Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Re: Samsung Galaxy S3 I9300

Post od janka_88 »

Istina je da nema radio ali ja ga ne smatram potrebnim jer sam ga 2 puta upalio za preko godinu dana, imam svoju muziku koju slušam ali eto ukusi se razlikuju... :) I da se pohvalim da sam se ponovio sa memorijskom karticom, uzeo Kingston 32GB class 10 za 27 evra. :)

PedjaBL
Banned
Pridružio se: Sre, 08. Maj 2013. 08:03
:: Note N7100
:: Note n7000

Post od PedjaBL »

Ja sam 27 evra platio 64gb

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

A gdje si nabavio po toj cijeni i koja klasa?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Re: Одг: Samsung Galaxy S3 I9300

Post od toda81 »

To je neverovatno. Kod nas toliko kosta od 32gb, ali ne znam koja klasa
Note IV N9100 dual

Shoomyrovich
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 26. Avg 2013. 18:15
:: Galaxy S3 (i9300)

Post od Shoomyrovich »

Pozdrav mobilnisvetski ljudi :),

Imam određene probleme koje biste možda mogli da mi pomognete da rešim:
1. Prvi problem, tice se mog Samsung Galaxy S3 uredaja sa Android Jelly Bean 4.1.2 operativnim sistemom (I9300XXELL4), telefon nije rutovan, update-ovan sa Ice Cream Sandwich-a sa kojim je dosao kad je kupljen, na Jelly Bean 4.1.1, a kasnije i na 4.1.2 preko OTA update metode. Naime, mesec dana unazad, telefon mi je jako spor i da bih to resio, odlucio sam da mu odradim Hard reset (Volume Up+Power+Home -> Wipe data, Wipe cache partition). Nakon sto sam to uradio, pokrenuo sam ponovo telefon i on je zahtevao onaj klasican set-up koji uvek trazi na pocetku. Odradio sam i to i kada sam krenuo da instaliram aplikacije, nakon 2-3 aplikacije telefon se zaledio. Izvadio sam bateriju, pokrenuo ga ponovo, sve je bilo ok, da bi se ponovo posle nekog vremena zaledio i sve tako...danas je vec proslo nedelju dana od tada i telefon to radi vec 100.put sigurno. Ne znam sta mu je...sta da radim?! Kada ga ostavim 20ak minuta da stoji tako zaledjen, on se sam odledi, ali posle nekog vremena, opet ista stvar. Do tada, telefon se NIKADA nije zaledio, nikada restartovao, nikada ugasio. Hard reset je radjen i pre toga nakon update-ova kako bi se sistem ''slegao''. Napomenuo bih i da sam negde na netu nasao da moze da pomogne onaj Dummy file generator, probao sam, generisao dummy fajlove, i tako 10ak puta i nista se nije popravilo. Molim vas pomozite mi...ovo zaista postaje nepodnosljivo!

2. Drugi problem je vezan za Samsung Kies. Kako bih resio gore navedeni problem, pozvao sam Samsung Srbija podrsku i oni su mi rekli da pokusam preko Kies-a da update-ujem softver. Instalirao sam Kies ciju sam instalaciju vec imao na kompu (to napominjem jer je dosta stara ta instalacija, od 09.09.2012.) i kada se instalirao, prijavilo mi je da imam dostupan update. Kliknuo sam na Azuriraj, trazilo je da prihvatim njihove uslove, jesam, zatim je pitalo da li da uradi back-up fajlova, to sam odbio, s obzirom da ga vec imam jer sam radio Hard reset pre par dana kao sto sam gore naveo, i kada je trebalo da pocne update, telefon se disconnect-ovao, pa zatim ponovo connect-ovao na Kies koji je ponovo obavestio da postoji update, ponovljenim procesom ista stvar se desila i tako nekoliko puta dok na kraju nisam odustao. Zatim sam deinstalirao taj stari Kies, skinuo i instalirao najnoviju verziju, koju kada sam pokrenuo, napisalo mi je sledece:
Your device's current firmware version is not supported to update via Kies
To me je dodatno frustriralo...OTA je najnovija verzija softvera...zaista ne znam sta vise da radim. Ubice me ova freeze-ovanja telefona a ne mogu da ga update-ujem :-(.

Molim vas pomozite, ako znate kako. Bio bih vam prezahvalan.

P.S. Mozete mi poslati privatnu poruku ili e-mail: mailto:shoomyrovich@gmail.com...a moze i kao odgovor ovde u forumu, nadam se da cu ga uhvatiti :-)

Hvala unapred.

