KUPI
ISTRAŽI
RAZMENI
PREUZMI
BRZA PRETRAGA
Model telefona

Nokia
808 PureView


 


Važna napomena: Sve cene objavljene na sajtu su informativnog karaktera, obavezno proverite svaku cenu telefonom.
  CENOVNIK NOVIH APARATA
Firma  Telefon - Adresa maloprodaje Izmena Cena sa PDV* L C
28.jul 343
Pošaljite svoje kritike : L-nemaju na lageru / C-netačna cena  

  SPECIFIKACIJA
Osnovno
Market
Status : Aktuelan
Model : 808 PureView
Mreže : 850Mhz, 900Mhz, 1800Mhz, 1900Mhz, HSDPA,
Kućište
Dimenzije : 123.9 x 60.2 x 13.9 mm
Težina : 169 grama
Oblik : touch-screen,
Tastatura : nema,
Procesor
Procesor : ARM 11
Takt : 1300 MHz
Baterija
Vrsta : Li-Ion
Kapacitet : 1400 mAh
Fabrička oznaka : BV-4D
Ostalo
Ostalo : vibracija, kompas, akcelerometar,
Ekran
Glavni
Tip : AMOLED
Veličina : 4.0 inča
Broj boja : (24-bit) 16.777.216 boja
Rezolucija : 360x640 piksela
Ostalo : osetljiv na dodir,
Kamera
Glavna
Orijentacija sočiva : sa zadnje strane
Broj piksela senzora : 41 megapiksela
Rezolucija fotografija : 7152x5368 piksela,
Rezolucija videa : (1080p) 1920x1080 piksela,
Ostalo : video zapis, digitalni zoom, blic, autofokus,
Pomoćna
Orijentacija sočiva : sa prednje strane
Rezolucija videa : (VGA) 640x480 piksela,
Zvuk
Reprodukcija
Format melodija : mp3, aac, wav,
Ostalo : spikerfon, fm radio prijemnik,
Memorija
Operativna
ROM : 1024 MB
RAM : 512 MB
Interna
Kapacitet : 16384 MB
Eksterna
Podržani formati : microSD (Trans Flash),
Maximalno podržano : 32768 MB
Softver
Operativni
sistem
Vrsta : Symbian
Verzija : Belle
Podržani formati : aac, wav, mp3, mp4, H.263, H.264,
Funkcije
Osnovne : kalkulator, kalendar, alarm,
Napredne : pozivanje glasom, snimanje glasa,
Komunikacija
Lokal
Kablom na : USB 2.0 port, 3.5' audio, HDMI,
Bežično : bluetooth 3.0,
Udaljeno
Prenos podataka : GSM (9,6 Kb/s), GPRS (115 Kb/s), EDGE (236 Kb/s), HSDPA,
WAP pretraživač : 2.0
Podržane tehnologije : SMS, EMS, MMS, WiFi, GPS, SyncML,

  KOMENTARI
Formular za dodavanje Vašeg komentara
Ime :   
Na komentarima NIJE DOZVOLJENO: ubacivanje linkova u tekst, psovanje, vređanje, VELIKA SLOVA, lične poruke, reklamiranje, cene u zemlji/inostranstvu, spominjanje admina. Sistem blokira komentare koji sadrže nepoželjne reči, preporučujemo da kopirajte tekst komentara pre slanja, specijalno kada kucate duži komentar. Ukoliko Vaš komentar ne zadovoljava zadata ograničenja, preporučujemo Vam da posetite forum sajta.
