Samsung i780
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
vlady, wm 6.5 nisam fleshovao ali wm 6.1 (zvanicni) jesam i ima par poboljsanja zbog kojih vredi preci na njega (threaded SMS, Windows Media Player radi sa iskljucenim ekranom, ...). Za detalje pogledaj moje poruke na nekoj od prethodnih strana.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
imam problem. od jednom u toku rada mi se izgubio kursoe, pointer, strelica, ili kako je već ko zove. sad kad idem po pad-u, nema strelice već se stavke sa skrna selektuju, jedna po jedna u zavisnosti od smera u kome pomeram prst. nisam dirao nikakva podešavanja čime bih ovo možda izazvao, pa me tim više i buni...
- tomas.hokenberi
- Moderator
Goroseča, sta ti stoji u Start->Settings->System->Finger Mouse? Ako zelis da se ponasa "normalno" odnosno kao "mis" treba da bude selektovano "mouse".
Pozdrav!
Moze li mi se malo razjasniti oko oznake baterije za i780.
Kao oficijelna pominje se baterija os 1480mAh.
Na nekom testu (http://www.mobile-review.com/pda/review ... 0-en.shtml) sam video da na nekoj bateriji pise 1000mA...
Da li je to neka slabija baterija ili za neko drugo trziste?
Takodje, kada sam se raspitivao za ovaj telefon, u nekom servisu su mi rekli da su imali problem sa slabijim baterijama za ovaj telefon.
Koja baterija je "prava" za ovaj telefon?
Da li se i po kojoj ceni mogu kupiti jace baterije?
Moze li mi se malo razjasniti oko oznake baterije za i780.
Kao oficijelna pominje se baterija os 1480mAh.
Na nekom testu (http://www.mobile-review.com/pda/review ... 0-en.shtml) sam video da na nekoj bateriji pise 1000mA...
Da li je to neka slabija baterija ili za neko drugo trziste?
Takodje, kada sam se raspitivao za ovaj telefon, u nekom servisu su mi rekli da su imali problem sa slabijim baterijama za ovaj telefon.
Koja baterija je "prava" za ovaj telefon?
Da li se i po kojoj ceni mogu kupiti jace baterije?
Nokia e71
- tomas.hokenberi
- Moderator
ikiM, na bateriji kapacitet ne pise a zvanicna baterija 1480 mAh. Obrati paznju da mAh (kapacitiet u miliampercasovima) nije isto sto i mA (struja u miliamperima) pa ako pise 1000 mA to nije kapacitet nego maksimalna trenutna struja.
Postoje baterije velikog kapaciteta (oko 3000 mAh) uz koje se dobija novi zadnji poklopac (zbog debljine baterije) ali ih nema kod nas.
Postoje baterije velikog kapaciteta (oko 3000 mAh) uz koje se dobija novi zadnji poklopac (zbog debljine baterije) ali ih nema kod nas.
- tomas.hokenberi
- Moderator
ikiM, na svakom i780 pise 1000 mA i to je maksimalna struja koju telefon moze da "povuce" i taj podatak nema nikakve veze sa kapacitetom baterije. Samsung stavlja podatak o maksimalnoj struji na sve svoje telefone. Na samoj bateriji imas oznaku baterije, a standardni (1480 mAh) model je AB823450CE.
- tomas.hokenberi
- Moderator
ikiM, WiFi i GPS brzo ubiju bateriju. Ako ih ne koristim moze da izdrzi i do 3 dana neke normalne upotrebe. Ako slusam MP3 (~1h/dan) preko A2DP bluetooth slusalica to padne na 2 dana max. Ali ako koristim WiFi i GPS nema sanse da traje duze od dan-dan i po.
Srecom u kompletu su 2 baterije pa tako kompenzujem.
Srecom u kompletu su 2 baterije pa tako kompenzujem.
Evo, napokon i ja dodjoh do ovog telefona...
Buduci da mi je prvi put da cackam neki WM telefon, a naviknut sam na rad sa Symbian telefonima, svasta mi nije jasno.
