K510i

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
zagi_
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 01. Avg 2006. 19:05

K510i

Post od zagi_ »

Ima mozda tko iskustva a ovim telefonom?! Koje su mu prednosti, a koje mane ili nedostatci?! unaprijed hvala

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

Osnovno
Market
Status : Aktuelan
Model : K510i
Mreže : 900Mhz, 1800Mhz, 1900Mhz,

Kućište
Dimenzije : 101x44x17 mm
Težina : 90 grama
Oblik : monoblok,
Antena : interna
Tastatura : numerička,

Baterija
Vrsta : Li-Ion

Ostalo
Ostalo : vibracija,

Ekran
Glavni
Tip : TFT
Broj boja : (18-bit) 262.144 boja
Rezolucija : 128x160 piksela

Kamera
Glavna
Orijentacija sočiva : sa zadnje strane
Broj piksela senzora : 1.31 megapiksela
Rezolucija fotografija : (SXVGA) 1280x1024 piksela,
Ostalo : video zapis, blic,

Zvuk
Reprodukcija
Zvučnici : mono
Melodije : polifone,
Format melodija : mid, mmf, mp3,
Kanala polifonije : 40

Softver
Operativni
sistem
Vrsta : fabrički
Podržani formati : aac, mp3,

Funkcije
Osnovne : kalendar,
Napredne : snimanje glasa,

Komunikacija
Lokal
Kablom na : USB port,
Bežično : infracrveni port, bluetooth,

Udaljeno
Prenos podataka : GPRS (115 Kb/s),
WAP pretraživač : 2.0
Email protokoli : POP3, IMAP4, SMTP,
Podržane tehnologije : SMS, MMS,
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

zagi_
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 01. Avg 2006. 19:05

Post od zagi_ »

Hvala na ovome ali mislio sam ako ga mozda netko ima u upotrebi pa da napise koje su mu mane ili kako je zadovoljan njime. :D

Nemanja
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 03. Jan 2004. 21:32

Post od Nemanja »

Zna li mozda neko koliko SMS poruka moze da skladisti ? Da li kao kod k700i ili su poboljsali ?
Hvala unapred !
Pozz,
Nemanja
Poz,
Nemanja

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

sacekaj malo. trebao bi jedan drugar da ga uzme pa ćeš čuti kukanje iz prve ruke. mislim da je to fon za jednokratnu upotrebu. nešto na čemu se nećeš dugo zadržati
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
:: LG Optimus L7 II
:: Samsung GT-C3322

Post od nevidljivi »

To je zapravo poboljšani K500I zato što su mu ubacili i BT. K500i je nastao zapravo kao oslabljena (i jeftinija) varijanta K700i, ali su mu izbacili BT i radio, stavili lošiji ekran nego kod K700i i smanjili količinu memorije sa 41 na oko 12 MB, mada verujem da su malo poboljšali kvalitet izrade i otklonili neke mane koje je K500 imao.
Ghost

samir
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 09:16

Post od samir »