  P O S L E D N J I H   2 5   K O M E N T A R A
29.07.2014 :: 16:38 h :: IP > 37.220.73.202 :: 1499126
dejane,instaliraj nokia suite pa tu potrazi, ili pogledaj na n8 fanclubnikol@
19.07.2014 :: 07:14 h :: IP > 178.221.2.195 :: 1497406
Cao svima, da li mi neko moze reci koja su najbolja podesavanja za kameru za nocno slikanje, uvece po gradumilan
06.05.2014 :: 09:54 h :: IP > 92.36.223.26 :: 1484639
Nokia 808 zaista ima izvanrednu kameru i nevjerovatno kvalitetno video snimanje. Fotografije su isto veoma kvalitetne bez obzira na veličinu mega-piksela od 5, 8 ili 38. Sa aplikacijom SCam Free može se slikati i sa 41 Mps. Mana je kada sami otvorite novi folder sa prenešenim fotografijama u kojem iste ne možete listati.Nema ni prikaza slika kao ikone. Međutim za ovaj telefon se čovjek mora dosta potruditi i istraživati raznorazne mogučnosti. Ukoliko slučajno zaboravite isključiti mobilne podatke dosta aplikacija se same nadograđuju ujedno vam skidajući ,,kredit'. Zapisnik poziva ne pamti sve propuštene pozive istog pozivaoca nego prikaže samo zadnji a i na ostalim pozivima ne pamti minutažu razgovora osim posljednjeg poziva. Prednja kamera vga veoma loša i ne prikazuje video sliku na Skype-u. Softver sam zadnji put ažurirao prije pola godine i izgleda da se više ne radi na njegovom poboljšanju.Obzirom da je Nokiju kupio Microsoft nadam se da će doći i do nekih poboljšanja u podršci ili nadogradnji ili zamjeni nekog novog OS-a. Pozivi putem aplikacije Viber nisu mogući osim poruka i slanja slika. Sve u svemu zadovoljstvo ovim telefonom je promljenjivo. Mana je njegova težina i nošenje jer ga ljeti morate nositi ili direktno u ruci ili u torbici.seha
08.01.2014 :: 22:44 h :: IP > 109.93.167.193 :: 1455984
Provalio sam po netu da su ukinuli server za Nokia weather. Smor. Inace postoji mod za kameru da slika u svih 41mpx al bukvalno nema ni potrebe.... Ja sam ubacio Delight 1.3 firm i telefon je kao munja za njega postoji ta gomila modova ali vecina nije ni potreban... i n8 fan klub zeza, cesto ne radi sajt..... Poslednj trzaji za Symbian.....shone laki
06.01.2014 :: 19:59 h :: IP > 109.93.167.193 :: 1455391
Za sada izmedju 10mb i 15mb te 16:9 34mpx, ali sve su po mraku ili kucne varijante... Tek sam ga uzeo.... Inace sam odusevljen kamerom. Slikam ljude na 3 metra od mene, a iz njih na dva metra monitor od 20.5" otvoren neki forum, kad zumiram sliku vidi sve na monitoru u slovo ( fascinantno ).... Munjevito slika i posle munjevito zumiram sliku ali ni da zasecne! Drugo veliko odusevljnje je zvuk, mislio sam da nece biti mnogo bolji nego na n8, ali je duplo bolji i kvalitetniji. Ja do sada nisam cuo bolji zvuk sa telefona na mojim JBL profi slusalicama, a probao sam razne telefone. Kacio sam telefon i na kenwood pojacalo i kvalitetnije se cuje nego sa DELL laptopa recimo.... Ja imam android za svaki dan i net i social aplikacije.... Ali ovaj telefon ima ozbiljne hardverske kvalitete i steta je sto se to slabo ceni, ne znam koji android ima bolju kameru i zvuk od ovog telefona.... Baterija mi za sada traje oko dva dana, ali nisam mnogo arcio tel....shone
05.01.2014 :: 23:22 h :: IP > 109.93.167.193 :: 1455238
