
09:04 h - 20.12.2019.
Slovo S u nazivu bi trebalo da označava poboljšane uređaje, odnosno modele koji imaju prednosti u odnosu na osnovni model. Od modela sa prefiksom S kao maksimalno očekujete bolje performanse, u najmanju ruku zadržavanje mogućnosti na prethodnom nivou i kozmetičke promene. Umesto SuperAmoled ekrana koji se nalazi na A20 modelu, koristi se IPS LCD tehnologija ekrana. Na polju kamera prisutna je bolja širokougaona kamera, a tu je i dodatni senzor dubine koji nije prisutan na A20 modelu.
Test: Google Pixel 4 i Pixel 4 XL
Četvrta generacija Google Pixel uređaja
08:00 h - 20.12.2019.
Google Pixel 4 i Pixel 4 XL modeli predstavljaju sve ono što je Google naučio sa prve četiri iteracije Google Pixel uređaja. Google se potrudio da pronađe nešto drugačije što će ponuditi sa novim opcijama kao što su Google-ov Motion Sense radarski sistem gestukulacija, Google Assistant nove generacije, kao i novi astrofotografski mod. Oba modela odlikuje vodeći Qualcomm Snapdragon 855 čipset uparen sa 6GB RAM memorije, i odlične kamere. Razlika između obične i XL verzije je samo u veličini ekrana i kapacitetu baterije.
Test: Xiaomi Mi 9 Lite
Najpristupačnija ponuda u okviru Xiaomi Mi 9 linije
07:00 h - 20.12.2019.
Mi 9 Lite je, poput naprednijeg modela Mi 9 Pro, u određenoj meri neočekivan pametni telefon, jer se činilo da već postoji dovoljno modela serije 9. Na tržištu su već bili Mi 9, Mi 9 Explorer, Mi 9 SE, Mi 9T i Mi 9T Pro. Činilo se da su sve opcije bile ponuđene kupcima, ali se ispostavilo da to nije slučaj, Mi 9 Lite je formalno najjeftiniji predstavnik serije 9. Glavne odlike uređaja su 6.39 inčni Amoled ekran, trostruka kamera koja uključuje senzor od 48 MP, Snapdragon 710 čipset, kao i veoma jaka baterija kapciteta 4030 mAh.
Test: Sony Xperia 5
Manja verzija vodećeg Sony Xperia modela
06:00 h - 20.12.2019.
Sony već duže vreme predstavlja kompaktne verzije svojih vodećih modela koje odlikuje prefiks Compact u nazivu, tako da niko ne sumnja u to o kakvim se uređajima radi. Sada je situacija drugačija, uprkos činjenici da je broj pet veći od jedan, vodeći model je jedan, dok je pet pojednostavljena verzija i pored toga kompaktna. Glavne odlike uređaja su Qualcomm Snapdragon 855 čipset uparen sa 6GB RAM memorije, kvalitetna kamera sa tri sočiva sa zadnje strane, kao i odličan kvalitet izrade.
Test: Huawei Nova 5T
Novi Huawei model u okviru srednje više kategorije
13:10 h - 03.12.2019.
Huawei je krajem 2019. godine predstavio novi model nazvan Nova 5T. Nova linija je spona između segmenata uređaja srednje i premium kategorije, takvi uređaji dobijaju niz funkcija od vodećih modela po pristupačnijoj ceni. Konkretno ovaj model je dobio vodeći Kirin 980 procesor sa hardverskom podrškom za veštačku inteligenciju, uparen sa 6GB RAM memorije. Tu je futuristički dizajn, čak četiri senzora kamere sa zadnje strane uključujući senzor 48 MP, kao i selfi kamera od 32 MP.
Test: Huawei P30 Lite
Pristupačnija verzija vodećeg Huawei modela
11:00 h - 03.12.2019.
Huawei je poslednjih nekoliko godina predstavljao po tri aktuelna pametna telefona u okviru iste serije. U ovom slučaju govorimo o P30 Pro, P30 i P30 Lite modelima. Prva dva su vodeći uređaji, a P30 Lite je pojednostavljena, pristupačnija verzija vodećih modela nove linije. Huawei P30 Lite poseduje sve moderne karakteristike kao što su tri glavne kamere, NFC čip, visokokvalitetnu IPS matricu sa gotovo nikakvim okvirima ali sa izrezom, nov i dobar čipset, dovoljno RAM memorije, kao i moderan dizajn.
Test: Huawei Mate 30 Pro
Vodeći model vrhunske Mate 30 linije
10:00 h - 03.12.2019.
Krajem leta 2019. Huawei je pod američkim sankcijama odlučio da predstavi novu seriju Mate 30 pametnih telefona, tom prilikom su predstavljeni Mate 30 Lite, Mate 30, Mate 30 Pro i Mate RS Porsche Design. Uređaj odlikuje zakrivljeni Horizon OLED ekran, najnoviji vodeći čipset kompanije HiSilicon Kirin 990, uparen sa 8GB ili 12GB RAM memorije. Kada je reč o kameri, imamo 4 senzora sa zadnje strane od kojih dva imaju rezoluciju od čak 40MP, kao i senzor 3D dubine koji se nalazi i sa prednje strane.
