Samsung I9000 Galaxy S

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Post od hirurg »

tomas.hokenberi, pa mislio sam da neki custom ima mozda u sebi integrisanu javu ali sto ti kazes vjerovatno ocekuje desktop verzije, hvala na ispravci :)
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

hirurg, Ako je telefon softbrickovan moze lako da ga popravi sam,ali ako je u pitanju hardbrick morace da ga salje u samsung servis da oni to rese(cini mi se da menjaju plocu)...

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

artifex, nisi u pravu ima snimak na youtube sta se radi, kopca se na plocu i sredi se...ko ima volju nek pokusa, mislim da bi i sam probao isto da sam imao takav problem nema se sta izgubiti svakako an kraju ako se ne uspije ima servis....to je bar lako

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od artifex »

Pa moze da proba naravno,ne moze nista da izgubi...Ali nisam siguran da ce moci tako da ga ozivi :) al ako bude probao nek nam javi ovde sta se desilo :)

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Verovatno ce moci, ja sam danas moj S2 brikovanog vratio u zivot, ne sumnjam da ce kec takodje moci.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od artifex »

Behemoth, To je softbrick,ako sprzi bootloader ne moze sam da ga vrati mora u samsung servis da menjaju plocu ili tako nesto to je vec izvan mog znanja :D

Dule87
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 20. Okt 2008. 01:47

Post od Dule87 »

Da li vam touch screen vibrira pri dodiru ikona ili samog ekrana ili dok listate onih 7 ekrana?Cini mi se da je na mom tel. tako bilo na pocetku a sada pri dodiru samo vibriraju tasteri Menu, Confirm i Back,ekran ne!Da li tako treba da bude ili je nesto drugo u pitanju?
Samsung Galaxy S3 I9300

N.Z.S.Android
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 10. Feb 2012. 14:59

Post od N.Z.S.Android »

Pozdrav svima. Treba mi pomoć oko povezivanja ovog telefona sa Samsung kiesom. Izbacuje neki problem sa drajverima i mtp

MTP USB Device failed izbacuje tu grešku

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

N.Z.S.Android, za pocetak uradi sledece. Osvezi Kies do najnovije verzije. U Kiesu pokreni toroubleshoot connection error (bez povezivanja telefona na PC) i reinstaliraj drajvere. Povezi telefon (u Kies modu) i sacekaj da se zavrsi instalacija svih drajvera.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

N.Z.S.Android, a mozes li mi reci iz kog razloga se povezujes sa doticnim programom, apsolutno nepotrebna i beskorisna aplikacija, pitaj sta ti treba recemo ti ali ta aplikacija ti ne treba uopste

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

hirurg, uopste nije tacno da je Kies nepotreban i beskoristan. Npr. meni bekap kontakata preko Kiesa odgovara mnogo vise od bilo kakvog bekapa preko aplikacija koje koriste Gmail sinhronizaciju i slicne mehanizme (ne pada mi napamet da svoje telefonske kontakte drzim kao Gmail kontakte, i zabranio sam bilo kakvu sinhronizaciju kontakata sa Gmail accountom). Pored toga neophodni su ti drajveri iz Kies-a za drugi softver koji komunicira sa telefonom.

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

tomas.hokenberi, ti si jedan od 1000 koji tako razmislja....driver kao driver ok treba mada za storage netrebaju driveri tako da nema svrhe osim kod zamjene roma. a za backup imenika ima raznih aplikacija.....tako da ne vidim razlog zasto imati jedan glomazan soft na racunaru koji se mora moliti da prepoyna telefon i sl...losa kopija htc synca

a zasto ti ne pada napamet da drzis kontakte sa gmailom meni je to ok sve uvjek sacuvano i sigurno od brisanja

zox
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 17. Mar 2005. 16:44
Kontakt:

Post od zox »

Pozdrav svima! imam mali problem,ubacio sam u moj samsung i9000 android 2.3.5 preko odina i sve je prošlo bez problema i danas sam probao da ubacim 4.0.3 preko recovery međutim prijavljuje mi grešku E:signature verification failed. ne znam šta je problem možda sam nešto prevideo mada sam pratio upustvo sa androidadvices.com .ako neko zna u čemu može biti problem bio bih jako zahvalan za pomoć!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

hirurg, Ja Gmail koristim iskljucivo radi pristupa marketu i na Gmail serveru ne drzim nikakve kontakte, niti ga koristim za komunikaciju (koristim ga istina za backup nekih forwardovanih email poruka, ali to je druga prica). Vecina aplikacija bekap kontakata ili koristi Gmail ili jednostavno ne radi onako kako meni odogovara. Kies koristim za arhiviranje kontakata i poruka i sinhronizaciju sa Microsoft Outlook-om. A za trajni bekap, tu je DVD-rezac. Ja nikakvih problema nisam imao kod povezivanja SII i Kiesa, a sa Galaxy 3 sam imao problem samo sa starijim verzijama kiesa.

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

zox, koliko sam citao po forumima taj ics jos uvjek nije cakum pakum, tako da ti predlazem da ostanes jos malo na 2.3 nista te ne kosta....ne znam koji su portovali jer oficijalna verzija ne postoji a nece je ni izbacivati

N.Z.S.Android
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 10. Feb 2012. 14:59

Post od N.Z.S.Android »

hirurg napisao:N.Z.S.Android, a mozes li mi reci iz kog razloga se povezujes sa doticnim programom, apsolutno nepotrebna i beskorisna aplikacija, pitaj sta ti treba recemo ti ali ta aplikacija ti ne treba uopste
Pa hteo bih da ubacim neki noviji android.Trenutno mi je telefon na.

Verzija Firmvera
2.1-update1

Verzija osnovnog opsega
I9000XXJG1

Verzija Kernela
2.6.29
root@SE-S603#2

Broj Podverzije
ECLAIR.XWJG5

E sad kad bi neki od vas koji je dobre volje meni pomogo i obijasnio sa linkovima gde sta da skinem i kako preko odina da poboljšam tel. Ovo mi je prvi android i iskreno nemam veze i uopste sa telefonima. Unapred hvala

wulmbos
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2011. 15:41

Post od wulmbos »

Meni je trenutno najbolji
http://miuiscotland.co.uk/site/rom-downloads/
Iako MIUI nije zvanicno izbacio ROM (MIUI V4) za Galaxy S ovi momci su to dobro sredili

Ako hoces da ti radi bez gresaka skini Gingerbread verziju
Samsung Galaxy S, iPod Touch 4

los_trip
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 12. Apr 2008. 06:47
:: Lumia 920

Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post od los_trip »

Pozdrav
ROM mi je 2.3.3 hocu da stavim 2.3.6
moguli preko Odina ovaj stavit 2.3.6. a da neradim Wipe Data/Factory reset
hocel ga on automatski izbrisat ?
Jos nesto rootovanje se radi prije stavljanja ROM-a ili poslije ?
Hvala na odgovorima i LP

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

los_trip, Root-ovanje se radi posle flešovanja ROM-a, preko Odina će ti on uraditi reset jer u suprotnom bi ti se sve aplikacije FC-ovale.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

los_trip, preporuka da uradis wipe ako hoces da ti telefon radi glatko....root ide posle instalacije kao sto rece telep, i naravno probaj neki od kuvanih rommova kako radi

Odgovori