Samsung S5230, S5230W, S5233(T)

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
alerasko
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 19. Mar 2010. 23:13

Post od alerasko »

tomas.hokenberi napisao:alerasko, LiIon i LiPolymer baterije se ne formiraju! ...... .
eeh, super, sad mi je lakse, tako sam i uradio ... prethodni sam imao 4 godine i za njega je trebalo formatiranje a nisam pratio novosti po tom pitanju.

a futrole, je li nasao neko nesto cool za ovaj model?

[Edit:] tomas.hokenberi:: Nije dozvoljeno citiranje celih poruka. Posebno poruke neposredno iznad.
Sledeca takva poruka ce ti biti obrisana bez obavestenja!
Za vise informacija o pravilima foruma:

Pravila otvaranja tema i davanja odgovora

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

alerasko, ako si prethodni telefon kupio pre 4 godine, i ako je bio nov, ni njegovu bateriju nije trebalo formirati (kaze se formirati ne formatirati). Formirale su se iskljucivo Ni-Mh baterije. To nisu nikakve novosti posto, da ponovim, niko ne proizvodi telefone sa NiMh baterijama vec 5-6 godina, a u poslednjih 10 godina vecina telefona koristi LiIon ili LiPolymer. Period upotrebe NiMh baterija je prakticno zavrsen pocetkom 2000-ih ali je ideja "formiranja" baterija ostala zauvek utisnuta u svesti mnogih korisnika mobilnih telefona u Srbiji a i sire.
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

huper
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 11. Nov 2009. 21:58

Post od huper »

@Layne_Staley
I ja sam imao taj problem i uspeo sam da provalim. Kod mene radi sa osam nula (00000000)
Probaj, mislim da ce i kod tebe raditi ;)

Krile007
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 02. Okt 2005. 17:40
:: Apple iPhone X
:: Samsung Galaxy Alpha

Post od Krile007 »

Poz svima :), dugo nisam ucestvovao u forumu, ni citao o novim telefonima, da bih se nekako naterao da prestanem da kupujem telefone ( po 2 ) svaka 2-3 meseca :lol: poslednje sto sam kupio je bio BlackBerry Storm 9530 ali nazalost sam ga doneo iz Amerike sa Verizone mreze i kada sam dosao ovde u VIP-u sa morao da uzmem onu nesretnu BIS uslugu ( dodatnih 1300 din sa pdv ) bez ikakve potrebe, posto vec imam besplatnih 1800MB mesecno, ali je moralo jer GPRS uopste ne moze da radi bez toga na BB-u

Izvinjavam se na duzenju o ne-ovom telefonu :wink: , ali poenta je da mi na BB skoro nista ne radi ( GPS, pa cak i GPRS uopste i pored BIS usluge ) u svakom slucaju uzeo sam pre dva dana ovaj Samsung u VIP-u i mogu vam reci da sam prilicno zadovoljan, sve sem kamere ( nije bas kvalitetna i nema blic ) i sto nema 3,5 redovni ulaz za sluske ( sto nije bas toliko bitno, vec imam jedan od Sam G400 soul + slusalice koje su defintivno najbolje slusalice ikada koje sam probao! )

Sto se tice zesce rasprave u vezi "dumb" i "smart" telefona i pljuvanja ovog telefona od strane Nikola Vapa/CA, stvarno ne vidim razlog toliko siljenja svog misljenja, 10+ miliona ovog modela telefona je prodato, pa barem to nesto govori, zar ne? A da ti skrenem na jos jednu stvar paznju, da li si se mozda zapitao da se neko ne razume u "smart" telefone, pa da ih optereti sa svim mogucim alikacijama, pa mu radi sporije itd.....? I jos bitnije da li si se zapitao da neko nece telefon koji moze da se zarazi sa virusom? Ko ne zna da apdejtuje anti viruse? Inace nista licno, samo sam morao i ja svoje misljenje da kazem 8)

Sto se tice interneta, vidim da je tu njih par pitalo, npr. jovanazr i da ju je djolex posavetovao za 066 karticu....ja ne znam iskreno sta ona nudi ali mogu posavetovati recimo VIP od 325 paketa( 1000din+pdv ) pa navise, uz koji se dobijaju besplatni megabajti svaki mesec ( kolicina zavisi od paketa - 325 pa navise ) maksimalno je 1800MB, i onda mozes opusteno da koristis internet

A da, to sto se najvise kuka na nedostatak GPS-a, barem ima po mom misljenju dosta solidnu zamenu, ima Google Maps, koje radi esktra, moze da ti izracuna rutu kako da dodjes do cilja, sa sve fazama ( tu skreni tu, tu skreni tu....), naravno nema glas i nema u realnom vremenu da te prati gde si, mada mozes rucno da kliknes na moju lokaciju i on te tu prebaci......
Jedino Google Maps i mogu da vam potrose te magabajte, ja sam prvo vece potrosio nekih 30MB, ali sam se bukvalno izivljavao na GM-u :lol: ali tu ima i jedna lepa stvarcica, a to je da ti u svakoj sesiji pise koliko si MB tj. KB potrosio, na svaki tvoj klik on dodaje KB na ukupnu cifru.....jako korisna stvar kada se trudis da ne prekoracis svoj neki maksimum
■■■■■ Apple iPhone X■■■■■Samsung Galaxy A5 2016■■■■■

iiwana
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 13. Apr 2010. 16:32

Post od iiwana »

