Samsung i550

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Samsung i550

Post od ilkebgd »

za 195 evra nov smartphone- ekran 2,6 incha, isti kao na G810 i po testovima malo bolji nego kod N95, integrisan Gps, monoblok, 3,2 Mpx kamera, 3.5mm dzek za slusalice, edge,hsdpa,brz procesor, itd itd...

Jedino sto zaista fali je wifi, ali i to ima u verziji i550w koja je potpuno ista samo sa wifi-jem ali je kod nas jako retka.

U poredjenju sa N95 ona ima prednosti u pogledu kamere i wifi-ja, a samsung u izradi, robusnosti, ima malo bolji ekran... a pri tome je nokia duplo skuplja tj oko 400 evra kosta nova...

Sta mislite o ovom telefonu i zbog cega se o njemu uopste ne pise, ne diskutuje? :roll: :o

Slika
Poslednja izmena od ilkebgd u Uto, 23. Dec 2008. 00:54, izmenjeno 1 put ukupno.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Ne može brate da bude bolji od N95 ni u ludilu :uhuh:
Mani testove,textove itd...
Skupi još koju paricu i strpi se,topla preporuka.
Mislim da ti je sad jasno zašto se ne diskutuje.

8)

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ilkebgd »

Nikakav konkretan argument nisi naveo zasto se ne diskutuje o njemu ni sta mu fali...

I nisam rekao da je telefon bolji od N95 nego da sam procitao da je ekran malo bolji.

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Ekran je kod samsunga uvek bio bolji, nema rasprave... al mislim da su 1 ili 2 clana sa foruma kupila taj tel, i da su ga vrlo brzo poslali u servis... N95 je vec dokazan telefon, tu nema reci, a ovaj tel stvarno nisam imao prilike ni da vidim...
Nokia E71... Elegant, but deadly

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

kapoerista90 napisao:... al mislim da su 1 ili 2 clana sa foruma kupila taj tel, i da su ga vrlo brzo poslali u servis... N95 je vec dokazan telefon, tu nema reci,...
Zbog toga nisam hteo ni da iznosim argumente.
8)

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ilkebgd »

E pa jbg sad sam skroz zbunjen, a upravo sam na mobilnom svetu ispod specifikacije po onim komentarima video da su ljudi (vecina) jako zadovoljni... i u sta sada da verujem?? :)

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/1539/Samsung/i550

Komentari:

ekran extra dobar. GPS navigacija extra. baterija od 1200mAh traje 3 dana bez problema. preporuka

Zakljucak: i550 je odlican telefon, samo pazite koje programe instalirate na njega!

inace telefon je vrh

Tt, ja sam kupio fon, prezadovoljan sam, baterija mi drzi 5 dana, ako ne koristim GPS.

komentar ponosnog vasnika i550.telefon radi brzo...nema problem s karticom ...stavio sam 4 gb odmah... pri razgovoru se sagovornik lepo i glasno cuje...u svakom slucaju sam stvarno za sada odusevljen telefonom....ah da moj otac je uzeo 6210 ...stavio sam telefone jedan pored drugog....6210 izgleda kao igrackica u poredjenju sa samsungom...

Ako hocete kompletan telefon I550 je extra izbor.

Zamuti i ovaj ako je tamno okruzenje, a napolju pravi extra slike.

Kupio sam juce ovaj fon...i prezadovoljan sam...ovo je cak i vise nego sto sam ocekivao...radi super a symbian je isti kao na nokia telefonima...stavio sam garmina na njega i radi fenomenalno...A tebi Dalibore toplo preporucujem da ga kupis, mislim da se neces prevariti...

taj sam telefon (w950i) bas zamenio ovim (i550). Zaista slucajnost da bas mene to pitas :) Vredi zameniti, zaista. Mada mi malo i w950 nedostaje, ali brzina ovog Samsung-a me odusevljava, tako da se ne kajem. Malo je veci, baterija je OK, muzika je cak jaca, a GPS velika prednost. Ja sam zadovoljan, a i onako nikada nisam popunio onih 4GB memorije

GPS radi odlicno, koristim Garmin sa rutabilnom mapom Srbije. Ne treba mu puno da nadje satelite (oko 2- 4 min) i sasvim se ok ponasa u radu.

Inace telefonom sam prezadovoljan. Mnogo bolji od svega ostalog po istoj ceni.
Poslednja izmena od ilkebgd u Pon, 22. Dec 2008. 18:59, izmenjeno 3 puta ukupno.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Sebi :wink:
Ako imaš prilike,pročačkaj ga malo kod nekog.
Ja sam svoju Omniu čačkao kod ortaka u prodavnici sat ipo,i pazario je :roll:
Zato mani testove,textove i komentare ljudi koji nisu ni drržali taj fon u rukama.
8)

