Poz svima

, dugo nisam ucestvovao u forumu, ni citao o novim telefonima, da bih se nekako naterao da prestanem da kupujem telefone ( po 2 ) svaka 2-3 meseca

poslednje sto sam kupio je bio BlackBerry Storm 9530 ali nazalost sam ga doneo iz Amerike sa Verizone mreze i kada sam dosao ovde u VIP-u sa morao da uzmem onu nesretnu BIS uslugu ( dodatnih 1300 din sa pdv ) bez ikakve potrebe, posto vec imam besplatnih 1800MB mesecno, ali je moralo jer GPRS uopste ne moze da radi bez toga na BB-u
Izvinjavam se na duzenju o ne-ovom telefonu

, ali poenta je da mi na BB skoro nista ne radi ( GPS, pa cak i GPRS uopste i pored BIS usluge ) u svakom slucaju uzeo sam pre dva dana ovaj Samsung u VIP-u i mogu vam reci da sam prilicno zadovoljan, sve sem kamere ( nije bas kvalitetna i nema blic ) i sto nema 3,5 redovni ulaz za sluske ( sto nije bas toliko bitno, vec imam jedan od Sam G400 soul + slusalice koje su defintivno najbolje slusalice ikada koje sam probao! )
Sto se tice zesce rasprave u vezi "dumb" i "smart" telefona i pljuvanja ovog telefona od strane
Nikola Vapa/CA, stvarno ne vidim razlog toliko siljenja svog misljenja, 10+ miliona ovog modela telefona je prodato, pa barem to nesto govori, zar ne? A da ti skrenem na jos jednu stvar paznju, da li si se mozda zapitao da se neko ne razume u "smart" telefone, pa da ih optereti sa svim mogucim alikacijama, pa mu radi sporije itd.....? I jos bitnije da li si se zapitao da neko nece telefon koji moze da se zarazi sa virusom? Ko ne zna da apdejtuje anti viruse? Inace nista licno, samo sam morao i ja svoje misljenje da kazem
Sto se tice interneta, vidim da je tu njih par pitalo, npr.
jovanazr i da ju je
djolex posavetovao za 066 karticu....ja ne znam iskreno sta ona nudi ali mogu posavetovati recimo VIP od 325 paketa( 1000din+pdv ) pa navise, uz koji se dobijaju besplatni megabajti svaki mesec ( kolicina zavisi od paketa - 325 pa navise ) maksimalno je 1800MB, i onda mozes opusteno da koristis internet
A da, to sto se najvise kuka na nedostatak GPS-a, barem ima po mom misljenju dosta solidnu zamenu, ima Google Maps, koje radi esktra, moze da ti izracuna rutu kako da dodjes do cilja, sa sve fazama ( tu skreni tu, tu skreni tu....), naravno nema glas i nema u realnom vremenu da te prati gde si, mada mozes rucno da kliknes na moju lokaciju i on te tu prebaci......
Jedino Google Maps i mogu da vam potrose te magabajte, ja sam prvo vece potrosio nekih 30MB, ali sam se bukvalno izivljavao na GM-u

ali tu ima i jedna lepa stvarcica, a to je da ti u svakoj sesiji pise koliko si MB tj. KB potrosio, na svaki tvoj klik on dodaje KB na ukupnu cifru.....jako korisna stvar kada se trudis da ne prekoracis svoj neki maksimum