Samsung i780

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 01. Feb 2006. 23:55

Post od ikiM »

Iz razloga sto je tesko naci ovaj telefon, ako budem u prilici da ga nadjem vec koristenog, da li da obratim paznju da li je skinut sa neke mreze i ako to jeste, da li to moze predtavljati neki problem.?
Nokia e71

vlady
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 13. Dec 2007. 19:27

Post od vlady »

Da li je neko do sada flashovao wm 6.5 na i780 i kako je zadovoljan njime ? Da li vredi prelaziti sa 6.0 na 6.5 ? Pretpostavljam da ? btw ako neko moze da preporuci neki rom takodje i uputsvo bilo bi lepo :)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

vlady, wm 6.5 nisam fleshovao ali wm 6.1 (zvanicni) jesam i ima par poboljsanja zbog kojih vredi preci na njega (threaded SMS, Windows Media Player radi sa iskljucenim ekranom, ...). Za detalje pogledaj moje poruke na nekoj od prethodnih strana.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Goroseča
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 21. Maj 2009. 19:50
Kontakt:

Post od Goroseča »

imam problem. od jednom u toku rada mi se izgubio kursoe, pointer, strelica, ili kako je već ko zove. sad kad idem po pad-u, nema strelice već se stavke sa skrna selektuju, jedna po jedna u zavisnosti od smera u kome pomeram prst. nisam dirao nikakva podešavanja čime bih ovo možda izazvao, pa me tim više i buni...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Goroseča, sta ti stoji u Start->Settings->System->Finger Mouse? Ako zelis da se ponasa "normalno" odnosno kao "mis" treba da bude selektovano "mouse".

Goroseča
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 21. Maj 2009. 19:50
Kontakt:

Post od Goroseča »

hehehehe, očigledno da sam mu, nenamerno, na tastaturi našao prečicu za 4way nav... voleo bih da mogu to da ponovim, hehehehe... t.h. ako se ikad sretnemo imaš pivo, sok, rakicu, il' šta već "simpatišeš" :D

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Pozdrav!
Moze li mi se malo razjasniti oko oznake baterije za i780.
Kao oficijelna pominje se baterija os 1480mAh.
Na nekom testu (http://www.mobile-review.com/pda/review ... 0-en.shtml) sam video da na nekoj bateriji pise 1000mA...
Da li je to neka slabija baterija ili za neko drugo trziste?

Takodje, kada sam se raspitivao za ovaj telefon, u nekom servisu su mi rekli da su imali problem sa slabijim baterijama za ovaj telefon.

Koja baterija je "prava" za ovaj telefon?
Da li se i po kojoj ceni mogu kupiti jace baterije?
Nokia e71

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

ikiM, na bateriji kapacitet ne pise a zvanicna baterija 1480 mAh. Obrati paznju da mAh (kapacitiet u miliampercasovima) nije isto sto i mA (struja u miliamperima) pa ako pise 1000 mA to nije kapacitet nego maksimalna trenutna struja.

Postoje baterije velikog kapaciteta (oko 3000 mAh) uz koje se dobija novi zadnji poklopac (zbog debljine baterije) ali ih nema kod nas.

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Na pomenutom sajtu se moze videti da na mestu gde dolazi baterija, u kucistu telefona, pise 1000mA... ali i u daljem tekstu autor testa pominje da je baterija kapaciteta 1000mAh. Mozda je on pogresio! :dry:

Nego, ima li ta standardna baterija neku oznaku na sebi i koja je?
Nokia e71

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

ikiM, na svakom i780 pise 1000 mA i to je maksimalna struja koju telefon moze da "povuce" i taj podatak nema nikakve veze sa kapacitetom baterije. Samsung stavlja podatak o maksimalnoj struji na sve svoje telefone. Na samoj bateriji imas oznaku baterije, a standardni (1480 mAh) model je AB823450CE.