Njami
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 23. Feb 2008. 15:59

Post od Njami »

ilkebgd, ja koristim taj telefon vec nekih 2,3 meseca i za sad me odlicno sluzi. Jednom sam mislio da se pokvario, kao nije hteo da puni, ali je sve bilo ok, trebalo je malo sacekati, ja kreten :oops: . Telefon me odlicno sluzi, symbain radi brzo, doduse ume nekada da se uspori, ali nista strano. Do sada se restartovao jednom ili dvaput. Ekran je odlican, boje su dobre, ali ume da izbledi na suncu. Primetio sam da se telefon lako izgrebe zato sto preko ekrana ima glatka plastika. Kamera je sasvim ok, pravi lepe fotkice, video snimke iskreno nisam snimo tako da ne znam kakvi su. Muzicki plejer je dobar, mada mu fale ekvalajzeri, ima 3.5mm ulaz sto je, bar meni, veoma korisno.
Zvuk je dobar, mada nije nesto preterano glasan. Tastatura je ok. Stvar koja ce ti mozda smetati pored velicine samog telefona (meni licno ne smeta) je track ball. Sada kada sam se navikao ne smeta uopste, za surfovanje netom je odlican, ali za kretanje kroz menije je malo nezgodan.
Baterija mi traje nekih 2,3 dana uz umereno koriscenje. Prodajni paket je malo jadan (dobijas punjac, kabl, disk i slusalice), ali nema veze, sada su memo kartice veoma jeftine. Stvar koju nisam uspeo odradim je hack telefona, ali sam zato nabavio sertifikat i aplikacije rade super. GPS je dobar, nije nesto Bog zna sta, ali je ok. Hladan start je od minut do 3, 4 minuta. Sa Garminom lepo saradjuje.
Telefon ima nekoliko sitnih mana, na koje ces se vremenom navici, ali uzimajuci u obzir i cenu samog telefona, mislim da je best buy.
Pozdrav :wink:
Linux&Android

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ilkebgd »

Njami hvala puno, najbolje je cuti iz prve ruke utiske od nekoga ko ga poseduje/koristi... Verovatno cu ga onda ipak uzeti... to sto je malo veci mi ne smeta s obzirom da je tanak i da ima veliki ekran itd. ja mislim da je definitvino best buy kad su u pitanju smart telefoni! jedinos to nema wifi, al nema veze imam ga na laptopu na kraju krajeva :D
Samsung SGH I780 (Win Mobile 6 Pro) + LG Kp100 Ruby

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

ilkebgd, Eto.
Rešen problem :wink:

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ilkebgd »

Da, ali naravno neka ljudi pisu i dalje ono sto znaju o ovom telefonu...

Njami gde nalazis te sertifikate?
Samsung SGH I780 (Win Mobile 6 Pro) + LG Kp100 Ruby

Njami
Mobil fan
Mobil fan

Post od Njami »

ilkebgd, nema na cemu. Sertifikat sam nabavio na jednom sajtu. Poslacu ti adresu sajta na PP, posto se bavi piraterijom.
Linux&Android

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ilkebgd »

Ok, hvala. inace sam nasao da ima potpuno isti procesor kao N95-"TI OMAP 2430, 330 MHz"!!! a duplo je jeftiniji... :D

jos nesto mi pade na pamet, na samsungu koji sam ja pre imao je moglo kad surfujes netom da koristis i tastere na tastaturi za skrolovanje po stranici...

zanima me da li to radi i na ovom telefonu posto mu je zbog trekbola verovatno vrlo potrebno?

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ilkebgd »

u stvari greska, cak ima malo noviju verziju procesora, jer n95 ima TI Omap 2420, a ne 2430 kao samsung!

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

ortak je uzeo ovaj samsung, da li postoji mogucnost ubacivanja srpskog kao kod nokija BB serija, ili mora u servis?

Njami
Mobil fan
Mobil fan

Post od Njami »

Mirko BGD, nisam siguran, ali mislim da mora u servis.
ilkebgd, na tasterima su uglavnom precice, taster 8 sluzi za dosta veci skrol nego sto je uobicajeno, da to tako nazovem. Tasteri * i # ti sluze zoom stranice.
Linux&Android

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

inace posle igranja od nekih 4h moram reci da sam impresioniran... imam jednu sliku sa kamere postavicu malo kasnije

telefon je za svako postovanje. SVAKA CAST SAMSUNGU prijatno sam iznenadjen

jedina mana koju sam ja zapazio je onaj tockic koji deluje kao jako zanimljivo ali i ne prakticno resenje [videcemo kako ce se ponasati u buducnosti], nedostatak wi-fi i naravno ne mogucnost hakovanja softvera! sve ostalo je i vise nego odlicno.

ubedljivo best buy telefon sa najboljim odnosom kvalitet/cena. da sada kupujem telefon, ovaj model bi najozbiljnije uzeo u razmatranje :wink:

Njami
Mobil fan
Mobil fan

Post od Njami »

Mirko BGD, trackball meni radi od semptembra bez ikakvih problema. Jedino trazi privikavanje, ali nakon adaptacije zavrsava posao skoro kao d-pad. Ovo za hack se kompezuje sertifikatom, tako da jeste malo smaranje ali radi. Postoji Wi-fi verzija ovog telefona, ali nema legalno da se kupi kod nas, ali opet 066.
Linux&Android

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Njami, koji firmware joristis? moye da se ubaci srpski, cak moye da se ubaci i softver od i550w

medjutim imam jedan problem, ne mogu da ndjem softver sa srpskim jeyikom....
ako neko ima neki info, vicite

Njami
Mobil fan
Mobil fan

Post od Njami »

Mirko BGD, koristim i550XXHH1. Hvala na informacijima, potrazicu na netu ako ima.
Linux&Android

Odgovori