Test: Motorola One Action
Novi model u okviru Motorola One serije
09:00 h - 03.12.2019.
Motorola ima u svojoj ponudi modele One Power, zatim One Vision, postoji One Zoom, samo One, a sada se pojavio novi model One Action. Na osnovu imena možete pogoditi za šta je svaki od uređaja specijalizovan. One Action je prvi telefon sa akcionom kamerom širokog ugla. Ostale odlike uređaja su 6.3 inčni CinemaVision ekran, Exynos 9609 čipset uparen sa 4GB RAM memorije i 128GB interne memorije, opcija brzog punjenja, kao i naravno činjenica da je uređaj deo Android One programa.
Test: Xiaomi Mi A3
Treći Xiaomi Mi A model u okviru Android One programa
08:00 h - 03.12.2019.
Sredinom jula 2019. godine održana je globalna prezentacija pametnog telefona Mi A3 kao dela Android One programa. Ovo je treća generacija Xiaomi Mi A serije koja je deo Android One programa. Mi A3 ima sve odlike modernih telefona, trostruku kameru sa zadnje strane, izrez na ekranu za kameru, novi čipset, ali najveća razlika je svakako SuperAmoled ekran u odnosu na IPS ekran koji su prethodni modeli serije imali. Jedina stvar koje je lošija u odnosu na prethodni model serije je niža rezolucija ekrana.
Test: Motorola Moto Z4
Novi Motorola vodeći model
06:00 h - 03.12.2019.
Iako ovaj model jeste vodeći model kompanije, kada se pogledaju specifikacije dobija se utisak da govorimo o modelu srednje kategorije u poređenju sa ostalim modelima na tržištu. Iako su poboljšanja vidljiva u odnosu na prethodni Moto Z3 model, uređaj deluje više kao Moto Z Play verzija nego kao punokrvni Moto Z model. Glavne odlike uređaja su 6.4 inčni OLED ekran, jedno sočivo kamere za zadnje strane kada su dvostruke ili trostruke kamere sasvim normalne na tržištu, kao i Snapdragon 675 čipset uperen sa 4GB RAM memorije.
Premijera: iPhone 11 Pro Max
Učvršćivanje liderske pozicije sa nova tri modela
22:00 h - 10.09.2019.
Apple je predstavio tri naslednika nazvanih iPhone 11, iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max koji predstavljaju unapređene XR, XS i XS Max modele. Novi modeli imaju još dodatnu kameru pozadi i daleko kvalitetniju selfi kameru napred. Novi A13 Bionic čip troši manje baterije i ima bolje performanse, uz čak 5 sati duže trajanje baterije. Tri kamere na iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max modelima i dve kamere na iPhone 11 modelu imaju nove mogućnosti i bolji kvalitet. Bolji zvuk i ekran, uz novi čip, su poboljšanje za video igrice u pokretu.
Test: Samsung Galaxy Note10+
Plus verzija u okviru jubilarne 10. Galaxy Note serije
08:57 h - 29.08.2019.
Kada se 2011. godine pojavio prvi predstavnik Note familije, činilo se da veliki ekran baš i nije potreban, već sa drugom generacijom Note modela se sve promenilo. Note serija se po prvi put pojavljuje u dve verzije, u običnoj i plus verziji, što je i odlika Galaxy S serije već par generacija. Uređaj je unapređen skoro u svakom pogledu u odnosu na prethodni Note9 model. Najveća odlika Note serije, S-Pen je unapređena i ima nove mogućnosti, isto važi i za ekran, performanse, kameru, trajanje baterije i brzinu punjenja.
Srećna 2020. godina
Ispunite lepim trenucima i ostvarenim željama svaki dan u novoj 2020. godini. Budite srećni, zdravi i nasmejani! Srećna Vam Nova godina!
20:59 h - 31.12.2019.
VIP 2000. bazna stanica
Kompanija Vip mobile nastavlja da investira u tržište Srbije, povećava kapacitet i pokrivenost mreže, pa je tako nedavno izgradila i svoju 2000. lokaciju sa baznim stanicama mobilne telefonije. Pokrivenost stanovništva Srbije brzom Vip LTE mrežom sada iznosi 97 procenata. Odlično korisničko iskustvo potvrđuje i nezavisno testiranje RATEL-a i kompanije Systemic PAB, čiji rezultati govore da Vip ima najbolju mrežu za prenos podataka u Srbiji. Imajući u vidu rastuće potrebe za korišćenjem podataka, kompanija Vip mobile nastaviće da ulaže u razvoj infrastrukture, kvalitet i kapacitet mreže, kako bi ispunila buduća očekivanja svojih korisnika.
14:43 h - 07.05.2019.
