Menjanje nokie E50 za N70,DA ili NE?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Menjanje nokie E50 za N70,DA ili NE?

Post od Wicker Man »

Narode trebaju mi vasa misljenja i pomoc.Znate da sam skoro kupio nokiu e50 ,e sad jedan gopspodin je vidio moj e50 i jako mu se dopao sto je kompaktan, dimenzije i jos kad je cuo za bateriju odusevio se.On ima nokiu n70 i nudi mi svoju n70-tku i 30 evra za e50.On je strasno zauzet da bi ganjao telefone tako da bi njemu ova opcija najvise odgovarala,znaci odmah telefon iz ruke u ruku i on meni kes.
Njegova n70 je ocuvana znaci samo je koristena za koji sms i razgovore.
E sad zasto se ja dvoumim,prvo ljudi dzojstik mi strasno otezava rukovanje telefonom znaci bas je tvrd i neudoban i ladno imam bolove u palcu :o .Sve ostalo je VRH. N70 je odlican telefon ali kad pogledam ekran stvarno se razocaram a i baterija mu je losa.

Pa sad vas pitam sta da radim da li da menjam za n70 ili da nastavim da se patim sa dzojstikom na e50?

I da sta mislite koji od ova dva telefona ce se moci lakse prodati u narednom periodu,npr za godinu dana?
Mnogo bi mi znacilo ako bi mi pomogli. :smutny:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Kao prvo baterija na n70 nije toliko losija,2 dana uz prosecno korisenje,toliko dobijas i sa e50.
Kao drugo neces mnogo udobnosti dobiti sa n70 navi tasterom,a narocito sa njegovom tastaturom.
Kao trece e50 je elegantnije i kvalitetnije uradjen.
Znaci moj glas ide za e50,nemoj da menjas :)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

ako ti se mob svidja uzmi ga.ja bih menjao jer mi se iskreno dopada vise od n70.jos ako je e50 u crnoj varijanti jos bolje.ali e50 je verzija 9 simbijana sto otezava :P
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Ne nikako, E50 je bas do j fon. Podseca me na legendarni 6310 po obliku. Sa n70 ces dobiti samo kameru od 2mpx bez autofocus-a, pravi uzasne fotografije, u stvari da ne budem prestrog pravi dobre fotografije, ali po danu kao u crtanom filmu, znaci sunce, cvece, drvece, prava idila. Ako pokusas nesto da slikas u malo zatamljenoj prostoriji dobices gomilu snega po slici. Da li je 30e(oko 2500din) vredno debelog telefona, koji ima jako osetljivu masku koja oseti svaku ogrebotinicu. Imao sam n70 cela 3 dana i nije mi se dopao, previse je nezan i osetljiv. Ja ne bih radio tu zamenu.
Cenim da ce E50 biti lakse prodati i da ce za pola godine njegova cena biti makar 20-tak evrica jaca.
5130+Koss the plug....

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Prvo, N70 nije toliko loš! Kamera mu je sasvim u redu, nije uopšte loša, ja za ovih godinu i po sam napravio dosta upotrebljivih slika!!! Nije istina da je debeo, to je čista glupost! Naravno, e50 je tanji i kompaktniji, ali nema radio i ima slabiju kameru koja nema blic, a on mi je na N70 sa N70Torch programom koristila mali milion puta! Rad na navi padu je laganica i mnogo bolji nego na džojstiku! Tasteri su, istina, mali i prilično neudobni. Ali telefon je previše ocrnjen!
Sa 30€ možeš da kupiš karticu od giga i adapter za slušalice! Mislim da je u tvom slučaju zamjena potpuno opravdana, ako možeš da oprostiš ekran na N70 koji je stvarno za plakanje u poređenju sa E50! Sve ostalo je u korist N70, osim naravno kompaktnost i kvalitet izrade, koji su 100% u korist E50. Nadam se da sam ti pomogao, dao sam sve od sebe da budem nepristrasan, ne toliko zbog mog N70, njega poklanjam bratu, već zato što je isti prilično ispljuvan bez pokrića, a i zato što mi je E50 jedan od najljepših telefona, mnogo mi se dopao, već sam ubijedio druga da ga kupi :)
Razmisli dobro, ali u ovom slučaju ja savjetujem da mijenjaš!

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Huh, tesko je pitanje, oba telefona su dobra. U ovom slucaju, dao bih blagu prednost E50 zbog kompaktnosti i novijeg Symbiana. Nek pricha sta ko hoce, ali skoro svi programi su vec uveliko krekovani. Zamerka mi je sto je neke stvari na ekranu E50 skoro nemoguce procitati, cak i za osobe koje imaju savrsen vid (moja malenkost)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Da sam ja na tvom mestu uzeo bih N70, vise programa, bolja kamera,blic ako ti nije toliko bitna izrada tj. kompaktnost uzimaj N70 koji je bolja masina od E50. Plus sto dobije 30e sto ti je taman za vecu mem. karticu.
Imao sam N70 pre nekih 10tak meseci i bio sam prezadovoljan, sem sa baterijom a sad planiram da opet kupim istu za drugi fon, kod simbijan fonova nove generacije me izludjuje sto vecina programa mora da se potpise a na N70 je sve sljakalo kako treba.
and justice for all...