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Taj (I9300XXELL4) ti je star softver , najlakša solucija ti je da odeš na http://www.sammobile.com/firmwares/ i skineš: Serbia (Telekom / Telenor) 2013 August 4.1.2 I9300XXEMG4 I9300OXFEMG2 .

Potom ga izuzetno lako ubaciš preko Odina , i uradiš opet reset sistema ... videćeš ima fon da peva posle toga :)

Tutorial Samsung Galaxy S3 : How To Flash Official Firmware

http://youtu.be/OqinDlH4hII
16 godina na forumu MOBILNISVET

Shoomyrovich
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Shoomyrovich »

Hvala na odgovoru, na ranijim telefonima sam radio i root i update rootovanog telefna i preko odina sam update-ovao...sve to umem da radim, nikakav problem, medjutim, ovde imam drugu situaciju...cesto se telefon zaledi kada ga okacim na USB...strah me je da ne zaledi tokom update-a ili se diskonektuje, posto i to ima obicaj...onda sam ga sje*o za sva vremena :-D da li imam razloga da se plasim toga? da li je moguce da se iz download moda zaledi?

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Uvijek postoji takva mogućnost ali meni se lično nikad nije dogodila, a isto tako nikome koga poznajem tako da nemaš sta izgubiti ako probaš jer ti je i ovako praktično neupotrebljiv telefon. :)

Shoomyrovich
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Shoomyrovich »

Ufff...moracu da probam nesto...nadam se da ce se uskoro sve vratiti u normalnu, jer je telefon radio kao Doxa, a sada odjednom nista nije u redu...hvala u svakom slucaju

Uspeo je FLASH...sada sam na XXEMG4...videcemo kakva ce sada biti situacija...ipak, cisto da pitam...sta ako problem nastavi da se javlja? Hvala jos jednom

Shoomyrovich
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Shoomyrovich »

Zahvalio bih se Zoreliju i Janku_88 na odgovorima. Nakon juceresnjeg flash-ovanja, telefon radi kao zmaj, nije niti jedan put zaledio, sve radi kao i pre. Hvala vam najlepse, prijatelji...da nije bilo vas, ne znam sta bih radio :) Pozdrav :)

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Nema na čemu, drago mi je da smo ti uspijeli pomoći i da je sas sve kako treba. :)

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Upravo tako , zato služi ovaj forum i prijatelji na njemu .

Vanzemaljac
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 04. Maj 2010. 18:18
:: Samsung Galaxy S III

Post od Vanzemaljac »

Imam problem sa ext karticom..
Kada udjem u galeriju nema mi svih slika, isto je i kada udjem u neki muzicki plejer.. Ranije mi se ovo desilo jednom ili dva puta ali posle par dana sve sve vratilo u normalu, ali sada stoji i dalje ovako. Ima li neko rešenje?
LG G2
Miniii <3

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Format kartice , i ponovo ubaciš slike i muziku , naj sigurnije i kratko traje .

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Ja se iskreno nadam da planiraju i na Note 2 izbaciti nadogradnju tad. Možda nisu htjeli spominjati da ne skrenu pažnju sa Note 3. :D

Casting
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 15. Jul 2010. 12:15

Post od Casting »

Drugaru je puklo staklo u dzepu, tach mu radi, jel menjao neko skoro i za koju cifru?
[img][img]http://www.dodaj.rs/t/1d/131/1zjK1h39/2013-09-03-192318.jpg[/img][/img]
[img][img]http://www.dodaj.rs/t/3C/mv/2Vew6JAJ/2013-09-03-192328.jpg[/img][/img]

xerosoft
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 09. Dec 2009. 17:41
:: Iphone 4s
:: Iphone 3gs
Kontakt:

Post od xerosoft »

Ljudi pomagajte sinoc ostao s3 na punjac jutros se probudim nema mi vise nego pola kontakta na google nalogu isto kao da ih je neko izbrisao sta da radim please help!!!!!
Iphone 4s white clear install

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Pa povuci ih ponovo sa gmaila.
Izbrisi taj nalog, pa ga ponovo instaliraj kao kod prvog paljenja fona.

xerosoft
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 09. Dec 2009. 17:41
:: Iphone 4s
:: Iphone 3gs
Kontakt:

Post od xerosoft »

Nema ih ni na gmail nalogu sto je najgore
Iphone 4s white clear install

Odgovori