Skinuo sam uputstvo, pa cu morati polako da delam.
Citajuci ovaj post, video sam da postoji neki kod za pojacavanje kvaliteta audio izlaza:
*#0002*28346#
Kada to otkucam, otvori se odredjena aplikacija (wm9713 control util....) i postoje dodatna podesavanja u meniju: normal/talking... Sta treba tu da podesavam i koje vrednosti se gde upisuju, a koje daju najbolje rezultate?
Pretpostavljam da za svaki samsung nije isto...

Buduci da mi je prvi put da cackam neki WM telefon, a naviknut sam na rad sa Symbian telefonima, svasta mi nije jasno.
Skinuo sam uputstvo, pa cu morati polako da delam.
Citajuci ovaj post, video sam da postoji neki kod za pojacavanje kvaliteta audio izlaza:
*#0002*28346#
Kada to otkucam, otvori se odredjena aplikacija (wm9713 control util....) i postoje dodatna podesavanja u meniju: normal/talking... Sta treba tu da podesavam i koje vrednosti se gde upisuju, a koje daju najbolje rezultate?
Pretpostavljam da za svaki samsung nije isto...

Nokia e71
- tomas.hokenberi
- Moderator
tata78, 290 evra uopste nije previse za ono sto nudi ovaj telefon. Medjutim tesko ces ga naci i po 290 evra ili bilo kojoj drugoj ceni.
ikiM, samo ti zapisi pocetne vrednosti pa slobodno ekperimentisi. Imas nesto o tim podesavanjima na Omnia temi.
ikiM, samo ti zapisi pocetne vrednosti pa slobodno ekperimentisi. Imas nesto o tim podesavanjima na Omnia temi.
@ tomas.hokenberi,
da li kod tebe zaista Nodata ne dozvoljava koriscenje gprs, kada se wap (kod mene mts wap) disejbluje?
Primetio sam da SPB Mobile Shell 3.0.1. uradi upgrade vremenske prognoze iako sam to ukinuo (automatski upgrade). Rekao bih da i neke druge aplikacije se konektuju preko gprs ako prethodno zaboravim da se konektujem preko wifi.
I da li imas ideju, zasto mi se nekad umesto E ikonice, pojavljuje G, cak i kada sam prikacen na wifi?
da li kod tebe zaista Nodata ne dozvoljava koriscenje gprs, kada se wap (kod mene mts wap) disejbluje?
Primetio sam da SPB Mobile Shell 3.0.1. uradi upgrade vremenske prognoze iako sam to ukinuo (automatski upgrade). Rekao bih da i neke druge aplikacije se konektuju preko gprs ako prethodno zaboravim da se konektujem preko wifi.
I da li imas ideju, zasto mi se nekad umesto E ikonice, pojavljuje G, cak i kada sam prikacen na wifi?
Nokia e71
- tomas.hokenberi
- Moderator
IvanQ, verziju za WM 6.1 upravo i koristim. Slobodno ignorisi te poruke.
ikiM, Trenutno nemam nodata instaliran (skoro sam radio hard reset) ali jeste sprecavao gprs - barem onoliko koliko sam ja isprobavao. Sto se tice E i G ako prikazuje samo jednu (levu) ikonicu to samo pokazuje sta je dostupno od data konekcija na baznoj stanici. G = GPRS, E = EDGE, 3G = UMTS i 3G+ = HSDPA. Ovo se nece pojaviti samo ako uopste nista od toga nije dostupno.
ikiM, Trenutno nemam nodata instaliran (skoro sam radio hard reset) ali jeste sprecavao gprs - barem onoliko koliko sam ja isprobavao. Sto se tice E i G ako prikazuje samo jednu (levu) ikonicu to samo pokazuje sta je dostupno od data konekcija na baznoj stanici. G = GPRS, E = EDGE, 3G = UMTS i 3G+ = HSDPA. Ovo se nece pojaviti samo ako uopste nista od toga nije dostupno.