Zdravo svima :) Zna li se ko jos uvozi telefone legalno sem Roaminga? Ja bih da kupim Samsung Star WiFi a kada sam njih zvala rekli su mi da ga nece uvoziti. :smutny: I moze li se bilo gde kupiti ovaj fon, u nasoj zemlji, tj? Hvala puno :)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

iiwana, jedini legalni uvoznik Samsung telefona u Srbiji je Roaming. Oni ga dalje distirbuiraju partnerskim radnjama (imas ih na njihovom sajtu). Ako su ti u Roamingu rekli da nece uvoziti Samsung Star WiFi to znaci da ih legalno uvezeno nece biti. "Ispod ruke" mozda ima negde ali i u to sumnjam. Kao alternativni Samsung Dumb izbor, ako ti nije preskup, imas slican telefon boljih performansi +WiFi: Samsung S8000 Jet ili nesto jeftiniju varijantu sa WiFi Samsung S5560.

marmix5
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 16. Apr 2010. 23:12

Post od marmix5 »

Pozdrav za sve vas i zahvaljujem na svakom odgovoru

Imam samsung s5230 i radi sve odlicno e sad jednog dana sam skidao google maps i instalirao preko google maps-a koji sam vec imao fabricki u telefon i pokvario sam ga sad nemogu da ga otvorim kaze nepodrzan fajl a ni jedan drugi koji instaliram mi ne radi a fabricki google maps ne mogu da izbrisem nikako kako mogu to da rijesim ...

I jos 2 pitanja

1. Da li se moze ugraditi wireless na samsung s5230 jer sam suo da postoji isti takav telefon samo samsung s5230 WiFi sa wireless pa da li postoji ta mogucnost da mogu da ga ugradim

2. Mijenja li se touch screen kad se mijenja maska na taj samung s5230

Veliko hvala

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

marmix5, nije moguce "ugraditi" WiFi u 5230, nije to PC pa da utaknes WiFi karticu. Maska i touchscreen se odvojeno menjaju.

marmix5
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od marmix5 »

tomas.hokenberi napisao:....
ok hvala ti jer su mi rekli bili u servis da se sa maskom i touch mijenja
[Edit:] tomas.hokenberi:: Nije dozvoljeno citiranje celih poruka. Sledeca takva poruka ce ti biti obrisana bez obavestenja!
Za vise informacija o pravilima foruma:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

marmix5, pazi u servisu verovatno imaju ceo komplet. Ako si mislio/la da menjas maskicu kao na nekim drugim modelima samostalno verovatno nede moci tako lako. Svejedno proveri na forumu servisiranje sta o tome mogu da ti kazu serviseri koji se javljaju na forumu.

marmix5
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od marmix5 »

kako cu da otkljucam samsung s5230 da ga mogu koristit i na ostale mreze CG jer ne mogu da koristim telefon bez na promonte mrezu a to mi je vrlo bitno da otkljucam pa me zanimaju ti kodovi

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

marmix5, i za masku i za kodove najbolje postavi pitanje ovde: viewforum.php?f=18

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Cao ljudi.. Devojka ima ovaj telefon i imam sledece pitanje :

Ne stizu joj poruke lepo jer joj je uvek pun inbox ( ima oko 210 pourka kada nece da stignu). Da li je moguce da ne moze da sacuva vise od 210ak poruka.. da li moze to da se resi na neki nacin .?

hvala unapred drugari :)
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Layne_Staley, moze - nek obrise poruke ;-). Inace obrati paznju na to da dugacke poruke (vise od 160 karaktera ako su ASCII, vise od 70 karaktera ako su UNICODE (ako imaju nasa slova onda su unikode) nisu jedna poruka vec vise poruke (2 i vise). Daklem ako na spisku ima 200-ak poruka, one mogu da zauzimaju prostor i za 500 poruka (posebno ako su UNICODE).

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Kapiram ja to da jedna poruka nije uvek 1 poruka... ali je i dalje bedno da moderan telefon moze da "istrpi" samo 500 poruka.. tj da ne moze da se promeni memorija za pourke ( da se cuvaju na mem kartici)...

hvala na odgovoru btw :) nego je problem sto se njoj ne brisu poruke...zensko :wink:
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Layne_Staley, pa moze pomocu Samsung New PC Studia da ih bekapuje na PC i da ih tamo cuva i da ih cita kada se zazeli.

kolonelo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 22. Apr 2010. 18:15

Post od kolonelo »

Imam problem sa punjenjem baterije za s5230 , kada se baterija napuni i kada skinem sa punjaca odmah upozorava da je baterija prazna iako se punila sat-dva i pokazivalo je da je baterija puna, ne znam da li je baterija pokvarena ili punjac neispravan . :shock: :cry:

prorok84
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 05. Sep 2007. 13:35

Post od prorok84 »

Koliko realno drži baterija kod S5230 pri priličnom slušanju MP3 muzike 6-7 sati dnevno uz minimalne razgovore i poneki SMS?
Da li kada je baterija na minimumu (nema crtica, simbol baterije treperi) mogu da se koriste aplikacije poput MP3 plejera ili Opere pa dok se telefon ne ugasi? Na ranijim Samsungovim telefonima nije moglo.

Dusan1989
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 11. Maj 2010. 12:02

Post od Dusan1989 »

Imam problem prilikom instaliranja aplikacija koje su prebacene sa istog modele telefona? Ne prepoznaje tip fajla,isto tako i kada skinem sa interneta? Da li zna neko zbog cega?

belushi
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 09. Jan 2010. 18:25

Post od belushi »

Kako da promenim jezik menija ovog telefona na srpski. Trenutno je na engleskom. Odakle skinuti i kako instalirati.
Unapred zahvalan.

Odgovori