Posle desetak dana korišćenja ovo su neka moja iskustva u vezi ovog telefona (napomena da K510i koji imam ima VODAFONE software i da sam pre njega koristio K700).
- Mada je to stvar ličnog ukusa telefon mi se sviđa zbog svoje crne boje a i činjenice da je prilično lak. Iskreno rečeno ovaj aparat mi deluje kao da je iz klase poslovnih telefona (kod K700 me izluđivao izgled njegovog zadnjeg dela sa kamerom) i ako je po karakteristikama slabiji od K700, što se jedino ne odnosi na kameru.
- Ekran je prosečan za ovu kategoriju mobilnih s tim da u poređenju sa K700 ima slabiju rezoluciju ali je zato pisanje sms, bar meni, lakše t.j. slova su veća i deblja (bold) po defaultu (kod K700 to nije bio slučaj). Još jedna stvar koja mi se svidela u vezi sms je što kad šaljete poruku informacija da je slanje poruke u toku se minimizira i pojavi u gornjem delu ekrana dok je kod K700 stajala svo vreme preko celog ekrana. Za ton poruke možete postaviti bilo koji zvuk a ne samo predefinisane tonove iz aparata (ovo nije bilo moguće kod K700)
- Ton u slušalici kao i jačina vibracija i zvona su, po mom mišljenju, iznad proseka (lično bolje čujem sagovornike na ovom nego na prethodnom K700).
- Pošto nisam neki naročiti korisnik mobilnih kao fotoaparata ne mogu vam ništa naročito reći o kvalitetu i mogućnostima kamere na ovom aparatu mada je bar na papiru bolja od one u K700.
- Baterija uz umereno korišćenje izdrži 3 do 4 dana (uz prethodno podešavanja Data comm na GSM only).
- Najveća moja zamerka u vezi ovog telefona je tastatura koja mi ne deluje obećavajuće i dugotrajno iz tog razloga što posle pritiskanja tastera isti obično ostanu delom utisnuti (što se posebno odnosi na centralni numerički deo tastera naročito tasteri 5, 2 i 8). Na svu sreću centralni višesmerni taster (joystick) za sada nije pravio probleme.
- Ono što se može shvatiti kao zamerka, mada za neke to možda i neće biti, je činjenica da za različite profile ne možete postaviti različite melodije dolaznih poziva (ovo je moguće na K700).
- Sve u svemu posle nepune dve nedelje korišćenja ovog aparata mogu reći da sam uglavnom zadovoljan sa izuzetkom korišćenja numeričkog dela tastature. Uzmite u obzir da za isti novac možete da kupite i jedan K608 (K600) koji ipak ima i radio i više memorije ;)
Ako eventualno neko ima neka pitanja u vezi K510 t.j. njegovog korišćenja, stojim na raspolaganju.

dalton
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 15. Jun 2006. 18:03
Kontakt:

Post od dalton »

Imam ponudu posto sam korisnik pakete pro 400 da taj telefon uzmem za 1000 dinara ali sam obavezan da narednih 2 god koristim taj paket... Pa bi molio za neki savet da li je to pametno itd. Znaci dobijem tel za 1000 din!

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

za 1000 din..vredi...korisnici ZNAJU ZAŠTO. Pa što da ne. u svakom slučaju taj mob ćeš moći da prodaš barem za 4x veće pare
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Vidovdanac
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 05. Avg 2006. 18:10

Post od Vidovdanac »

Da,ali ces placati taj paket 2 godine!Tako da ti dodje nekako skoro isto,samo ovo ispadne kao na otplatu. :D
VDN HooligaNS | RED FIRM

dalton
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od dalton »

Ma samo me to zeza sto cu biti vezan 2 god!A sta ako za par meseci daju neku extra ponudu,posto ce biti jos ponuda tek je pocetak!Onda ja necu moci da uzmem posto sam naredne 2 god zbog fona koji bi uzeo,obavezan da koristim taj paket... :unsure:

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

dalton, pa ti onda sacekaj 3. operatera ;) ....... ja licno ne volim te ucene ...... a dve godine i nije mali period...

pozdrav...

Vidovdanac
Novajlija
Novajlija

Post od Vidovdanac »

Pa,mislim da niko ne voli,ali tako je... .

dalton
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

?

Post od dalton »

I sta da radim?Vas savet je? :unsure:???????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Vidovdanac
Novajlija
Novajlija

Post od Vidovdanac »

Pa,koliko bi placao taj paket mesecno?Jel' znas? .

dalton
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od dalton »

Ma paket ostaje isti kao i sada ne placam nista vise.Samo prvi mesec platim 1000 din vise posto toliko kosta tel! Ali imam obavezu da sam naredne 2 god na tom paketu,ali nista vise ne placam placam isto kao da nisam uzeo tel,samo nisam siguran zbog toga sto me 2 god obavezuje... :unsure:

Vidovdanac
Novajlija
Novajlija

Post od Vidovdanac »

Ako je tako kako kazes,ja bi uzeo.
Sacekaj da vidimo sta ostali kazu. :D :wink: .

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

dalton, a sta ako odlucis da raskines ugovor pre isteka 2 god? ...... samo im vratis tel ili moras jos nesto da im placas?

pozdrav...

dalton
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od dalton »

E to nisam pitao,ali garant imaju neki uslovi da platis ili tako nesto.Ne bi te tek tako pustili,svi bi onda raskidali... :unsure: :unsure:

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

dalton, pa dobro se raspitaj kakvi su uslovi ugovora ....... i jos nesto: kolike su sanse da taj tel koristis u naredne dve godine?! .... zamisli prodas ga, a hoces da raskines ugovor... dakle, proveri sve uslove ugovora...

pozdrav...

Odgovori