Inace, kupio sam novi fon, sad su vrlo povoljni.... Kvalitet izrde je odlican, ja sam uzeo crni sa srebrnim oko kamere... Bash jedinstven material pod prstima se oseca, mozda je plastika ali je presvucena sa necim... Jedina zamerka je dugme za kameru koje je dosta klimavo, a kad god se tel uzme u ruku uvek se zakaci.... Al tel ide pravo u silicon, ima odlicnih tako da dugme za kameru nece biti prob.... Play via radio sam odmah u kolima isprobao.... Sjajna opcija na koju sam naviknut jos od N8.....shone
04.01.2014 :: 13:33 h :: IP > 178.222.108.135 :: 1454778
Ko jednom ode od Nokije, više joj se nikada ne vraća. Bio sam njen fan, onda sam shvatio da su oni totalni luziri a da sam ja bio slep... pera
23.05.2013 :: 22:57 h :: IP > 109.92.90.113 :: 1401429
savrsen telefon, profi kamera, navigacija, kvalitet izrade, baterija, touch, kvalitet samog razgovora, veoma brz telefon, sve radi savrseno bez zapucavanja, bravo za nokiu jos jednom. Oduvek koristim nokiu i tako ce i biti ubuduce. Ukoliko vise volite android plastikanere na kojima baterija traje 5 sati i koji se zapucavaju, i pritom imaju 300 000 aplikacija a od toga 10 korisnih(a njih ima i symbian), onda samo napred. Bez uvrede, ali tako je. Kupovinom ove nokie dobijate visokokvalitet multifunkcionalan uredjaj koji vas nikad nece izneveriti. Pozdrav svimamiloszr
10.04.2013 :: 12:14 h :: IP > 212.200.218.8 :: 1379160
reklamiraj to, baterija nije izdrzljiva kao na N8-ci ali mi dva dana izdrzi glatko uz dosta pricanja i sms-ova i nekog normalnog koriscenja interneta (wi-fi)stefan
22.03.2013 :: 12:36 h :: IP > 212.200.65.82 :: 1345458
Pre godinu dana kad sam kupovao N8 mnogi su me ubeđivali da odustanem jer nije android. Ne razumem te ljude, pa zar valjda ja sam znam šta meni treba? Ne igram igre i ne zamaram se aplikacijama koje tako i tako smore za 2 dana... Pošaljem poruku, nazovem, napravim koju amatersku fotku ili video, i surfam netom. Kod kuće imam kompjuter i laptop... Koristim moju N8 onom za šta je namenjena i potpuno sam zadovoljan. Još godinu dana kad mi istekne garancija zameniću je sa 808, koja je njen pravi naslednik. I da kad čujete da neko ima kameru koja snima HD, proverite koji je kvalitet zvuka, koliko frejmova u sekundi i bit rate. Kad se neko hvali sa HD snimkom ja ga odmah ugasim kvalitetom HD-a na mojoj N8.sarplaninac
14.02.2013 :: 20:07 h :: IP > 89.110.195.106 :: 1298786
vec dve godine imam n8 i sad razmisljam o kupovini 808.bio sam u telenoru i prvi put probao njegovu kameru.posto n8 dugo koristim,znam sta su kvalitetne slike,ali na 808 to izgleda brutalno.ne budem lenj,pa isprobam nexus 4 i htc 8x,cisto da uporedim sa mojim n8.ta dva telefona su po pitanju kamere,svetlosnu godinu iza n8,a citavu vecnost iza 808.marko
10.01.2013 :: 20:53 h :: IP > 78.155.45.198 :: 1254804
posao sam do prodavca da bih ga i fizicki vidio,i moj prvi utisak je negativan,tj bas djeluje robusno i tesko a i estetski mi se nije bas svidio mada je to stvar pojedinacnog ukusa.Ali ipak kad uporedim njegovih 1.3 do 2 centimetra sa sadasnjim novim telefonima koji su dosta ispod centimetra ovaj je ogroman.I mada sam razmisljo da ga kupim sad cu sigurno jos sacekati jer mu je trenutna cijena skroz nerealna za ono sto nudi.neka me neko ko ga ima duze demantuje jer je ovo ipak moj prvi utisak.Trenutno imam n8(2 god) i pomalo mi je dosadio,a za zamjenu jedino bi dosao u obzir ovaj fon jer za sad jedino on ima bolju kameru sto je meni prioritet,jer me net na telefonu ne zanima,a ostalo ionako svi imaju priblizno isto.rale
