Pozdrav mobilnisvetski ljudi

,
Imam određene probleme koje biste možda mogli da mi pomognete da rešim:
1. Prvi problem, tice se mog
Samsung Galaxy S3 uredaja sa
Android Jelly Bean 4.1.2 operativnim sistemom (
I9300XXELL4), telefon
nije rutovan, update-ovan sa Ice Cream Sandwich-a sa kojim je dosao kad je kupljen, na Jelly Bean 4.1.1, a kasnije i na 4.1.2 preko
OTA update metode. Naime, mesec dana unazad, telefon mi je jako spor i da bih to resio, odlucio sam da mu odradim
Hard reset (Volume Up+Power+Home -> Wipe data, Wipe cache partition). Nakon sto sam to uradio, pokrenuo sam ponovo telefon i on je zahtevao onaj klasican set-up koji uvek trazi na pocetku. Odradio sam i to i kada sam krenuo da instaliram aplikacije, nakon 2-3 aplikacije telefon se
zaledio. Izvadio sam bateriju, pokrenuo ga ponovo, sve je bilo ok, da bi se ponovo posle nekog vremena zaledio i sve tako...danas je vec proslo nedelju dana od tada i telefon to radi vec 100.put sigurno. Ne znam sta mu je...sta da radim?! Kada ga ostavim 20ak minuta da stoji tako zaledjen, on se sam odledi, ali posle nekog vremena, opet ista stvar. Do tada, telefon se
NIKADA nije zaledio, nikada restartovao, nikada ugasio. Hard reset je radjen i pre toga nakon update-ova kako bi se sistem ''slegao''. Napomenuo bih i da sam negde na netu nasao da moze da pomogne onaj
Dummy file generator, probao sam, generisao dummy fajlove, i tako 10ak puta i
nista se nije popravilo. Molim vas pomozite mi...ovo zaista postaje nepodnosljivo!
2. Drugi problem je vezan za
Samsung Kies. Kako bih resio gore navedeni problem, pozvao sam Samsung Srbija podrsku i oni su mi rekli da pokusam preko Kies-a da update-ujem softver. Instalirao sam Kies ciju sam instalaciju vec imao na kompu (to napominjem jer je dosta stara ta instalacija,
od 09.09.2012.) i kada se instalirao, prijavilo mi je da imam dostupan update. Kliknuo sam na Azuriraj, trazilo je da prihvatim njihove uslove, jesam, zatim je pitalo da li da uradi back-up fajlova, to sam odbio, s obzirom da ga vec imam jer sam radio Hard reset pre par dana kao sto sam gore naveo, i kada je trebalo da pocne update, telefon se
disconnect-ovao, pa zatim ponovo
connect-ovao na Kies koji je ponovo obavestio da postoji update, ponovljenim procesom ista stvar se desila i tako nekoliko puta dok na kraju nisam odustao. Zatim sam deinstalirao taj stari Kies, skinuo i instalirao
najnoviju verziju, koju kada sam pokrenuo, napisalo mi je sledece:
Your device's current firmware version is not supported to update via Kies
To me je dodatno frustriralo...
OTA je najnovija verzija softvera...zaista ne znam sta vise da radim. Ubice me ova freeze-ovanja telefona a ne mogu da ga update-ujem

.
Molim vas pomozite, ako znate kako. Bio bih vam prezahvalan.
P.S. Mozete mi poslati privatnu poruku ili e-mail: mailto:shoomyrovich@gmail.com...a moze i kao odgovor ovde u forumu, nadam se da cu ga uhvatiti
Hvala unapred.