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Tomase, evo posle toliko vremena koliko imas i780, koliko ti drzi baterija sa npr. 60min wifi, 10-tak poziva i isto toliko sms-a?
... otprilike
:?
Nokia e71

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

ikiM, WiFi i GPS brzo ubiju bateriju. Ako ih ne koristim moze da izdrzi i do 3 dana neke normalne upotrebe. Ako slusam MP3 (~1h/dan) preko A2DP bluetooth slusalica to padne na 2 dana max. Ali ako koristim WiFi i GPS nema sanse da traje duze od dan-dan i po.

Srecom u kompletu su 2 baterije pa tako kompenzujem.

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Gde se nalazi gps modul na telefonu, sa donje ili gornje strane?
U nekom poredjenju sa drugim modelima telefona, da li neko ima iskustva, kako se pokazao taj hardver na i780?
Nokia e71

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Evo, napokon i ja dodjoh do ovog telefona... :roll: :roll: :roll:
Buduci da mi je prvi put da cackam neki WM telefon, a naviknut sam na rad sa Symbian telefonima, svasta mi nije jasno.
Skinuo sam uputstvo, pa cu morati polako da delam.

Citajuci ovaj post, video sam da postoji neki kod za pojacavanje kvaliteta audio izlaza:
*#0002*28346#
Kada to otkucam, otvori se odredjena aplikacija (wm9713 control util....) i postoje dodatna podesavanja u meniju: normal/talking... Sta treba tu da podesavam i koje vrednosti se gde upisuju, a koje daju najbolje rezultate?
Pretpostavljam da za svaki samsung nije isto...
:|
Nokia e71

tata78
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 18. Nov 2007. 05:48

Post od tata78 »

Zelim da kupim ovaj telefon, jel zna neko mozda, po kojoj ceno moze sada da se nabavi, ovde u oglasima stoji 290 EUR-a mislim da je to ipak previse.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

tata78, 290 evra uopste nije previse za ono sto nudi ovaj telefon. Medjutim tesko ces ga naci i po 290 evra ili bilo kojoj drugoj ceni.

ikiM, samo ti zapisi pocetne vrednosti pa slobodno ekperimentisi. Imas nesto o tim podesavanjima na Omnia temi.

IvanQ
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 13. Avg 2009. 03:31

Post od IvanQ »

@TH: Imas tu verziju RealVGA za WM 6.1. Tek danas odradih upgrade (po tvom uputstvu) i prijavljuje da mu fale neki dll-ovi. Jesi li imao ti taj problem?

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

@ tomas.hokenberi,
da li kod tebe zaista Nodata ne dozvoljava koriscenje gprs, kada se wap (kod mene mts wap) disejbluje?
Primetio sam da SPB Mobile Shell 3.0.1. uradi upgrade vremenske prognoze iako sam to ukinuo (automatski upgrade). Rekao bih da i neke druge aplikacije se konektuju preko gprs ako prethodno zaboravim da se konektujem preko wifi.

I da li imas ideju, zasto mi se nekad umesto E ikonice, pojavljuje G, cak i kada sam prikacen na wifi?
Nokia e71

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

IvanQ, verziju za WM 6.1 upravo i koristim. Slobodno ignorisi te poruke.

ikiM, Trenutno nemam nodata instaliran (skoro sam radio hard reset) ali jeste sprecavao gprs - barem onoliko koliko sam ja isprobavao. Sto se tice E i G ako prikazuje samo jednu (levu) ikonicu to samo pokazuje sta je dostupno od data konekcija na baznoj stanici. G = GPRS, E = EDGE, 3G = UMTS i 3G+ = HSDPA. Ovo se nece pojaviti samo ako uopste nista od toga nije dostupno.

IvanQ
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 13. Avg 2009. 03:31

Post od IvanQ »

tomas.hokenberi napisao:IvanQ, verziju za WM 6.1 upravo i koristim. Slobodno ignorisi te poruke.
Imas neki link za dl te verzije posto meni nesto ne uspeva da nadjem?

Odgovori