14.12.2012 :: 18:21 h :: IP > 178.223.8.101 :: 1227978
Sve se slazem, ekran je odlican, jeste manji od konkurencije al je slika perfektna i po jakom suncu se sve vidi, ma prosto Nokia pravi TELEFONE i stavi u njih odlicnu KAMERU (a ne pokretni komp sa opcijom za telefon) RALE vrti oglase, bice ih po 300e sigurno! Pa odradi nesto! I meni je dosadio n8 al sam presao na razr maxx jel mislim da bi mi 808 brzo dosadio, cisto to! na motoroli imam odlican video, al mi je i dalje bolja kamera na n8 :-) Nista mi ne smeta sem cene!808
02.12.2012 :: 14:12 h :: IP > 109.165.149.57 :: 1217168
Prije svega nisam imao iskustva sa telefonom sada imam nokiu n8 i ekstra je telefon(uslikao sam sa njim prelijepe fotografije) naime nokia 808 nije "DSLR fotoaparat" ali je to jedan dobar telefon po mom misljenju. DOBRA STRANA: naravno kamera telefona sa kojom mozete zabiljeziti fotografije ekstra kvaliteta i fotografije kojih cete se sjecati. A ne surfanje internetom to je jednostavno prolazna stvar surfanje i igranje igrica koje sluze za ubijanje vremena a fotografije Ostaje! jos da napomenem vrhunski kvalitet snimanja Zvuka (Dolby Digital Plus) LOSA STRANA: losa stvar naravno symbian to ne sporim.naravno rezolucija ekrana koju svi pljuju ovde a neznaju ni za Nokia Clear black display koji pruza super osvjetljenje na suncu(clear black display sam imao priliku da vidim na lumi-a 710 telefonu). a sto se tice rezolucije ekrana Ni na S3 (koji je po meni telefon NO1.), ne mozete prikazati fotografiju od 38 MP effective, 7152 x 5368 pixels... i losa prica o telefonu je kompanija nokia kojoj je android zakucao na vrata a ona ga je odbila. draganbl
24.11.2012 :: 03:51 h :: IP > 178.149.172.171 :: 1211532
znam da ima integrisani flash lite 4.0 pleyer ali nece da mi pusti kada npr odem na net i preko nekog sajta kao sto je npr www.jedan-nula.com hocu da pustim neku utakmicu uzivo ,nece da pusti ,da li mozda zna neko ima li nesto da instalira da bih mu to omogucilo da pusti .....Hvala svima unapred na odgovorima aca
23.11.2012 :: 15:10 h :: IP > 178.149.172.171 :: 1211227
deki ,ti ces da mi pricas nesto ,ako imas nesto da kazes ajde na pp koca
30.09.2012 :: 16:27 h :: IP > 77.78.208.173 :: 1176731
Mobitel sam imao cela dva meseca. Radio je perfektno, ali mi je jako brzo dosadio. Pre svega, operativni sistem Nokia Belle je brz ali jako malo aplikacija za njega (čak manje nego za Bada-u), jedino ga dizajn nekako drži u opticaju, kamera jeste 41Mpix (38 efektivno) ali u usporedbi sa jadnim prosečnim SE C905i (davno izašao ;)) je 0. Znači čista 0. Nakon dva meseca sam se prebacio na SE Xperia Arc S i definitivno je bolji, brži...ma sve nego 808 PureView, totalno razočarenje :(darius
25.08.2012 :: 05:15 h :: IP > 195.178.53.85 :: 1147261
imam ovaj telefon 20-tak dana i za to vreme koliko ga imam mogu da kazem da je savrsen,obzirom da sam pogledao zadnji komentar mislim da o ukusima netreba raspravljati.pre 808 sam imao S2 i mogu da kazem da sam zadovoljniji Nokijom nego Samsungom. o kameri netreba rspravljati jer profi aparati idu do 30 mps a 808 ima 41mps ostale funkcije odlicne i sve savrseno radi. tacno je da se android symbian ‚nemogu porediti i da je android kao sistem puno bolji ipak moj savet za ovaj telefon ako imate kintu slobodno kupite i blagosiljacete i mob i marku i prodavca.ako bar znate nekog ko ima ovaj mob.bar ga uzmite u ruke i prosetajte po njevu i shvaticete o cemu pricam. pozzzzzzivan