VIP IoT Challenge pobednici
Timovi „Kuc-Kuc“, „YAST“ i „Malci“ pobednici su konkursa Vip IoT Challenge – Digitalizuj društvo koji su organizovali kompanija Vip mobile i ICT Hub, uz podršku partnera Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Fridrih Nauman fondacije, kompanija Nokia i MikroElektronika. Vip IoT Challenge je pokazao da smo već postali društvo koje stvara digitalnu budućnost i da se, uz to što je Srbija upravo jedna od pionira u testiranju i lansiranju ovakve mreže u svetu, ovakvim rešenjima otvaraju mogućnosti ka efikasnijoj zajednici i boljem kvalitetu života kroz korišćenje najnovijih tehnologija.
07:39 h - 20.03.2019.
Srećna 2019. godina
Najlepše trenutke, ostvarene želje i zdravlje vam želimo u 2019. godini. Srećna Nova godina!
22:54 h - 31.12.2018.
VIP ČuvarKuća
Uz pomoć aplikacije Vip ČuvarKuća, koja je dostupna za Android i iOS, možete u realnom vremenu da pratite šta se dešava u vašoj kući sa samo par klikova. Glavni element ovog sistema je alarmni kontroler, koji upravlja setom uređaja koji čine IP video kamere za nadzor, alarmna sirena i senzori za pokret ili vrata i prozore, pametna utičnica, senzor za dim, i na kraju SOS daljinski koji šalje signal ukoliko je nekom od ukućana u domu potrebna pomoć. Paketi u ponudi se razlikuju po funkcionalnosti, odnosno broju i vrsti kamera i senzora, a više informacija na vipmobile.rs sajtu.
07:35 h - 24.10.2018.
Uz NEO 1GB surfa u romingu
Novi NEO korisnici ili oni koji obnavljaju ugovor uz standardne pogodnosti NEO tarife dobijaju dodatno 1GB interneta u romingu svakog meseca tokom trajanja ugovorne obaveze. Nakon potrošenih 1GB, svaki dodatni 1MB košta 1 dinar, isto kao u Srbiji. Promocija traje do 30.juna, a ukoliko ste već pod ugovornom obavezom možete rezervisati NEO roming promociju, pa do kraja godine obnoviti ili potpisati ugovor pod istim uslovima. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
08:08 h - 15.05.2018.
NEObiznis revolucija
Mala i srednja preduzeća uz NEObiznis tarife dobijaju neograničene minute ka svim domaćim mrežama, dovoljno gigabajta i uključene roaming minute u okviru A1 Telekom Austrija Grupe. NEObiz3 tarifa pored neograničenih minuta uključuje 100 minuta u spomenutom roamingu i 3GB interneta, sve za 1499 dinara mesečno uz dvogodišnju obavezu. Postoje i tri jača paketa u ponudi. Trenutno više od 300.000 korisnika uživa u prednostima NEO postpejd tarifa. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
09:02 h - 28.02.2018.
VIP NEO par za vas
Do 31.januara 2018. godine uz jedan NEO postpaid ugovor možete da uzmete dva telefona za samo dva dinara! Postoji više kombinacija parova telefona, u četiri grupe paketa NEO2, NEO4, NEO6 i NEO10 sa 2/4/6/10GB saobraćaja respektivno. Online kupovinom dobijate još 1GB dodatno mesečno. Preporučeni par je Huawei Y6 2017 i Motorola Moto C u paketu NEO4 sa pretplatom mesečnom od 2399 dinara. Više informacija Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
08:25 h - 23.12.2017.
Vip NEO 100.000+ korisnika
Više od 100.000 ljudi izabralo je prve NEO postpejd tarife na srpskom tržištu, koji nude neograničene razgovore i poruke prema svim fiksnim i mobilnim mrežama u Srbijii. NEO 2 paket dostupan je već od 999 dinara mesečno uz dvogodišnju ugovornu obavezu. Od uvođenja NEO tarifa preko 50% korisnika koji su promenili operatora izabralo je Vip. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
08:44 h - 12.10.2017.
VIP NEO paketi
Po prvi put u Srbiji, na raspolaganju su vam tarife NEO 2, NEO 4, NEO 6 i NEO 10 koje vam nude da neograničeno razgovarate i šaljete SMS poruke bez brige o prekoračenju, dok uz veliku količinu data saobraćaja možete da u svakom trenutku uživate u superiornim brzinama Vip mreže. Prenos broja je besplatan i bez prekida usluge. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
07:37 h - 10.07.2017.

Huawei
P40 LiteHTC
Wildfire R70Realme
X50 Pro 5G 12GB, 256GBRealme
X50 Pro 5G 8GBRealme
X50 Pro 5GLG
V60 ThinQ 5G Dual SIMLG
V60 ThinQ 5GCubot
P30Cubot
X19 SCubot
R15 ProHuawei
Honor View30 Pro 256GBHuawei
Honor View30 Pro


  * maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti. Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2020