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Ja se potpuno slazem sa Vincent, . To da oseti svaku oglebotinu kao sto kaze Masterokrata, to moze da kaze samo onaj koji ga je imao citava 3 dana :P Ja ga imam od 31.1.2007 znaci skoro 8 meseci i prezadovoljan sam.Sto se kamere tice neslusaj ni mene ni njuh lepo imas temu u kojoj se kace slike pa pogledaj slike sa n70 i sam proceni...
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

limanac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 18:06

Post od limanac »

Ja ti preporucujem da menjas, a ako je maska vec toliki problem uzmi za tih 30 ewra masku od n70me, koja je dosta kvalitetnija i ostane ti jos 10 ewra za karticu! Ostale prednosti i mane oba fona su vec napisane, pa necu da ponavljam! :)

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

Prvo da vam se zahvalim na brzim odgovorima.Vidim podeljena su misljenja sto je dobro i pomaze da se stvari sagledaju iz vise uglova.
Ovako, kamera mi ne igra presudnu ulogu bitno je da postoji,sto se tice tih ogrebotina ja strasno pazim telefone tako da mislim da ne bih trebao imati probleme sa tim,mada nikad ne mozete biti 100% oprezni.
Ja bih prvenstveno menjao telefon zbog prokletog dzojstika koji mi pravi strasne probleme i samo zbog toga,sve ostalo je ok.
Kakvo je vase misljenje koji bih u buducnosti telefon lakse prodao ili menjao E50 ili N70?

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Wicker Man,
mislim da se isplati ta zamjena, jer jeste najveca mana nok. n70 displej, tj njegova rezolucija, ali je on ipak unapredjen u odnosu na model 6630, i to ne kroz broj boja, vec 3D ikonicama, koje mozda nisu ostre kao na e50 ali su vrlo pristojne, bas sad cackam 6681 i to je nebo zemlja u odnosu na n70 koji sam takodje cackao. Druga vrlo bitna stvar je i to sto je displej na n70 veci,sto je naravno plus. narocito na filmicima. Ja sam imao e50, citava 3 dana, telefon je ekstra cvrst, to kazem iz razloga sto mi je predhodni bio 6233, ciji bateriski poklopac je bio onako bljak. Najveca zamjerka mi je bila dzojstik koji je pravljen da bi trajao, ali je brate suvise krut, svi pokreti sa njim su bili ok, ali palcem ga pomjeriti sa ljeva na desno mi je bilo kao da pravim neki ne prirodan pokret prstom.
E sad poenta, a tu ti treba jos nekih 20evra, znaci izvrsi zamjenu, i uzmi tih 30 evra, kasnije n70 prodajes, ako je u odlicnom stanju ladno za 130 naravno u oglasima, znaci sada je cifra je 160+20 ti ladno imas za nok. n70me, koji ima prvo atraktivnu masku, kazu da je kvalitetnija, zatim tu je 1gb kartica,, music software, i kvalitetne sluske, neznam da li ide adapter.
Bila je tu i ona kombinacija uzmi telefon i 30 evra, a onda kupi crnu masku i karticu. To je vrlo lijepo, ali ja nisam siguran da se ta original maska moze naci za 20 evra, mozda i moze ali ja sam vrlo skeptican prema nasim dilerima opreme, pa pobogu Srbi smo, mislim. :D
Nok e50 je vrlo atraktivan, tanak, telefon, ispis informacija na displeju je stvarno mikroskopski. N70 narocito me je dobro rjesenje zbog kvalitetne dodatne opreme, vjerovatno sa music software dobijes i nesto bolji zvuk. Takt rada procesora im je identican, tj mislim da je nekih 20tak Mhz brzi kod e50 ali to se prakticno neprimjeti, jedino postoji mozda mala razlika u brzini kao rezultat toga sto je software za e50 noviji i na njemu je izvrsena optimalizacija, tj njegova arhitektura je sad poboljsana pa je otuda i mozda nesto brzi.
Razmotri sad jos i n72, naravo kada dobijes kes od prodaje, jer telefon ima nesto vecu tastaturu, tj. samim tim je ugodnija, a drugo intarzija, tj one sare na masci su skroz kul, maska je kvalitetnija,bar meni, i naravo sve ovo u slucaju ako sa taj model pojavi za nekih 170-160 evra.
Eto toliko, mada pravo poredjenje i nemozes dobiti, jer je u ptitanju strogo poslovni telefon, naspram n serije koja je sama po sebi multimedijalna. Ovo mi je sad sinulo, n70 ima i fm, jer plejer je plejer, ali volim ja malo procackati i po stanicama :) .
PS. lik koga cije sam n70 cackao ga veoma pazljiv, i nakon 5-6 mjeseci telefon je ko nov, i jedina njegova zamjerka, je hod poklopca kamere nekih 1-1,5 milimetara lijevo desno, ali kaze to mu je od pocetka.
Ova prednost za dostupnost programa mozda sad i nije tolika.
Samo da znas svaka promjena godi, provjereno. :wink:
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