13.08.2012 :: 17:54 h :: IP > 178.148.220.4 :: 1137208
Upravo se igram sa jednom pure view nokijom i razocaran sam.Simbijan belle je uzasan,sam telefon prilicno ruzan i lici na anticku express music.Kamera bolja nego na drugim telefonima,ali i dalje je to prilicno lose.Kao neko ko se razume u fotografiju,znam da kamera moze da ima 300 mpx,ali ce kvalitet i dalje biti nula,ako je objektiv los.U ovom slucaju nije los,vec premali,bas akao i na svakom drugom telefonu.Po meni,ovo je losa kupovina i ne vredi ulozenih para zbog kamere koja je ogranicena malim objektivom,uzasnog OS-a,kao i zastarelog i loseg dizajna.Dizajn bi se jos i dao oprostiti da je umesto Belle ubacen windows....Ako vec neko zeli da kupi ovaj telefon zbog kamere ,preporucujem mu da ne baca pare,vec da kupi neki dslr za 500 e i jeftinu dumb nokiju ili samsung i imace pravu stvar!promasaj
09.08.2012 :: 15:26 h :: IP > 89.110.195.106 :: 1133785
da i ja kazem svoje misljenje oko cene i operativnog sistema:nemam nokiu 808 vec nokiu n8,razlika je samo u kameri.ako uzmemo u obzir da n8 ima 12 mpx kameru,da na njoj garmin radi savrseno,da simbyan belle odlicno podnosi sve zahteve na n8,onda je glupo reci da je nokia promasila pravac u kome se krece i da je simbyan zastareo i mrtav.ako jedan prosecan digitalac,recimo canon od 16 mpx kosta 300 evra,i ako jedna prosecna navigacija garminova,recimo garmin nuvi 2350 (sa kartom cele evrope) kosta 220 evra,i na kraju prosecno dobar telefon oko 200 evra,dolazimo do cifre od oko 700 evra.i dalje pricam o nokiji n8,a u njoj imate i odlicnu kameru i odlicnu navigaciju za celu evropu i odlican smart telefon,i sve to za cenu od 380 evra.nokia 808 ima mnogo bolju kameru od n8 zato i jeste dosta skuplji ali imai sve prednosti koje sam nabrojao za n8,pa opet kosta manje od 700 evra.ne zelim da pljujem android,licno mi se ne svidja,ali to je stvar ukusa.znam da na android ne moze da se instalira garmin,a ko koristi cesto navigaciju,znace o cemu pricam,koliko je to velika mana.ne znam za android koji ima vrhunsku kameru.znaci ostaju samo pozivi,poruke,internet i mozda neka aplikacija koja ne radi na simbyanu(recimo skype sa video pozivom).pa zasto onda neko kaze da je ovo skup telefon i da je android bolji.stvar ukusa i potreba svake osobe.kome treba dobar smart telefon,dobra navigacija i odlicna kamera,sve u jednom,ima samo jedan izbor:nokia.neka mi ne zamere svi oni koji ne koriste nokiju.marko75
08.08.2012 :: 18:55 h :: IP > 178.223.77.165 :: 1133173
da kazem i ja svoj komentrar veliki sam ljubitelj nokie koristim je od 95 godine momentalno imam n8 koju sam uzeo cm je izasla i platio 650 franaka ali u sadasnje vreme nokia telefoni jako zaostaju sa rezolucijom cak i na n8 kamera od 12mp mi je losija nego na n82 koja je imala 5mp a sad sam jos uzeo kao drugi zte skate za 120e i odusevio se sa mogucnostima i mnogo vecom brzinom rezolucija mnogo veca nego i na ovoj noki mislim da nokia mora da hitno nesto promeni u poslovanju...
04.08.2012 :: 16:59 h :: IP > 178.253.201.242 :: 1130179
Sve u svemu,kamera jeste fantasticna.Prava zamena za N8.Ima dosta modova za fotografisanje.Jos ako sliku malo provucete kroz adobe CS5....vrh fotografije.Pravi strasno velike slike i video,bukvalno jede memoriju.Ekran ima dobar kontrast.Kuciste je cvrsto.Ma prava robusna nokia.I najjace sto niko ne veruje da ima 41pm :))). Baterija.......ako slikate i snimate,net i muzika...nece dugo da traje.Za normano telefoniranje ima sasvim dobru bat.Softver necu komentarisati,svi dobro znaju mane i prednosti.Jeste skup i jeste da mozete uzeti fantastican nikon aparat ali,,,nema svaki aparat wi-fi,share,mp3,HDMI preko koga mozete na velikom ekranu da surfujete netom,igrate igricu,pregledate mail-ove...mozemo ovako do sutra.Inace svaki telefon koji ima gorilla glass je prilicno skuplji od modela sa obicnim panelom.mmxii
01.08.2012 :: 00:22 h :: IP > 89.126.17.5 :: 1127407
Preskupo...Nezasluzuje ovoliko para...Ekran malo piksela,malo ram-a,malo slabija baterija,pricesor je mogao barem da bude dual-core pa i na 1GHZ...Jedino ta kamera sto ga dize u oblake...E Nokia,ostacu ti veran obozavalac,ali nazalost,morao sam da predjem na Android..A vi ljudi,koji toliko hvalite symbian,ostanite sa njim,niko vam nebrani,ali nemojte da preterujete,jer da je dobar,nebih Nokia bila sad gde jeste...Ceo svet prica o tome,nije niko lud... Nadam se da ce se vratiti uskoro u trku sa ostalima...nikola
22.07.2012 :: 09:24 h :: IP > 78.30.170.217 :: 1122735
Mislim da stvarno nije u redu od strane autora koji rade kompletan test mobilnih da se i dalje sa ovolikom pristrasnošću narušava ugled Nokie kao proizvođača. Retko koji telefon kompanije Nokia nije u kompletnom tekstu prikazan kao uređaj koji je potpuno degradiran. Iako se slažem da je za neke modele to u redu, a to isto važi i za sve ostale proizvođače jer i oni imaju potpune promašaje i nedostatke, to ne može biti pravilo. Nisu ni jednim argumentom objasnili npr. zbog čega je OS Bell toliko loš. Njihov glavni izgovor je u količini aplikacija koji Android nudi. Ali je to za korisnike, koje ne interesuje igranje sa mobilnim i gubljenje vremena na skidanje i instaliranje svega i svačega, od marginalnog značaja. Ako se pročitaju komentari korisnika Symbian Bell, od kojih je veliki procenat prethodno koristio Android, vidi se da ovo što ovde autori pišu nije ni malo korektno!nokia
18.07.2012 :: 22:41 h :: IP > 109.121.20.117 :: 1120960
@felino Bravo za odgovor! Konacno neko tehnicki/inzenjerski potkovan. Treba nam vise ovakvih komentara.gandra
   


Slična cena 


















  * maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Cena je izražena u evrima radi       lakšeg snalaženja, plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti. Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2014