meni se jako svidja E50 a N70 sam dobio od druga na probu kada je izasao i stigao mu iz Rusije i nisam se odusevio i nosio ga dzabe 10 dana i vratio.Moj savet ti je da uradis zamenu jer kad moram ovako da kazem ima vise seljaka koji su culi za N70 i za D600 preko reklama i kupi ce,npr svaki dan kod druga dolaze u prodavnicu i traze K750 i n70 polovan dok E50 i ostale E niko ne spominje takodje k800 i sve sto je ikad bilo na Tv-u i npr nikad seljaku necete dokazati da kamera od 5mp na n95 nije bolja po kvalitetu od fotoaparat sa 3.2 bez optickog itd najprostijeg al sta cete.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Zamjenaaaaaa, hocemo zamjenuuuuuu :) ,
U pravu je madness99, nasi ljudi su seljaci, i njemu kad kazes ej ima 2mpx kameru, uuu.
Jeste e50 dobar, ali sam misljenja da ces lakse utopiti, n70.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

a sad malo ja... :lol:

dakle,e50 je mrak od telefona,stvarno je kompaktan i utegnut,jako dobar aparat....n70 je vec dosta proziveo svoje i ima neke poznate minuse ali je takodje doar telefon...definitivno ga vise ljudi zna i radije ce ga kupiti nego e50...

lepo ti to menjaj i uzmi parice,odmah utopi n70 i gledaj sta ces sebi novo da pazaris...

baltazar
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 10. Avg 2007. 19:05

Post od baltazar »

Sve zavisi od toga koje su tvoje potrebe.N70 ti je multi medijalni model dok je e50 strogo poslovan .Sve ostalo je receno.Reci sta si uradio.

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Moram da se umesam u ovo, prvenstveno povodom price da je e50 poslovni telefon, a n70 multimedijalni. To bas i nije tacno, jer n70 ima duplo vise slobodne RAM memorije od e50, a upravo je RAM najbitniji za svaki poslovni Symbian telefon. Dakle, n70 je i na biznis i na multimedija planu mnogo bolji od e50, cija je jedina prednost nesto kvalitetnija maska. Moram jos da prokomentarisem 2 tvrdnje: 1. neko rece da e50 ima bolji ekran - tacno je da ima vecu rezoluciju, ali n70 ima veci ekran, a meni je to najbitnije. 2. ne mogu da verujem da neko smatra Symbian 9.X prednoscu - em sto moras vecinu aplikacija da sign-ujes, em backup ne radi kao na starijim verzijama, em nema prilicno bitnih programa. Npr. nije izasao jos uvek jedan od najbitnijih s60 programa Smart settings, a ima ih jos.
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

Momci hvala na pomoci,kefalo, pilgrim, hvala na opsirnom elaboriranju cinjenica.
Mislim da ce najverovatnije doci do zamene,danas sam razgovarao sa gospodinom sa kojim bih menjao phone i dogovorili smo se da mi da malo vremena za razmisljanje,sto bih ja iskoristio za "ispitivanje trzista",tj da mozda utopim taj n70 za neki fin kes ili da nadjem kvalitetnu crnu masku i opremim doticni n70 finom opremom.
Ono sto je presudilo u korist menjanja je vec navedeni dzojstik koji mi nikako ne odgovara i stvara probleme i nazalost tuzna cinjenica koju su naveli kefalo i araphel, da se nasi ljudi pri kupovini telefona vode brojem piksela kamere zanemarujuci stvarni kvalitet telefona,sto opet mi pruza mogucnost da u buducnosti lakse izvrsim zamenu ili prodaju.Sa kupovinom n70 gubim fantastican displej,kompaktnost,bateriju,a dobijam bolju kameru(sto meni ne znaci mnogo),vise ram-a,vise aplikacija,fm radio(opet mi nista to ne znaci),ali kao sto kazu stari ljidi "ne moze i pare i jare".
E50 je strasno dobar telefon i mislim da ce prvi put biti da iskreno zalim za nekim modelom,eh da ima samo laksi dzojstik ili da poseduje navi.tastere bio bi to za mene definitivno SAVRSEN telefon.
Ako jos ima ko kakve argumente neka ih slobodno iznese,jos uvek sam otvoren za nove mogucnosti. :wink:
Jos jednom hvala svima na pomoci.

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

ja sam danas slucajno kod nekog prolaznika video e50 ali u crnoj varijanti i mogu samo reci waooo :blinky:

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

Hehe madness99, jesi video sta je phone,ma otkida u svakom pogledu :wink:
Ako ko nije imao prilike da vidi crni e50 evo par fotki:

Slika
Slika
Slika

Strava zar ne. :wink:

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

ma ekstra phone od caleta prijatelj koji moze da da 5000 e za telefon je uzeo E50 kada je izasao sa onom bez maskom jer kaze da je telefon za posao dusu dao presao je sa 6230 kojeg je nosio dve godine od kad je izasao tad bio oko 500 e i telefon imao cini mi se oko 950h razgovora :o .Nesto razmisljam da ga uzmem ja na Telenoru al cekam da vidim sta ce biti sa w960 i Iphone :unsure:

Odgovori